Nanocoating.nl

Gevel impregneren doe je zelf met deze handige gids

Ben je het beu om je gevel elk seizoen opnieuw te moeten schilderen? Wil je een oplossing die langer meegaat en je gevel jarenlang mooi houdt? Dan is het impregneren van je gevel met een krachtig impregneermiddel wellicht de perfecte oplossing. Sterk nog, je gevel impregneren is een klus dat je eenvoudig zelf kan doen. Zeker op plaatsen waar de zon niet goed bij kan en er groene aanslag komt. Een krachtig gevel impregneermiddel kan dit voorkomen. In dit artikel leggen we uit waarom gevel impregneren de beste optie is en bespreken we hoe je het zelf goed kunt doen. We bespreken ook de voor- en nadelen van dit proces, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen of het al dan niet geschikt is voor je.

Door deze 4 voordelen wil jij vandaag nog je gevel impregneren

Het gevel waterdicht maken is typisch zo’n doe het zelf klus. Met de juiste gevel impregneer producten is het een project dat prima in een weekend te doen is bijvoorbeeld. Je bespaart hiermee ook eens veel kosten gezien de prijzen van het laten doen tegenwoordig hoog is. Daarbij is zelf gevel impregneren in feite dan ook niets anders dan je gevel waterafstotend maken. Geniet daar ook nog eens van de volgende voordelen nadat je jouw gevel hebt geimpregneerd:

  1. Langdurige bescherming: Het impregneren van een gevel met een krachtig impregneermiddel kan een langdurige bescherming bieden tegen de elementen en voorkomt aantasting van het oppervlak door water, sneeuw of ijs.
  2. Verbeterde esthetiek: Een impregneermiddel kan het algemene uiterlijk van je gevel verbeteren en het reinigen en onderhouden ervan vergemakkelijken.
  3. Kostenbesparing: Het impregneren van je gevel met een impregneermiddel is meestal veel betaalbaarder dan andere opties zoals het volledig vervangen of het om de paar jaar aanbrengen van een nieuwe laag verf.
  4. Milieuvriendelijke optie: Het gebruik van impregnering bij het coaten van je gevel helpt bij het verminderen van afval en het besparen van hulpbronnen, omdat je geen nieuwe materialen hoeft te gebruiken voor elke laag. Dit voorkomt ook dat verontreinigende stoffen in het milieu terechtkomen en schade toebrengen aan ecosystemen

Kortom, het impregneren van je gevel met een krachtig gevel impregneermiddel speciaal is een betaalbare en effectieve manier om het uiterlijk ervan jarenlang te beschermen en te verbeteren.

Impregneer je gevel alleen met de beste producten

Wil je net als een professional jouw gevel impregneren als een expert? Koop dan kwaliteitsproducten die je hieronder kan vinden. Pas op dat goedkoper impregneermiddel vaak een duurkoop is gezien de kwaliteit van deze impregneer vaak maar een paar weken goed blijft. Je kan onder andere gevel impregneren producten kopen bij Hornbach, Gamma, Praxis en andere bouwmarkten maar gezien de ervaringen die wij online vinden adviseren wij die niet. Je wilt niet iedere 2 weken opnieuw alles moeten impregneren namelijk.

Voor het gemak hebben wij het beste impregneermiddel voor je gevel gevonden: NC Nano coating voor gevels en buitenmuren

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Wil jij ook het maximale en beste resultaat bij het impregneren van je gevel? Ons advies is om altijd te impregneren als het 5 graden of warmer is. Ook adviseren wij om altijd te kiezen voor een impregneermiddel op basis van nano technologie. Dit zorgt ervoor dat ook de kleinstje gaatjes gedicht worden. Daarbij adviseren wij ook altijd om beschermingsmiddelen te kopen zoals een bril, handschoenen en mondkapje.

Gevel impregneren

Gevel impregneren kan je eenvoudig zelf doen

Gevel impregneren doe je zo (stappenplan)

Gevel impregneren is typisch een doe het zelf klus. Met de juiste gevel impregneren producten kan je het echt wel zelf doen. Door onderstaande stappen te volgen bescherm jij jouw gevel met de beste impregneermiddel buitenmuur. Het waterafstotend maken van je gevel doe je dus door onderstaand stappenplan te volgen:

  1. Het oppervlak voorbereiden: Voordat je begint, moet je het oppervlak reinigen en voorbereiden door vuil, puin of oude verfresten te verwijderen met een hogedrukreiniger. Laat het volledig drogen alvorens verder te gaan.
  2. Primer aanbrengen: Gebruik een primer van hoge kwaliteit die speciaal voor dit doel is ontworpen. Volg bij het aanbrengen alle aanwijzingen van de fabrikant op en geef het voldoende tijd om volledig uit te harden voordat u verder gaat
  3. Breng een toplaag verf aan: Zodra de primer is opgedroogd, kan je  een verflaag aanbrengen in de door u gekozen kleur en afwerking. Nogmaals, zorg ervoor dat u alle aanwijzingen van de fabrikant volgt bij het aanbrengen en voldoende droogtijd laat tussen elke laag
  4. Aanbrengen van impregneer: Ten slotte verzegel je de verflaag met een waterdichte, UV-bestendige verzegeling die speciaal is ontworpen voor buitentoepassingen. Koop hiervoor dus speciale krachtige impregneer voor gevels. Dit biedt een extra beschermingslaag tegen de elementen en zorgt ervoor dat je gevel zo lang mogelijk meegaat

Het impregneren van een gevel is niet moeilijk, maar vereist wel wat geduld en aandacht voor detail. Als je deze stappen zorgvuldig volgt, moet je in staat zijn om uitstekende resultaten te bereiken die ervoor zorgen dat je huis er nog jaren goed uitziet!

Koop je gevel impregneermiddel online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je gevel te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Heb je een vraag over het impregneren van je gevel? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *