Nanocoating.nl

Je betonvloer impregneren doe je op basis van deze stappen

Een betonnen vloer impregneren is een geweldige manier om deze te beschermen en de levensduur ervan te verlengen. Het verbetert niet alleen het uiterlijk van je vloer, maar voorkomt ook schade door water, vlekken, slijtage en andere externe factoren. Daarom is het essentieel dat je begrijpt hoe je je betonnen vloer op de juiste manier kunnen impregneren. Je betonvloer impregneren is een klusje dat je eenvoudig zelf kan doen. In dit artikel bespreken we precies hoe dat moet. We behandelen alles van het kiezen van het juiste impregneermiddel tot het correct aanbrengen ervan en het schoonmaken achteraf. Met de kennis die je in dit artikel opdoet, zou je in staat moeten zijn om je betonnen vloer met succes te impregneren en jarenlang van een prachtig resultaat te genieten!

Door deze 4 voordelen wil jij vandaag nog je betonvloer impregneren

 1. Bescherming – Het impregneren van je betonvloer zorgt voor een beschermende barrière tegen water, vlekken en andere externe factoren. Dit helpt schade te voorkomen die anders na verloop van tijd zou kunnen ontstaan.
 2. Verhoogde levensduur – Door je vloer extra te beschermen, kan je de levensduur ervan met enkele jaren verlengen.
 3. Eenvoudig onderhoud – Als je vloer goed geïmpregneerd is, kan je hem gemakkelijker schoonmaken en er langer fris en nieuw uit blijven zien, met minimale inspanningen en kosten.
 4. Verbeterde esthetiek – Een geïmpregneerde betonvloer ziet er schoner, helderder en aantrekkelijker uit dan een vloer zonder behandeling. Het kan ook de algehele uitstraling van een kamer of ruimte verbeteren!

Met deze voordelen in gedachten is het gemakkelijk te zien waarom het impregneren van natuurstenen oppervlakken zo belangrijk is.

Impregneer betonvloeren alleen met de beste producten

Wil je net als een professional jouw betonvloer impregneren? Koop dan kwaliteitsproducten die je hieronder kan vinden. Pas op dat goedkoper impregneermiddel vaak een duurkoop is gezien de kwaliteit van deze impregneer vaak maar een paar weken goed blijft. Je wilt niet iedere 2 weken opnieuw alles moeten impregneren.

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Wil jij ook het maximale en beste resultaat bij het impregneren van een betonvloer? Ons advies is om altijd te impregneren als het 5 graden of warmer is. Ook adviseren wij om altijd te kiezen voor een impregneermiddel op basis van nano technologie. Dit zorgt ervoor dat ook de kleinstje gaatjes gedicht worden. Daarbij adviseren wij ook altijd om beschermingsmiddelen te kopen zoals een bril, handschoenen en mondkapje.

Betonvloer impregneren

Betonvloer impregneren kan je eenvoudig zelf doen

Een betonvloer impregneren doe je zo (stappenplan)

 1. Bereid de vloer voor – Voordat je begint met impregneren, moet je ervoor zorgen dat de betonvloer schoon is en er geen losse stukken of verfresten aanwezig zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om te controleren of er kleine barsten in de vloer zitten en deze op te vullen als ze aanwezig zijn.
 2. Kies het impregneermiddel – Er bestaan verschillende impregneermiddelen speciaal gemaakt voor betonnen vloeren. Kies er een die het beste past bij het te behandelen gebied en je behoeften. Beton impregneren doe je alleen wel met speciale impregneermiddelen.
 3. Het middel aanbrengen – Lees zorgvuldig de instructies op het etiket voordat je het impregneermiddel aanbrengt. Verdeel het gelijkmatig over het vloeroppervlak met een kwast of roller en laat het volledig drogen.
 4. Schoonmaken – Zodra het impregneermiddel is opgedroogd, moet je het overtollige materiaal rond de randen van de vloer en de meubels opruimen om je betonnen vloer goed te beschermen.

Met deze eenvoudige stappen kan je jouw betonvloer eenvoudig beschermen tegen slijtage en morsen, waardoor ze langer meegaan en beter worden onderhouden.

Koop je betonvloer impregneermiddel online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je betonvloer te beschermen tegen water en vuil bij onderstaande webshop en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct nano coating voor textiel kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden

 

Veelgestelde vragen over het impregneren van een betonvloer

Je kan een betonvloer zelf impregneren door op de vloer een transparante impregneerlaag aan te brengen. Deze impregneerlaag is altijd transparant waardoor je het dus niet ziet. Er zal ook geen verkleuring optreden. Omdat het impregneermiddel in de betonvloer trekt heb je een langdurige bescherming tegen vuil en water dat niet in de vloer kan trekken. Volg onze stappen in dit artikel en bereid je goed voor door de juiste voorbereidingen te treffen en de juiste producten in huis te halen.

Dat kan zeker! Pas goed op dat je jouw betonvloer buiten impregneren gaat als het droog is en boven de 5 graden minimaal.

Als je er toch voor kiest om je betonvloer te laten impregneren door een professioneel bedrijf kan het zo tussen de 7 tot 8 euro per vierkante meter kosten. Lees de ervaringen van andere goed voor je een partij kiest en vraag altijd 2 tot 3 offertes aan zodat je goed kan vergelijken.

Een betonvloer zelf impregneren met bijvoorbeeld nano coating kan je eenvoudig zelf doen. Zelfs al heb je hal van 100 m2 of 1000 m2. Je dient de juiste voorbereidingen te treffen. Zo staat er in dit artikel een stappenplan die je strak moet volgen. Ook heb je de juiste producten nodig om het project succesvol af te ronden. Wij kunnen de NC Steenreiniger, die ook zeer geschikt is voor betonvloeren, te gebruiken in combinatie met de NC Nan coating voor steen, beton en tegel.

Er zijn enkele situaties wanneer het verstandig is om je betonvloer te impregneren.

Staat van de vloer

 • Nieuw beton moet je impregneren
 • Oud beton, eerst repareren en reinigen, daarna impregneren

Buitenomstandigheden

 • Vochtigheid moet je in de gaten houden
 • Temperatuur, onder de 5 graden niet doen en boven de 30 graden niet impregneren

Je kan geen beton impregneermiddel vinden met een kleur. Impregneermiddel van zichzelf transparant en komt niet in kleuren. Je zou dan een kleur op je betonvloer moeten verven waarna dan pas je impregneerlaag op de betonvloer komt.

Ja zeker! Impregneren is niet complex. Je dient de juiste voorbereidingen te treffen, net als bij koken, en de stappen te volgen die de fabrikant op de verpakking heeft gezet. Ons stappenplan in dit artikel helpt goed op weg op jouw betonvloer succesvol te impregneren. Vergeet dus ook niet de juiste producten te halen zodat jij goed aan de slag kan.

De kosten voor het impregneren van een betonvloer is te onderscheiden in het zelf doen tegenover het laten doen. Het zelf doen kost je zo ongeveer 3 euro per vierkante meter. Er zijn ook goedkopere impregneermiddelen maar gezien de reviews is de kwaliteit eraf minder. Zo heeft Gamma, Hornbach en andere bouwmarkten deze vloeistoffen op voorraad. Kijk eens op Nanocoating.nl als je krachtige nano technologie wilt gebruiken voor je betonvloer. Als je wilt laten doen door een professioneel bedrijf kan dit zo rond de 7 tot 8 euro per vierkante meter kosten. Meer dan 100% verschil! Het impregneren van je betonvloer is zeker met deze dure tijden in Nederland een verstandige keuze. Je kan er soms maar beter voor kiezen om te beschermen en te voorkomen, dan om te vervangen. Maar wel tegen de beste prijs wat ons betreft.

Laten we eerst het verschil tussen impregneren en coaten uitleggen. Impregneren is een transparante laag aanbrengen dat in het beton trekt en als een waterdichte en waterafstotende laag dient. Dit zorgt ervoor dat water niet in het beton trekt waardoor het beton langer goed blijft. En langer goed bedoelen wij echt jaren langer goed. De kosten voor het vervangen een betonvloer loopt snel in de papieren dus een impregneerlaag aanbrengen en deze kosten uitstellen is altijd een verstandige keuze. Coaten is bijvoorbeeld een epoxy coating of PU coating aanbrengen op de vloer. Dit zorgt voor een sterke laag bovenop een vloer. Deze maakt het enigzins waterdicht maar niet zoals wat er gebeurd met een impregneerlaag. Coating ligt erop, impregneer trekt er in.

Heb je een vraag over het impregneren van een betonvloer? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *