Nanocoating.nl

POEDERCOATEN PARTICULIER KOSTEN
Alle Poedercoating klussen op een rij (incl. prijzen!)

Het poedercoaten van objecten wordt steeds populairder in Nederland. Van hekwerken, velgen tot tuinstoelen en andere gebruiksvoorwerpen. Poedercoating wordt vaak gezien als een industriële klus waardoor vele particulieren de optie voor het herstellen doormiddel van poedercoaten niet snel zien als een mogelijkheid. Jammer! Want er zijn vele poedercoaters in Nederland die perfect zijn ingericht voor particuliere klussen.

Dus denk je dat jouw setje velgen niet wordt aangenomen als klus door een poedercoater? Maak je dan maar geen zorgen, ook jouw aluminium of metalen velgen kunnen gewoon gepoedercoat worden.

Bekijk hier goede alternatieve voor poedercoaten.

Velgen laten poedercoaten

Wel blij met het design van velg maar niet meer met de kleur? Of juist de levensduur van je set velgen verlengen? Dan is je velgen laten poedercoaten een perfecte oplossing. Velgen poedercoaten is tegenwoordig een veel gedane klus. Vele poedercoaters in jouw regio bieden deze dienst dan ook aan en vanwege efficiënte processen vallen de kosten van velgen poedercoaten mee.

Bekijk alternatieven voor poedercoaten op Verfmenger.com

Standaard gaat het velgen poedercoaten als volgt:

 1. De velgen worden gestraald (oude lakresten, roest en vuil worden hiermee verwijderd)
 2. Een anti roest primer wordt aangebracht
 3. De hele velg wordt minimaal twee keer gepoedercoat. Standaard in het zilvergrijs.

Tip: het hoeven natuurlijk niet persé auto velgen te zijn. Ook motor velgen, caravan velgen, trailer velgen, scooter velgen en eigenlijk ieder ander soort velgen kan je poedercoaten in een kleur naar keuze!

Wat kost velgen poedercoaten is een veelgehoorde vraag. De prijs voor het laten poedercoaten van velgen hangt af van de grootte van de velg, de hoeveelheid velgen (set van 4) en de gewenste kleur. Vele poedercoaters bieden speciale kleuren aan die over het algemeen een hogere prijs hebben dan bijvoorbeeld in standaard zwart poedercoaten. Gemiddeld kan je bij stalen velgen laten poedercoaten rekening houden met een prijs vanaf €175,- (per set van 4) Voor een aluminium set is de prijs iets hoger, namelijk vanaf €200,-.

Let op: sommige poedercoaters hanteren een maximum afmeting voor velgen (tot 19 inch) en spuiten alleen per set van 4 (om kleurverschil te voorkomen).

Velgen stralen en poedercoaten

Poedercoaten velgen zilvergrijs

Velgen poedercoaten kosten lopen op wanneer je afwijkt van standaard zilvergrijs

In vele prijslijsten zie je het stralen van velgen staan. Is stralen altijd noodzakelijk? Dat hoeft niet maar is wel aan te raden. Velgen stralen en daarna poedercoaten is vooral nodig wanneer je velgen erg roestig of beschadigd zijn. Met het stralen wordt de velg helemaal schoon en glad gemaakt waarna je stalen velgen weer als nieuw zijn! Vaak wordt er na het stralen ook een anti roest middel aangebracht. Het stralen zorgt er  ook voor dat de poedercoating erg goed hecht en het verlengt de levensduur van de behandeling. Ook is de meerprijs vaak minimaal. Vraag daarom altijd naar de kosten van stralen EN poedercoaten!

Tip: Wanneer de huidige laag poedercoating is beschadigd (of je vindt de kleur simpelweg niet mooi) dan kan je de oude lagen eraf laten stralen en de velgen opnieuw poedercoaten.

Lees hier meer over poedercoaten velgen.

Auto onderdelen poedercoaten (motorblok, bullbars, veren)

Het poedercoaten van auto onderdelen is prima manier voor het verlengen van levensduur van onder andere motorblok onderdelen, bullbars, veren, ophanging etcetera. Omdat het vaak gaat om kleine onderdelen zijn kosten voor deze poedercoat klussen vaak rond de € 250,- tot € 500,-. Prijzen voor het poedercoaten van auto onderdelen is natuurlijk sterk afhankelijk van wat je precies wilt laten poedercoaten en in welke kleur. Mat zwart is bijvoorbeeld een populaire standaard kleur en chroom een veel gevraagde maatwerk kleur. Mat zwart poedercoaten is makkelijk €50,- goedkoper als een frame in chroom laten poedercoaten.

Hier moet je rekening mee houden bij het poedercoaten van auto onderdelen:

 • Het auto onderdeel moet geleidend zijn en bestand zijn tegen de hitte van een poedercoat oven.
 • Wil je de auto helemaal strippen en meerdere auto onderdelen poedercoaten? Vraag dan altijd naar de laagdikte. Het zou jammer zijn als je na het poedercoaten van bijvoorbeeld de motorkap of deuren erachter komt dat onderdelen niet meer passen of sluiten.
 • Bekijk wat voor auto je hebt en of poedercoating daarbij past. Sommige auto liefhebbers vinden poedercoating op een oldtimer bijvoorbeeld niet authentiek. Al kan het bijna in iedere kleur en afwerking gespoten worden, het wijkt toch iets af van origineel spuitwerk.
 • Het auto onderdeel moet in een poedercoat oven passen. Geef daarom altijd de juiste afmetingen door als je bijvoorbeeld een groot stuk auto frame poedercoaten laten wilt.
 • Vraag altijd naar de levertijd van een poedercoater. Een motorblok poedercoaten vergt een andere benadering als een frame en soms wijken de levertijden af.

Fiets, motor, brommer en scooter frames poedercoaten

Fiets frames zijn vaak perfect uitgekozen voor jouw comfort of maximale prestatie. Als de kleur niet meer hetzelfde is, je frame verroest is of als je gewoon een andere stijl wilt is poedercoaten een goed idee. En maak je geen zorgen de prijs van een fiets poedercoaten is zeker niet hoger dan de prijs van een nieuwe fiets. Je fiets frame poedercoaten zorgt ervoor dat het frame weer jarenlang is beschermd tegen de elementen.

De kosten van een fiets frame poedercoaten zijn altijd lager als de aanschaf van een nieuwe fiets.

Prijs fiets poedercoaten

Een fiets frame poedercoaten kost zo rond de €85,- voor een standaard kleur en een stalen frame. Een aluminium frame moet op een andere temperatuur gepoedercoat worden en vraagt een iets andere behandeling door de poedercoater. Hierdoor ligt de prijs voor een aluminium fietsframe poedercoaten vaak wat hoger. Naast fiets frames is dit ook heel normaal bij motor frames, brommer frames en scooter frames.

Wil je kosten besparen? Let dan op het volgende:

 • Zorg dat je het fiets frame volgens de instructies van de poedercoater aanlevert. Zo moet je soms het balhoofd eruit halen, een bout in de schroefdraden / bracketlug plaatsen en andere onderdelen die niet gepoedercoat mogen worden afsluiten.
 • Doe de voorbereiding zelf zoals het frame ontvetten en oude verfresten verwijderen
 • Kies een standaard kleur en afwerking (chroom poedercoaten of een matte afwerking kost vaak extra)
 • Zorg ervoor dat je een poedercoater uitkiest die ervaring heeft met het poedercoaten van fietsframes en je kan adviseren over de beste laagdikte, uitgezonderde onderdelen etc. Zo wordt goedkoop, geen duurkoop!
 • Bekijk hier goede alternatieve voor poedercoaten.

Tip: de belettering van een fietsmerk wordt volledig bedekt bij het fietsframe poedercoaten. In sommige gevallen kan je deze los bestellen of laten plaatsen bij een fietsspecialist.

Hekwerken laten poedercoaten (Balkon, balustrades)

Corrosie op je hekwerk of een verkleurde balustrade? Voor balkonhekken, sierhekwerken, functionele hekwerken, spijlenhekken en alle andere soorten hekken is poedercoaten goedkoper dan vervangen!

Tip: Hekwerken laten poedercoaten gebeurt in een poedercoating hal en kan niet ter plaatse. Het hekwerk zal daarom altijd gedemonteerd moeten worden en weggebracht naar de poedercoater. Bij sommige poedercoaters kan je ook transport en (de-)montage afspreken tegen een meerprijs.

Prijs hekwerk poedercoaten

De kosten van het poedercoaten van een hek wordt per meter berekend. Gemiddeld betaal je voor een balkonhek van 1 meter €45,- euro in standaard zilvergrijs. Mat zwart poedercoaten, bronskleurig of een andere metallic kleur is duurder.

De voordelen van een hek poedercoaten ten opzichte van schilderen

Waarom zou je een hekwerk niet schideren, dat is toch veel goedkoper? Deze vraag krijgen wij vaak. Bedenk echter dat poedercoating an sich al vele voordelen heeft ten opzichte van verf (milieuvriendelijk, duurzaam, strak resultaat) maar er zijn ook voordelen specifiek voor jouw balkonhek, ballustrade, tuinhek of traphek namelijk:

 • Poedercoating beschermt hekwerk tegen alle Nederlandse weersomstandigheden en verkleurt niet in de zon
 • Door een hekwerk te poedercoaten krijgt beschadiging door corrosie geen kans. Dit zorgt voor een (inbraak en val) veilig hek.
 • Jouw balkonhek, ballustrade of tuinhek is super makkelijk schoon te maken van groene aanslag, modder, zand en vieze vingers!

Kortom: je hekwerk laten poedercoaten is altijd een goed idee!

Poedercoaten (kosten) prijslijst voor particulieren

Ben jij benieuwd naar de prijzen voor particulieren die door poedercoaters in rekening worden gebracht? Wij hebben een uitgebreid overzicht gemaakt met de meest voorkomende particuliere poedercoating projecten met prijzen. Aangesloten poedercoating bedrijven zijn ook lid van het ION.

Bekijk hier goede alternatieve voor poedercoaten.

Direct een aanvraag doen kan ook! Klik hier

Poedercoating projectOmschrijving(gemiddelde) Prijs
Velgen poedercoaten (aluminium)Stralen, chromateren en 1 laag poedercoatingSet van 4 velgen:
13 en 14 inch € 175
15 inch € 185
16 inch € 195
17 inch € 200
18 inch € 220
19 inch € 250
Velgen poedercoaten (staal)Stralen en 1 laag poedercoating
Stralen en 2 lagen poeder
Stralen, schooperen en 2 lagen poeder
Set van 4 velgen:
€175,-
€215,-
€245,-
Keukendeurtjes spuitenOntvetten, schuren en spuiten€25 – €40 per m2
Radiator (kachel) poedercoaten1 laag poedercoating
Stralen en 1 laag poeder
€30,- per m2
€42,50 per m2
Hekwerk poedercoatenStralen en 1 laag poedercoating€45 – €100 per meter
(1 meter hoog)
Fietsframe (racefiets, mountainbike, stadsfiets, etc.)Stralen en 1 laags coaten (inclusief primer)Gemiddeld €85,-
Bromfiets, Solex, BrommerframesStralen en 1 laag poedercoating€125 – €185 per frame

Let op: de prijzen die wij noemen zijn gemiddeld voor poedercoating projecten bij specialisten. Prijzen kunnen afwijken per regio, bij speciale wensen en bij bijzondere kleuren. Het is dus altijd een indicatie en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Wil jij de prijs exact weten? Stuur dan jouw project in.

Poedercoating klus | Offerte aanvragen

Om jouw project zo snel mogelijk te kunnen behandelen vragen wij je om alle velden in te vullen en een duidelijke omschrijving te geven van jouw project.

  Verflaag.nl verbindt jouw poedercoating project geheel vrijblijvend met een poedercoater in de regio!

  groen vinkje Poedercoaters bij jou in de buurt
  groen vinkje Ontvang vrijblijvend een offerte voor jouw poedercoating klus
  groen vinkje Alleen gecontroleerde specialisten zijn aangesloten bij ons netwerk

  Stel hier je vraag over poedercoating

  9 antwoorden
  1. Michael Muusers zegt:

   Ik wil vier stalen velgen van de bandenmaat 105/60. R16. Laten poedercoaten En ook de bijbehorende bouten en alles de kleur zwart. Wat kost dat bij jullie?

   Beantwoorden
  2. N.W.A. Middelkoop zegt:

   Ik heb een oldtimer auto waarvan de verchroomde bumpers niet mooi meer zijn.
   Kunnen die bumpers in de kleur chroom worden gepoedercoat en zo ja lijkt dat qua aanzien een beetje op echt chroom?

   Beantwoorden
  3. Herman zegt:

   Ik heb aluminium wielen die af fabriek gepolijst zijn en afgewerkt met een blanke lak. Door oxidatie onder de lak laag zien ze er niet mooi meer uit. Is het gepolijste effect met poeder coating terug te krijgen of moeten ze opnieuw afgedraaid en met blanke lak afgewerkt worden.
   Gewoon zilver grijs poeder coaten heeft niet het effect van gepolijste wielen. Mogelijk zoals ik las iets met Candy of chroom??

   Beantwoorden
  4. rob zegt:

   Onze keuken wordt helemaal opgeknapt, nieuwe apparatuur en de kastjes worden gespoten. We willen ook onze handgrepen vervangen, echter deze zijn niet meer in de juiste maten te krijgen. Deze handgrepen zijn verchroomd, de vraag is of deze met poedercoating (zwart) behandeld kunnen worden en als dat zo is aan welke kosten moet ook ongeveer denken.

   Beantwoorden
   • Marieke - Verflaag.nl zegt:

    Beste Rob,

    Verchroomde onderdelen kunnen met de juiste voorbereiding prima met een poedercoating worden overgespoten. Kosten verschillen per locatie en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Wij raden je daarom aan een offerte aan te vragen bij een poedercoater in jouw buurt. Hier vind je een overzicht met poedercoaters en straalbedrijven in Nederland.

    Succes!

    Met vriendelijke groet,

    Marieke – Verflaag

    Beantwoorden
  5. Mitchel Steenhof zegt:

   Ik ben een suzuki gs500e aan het opknappen en zou graag het frame en achterbrug met nog een paar kleine onderdelen laten stralen en een kleur op doen. Wat kost dat bij jullie?

   Beantwoorden
   • Marieke - Verflaag.nl zegt:

    Beste Mitchel,

    Wij zijn helaas geen poedercoaters en informeren op verflaag slechts over de mogelijkheden. We kunnen je hiermee dus niet helpen. Voor een kostenplaatje voor jouw poedercoat klus raden wij je aan contact op te nemen met een poedercoater in jouw buurt.

    Met vriendelijke groet,

    Marieke – Verflaag.nl

    Beantwoorden
  6. Riny Slot van der zegt:

   Gm , mijn tuinhek is ooit al eens voorzien van een poeder coating, nu wil ik dit nog eens laten doen . Dus kan dat poeder coating over een oude laag poeder coating.
   BVD .

   Beantwoorden
   • Marieke - Verflaag.nl zegt:

    Beste Riny,

    Het is een beetje afhankelijk van de staat van de huidige poedercoating laag of je hier weer overheen kan poedercoaten. Dit kan een lokale poedercoater je het beste vertellen. Als de laag erg verweerd is dan kan de poedercoater het hek eerst zandstralen en de bestaande poedercoating verwijderen, voordat hij/zij een nieuwe poedercoating aanbrengt.

    Met vriendelijke groet,

    Marieke – Verflaag.nl

    Beantwoorden

  Plaats een Reactie

  Meepraten?
  Draag gerust bij!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *