Nanocoating.nl

Betonlook verf – Productgids

De hippe industriële afwerking voor muren anno nu is toch wel de betonlook. Deze kan je op een eenvoudige (en voordelige) manier creëren met betonlook verf. In dit artikel lees je welke artikelen geschikt zijn voor jouw gewenste betonlook!

Verkrijgbaarheid betonlook verf voor muren

Grote bouwmarkten als Gamma, Praxis, Karwei en Hornbach hebben merken in het assortiment die speciale betonlook verf lijnen hebben uitgebracht. Vaak bestaan deze verfsoorten uit één kalkmatte kleur die je met een speciale blokkwast of techniek aanbrengt voor die geleefde beton uitstraling. Voorbeelden hiervan zijn:

Er zijn ook verfmerken die alleen een betonlook kleur op de markt hebben gebracht. Let dus goed op, dit zijn geen speciale beton structuurverven en geven alleen een betongrijze kleur. Voorbeelden hiervan zijn:

Action en Xenos hebben helaas geen betonlook verf voor de muur in het assortiment. Wel kan je met de muurvuller en betonkleur verf van Action (Deco Home)  potten, vazen, kandelaars etc. een prachtige betonlook geven. Verderop in dit artikel vertellen we je daar meer over.

Verschillen tussen beton effect verf en coating

Het verschil tussen verf en coating is dat betonlook coating met name wordt toegepast in badkamers voor bijvoorbeeld een inloopdouche of badkamermuur en als vloer in bijvoorbeeld de woonkamer. Een verf is hier minder voor geschikt omdat deze sneller zal slijten en in veel gevallen niet waterdicht is. Bedenk dus van te voren of je voor jouw project betonlook verf of coating nodig hebt.

En let op: verf in een betonlook kan je wel kopen bij bouwmarkten, coating alleen online!

Aanbevolen merken voor een betonlook muur

betonlook-verf-kleur

Betonlook verf van l’ Authentique barst van de kleur schakeringen.

Ga je voor een betonlook dan heb je verschillende opties. Hieronder bespreken we ze kort:

 • Subtiel – Fijne structuur – Strakke muur – Gladde afwerking
  Alabastine heeft een product genaamd Muurdecor muurglad. Dit product is erg geschikt als je een subtiel betonlook effect wilt creëren. Met de muurglad spatel veeg je namelijk de laag strak. Je krijgt een mooie betonkleur met een subtiel reliëf.
 • Levendige uitstraling – Grove structuur – Ruw beton effect – Structuur 
  Jeger Betonstuc is een set haal je alles in huis wat je nodig hebt om rustiek beton te imiteren. Beton Stuc imiteert karakteristieke put- of betonplaten.
 • Onbewerkt beton uitstraling – Grove structuur – Industrieel beton effect
  Wil je de industriële uitstraling van beton in huis halen? Dan is Loft Style set van Jeger geschikt. Dit is een betonkleurige, fijne en korrelige pasta die zich gemakkelijk laat verwerken met de spaan in de set. Je krijgt er een beschermende coating bij!
 • Levendige kleuren – Fijne structuur – Gladde afwerking
  Zoek je het iets minder in structuur, maar juist in kleur? Dan kan je met de verf van ‘l Authentique alle kanten op. Deze verf heeft de meeste kleuren in het assortiment zodat je altijd één vindt die past bij je interieur.
 • Klassieke betonlook – Geschikt voor de badkamervloer en wand – 2k coating – Gladde afwerking
  Dit is de zware jongen onder de betonlook verf. AOF 2K epoxy vloercoating is een tweecomponenten coating in diverse grijze betonkleuren voor op de vloer en wand. Het aanbrengen vereist enige handigheid maar er zit een goede gebruiksaanwijzing bij.

Tip: Heb je al een mooie betonvloer en wil je deze look behouden en tegelijk de ondergrond beschermen met een coating? Dan is deze betoncoating uitermate geschikt.

Hieronder hebben we deze producten en verkooppunten voor je op een rij gezet:

betonlook-coating-Alabastine-Muurdecor-Betoneffect-Modern-Beton-5L
Structuur
jeger betonstuc
Grof effect
Industrieel
betonlook-coating-lauthentique-betonlookverf
Veel kleuren
2k coating (transparant)

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Geschikte producten voor een betonlook badkamer

Zoals de naam al zegt, geeft een betonlook coating letterlijk een betonnen uiterlijk aan wand of vloer – ook als deze niet van beton is. Een coating van betonlook is naadloos, modern, ijzersterk én voelt een stuk aangenamer aan dan beton zelf. Om deze reden is het een populaire afwerking voor badkamers en inloopdouches.

Betonlook-coating-vloer-voorbeeld

Betonlook coating op de vloer

Let op: anders dan verf hebben we het in deze paragraaf over een twee componenten coating. Deze is iets moeilijker aan te brengen en duurder in aanschaf, maar geeft als voordelen:

 • Strakke, naadloze en waterdichte vloer of wand
 • Elastisch, slijtvast en goed bestand tegen scheuren
 • Voelt fijner aan de voeten als een échte betonvloer of -wand
 • Onderhoudsvriendelijk én geluidsdempend
 • Leverbaar in bijna alle RAL-kleuren

De 2 componenten van betonlook coating moeten vlak voor gebruik met elkaar vermengt te worden. Je hebt na het mengen 60 minuten* (dit noemt men de potlife) de tijd om de coating aan te brengen. Meng dus nooit meer dan je in één laag kunt aanbrengen en volg de aanwijzingen op de verpakking goed op.

Een voorbeeld: Je wilt 45 m² vloer of muur coaten. Voor het beste resultaat moet je 2 lagen aanbrengen. Het verbruik is 220 gram per 1m² per laag. De rekensom is dan: 45 m² x 0,22 Kg  = 9,9 Kg. Je besteld dus in dit voorbeeld 2 x 10 Kg voor 2 lagen. Bekijk hier onze aanbeveling voor een betonlook coating.

Betonlook verf is niet geschikt voor de badkamer

Voor een betonlook badkamer is verf minder geschikt omdat deze doorgaans niet waterdicht en slijtvast is.

Direct Betonlook verf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Betonlook verf aanbrengen in 6 stappen

Het lijkt moeilijk, maar met een beetje oefening en onze tips kan iedereen een mooie betonlook muur creëren. Coating vergt iets meer ervaring maar is in principe ook prima zelf te doen.

Een paar richtlijnen vooraf:

 • Iedere betonlook verf heeft een eigen gebruiksaanwijzing. Volg deze altijd goed op. Onderstaand stappenplan is slechts een richtlijn.
 • Een nieuw gestorte beton-, zandcementvloer of wand moet minimaal 6 weken oud te zijn voordat je er een coating of verf op mag aanbrengen. Binnen deze 6 weken heeft de vloer/wand een basisch karakter (hoge PH waarde) waardoor de coating of verf wordt aangetast en deze niet goed zal hechten. Dit geldt voor elke coating of verf ongeacht het type of merk.
 • Bekijk goed wat u koopt. Bij sommige verf is de betonpasta of primer inbegrepen, bij andere moet u deze er los bij kopen
 • Bij een betonlook bepaal je zelf of je een grove of juist minder opvallende structuur wilt. Bedenk dit van te voren en zorg dat je voldoende verf en de juiste tools in huis hebt om voor het gewenste effect te zorgen.

Bekijk ook deze video van de De Oude Bank over het zelf aanbrengen van betonlook verf

Stappenplan voor het aanbrengen van betonlook verf

Afhankelijk van welke look je wilt creëren zijn er verfmerken die je in één keer kunt aanbrengen (zoals Alabastine Muurdecor) en verfmerken die werken met een losse pasta en verf. Dit laatste geeft de meest authentieke look aan je muur. Daarom hebben we in ons stappenplan gekozen voor Alabastine Muurdecor.

 1. Roer de betonpasta door tot je een soepele structuur hebt
 2. Dek de randen rond de muur die je wilt verven af en breng de pasta aan met een plakspaan op een grove of juist nette manier.
 3. Laat de pasta drogen en roer de verf (soms ook kleurwassing genoemd) goed door.
 4. Breng het product rechtstreeks uit de emmer aan op de muur met de speciale roller uit dezelfde lijn. Verzamel voldoende pasta op de roller en breng het aan met een rustige rolbeweging. Rol in verticale banen een oppervlak van 2-3 m2, verdeel de MuurDecor daarna met een horizontale beweging. Eindig ten slot met een verticale rolbeweging voor het beste eindresultaat.
 5. MuurDecor dient binnen 30 minuten na het aanbrengen te worden gladgestreken! Dit is afhankelijk van temperatuur, luchtvochtigheid en type ondergrond. Breng dus niet meer product aan dan dat u binnen 30 minuten kunt aanbrengen en gladstrijken (+/- 2 à 3 m2).
 6. Strijk met de MuurGlad Strijker eerst het onderste deel van de muur (+/- 50-100 cm) van beneden naar boven in verticale banen glad. Strijk vervolgens het gehele oppervlak glad van boven naar beneden in verticale banen. Let op: Houd bij het strijken de MuurGlad Strijker altijd onder een kleine hoek met het handvat zo dicht mogelijk langs de muur. Oefen weinig druk uit.
 7. Gebruik je de betonlook muur in de keuken of wil je deze gewoon extra beschermen? Breng dan nog een ultramatte transparante beschermlaag aan.

Betonlook trap maken met verf

Je kunt niet alleen de vloer of muur een betonlook geven, ook een betonlook trap behoort tot de mogelijkheden. Gebruik hiervoor een geschikte trapprimer, daarna een betolook verf naar keuze voor de trap en werk vervolgens de betonlook trapverf af met een transparante slijtvaste lak.

Deze laatste stap is erg belangrijk omdat de betonlook verf op een trap natuurlijk meer te verduren krijgt als een betonlook muurverf. Denk aan slag en stoot door schoenen, huidvet, stof, zand etc. Wil je de betonlook trap extra veiligheid meegeven? Denk dan eens aan een antislip toevoeging.

DIY decoratie met betonlook verf van Action

Hoewel Action geen betonlook verf voor de muur in het assortiment heeft, kan je wel potten, vazen, kandelaars, lampenstandaards etc. een mooie betonlook geven met verf van Action. Dit kan op twee manieren:

Betonlook-verf-action-decopaint

Met verf van Action en muurvuller kan je een mooie betonlook realiseren in je interieur

Manier 1 Grof betonlook effect

Hiervoor heb je nodig Soriso muurvuller en home deco verf in de kleur grijs (beide te koop bij Action). Vervolgens smeer je het accessoire in met de muurvuller. Probeer structuur op het voorwerp te krijgen en wissel glad af met grof. Wanneer de vuller droog is (vrij snel) dan kan je eroverheen schilderen met de grijze deco verf. Bijvoorbeeld met een kwast, spons of doek. Gebruik lichte en donkere kleuren grijs voor een speels effect.

Manier 2 Subtiel betonlook effect

Action heeft ook een beton structuurverf van Home deco. Hier staat op “Cement look – Quick & Easy” en makkelijk, dat is het! Je kunt de structuurverf direct aanbrengen met een kwast voor een egaal resultaat met een subtiele korrel. Voor extra kleurnuance kan je met een natte spons een donkere of lichte kleur eroverheen depppen.

Tip: Eventueel kan je de laag afwerken met een matte blanke lak voor extra bescherming tegen vlekken en vuil.

Een stijlvolle betonlook vloer door een specialist

Voor een betonlook vloer is verf minder geschikt. Een coating daarentegen is slijtvast, waterdicht en geeft veel loopcomfort. Voor grotere oppervlakken kan het daarom verstandig zijn om een specialist op dit gebied in te schakelen.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over verf en coating?

Heb je een vraag over betonlook verf? Laat het ons weten!

17 antwoorden
 1. Ellemijn zegt:

  Hallo! Ik heb een betonlook muur in mijn woning (Suède Stone van Stilleven), maar ik wil de kleur graag veranderen. Is betonlook verf direct overschilderbaar? Ik hoor graag!

  Groet

  Beantwoorden
 2. maud zegt:

  Goedemiddag,

  Wij willen graag de badkamer met betonlook verf gaan verven. De muren zijn eigenlijk een soort gips achtige platen en we willen het ook graag in de douche ruimte. Is betonlook verf daarvoor geschikt (en zo ja welke?), ik neem aan dat er dan daarna nog een laag overheen moet om het waterdicht te maken?
  Graag hoor ik van u!

  Hartelijk dank,
  Maud

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Maud,

   Leuk dat je jouw badkamer in een betonlook wilt gaan verven! Helaas is het in natte zones zoals badkamer en douche iets ingewikkelder als bijvoorbeeld in je woonkamer. Om het goed waterdicht te krijgen kan je drie dingen doen. Je kunt de badkamer verven met de betonverf van je keuze en er daarna een transparante waterdichte coating overheen aanbrengen (Bijvoorbeeld deze van Trae Lyx). Dit is alleen minder geschikt voor de douche (wel alle wanden daar omheen). Wil je echt de douchevloer en douchewand coaten dan kan je het beste gaan voor optie 2: het direct aanbrengen van een ijzersterke waterdichte 2 componenten coating in een kleur naar keuze. Je hebt dan een primer, coating en topcoating nodig. Je leest meer over geschikte producten in ons artikel hierover.. Helaas heeft deze laatste optie als nadeel dat je deze coating alleen in 1 kleur kan bestellen en je dus niet een grove betonlook kan creëren (daar zitten vaak meerdere kleuren in verwerkt). Een coatingspecialist kan dit wel voor je doen! Je kunt gratis je klus neerleggen bij specialisten om te kijken of de prijs aantrekkelijk voor je is.

   Hopelijk weet je zo voldoende om verder te gaan. Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Wouter,

   Het is mogelijk om een betonlook over behang aan te brengen, mits het geen glad (vinyl) behang betreft. Verder is het belangrijk dat het behang nog in goede staat verkeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 3. Tim zegt:

  Beste,

  Ik ben op zoek naar een coating om beton een wet look te geven. Ik vind dit wel bij buitenlandse producten, maar bij Nederlandse alleen kleurloos of kleurverreikend.

  Mvg, Tim

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Tim,

   In Nederland is mat inderdaad iets meer de trend. Er bestaan voor particulier gebruik wel transparante topcoatings in glans of zijdeglans, maar echt een wetlook zouden we dit niet noemen (wellicht een gat in de markt). Coatingspecialisten kunnen dit vaak wel voor je realiseren, maar dan zou je de klus dus moeten uitbesteden.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 4. Carola zegt:

  Hallo, kan de beton coating ook over de douchetegels gebracht worden? En in hoeveel kleuren is deze beschikbaar?

  Vr gr carola

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Carola,

   Goede vraag! Soms kan het wat verwarrend zijn wat geschikt is voor welke ondergrond. In natte ruimtes zoals een douche adviseren wij altijd een twee componenten betoncoating aan te brengen en geen gewone betonverf. Een tweecomponenten coating is namelijk waterdicht, kan goed tegen zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen en is tot slot heel goed bestand tegen de temperatuurwisselingen in de doucheruimte. Heb je geglazuurde tegels? Dan raden we aan eerst een primer aan te brengen voor een goede hechting. Dan breng je vervolgens een 2 componenten polyurethaan coating aan en indien gewenst een antislip topcoating. Hierin zitten onzichtbare antislipkorrels waardoor uitglijden wordt voorkomen.

   De coating is het goedkoopst in 6 standaardkleuren. Voor een meerprijs kan je kiezen uit 2200 mengkleuren. Wil je echt een betonlook met meerdere kleurschakeringen dan zal je 2 of meer kleuren moeten gebruiken. Dit maakt het aanbrengen wel wat lastiger als je geen ervaring hebt met twee componenten coatings. In dat geval zou je ook een specialist kunnen inschakelen.

   Hopelijk kan je hiermee uit de voeten!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 5. Marjolein zegt:

  Goedenavond,

  Kan de betonlook muurverf ‘Loftstyle’ ook over behang aangebracht worden?

  Ik kijk uit naar een reactie van je.

  Groet Marjolein

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Marjolein,

   Wat een goede vraag. Ik durf het je niet met 100% zekerheid te zeggen. Bijna ieder type behang kan je wel verven, behalve afwasbaar behang en vinylbehang. Afwasbaar behang heeft een kunststof toplaag, waardoor de verf niet goed hecht. Heb je gewoon behang? Dan lijkt het ons geen probleem. Als je het zeker wilt weten kan je twee dingen doen: Je kunt het testen door een stukje gipsplaat te behangen en de verf hier op toe te passen. Vind je het resultaat mooi? Dan ga je met de muur aan de slag. Je kan ook contact opnemen met de fabrikant van de Loftstyle betonlook. en het daar navragen.

   Succes met de klus!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 6. José zegt:

  Hallo,
  Onze keuken heeft een mooie betonvloer. Deze is gestort door de vorige bewoners en door hen afgewerkt met 2 componentenlak. Helaas is deze bovenste laag op verschillende -steeds meer- plekken aangetast. Met name op plekken waar veel wordt gestaan zijn dit behoorlijk grote plekken. Deze plekken zijn nu onbeschermd en inmiddels ook behoorlijk vuil. Een nieuwe vloer storten wil ik niet. Ook afwerken met een egale kleur zou ik niet willen. Het liefst krijg ik weer een mooie vloer met wat verschillende tinten er in.
  Ik verwacht dat de toplaag geheel verwijderd moet worden, de vloer gereinigd/ontvet/opgeschuurd moet worden en dan voorzien van een nieuwe toplaag. Heeft u advies over de te gebruiken producten? Ik zoek met name producten die de structuur en de ‘look&feel’ van beton benadrukken en geschikt zijn voor in de keuken.
  Alvast bedankt voor uw reactie! 😊

  met vriendelijke groet,
  José

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste José,

   Wat jammer dat de toplaag van je vloer niet meer is wat het is geweest. Uit je omschrijving maak ik op dat je zelf aan de slag wilt gaan met producten om een nieuwe betonlook toplaag te creëren. Als de kleur van de vloer nog wel mooi is zou je een transparante 2 componenten toplaag kunnen aanbrengen zoals deze van Holdbar (verkrijgbaar in verschillende glansgraden). Wil je echter ook de kleur aanpassen dan raden we af om zelf aan de slag te gaan. Topcoatings zijn over het algemeen de laatste beschermlaag en niet bedoeld om kleur of structuur aan te brengen in de vloer. Er zal dan een nieuwe vloercoating moeten worden aangebracht.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 7. Corrine zegt:

  Hallo,
  Ik wil graag een betonlook uitstraling geven aan mijn houten trap. Ik zou graag advies willen over welke verf ik hiervoor het beste kan gebruiken.

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Corrine,

   Voor zover wij weten bestaat er geen speciale betonlook trapverf. De meeste betonlook verf is geschikt voor muren en wanden en is niet geschikt voor de loopbelasting die je hebt op een trap. Ook heeft hout de neiging om uit te zetten of te krimpen waardoor er scheuren in de verf kunnen ontstaan. Een twee componenten polyurethaan betonlook verf zou kunnen werken maar dit raden wij af als doe het zelf klus als je hier nog niet eerder mee gewerkt hebt. Niet alleen moet je namelijk meerdere kleuren mengen om een mooie betonlook te krijgen en dit met een speciale techniek aanbrengen, ook moet je de juiste verhoudingen mengen en is de droogtijd vrij lang.

   Een alternatief is een mooie trapverf in een grijze kleur, of een kunststof trap ombouw in betonlook.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 8. Manon zegt:

  Goedemorgen,

  Binnenkort willen wij een deel van onze woning gaan verven in een betonlook. Dit betreft onder andere ook de badkamer, maar NIET de doucheruimte. De badkamer is een open ruimte in directe verbinding met de slaapkamer en berging. Dus er zitten geen muren tussen slaap- en badkamer en de doorgang van de badkamer naar de berging is ook open. Is het in dat geval ook nodig om een 2 componenten verf te gebruiken. De muren komen niet in direct contact met water, maar er zal wel eens wat stoomvorming in de ruimte zijn.

  Ik hoor graag.

  Groet,
  Manon

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Goedemorgen Manon,

   Dat klinkt als een mooie badkamer!

   Bij twijfel adviseren wij altijd om voor de hoogste bescherming te gaan, in dit geval dus toch een 2 componenten coating. In plaats van een compleet 2 componenten systeem is een goed alternatief in dit geval een normale betonlook verf naar keuze afwerken met een waterdichte transparante en matte twee componenten topcoat. Bijvoorbeeld deze van TraeLyx. Dit geeft als voordeel dat u meer keuze heeft in de kleuren en afwerkingen van de ondergrond met de bescherming van een twee componenten toplaag.

   Succes met de klus!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *