Nanocoating.nl

Okergeel verf – De kleur die altijd warm is

Okergoud, Okergeel, Ochre = Tijdloos geel

Okergeel verf kent vele benamingen maar het is in de basis een oranje kleur die varieert van goudgeel tot licht geelbruin. Funfact: wij zijn al enige tijd gecharmeerd van deze mooie warme kleur, maar wist je dat Oker al gebruikt werd in prehistorische rotstekeningen? Over tijdloos gesproken… Nog een paar leuke weetjes:

  • In 2016 was de kleur “Okergoud” de verfkleur van het jaar.
  • Okergeel zie je veel terug in de natuur zoals de namiddagzon, herfstbladeren, mais en korenvelden
  • Okergeel verf en een houten vloer combineert uitstekend, net als andere natuurlijke materialen als leer, kurk en wol.
  • Okergeel verf heeft bij verfmerken verschillende namen zoals Bubbels (flexa), Babouche (Farrow & Ball), Goud (Histor) etc.
  • De kleur past in ieder seizoen, maakt donkere kamers licht en lichte kamers nog lichter
  • RAL-kleur 1024 is de officiële RAL kleur met de naam okergeel Er zijn echter veel vergelijkbare tinten.

Wil jij meer weten over deze veelzijdige warme kleur? Lees dan snel verder voor meer inspiratie.

Okergeel verf combineren met natuurkleuren

Okergeel kleurt prachtig met natuurkleuren als groen, oranje en bruin. Kijk naar de kleuren van (herfst) bladeren en je hebt een prachtige combinatie te pakken. Je kunt gaan voor een volledige muur als je gaat voor pit en warmte maar je kan ook een meubel mooi okergeel verven. Okergeel verf past uitstekend bij groene planten, een schapenvachtje en mooie rotan stoel of jute kleed. Hieronder een aantal sfeerbeelden.

Okergeel met grijs en zwart

Van oorsprong combineert okergeel met natuurtinten, maar het staat ook verbazingwekkend mooi bij grijs, zwart en donkere kleuren. Maar op zichzelf staat het ook heel mooie als kleurvlak op een donkere muur.  Bekijk hieronder een aantal sfeerbeelden die we voor je hebben opgezocht.

Okergeel in combinatie met andere kleuren

Wees niet bang om meerdere kleuren te combineren. Blauw, roze en andere geeltinten staan erg chique bij okergeel. Maar ook in combinatie met wit is het een optie als je een fris en speels effect zoekt. Bijvoorbeeld als verfkleur in de babykamer.  Bekijk hieronder een aantal sfeerbeelden die we voor je hebben opgezocht.

Okergeel verf – een kwestie van durven

Gouden kleuren en geeltinten staan al jaren in de top 10 meestgebruikte kleuren door interieurdesigners. Verfmerken spelen hierop in door prachtige hoogwaardige okergeel tinten te ontwikkelen. Neem bijvoorbeeld de kleur Babouche van Farrow & Ball die onlangs is toegevoegd aan het vaste assortiment.

Zelf zeggen zij hierover: “Vrolijk waardig. Babouche Farrow and Ball heeft haar exotische naam van de onderscheidende kleur van okergele leren slippers, die mannen in Marokko droegen. Farrow Ball Babouche heeft een vrolijke helderheid die zal worden versterkt als de verf gebruikt wordt in grote ruimtes, maar het zal altijd waardig blijven – en nooit opzichtig.”

Probeer dus eens okergeel verf in je interieur en je zal verstelt staan over het resultaat. Altijd waardig, nooit opzichtig maar tijdloos.

En het leuke aan verf is dat als je het onverhoopt niet mooi vindt, dan kan je het altijd opnieuw verven in een andere kleur. Door te durven krijg je nieuwe inspiratie en het geeft de ruimte echt een make over.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over verfkleuren?

Heb jij een vraag over een verfklus? Stel hem hieronder en wij helpen je!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *