Nanocoating.nl

Bescherm je textiel met speciale textiel coating (nano coating voor textiel)

Nano coating voor textiel, ook wel textiel coating, is een geweldige manier om de prestaties van stoffen en kleding te verbeteren. Het kan stoffen duurzamer maken, waterdicht en zelfs bestand tegen vuil, stof en andere verontreinigingen. Nano coatings zijn ook milieuvriendelijk, duurzaam en kosteneffectief in vergelijking met andere traditionele behandelingen. Bovendien biedt deze technologie nieuwe niveaus van maatwerk voor stoffen en kleding die voorheen niet mogelijk waren. In deze gids verkennen we de voordelen van nano textiel spray, de toepassingen ervan op kleding en andere textiel objecten en waarom je zou moeten overwegen je kleding met nano coating te beschermen. Dus als je klaar bent om meer te leren over wat nano coating voor jouw textiel kan doen lees dan verder!

Door deze 4 voordelen wil jij vandaag nog textiel impregneren

 1. Textiel coating verhoogde duurzaamheid: Nano coatings verhogen de duurzaamheid van stoffen en kleding door een barrière te vormen tegen vuil, stof en andere verontreinigingen. Dit helpt beschermen tegen slijtage en kan de levensduur van je kleding aanzienlijk verlengen
 2. Verbeterde waterbestendigheid: Nano coatings maken stoffen beter bestand tegen water, waardoor ze ideaal zijn voor buitenactiviteiten zoals wandelen of kamperen in natte omstandigheden. De nanocoating voorkomt ook dat vlekken in de stof trekken, waardoor deze gemakkelijker schoon te maken is
 3. Verbeterd ademend vermogen: Nano coating geeft stoffen een verbeterd ademend vermogen terwijl ze toch bescherming blijven bieden tegen water, vuil en andere verontreinigingen. Dit maakt de stoffen comfortabeler om te dragen bij warm weer of tijdens inspannende activiteiten
 4. Milieuvriendelijk: Nano textiel spray is milieuvriendelijker dan traditionele behandelingen, omdat ze minder chemicaliën gebruiken en minder energie vergen om te produceren. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor wie zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen en toch wil genieten van de voordelen van een duurzame textielcoating

Met deze voordelen in gedachten is het gemakkelijk te zien waarom het gebruik van nano coating voor textiel zo belangrijk is.

Textiel beschermen alleen met de beste textiel coating

Wil je net als een professional jouw textiel beschermen met nano textiel spray? Koop dan kwaliteitsproducten die je hieronder kan vinden. Pas op dat goedkoper impregneermiddel vaak een duurkoop is gezien de kwaliteit van deze impregneer vaak maar een paar weken goed blijft. Je wilt niet iedere 2 weken opnieuw alles moeten impregneren.

NC Nano Coating voor textiel, leder en suede

Bescherm textiel, leder en suède met echte Nano coatings

NC Nano coating voor textiel, leder en suède is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, textiel, leder en suède. De meest ideale en beste oplossing om textiel, leder en suède te beschermen. Deze textiel coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met een spuit (meegeleverd bij Nanocoating.nl) en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor textiel. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Wil jij ook het maximale en beste resultaat bij het beschermen van textiel door gebruik van nano coating? Ons advies is om altijd te impregneren als het 5 graden of warmer is. Ook adviseren wij om altijd te kiezen voor een impregneermiddel voor textiel op basis van nano technologie. Dit zorgt ervoor dat ook de kleinstje gaatjes gedicht worden. Bij gebruik van textiel coating adviseren wij ook altijd om beschermingsmiddelen te kopen zoals een bril, handschoenen en mondkapje.

Nano coating voor textiel

Nano coatings voor textiel is eenvoudig te gebruiken voor maximale bescherming

Textiel beschermen met nano coating doe je zo (stappenplan)

 1. Kies de stof: De eerste stap is het kiezen van het type stof dat je wilt coaten. De meeste stoffen zijn geschikt voor nano-coating, maar sommige kunnen een specifieke behandeling of voorbereiding vereisen voordat ze worden gecoat. Een bank impregneren, zeker als het textiel is, kan je gewoon met een textiel coating doen.
 2. Oppervlakken voorbereiden: Voordat je de nano-coating aanbrengt, moet je alle oppervlakken die met het materiaal zullen worden behandeld, reinigen en voorbereiden. Dit omvat het afwassen van vuil en andere verontreinigingen van de stof en zo nodig het gebruik van een schuurmiddel.
 3. Breng de nanocoating aan: Zodra het oppervlak is voorbereid, is het tijd om de nanocoating aan te brengen. Afhankelijk van het product dat je gebruikt, kan dit bestaan uit het spuiten, rollen of borstelen van een vloeibare oplossing of gewoon het leggen van een speciale tape-achtige materiaal op de stof.
 4. Afwerking: Na het aanbrengen van de nanocoating is het belangrijk om goed af te werken door het materiaal te laten drogen en het met hitte of luchtdruk in te stellen. Dit zorgt ervoor dat de nano-coating de stof na verloop van tijd effectief beschermt.

Met deze eenvoudige stappen kan je jouw textiel coaten eenvoudig beschermen tegen slijtage en morsen, waardoor ze langer meegaan en beter worden onderhouden.

Innovaties op het gebied van nano coatings en textiel

 1. Zelfreinigende stoffen: Nano coatings kunnen worden gebruikt om stoffen te maken die zelfreinigend zijn, wat betekent dat ze vuil, stof en andere verontreinigingen afstoten zodat ze zich er niet aan kunnen hechten. Hierdoor is kleding gemakkelijker te wassen en blijft deze er langer schoon uitzien.
 2. Slijtvaste materialen: Nano coatings kunnen stoffen ook slijtvaster makenwaardoor ze minder snel scheuren of verslijten. Dit kan de levensduur van kleding verlengen en deze duurzamer maken.
 3. UV-bescherming: Nano coatings kunnen ook worden gebruikt om stoffen extra UV-bescherming te geven, waardoor ze ideaal zijn voor buitenactiviteiten waarbij blootstelling aan de zon een punt van zorg is. De nanocoating helpt beschermen tegen schadelijke UV-stralen terwijl de stof toch op natuurlijke wijze kan ademen.

Conclusie

Nano coating brengt een revolutie teweeg in de textielproductie door zowel fabrikanten als consumenten een uitstekende waarde te bieden. Het verhoogt de duurzaamheid van stoffen, verbetert de waterbestendigheid, biedt ademend vermogen en milieuvriendelijke eigenschappen, en is bovendien voordelig in het gebruik. Met al deze voordelen in gedachten is het gemakkelijk te zien waarom deze technologie steeds populairder wordt in. Wist je dat er ook luchtzuiverende gordijnen gemaakt worden op basis van nano coating voor textiel?

Koop je nano coatings online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu nano coatings om je textiel te beschermen tegen water en vuil bij onderstaande webshop en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct nano coating voor textiel kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden

 

Veelgestelde vragen over textiel coating

Textiel coating blijft gemiddeld zo’n 6 maanden zitten. Afhankelijk van gebruik en object. Schoenen zullen wellicht sneller weer een laagje nodig hebben dan bijvoorbeeld een bank die flink is ingesprayed. Dus houd rekening met tussen de 3 tot 6 maanden. Was je het object veel en snel dan vanzelfsprekend zal de coating ook sneller verdwijnen.

Nano coating voor textiel kost over het algemeen rond de 25 euro. Lager dan 25 euro en dan moet je twijfelen hoe goed het is en hoe lang het blijft zitten. Er zijn ook duurdere textiel coatings, overigens ook online verkrijgbaar, waar de kwaliteit ook vele malen beter is. Vaak is dit een professionele variant die absoluut het geld waard is maar dus wel duurder is.

Nano coatings breng je over het algemeen aan met een spray. Voor textiel kan het zijn dat je objecten moet dompelen. Lees altijd de verpakking goed voor je aan de slag gaat.

Textiel coating, of nano coating voor textiel, beschermt jouw textiel tegen water en vuil. Doordat de kleinste gaatjes in jouw textiel wordt gevuld dan er gewoon water in komen. Hierdoor is het ook waterdicht.

Heb je een vraag over nano coating voor textiel? Wij helpen!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *