Nanocoating.nl

Betonverf – Gids voor iedere ondergrond

Ben jij op zoek naar betonverf voor jouw vloer, wand, trap, garage of andere ondergrond? Wij helpen je kiezen uit de vele beschikbare producten zodat jouw verfklus een succes is!

Vier belangrijke aandachtspunten van betonverf

Betonverf is een krachtige verfoplossing voor ieder soort beton. Het bijzondere eraan is dat het naast een decoratieve laag, ook extra beschermende eigenschappen aan de ondergrond geeft.

Voor (garage)vloeren en muren is de verf daarom een investering die serieus genomen moet worden. Goede bescherming is cruciaal bij ondergronden die blootstaan aan slijtage.

Waarom moet je juist bij Betonverf zo op kwaliteit letten? Vier belangrijke punten:

 1. Aangezien er nauwelijks decoratieve eisen zijn voor verf en daardoor consumenten veel naar prijs kijken is betonverf een uitgelezen product voor fabrikanten om hele goedkope grondstoffen te gebruiken, een consument weet niet beter: Hey er zit verf in en het ziet er grijs uit… Zal wel goed zijn. Let dus goed op!
 2. Er komen vaak meerdere lagen bij kijken. Minimaal 2 lagen, maar soms ook wel 3 tot 5 lagen. Betonverf van hoge kwaliteit, die beter dekt kan zomaar een laag minder kosten. Soms zelfs meerdere lagen. En dat scheelt in de totaalprijs.
 3. Stel de betonverf dekt niet / pakt niet goed en je komt er na 3 lagen en drogen achter dat als je een klein kastje eroverheen sleept dat er enorme krassen in zitten, de kosten en tijd om dit op te lossen zijn zonde. Want alle lagen moeten eerst verwijderd worden. Het moet dus in één keer goed zijn. 
 4. Bij geen enkele verfsoort als betonverf moet je dus op zoek naar kwaliteit en eigenschappen die er toe doen: Stoot-, kras- en slijtvastheid, er moet geen primer of grondverf nodig zijn. De verf moet makkelijk te reinigen zijn en ook geschikt zijn voor vloeren met bijv. een vloerverwarming. Kortom: De verf moet jouw kostbare tijd die je hieraan gaat besteden waard zijn.

Benieuwd naar de top 5 meest verkochte en best beoordeelde betonverf? Neem dan een kijkje bij onze product gids over betonverf kopen.

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Wist je dat je met betonverf heel veel andere ondergronden kunt verven? Bijvoorbeeld (bak)steen, trottoir tegels, stucwerk en hout. Controleer wel altijd of de betonverf voor buiten geschikt is als je van plan bent je balkon, terras of buitenmuur aan te pakken.

Verf voor beton aanbrengen op vloer, wand of badkamer

Afhankelijk van het gewenste resultaat kun je verf voor beton aanbrengen als één component verf (reguliere verf) of als twee componenten verf (coating). Eerstgenoemde is makkelijk te verwerken voor de doe-het-zelver, laatstgenoemde adviseren wij te laten aanbrengen door een specialist. Hieronder de algemene voor- en nadelen van beide op een rij.

betonverf-buiten

Betonverf op een garagevloer biedt bescherming tegen bandensporen, olie, strooizout en meer!

 1. Eén component 
  Watergedragen en vooral voor decoratieve doeleinden. Muurverf voor beton op basis van alkydhars heeft een uitstekende isolerende werking en is ideaal als onderhoudsverf. Prima afwerking voor muren of vloeren binnen en buiten. Niet geschikt voor zware belasting, dus vooral voor thuisgebruik.
  Voordelen: Goedkoopste oplossing én snelle droogtijd! Geschikt voor het creëren van een “betonlook”.
  Nadelen: Minder sterk en duurzaam dan de twee componenten variant.
 2. Twee componenten 
  Dankzij de toevoeging van een verharder een krachtige verf. Ideaal voor zwaarder belaste ruimtes én bestand tegen olie, vet en chemicaliën. Tevens geschikt om een betonlook te creëren op vloerenen als waterdichte verf in badkamers.
  Voordelen: Waterdicht, keihard en slijtvast.
  Nadelen: Duurste optie, moeilijker zelf aan te brengen, vaak niet verkrijgbaar in reguliere bouwmarkten.

Op mobiel kan je naar rechts scrollen om de vergelijking te bekijken.

Betonverf vergelijken

BetonverfOndergrondVoor- en nadelen
Webwinkel
Trae Lyx Naturel Finish
Vanaf €35,50 750ml
Keuken achterwand
Muren
Betonmeubels
Keukenbladen
+ transparant
+ ideaal wanneer je de natuurlijke uitstraling van beton wilt behouden
– Niet geschikt voor vloeren
– Niet geschikt voor buiten
Histor betonvloer verf
Vanaf €17,95 750ml
Vloeren
Wanden
Kelder
Garagevloer
Trap
Balkon
+ geschikt voor buiten
+ antislip
+ in alle kleuren mengbaar
– Niet extreem slijtvast
– Tijdelijk bestand tegen olie en benzine
Alabastine garagevloer coating
Vanaf €93,95 3,5L
Vloeren
Garagevloeren
Hobbyruimtes
Werkplaats
Kelder
+ bestand tegen autobanden en chemicaliën
+ jarenlange garantie
+ maar 1 laag nodig
– alleen voor binnen
– in 1 kleur verkrijgbaar grijs)
Flexa vloerverf garage
Vanaf €20,99 750ml
Vloeren
Wanden
Kelder
Garagevloer
Trap
Balkon
+ geschikt voor buiten
+ antislip
– verkrijgbaar in twee grijskleuren
– Niet extreem slijtvast
– Tijdelijk bestand tegen olie en benzine
Gamma betonverf
Vanaf €39,95 2,5L
Vloeren
Wanden
Trottoirtegels
Garagevloer
Trap
Balkon
+ Budgetvriendelijk
+ geschikt voor binnen en buiten
+ 30.000 verschillende kleuren
– Niet extreem slijtvast
– Niet antislip
– Tijdelijk bestand tegen olie en benzine
Ruwol Betonverf
Vanaf €17,95 750ml
Muren
Vloeren
Stallen
Garages
Werkplaatsen
Showrooms
Winkels
Tegels
Klinkers
tuin Terras
+ geschikt voor houten ondergronden
+ 20.000 mengkleuren
+ geschikt voor vloerverwarming
+ binnen en buiten
– niet bestand tegen weekmakers

Het verbruik

Het verbruik van 1 componentverf op beton, zandcement, anhydriet of steen is 8 tot 10 m² per liter (voor 1 laag). Natuurlijk is het verbruik wel sterk afhankelijk van de zuiging van de ondergrond. Om de zuiging te verminderen kan je ook eerst een primer aanbrengen. Het theoretisch verbruik van een 2 componenten verf is zo’n 7 m² per liter. Betonverf buiten aanbrengen? Houd dan rekening met de temperatuur! Het moet eigenlijk niet kouder dan 12°C zijn wanneer je het aanbrengt. Op de verpakking staat of je één of twee lagen verf op beton nodig hebt voor een goede dekking.

Betonverf buiten aanbrengen

Wie denkt dat je action betonverf of ieder ander willekeurige betonverf buiten kunt aanbrengen zonder problemen komt van een koude kermis thuis. Betonverf voor buiten heeft een specifieke samenstelling waardoor deze bestand is tegen uv straling, regen en temperatuurschommelingen. Ten opzichte van normale verf zorgt betonverf buiten ervoor dat een ondergrond bestand is tegen vocht, schimmels, groene aanslag en mos. Kijk dus goed welke betonverf je buiten kunt toepassen om van de voordelen te profiteren (zie tabel).

Hieronder volgen nog een aantal tips als je betonverf buiten gaat aanbrengen:

 • Verf met goed weer. Dus niet bij kou (onder 10 graden), regen of in warme temperaturen.
 • Heeft het de afgelopen dagen geregend? Of ga je een nieuwe betonnen muur of vloer verven? Controleer dan of de ondergrond droog genoeg is*
 • Gebruik je een twee componenten verf dan is het belangrijk dat je zoveel mengt als je in één keer kunt aanbrengen. Zijn er twee lagen nodig? Koop dan twee verpakkingen. Bedenk ook dat epoxy niet UV bestendig is, Polyurethaan wel!
 • Zorg ervoor dat je de wand of vloer goed schoon maakt voordat je begint met betonverf buiten aanbrengen. Dus geen mos, groene aanslag, losse korrels, vuil en vet. Dit zie je namelijk terug in de eindlaag.

*Zo test je of de ondergrond droog genoeg is: Plak een stukje folie luchtdicht vast met plakband op de vloer of wand en laat 24 uur zitten. Zit er vocht (condens) onder de plakband of de folie? Herhaal dan de test tot het resultaat droog is.

Verflaag expert betonverf aanbeveling

Ruwol betonverf is al jarenlang een populaire betonverf onder doe het zelvers en vakschilders. En dat vinden wij niet gek. Deze verf is namelijk budgetvriendelijk en erg veelzijdig! Je kunt de verf zowel binnen als buiten aanbrengen op bijna alle steenachtige ondergronden en zelfs hout! Onze experts bevelen Ruwol betonverf daarom van harte aan.

Ruwol-betonverf
Ruwol Betonverf (Aanbevolen*)

Ruwol Betonverf

Ruwol Betonverf is de verf die specialisten zelf ook aanschaffen als ze betonverf binnen of buiten aanbrengen. Ruwol betonverf is naast beton aan te brengen op steen, zandcement, anhydriet en zelfs hout. De verf is beschikbaar in 13 standaard kleuren en meer dan 20.000 mengkleuren.

Je brengt deze verf het beste aan met een nylon roller in banen. Na minimaal 16 uur kan de volgende laag worden aangebracht. Breng minimaal 2 lagen aan (afhankelijk van de gewenste dekking).

Tip: Wil je niet een standaard matte afwerking maar juist hoogglans, zijdeglans of antislip? Dan kan je een transparante topcoating aanbrengen.

Betonverf Action tot Gamma

Van garagevloeren tot vloertegels verven met betonverf, vele bouwmarkten spelen in op de trend om zelf met deze verf aan de slag te gaan. Vandaag de dag bestaat het assortiment uit verf voor buiten, binnen in de meest uiteenlopende kleuren en afwerkingen. Hieronder bespreken we het assortiment van een aantal bekende winkels:

Action

Onder de noemer Spectrum heeft Action een aantal 1 component verf sprays en blikken. De spuitverf is op waterbasis (prijzen vanaf €1,99) en verkrijgbaar in wit, zwart en grijs. Daarnaast biedt action betonverf aan voor op de muur in de kleur wit. Op het moment van schrijven is het assortiment action verf helaas nog niet heel uitgebreid.

Gamma

Gamma heeft eigen merk verf vanaf 2,5 liter (prijzen vanaf €39,95). Het is een goed hechtende en slijtvaste, matte verf die je zowel voor binnen als buiten kunt gebruiken. De verf is met een of roller gemakkelijk aan te brengen op vloeren en wanden van beton of andere steenachtige materialen.

Praxis

Naast het eigen merk van Praxis sencys, biedt Praxis 1 component verf van de merken Histor en Ruwol. Daarnaast zit er ook een verf voor de garagevloer van het merk Epoxy Shield in het assortiment (Prijzen vanaf 134,95). Inclusief speciaal schoonmaakmiddel, vlokken voor een decoratief effect en roerspatel.

Hornbach

Ook Hornbach heeft een eigen merk verf speciaal voor beton, prijzen vanaf €13,25 voor 0,75 liter. Het is een zijdeglanzende, waterverdunbare speciale verf voor alle soorten betonvloeren binnen. Zeer slijtvast, duurzaam en gemakkelijk te gebruiken. Let op: niet geschikt voor garagevloeren!

Meer lezen over verf en coating?

Heb je een vraag over betonverf? Laat het ons weten!

10 antwoorden
 1. j.f.jongbloed zegt:

  Ik heb een probleem met sencys betonverf voor op mijn bakon.
  Zodra het kouder wordt komen en blazen op.
  Wat kan de oorzaak zijn ???
  De klaag is in de zomer aangebracht

  Beantwoorden
 2. Ed zegt:

  Beste lezer,
  Ik zoek een harde (slijt, kras vaste) beton verf (grijs, zwart, of transparant), voor mijn stenen voordeur dorpel (ik kan helaas geen plaatjes toevoegen in dit formulier).
  Bij voorkeur een harde verf (epoxy), en dik is zodat het enigszins egaliseert.

  Wat raden jullie aan?
  Groeten,
  – Ed Bras

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Ed,

   Het is voor ons moeilijk om een inschatting te maken van de situatie maar er zijn meerdere epoxy betonverf producten die geschikt zijn voor applicatie op steen. Bijvoorbeeld deze epoxy coating in verschillende betonkleuren.Het mengen van de 2 componenten en het aanbrengen is zeer eenvoudig en geeft een zeer slijtvaste afwerking. Vergelijkbare producten zijn uiteraard ook een optie.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 3. Wouter zegt:

  Door slecht advies in de bouwmarkt werd ik met latex en voorstrijk naar huis gestuurd om het beton in mijn kelder te verfen. De muren heb ik inmiddels in de voorstrijk staan. Achteraf kwam ik via internet erachter dat er zoiets bestaat als betonverf. Precies wat ik nodig heb. Mijn vraag: kan ik betonverf aanbrengen over standaard voorstrijk van de Karwei?

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Wouter,

   U kunt betonverf aanbrengen over voorstrijk. De voorstrijk zorgt ervoor dat het beton een minder zuigende werking heeft waardoor u minder betonverf hoeft te gebruiken. Bij een vochtige kelder adviseren wij extra sterke twee componenten betonverf aan te brengen. Deze kunt u niet in de bouwmarkt kopen maar online zijn wel meerdere aanbieders. Een mooie transparante optie is bijvoorbeeld deze tweecomponenten betonverf van Sikkens.

   Succes met het verven van uw kelder!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 4. Verflaag.nl – Redactie zegt:

  Goedemorgen Saira,

  Dat klinkt als een leuke klus! Vloertegels (zeker als ze geglazuurd zijn) zijn een moeilijke ondergrond voor verf om aan te hechten. Een gewone betonverf zal hierdoor op den duur kunnen loslaten. De beste optie is daarom een twee componenten vloercoating.

  Let er wel op bij twee componenten coatings dat de verwerkingstijd (potlife) na het mengen erg kort is bij hoge Surinaamse temperaturen. Voor een doehetzelver is het daarom beter om de vloercoating aan te brengen bij lagere temperaturen.

  Helaas hebben wij geen locale partners in Suriname. Mogelijk kan je informeren bij lokale bouwmarkten/websites naar een twee componenten vloercoating. Als je in de gelegenheid bent om de coating via Nederland te bestellen dan heeft Verfbestelsite een goede optie. De epoxy coating die zij aanbieden kan op meerdere ondergronden worden aangebracht zoals beton, zandcement, anhydriet, geglazuurde tegels etc. Er zijn meer dan 20.000 kleuren te verkrijgen, dus er zit vast een mooie kleur zwart tussen!

  Je kunt de coating bestellen door ons een berichtje te sturen.

  Met vriendelijke groet,

  Marieke – Verflaag.nl

  Beantwoorden
 5. saira zegt:

  Hi Marieke,

  IK wil in Suriname mijn vloertegels (35 bij 35) binnen in huis zwart verven. Welke merk verf moet ik hiervoor kopen?
  ik wil met mijn schoenen ook binnen kunnen lopen, zonder dat er schade aan te zien is.

  Ik hoor het graag van u.

  Mvg, saira

  Beantwoorden
 6. Verflaag.nl – Redactie zegt:

  Goedemorgen Favi,

  Bedankt voor je vraag. Als de tegels in de zon liggen kan het inderdaad zijn dat de tegels heet worden. Dit komt niet per se door de verf, maar meer door langdurige blootstelling aan zonlicht.

  Een goede kwaliteit betoncoating zal de tegel beschermen tegen urine en maakt dat de ondergrond makkelijk schoon te maken is. Wanneer er sprake is van intensieve belasting dan kunt u er ook voor kiezen om de tegels een toplaag van nano coating (Chemona, wood & stone coat exterior, €24,75) te geven. Dit kunt u over de betonverf aanbrengen.

  Ook behoort een twee componenten betoncoating tot uw opties. Dit maakt de vloer volledig vloeistofdicht, geeft een optimale bescherming tegen vlekken en chemicaliën en is daardoor sterk bestand tegen urine. Verfbestelsite heeft hiervoor diverse opties.

  Mocht u nog aanvullende vragen hebben dan kunt u een mail sturen naar sales@ayold.com.

  Wij helpen u graag!

  Met vriendelijke groet,

  Marieke – Verflaag.nl

  Beantwoorden
 7. Favi zegt:

  Hoi, we willen binnenkort onze betontegels in de tuin verven met een antraciet betonverf. Nu vroegen we ons eigenlijk af of de tegels door de verflaag in de zomer erg heet kunnen worden?
  En hoe zit het met honden die er overheen zouden plassen, trekt dit dan in de tegel/verf zodat het een lelijke vlek kan veroorzaken?
  Ik hoor het graag, alvast bedankt.

  Groetjes Favi

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *