Verfmenger banner

Textiel impregneren en waterafstotend maken is geen overbodige luxe

We leven in een regenachtig land. Dat is ook niet zo vreemd met ons zeeklimaat. Niet alleen regen maar ook als je zelf het water op zoekt, met de boot bijvoorbeeld, ben je in de buurt van veel water. Helaas gaan textiel en water niet goed samen. Gelukkig kan je textiel impregneren en waterafstotend maken. Bijkomend voordeel is dat je het ook beschermt tegen UV en dus verkleuring maar ook vuil waardoor je textiel langer mooi blijft. In deze gids lees je alles over welke textiel impregneer jij nodig hebt en hoe je het heel eenvoudig zelf kan aanbrengen.

Geniet van deze voordelen als je jouw textiel impregneert

Je textiel impregneren brengt veel voordelen met zich mee. Impregneer beschermt jouw textiel tegen vocht en vuil. Je brengt een transparante laag aan over jouw textiel zonder enige moeite. Het product dat je kiest is daarom de belangrijkste factor. Naast het feit dat je het ook goed moet aanbrengen. De volgende voordelen ervaar je als je jouw textiel impregneert.

  1. Voordeel #1: Vanzelfsprekend is het grootste voordeel natuurlijk dat je jouw textiel beschermt tegen vocht en vuil. Bijvoorbeeld als er rode wijn op je bank komt, je in een dikke plas water stapt met je nieuwe Nike sneakers, trots bent op je nieuwe dons jas en er net een regenbui op je gestort wordt. Als je jouw textiel impregneert bescherm je jouw textiel tegen schade. In de kern is dat waar het om gaat.
  2. Voordeel #2: Verleng de levensduur van je textielartikelen. Hoe fijn is dat je jouw bank jaren langer meegaat dan verwacht. Of je parasol net wat jaartjes goed blijft. In deze dure tijden is helemaal geen verkeerd idee om een paar tientjes uit te geven om je textiel wat langer mee laten gaan.
  3. Voordeel #3: Schoonmaken van bepaald textiel is nu nog makkelijker. Als je bijvoorbeeld je fauteuil of andere stoffen stoel impregneert en er valt dat rode wijntje of een klodder mayonaise op, hoef je niet bang te zijn dat het intrekt. Je maakt het snel schoon met een hand omdraai en geen vlek meer te bekennen.
  4. Voordeel #4: het blokkeert veelal ook UV. Dit betekent dat je textiel langer mooi blijft en niet de kleur verliest als je het een paar jaar buiten gebruikt. Zo denkt men dat je ieder jaar weer een nieuwe jas hebt.

Deze textielproducten kan je allemaal impregneren

Er kan meer geïmpregneerd worden dan je denkt. Van textiel dat je aantrekt tot waar je onder zit. Textiel, leder, suède en meer kan geïmpregneerd worden. Om je te inspireren voor je volgende project, dit kan je dus onder andere allemaal impregneren:

Overtuigd van de voordelen? Impregneer je textiel als de beste

Net als de professionals wil je geen troep op je mooie textiel sprayen. Daarom koop je niet de goedkope varianten, want geloof ons dat is duurkoop. Duurdere impregneermiddelen zijn over het algemeen ook beter. Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we de beste 3 voor je op een rij gezet.

Flexa Powerdek

+ Echt doe-het-zelf merk
+ Positieve reviews
+ Budgetvriendelijk
+ Online & bouwmarkt

Muurverf-Flexa-powerdek-muren-en-plafonds

Sikkens Alpha Projecttex

+ Professioneel verfmerk
+ Ultramat
+ Dekt in 1 keer
+ Alleen online

Sikkens-Alphatex-SF
Histor Monodek

+ Vernieuwde formule
+ Afwasbaar
+ Voordelig
+ Online & bouwmarkt

histor monodek

Verflaag expert tip

Het beste resultaat ervaren als je je textiel impregneert? Wij adviseren om altijd te gaan voor een impregneermiddel te gaan met nano technologie. Deze nano technologie vult namelijk de kleinste gaatjes. Dit maakt het oppervlak dan ook waterdicht en vuilafstotend. Dat is ook het effect dat je wilt creëren. Daarbij ook een extra tip, zorg ervoor dat je goed voorbereid bent door alle benodigdheden in huis te hebben. Een veiligheidsbril, handschoentjes en een mondkapje is ook geen overbodige luxe.

Textiel impregneren

Textiel impregneren en waterafstotend maken kan je eenvoudig zelf doen

Je textiel impregneren doe je met deze stappen

  1. Stap 1. Maak het textiel eerst goed schoon. Afhankelijk van welk textiel je gaat impregneren is het belangrijk om dit goed te reinigen en stofvrij en droog te hebben voordat je gaan beginnen met sprayen of dompelen.
  2. Stap 2. Als het textiel dus droog en schoon is kan je gaan sprayen of dompelen. Lees de instructies op de verpakking goed voor je gaat beginnen met impregneren.
  3. Stap 3. Op de verpakking staat namelijk wat de droogtijd is. Na het correct aanbrengen van het impregneermiddel moet je het textiel laten drogen. Wacht minimaal 2 tot 4 uur voordat je een test gaat doen. Je kan er ook voor kiezen om eerst een test te doen met een oude handdoek of iets anders. Dan weet je zeker hoe het werkt en welke stappen jet moet volgen.
  4. Stap 4. Na het drogen, ons advies is laat het alsnog 24 uur drogen voordat je het intensief gaat gebruiken, kan je zelf een grotere test doen. Spuit er een flesje water overheen en zie hoe het water van het textiel afdruppelt.

Koop je textiel impregneer online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je textiel te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct textiel impregneer kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Heb je een vraag over het impregneren van textiel? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *