Nanocoating.nl

Textiel waterafstotend maken door te impregneren met speciale coating

We leven in een regenachtig land. Dat is ook niet zo vreemd met ons zeeklimaat. Niet alleen regen maar ook als je zelf het water op zoekt, met de boot bijvoorbeeld, ben je in de buurt van veel water. Helaas gaan textiel en water niet goed samen. Gelukkig kan je textiel waterafstotend maken door dit te impregneren met speciale coating. Bijkomend voordeel is dat je het ook beschermt tegen UV en dus verkleuring maar ook vuil waardoor je textiel langer mooi blijft. Je textiel wordt tevens waterdicht. Waterdicht textiel is zeker handig voor je motorkleding, paardendekens, skipakken en skikleding, schoenen, tuinkussens en nog veel meer. In deze gids lees je alles over hoe jij textiel waterafstotend maken kan, wat jij nodig hebt om dit goed te doen en hoe je het heel eenvoudig zelf kan aanbrengen.

Geniet van waterdicht textiel en door textiel waterafstotend te maken

Je textiel impregneren brengt veel voordelen met zich mee. Impregneer beschermt jouw textiel tegen vocht en vuil dat niet kan intrekken. Dit is dan ook de waterdichte en waterafstotende werking van textiel coating. Je brengt een transparante laag aan over jouw textiel zonder enige moeite. Het product dat je kiest is daarom de belangrijkste factor. Naast het feit dat je het ook goed moet aanbrengen. De volgende voordelen ervaar je als je jouw textiel impregneert. Impregneermiddel is in feite een soort waterafstotende spray.

  1. Voordeel #1: Vanzelfsprekend is het grootste voordeel natuurlijk dat je jouw textiel beschermt tegen vocht en vuil. Bijvoorbeeld als er rode wijn op je bank komt, je in een dikke plas water stapt met je nieuwe Nike sneakers, trots bent op je nieuwe dons jas en er net een regenbui op je gestort wordt. Als je jouw textiel impregneert bescherm je jouw textiel tegen schade. In de kern is dat waar het om gaat.
  2. Voordeel #2: Verleng de levensduur van je textielartikelen. Hoe fijn is dat je jouw bank jaren langer meegaat dan verwacht. Of je parasol net wat jaartjes goed blijft. In deze dure tijden is helemaal geen verkeerd idee om een paar tientjes uit te geven om je textiel wat langer mee laten gaan.
  3. Voordeel #3: Schoonmaken van bepaald textiel is nu nog makkelijker. Als je bijvoorbeeld je fauteuil of andere stoffen stoel impregneert en er valt dat rode wijntje of een klodder mayonaise op, hoef je niet bang te zijn dat het intrekt. Je maakt het snel schoon met een hand omdraai en geen vlek meer te bekennen.
  4. Voordeel #4: het blokkeert veelal ook UV. Dit betekent dat je textiel langer mooi blijft en niet de kleur verliest als je het een paar jaar buiten gebruikt. Zo denkt men dat je ieder jaar weer een nieuwe jas hebt.

Deze textielproducten kan je allemaal impregneren

Er kan meer geïmpregneerd worden dan je denkt. Van textiel dat je aantrekt tot waar je onder zit. Textiel, leder, suède en meer kan geïmpregneerd worden. Bij textiel waterafstotend maken denkt men vaak aan die schoenen die niet vies worden in de blubber. Maar om je te inspireren voor je volgende project, deze lijst kan je dus onder andere allemaal waterdicht en waterafstotend maken:

Overtuigd van de voordelen? Impregneer je textiel als de beste

Net als de professionals wil je geen troep op je mooie textiel sprayen. Daarom koop je niet de goedkope varianten, want geloof ons dat is duurkoop. Duurdere impregneermiddelen zijn over het algemeen ook beter. Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we de beste 3 voor je op een rij gezet.

NC Nano Coating voor textiel, leder en suede

Bescherm textiel, leder en suède met echte Nano coatings

NC Nano coating voor textiel, leder en suède is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, textiel, leder en suède. De meest ideale en beste oplossing om textiel, leder en suède te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met een spuit (meegeleverd bij Nanocoating.nl) en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor textiel. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Het beste resultaat ervaren als je je textiel impregneert? Wij adviseren om altijd te gaan voor een impregneermiddel te gaan met nano technologie. Deze nano technologie vult namelijk de kleinste gaatjes. Dit maakt het oppervlak dan ook waterdicht en vuilafstotend. Dat is ook het effect dat je wilt creëren. Daarbij ook een extra tip, zorg ervoor dat je goed voorbereid bent door alle benodigdheden in huis te hebben. Een veiligheidsbril, handschoentjes en een mondkapje is ook geen overbodige luxe.

Textiel impregneren

Textiel impregneren en waterafstotend maken kan je eenvoudig zelf doen

Je textiel impregneren doe je met deze stappen

  1. Stap 1. Maak het textiel eerst goed schoon. Afhankelijk van welk textiel je gaat impregneren is het belangrijk om dit goed te reinigen en stofvrij en droog te hebben voordat je gaan beginnen met sprayen of dompelen.
  2. Stap 2. Als het textiel dus droog en schoon is kan je gaan sprayen of dompelen. Lees de instructies op de verpakking goed voor je gaat beginnen met impregneren.
  3. Stap 3. Op de verpakking staat namelijk wat de droogtijd is. Na het correct aanbrengen van het impregneermiddel moet je het textiel laten drogen. Wacht minimaal 2 tot 4 uur voordat je een test gaat doen. Je kan er ook voor kiezen om eerst een test te doen met een oude handdoek of iets anders. Dan weet je zeker hoe het werkt en welke stappen jet moet volgen.
  4. Stap 4. Na het drogen, ons advies is laat het alsnog 24 uur drogen voordat je het intensief gaat gebruiken, kan je zelf een grotere test doen. Spuit er een flesje water overheen en zie hoe het water van het textiel afdruppelt.

Koop je textiel impregneer online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je textiel te beschermen tegen water en vuil bij onderstaande webshop en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct nano coating voor textiel kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden

 

Veelgestelde vragen over textiel impregneren

Dat kan zeker, met speciale textiel coating is dat mogelijk. Met textiel coating maak je textiel zowel waterdicht als waterafstotend. Lees hier meer over textiel coating.

Dat kan, naast stof kan je ook leder en suede waterafstotend en waterdicht maken. De NC Nano coating voor textiel kan op textiel, stof, leder en suede worden gebruikt. Maar ook natuurlijke vezels zijn te impregneren zoals katoen en linnen. Ook synthetische vezels zijn waterafstotend te maken zoals nylon, polyester en polyamide.

Je kan polyester waterdicht maken met een speciale textiel impregneerspray. Vaak worden impregneermiddelen met handige spray trigger geleverd zodat je goed en gericht polyester waterdicht en waterafstotend kan maken. Lees altijd goed te verpakking van de fabrikant want het kan zijn dat je moet dompelen. In dat geval heb je veel meer textiel coating nodig. Dan dompel je polyester in een bak met textiel coating en wringt je het goed uit. Laten drogen en klaar ben je.

Uit onze ervaring blijkt dat de beste waterafstotende spray de NC Textielreiniger in combinatie met NC Nano coating voor Textiel is. Gemiddeld zijn goede textiel reinigers en coatings zo rond de 30 euro. Daarom is de NC Nano coating voor textiel ook nog eens scherp en goed geprijst. Zeker met deze dure tijden in Nederland kan je er soms maar beter voor kiezen om te beschermen en te voorkomen, dan om te vervangen. Ook in dat geval kan je beter kiezen om iets meer uit te geven aan een beter product dan een goedkoper product waar je onder de streep als nog teveel gaat uitgeven.

Textiel coating, of nano coating voor textiel, beschermt jouw textiel tegen water en vuil. Doordat de kleinste gaatjes in jouw textiel wordt gevuld dan er gewoon water in komen. Hierdoor is het ook waterdicht.

Heb je een vraag over het impregneren van textiel? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *