Betonverf – Alles wat je moet weten

Als het bij een verfsoort om kwaliteit & jarenlange bescherming gaat. Dan is het wel betonverf.

Betonverf: Decoratief en beschermend!

Betonverf is een krachtige verfoplossing voor ieder soort beton. Het bijzondere eraan is dat het naast een decoratieve laag, ook extra beschermende eigenschappen aan het beton geeft.

Voor garagevloeren en muren is de verf daarom een investering die serieus genomen moet worden. Goede bescherming is cruciaal in ruimtes waar veel krassen op kunnen komen.

Waarom moet je juist bij Betonverf zo op kwaliteit letten? Vier belangrijke punten:

 1. Aangezien er nauwelijks decoratieve eisen zijn voor betonverf en daardoor consumenten veel naar prijs kijken is betonverf een uitgelezen product voor fabrikanten om hele goedkope grondstoffen te gebruiken, een consument weet niet beter: Hey er zit verf in en het ziet er grijs uit… Zal wel goed zijn! Let dus goed op!
 2. Er komen vaak veel lagen bij kijken! Minimaal 2 lagen, maar soms ook wel 3 tot 5 lagen. Betonverf van hoge kwaliteit, die beter dekt kan zo maar een laag minder kosten. Soms zelfs meerdere lagen.
 3. Stel de beton verf dekt niet / pakt niet goed en je komt er na 3 lagen en drogen achter dat als je een klein kastje erovereen sleept dat er enorme krassen in zitten, de kosten om dit op te lossen zijn enorm. Want alle lagen moeten eerst verwijderd worden. Het moet dus in één keer goed zijn. 
 4. Bij geen enkele verfsoort als betonverf moet je dus op zoek naar kwaliteit en eigenschappen die er toe doen: Stoot-, kras- en slijtvastheid, er moet geen primer of grondverf nodig zijn. De verf moet makkelijk te reinigen zijn en ook geschikt zijn voor vloeren met bijv. een vloerverwarming. Kortom: De verf moet jouw kostbare tijd die je hieraan gaat besteden waard zijn.

Benieuwd naar de top 5 meest verkochte en best beoordeelde betonverf? Neem dan een kijkje bij onze product gids over betonverf kopen.

Deze betonverf gebruiken vakspecialisten

De partijen en producten met goede reviews, goede prijs / kwaliteit verhoudingen en goede service.

sencys-betonverf
Sencys Betonverf Lak (Zwart)
rode-betonverf
Sencys Betonverf Lak (Oxydrood)
Ruwol-betonverf
Ruwol Betonverf (Aanbevolen*)
betonverf-vloercoating
Betonverf Garagevloer
Histor Betonverf Lak (Wit)

* Lees ook onze uitgebreide uitleg waarom wij als coating & verf experts aanraden om deze betonverf aan te schaffen. 

Groot oppervlak? Vind een professionele vakman en vergelijk offertes!

Betonverf: duurzame bescherming voor vloer en wand

beton-sealing

Verf maakt beton beter bestand tegen weersinvloeden

Zeven eigenschappen van betonverf op een rij:

 1. Zorgt voor minder onderhoud aan de vloer
 2. Werkt brandwerend
 3. Is duurzaam en slijtvast
 4. Maakt de vloer of wand harder en hierdoor beter bestand tegen krassen
 5. Geeft vuil en waterafstotende eigenschappen aan vloeren en wanden
 6. Beschermt tegen inwerking van vetten, zuren en chemicaliën.
 7. Komt in vele decoratieve kleuren!

In dit artikel kijken we welk type het meest geschikt is voor welke toepassingen én kunt u de prijzen van verschillende producten bij bouwmarkt, woonwinkel (action) of online met elkaar vergelijken.


Betonverf aanbrengen op vloer, wand of badkamer

Afhankelijk van het gewenste resultaat kunt u betonverf aanbrengen als één component verf (reguliere verf) of als twee componenten verf (coating). Eerstgenoemde is makkelijk te verwerken voor de doe-het-zelver, laatstgenoemde adviseren wij te laten aanbrengen door een specialist. Hieronder de algemene voor- en nadelen van beide op een rij.

betonverf-buiten

Betonverf op een garagevloer biedt bescherming tegen bandensporen, olie, strooizout en meer!

 1. Eén component 
  Watergedragen en vooral voor decoratieve doeleinden. Muurverf voor beton op basis van alkydhars heeft een uitstekende isolerende werking en is ideaal voor onderhoudsverf. Prima afwerking voor muren of vloeren binnen en buiten. Niet geschikt voor zware belasting, dus vooral voor thuisgebruik.
  Voordelen: Goedkoopste oplossing én snelle droogtijd! Geschikt voor het creëren van een “betonlook”.
  Nadelen: Minder sterk en duurzaam dan de twee componenten variant.
  Beschikbaarheid: Action, Gamma, Hornbach, Praxis
  Geschikt voor: de woonkamer, buitenshuis, op terras & balkon buiten of in kantoor. 
 2. Twee componenten 
  Dankzij de toevoeging van een verharder een krachtige verf. Ideaal voor zwaarder belaste ruimtes én bestand tegen olie, vet en chemicaliën. Tevens geschikt om een betonlook te creëren op vloerenen als waterdichte verf in badkamers.
  Voordelen: Waterdicht, keihard en slijtvast. Ook geschikt als betonverf buiten.
  Nadelen: Duurste optie, moeilijker zelf aan te brengen, vaak niet verkrijgbaar in reguliere bouwmarkten
  Beschikbaarheid: coatingspecialisten, online aanbieders
  Geschikt voor: garagevloeren, badkamers, hobbyruimtes, de werkplaats, fabrieken of horecavloeren

Het verbruik

Het verbruik van 1 componentverf op beton, zandcement, anhydriet of steen is 8 tot 10 m² per liter (voor 1 laag). Natuurlijk is het verbruik wel sterk afhankelijk van de zuiging van de ondergrond. Om de zuiging te verminderen kan je ook eerst een primer aanbrengen. Het theoretisch verbruik van een 2 componenten verf is zo’n 7 m² per liter. Betonverf buiten aanbrengen? Houd dan rekening met de temperatuur! Het moet eigenlijk niet kouder dan 12°C zijn.

Verschillen betonverf buiten en binnen

Ons advies is om altijd een 2 componenten betonverf buiten aan te brengen. Dit omdat een betonverf buiten aan hogere eisen moet voldoen als binnen. Een 2 componenten verf is waterdicht en bestand tegen weersinvloeden, autobanden, strooizout etc. De eencomponent variant kan in sommige gevallen volstaan wanneer het alleen voor decoratieve doeleinden wordt gebruikt.

Direct Betonverf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 
Ruwol-betonverf
Ruwol Betonverf (Aanbevolen*)

Onze Aanbeveling: Ruwol Betonverf

Ruwol Betonverf is de betonverf die specialisten zelf ook aanschaffen als ze met de klus beginnen. Als ze tenminste niet voor de maximale marge gaan, want producten van hoge kwaliteit komen nou eenmaal ook met een prijs. Zo is de 750 ml variant €17.- en krijg je de 20 liter variant ( handig voor grotere projecten) voor € 290,-. Niet eens zo enorm prijzig voor de stoot- kras- en slijtvaste kwaliteit die je hiervoor krijgt.

Grootste Pluspunten:

 • Geen primer of ondergrond nodig
 • Hoge dekkingsgraad ( Vaak is 2 lagen al genoeg)

Liever uitbesteden? Vind een professionele vakman en vergelijk offertes!

Van Action tot Gamma: het betonverf assortiment

Van garagevloeren tot vloertegels verven met betonverf, vele bouwmarkten spelen in op de trend om zelf met deze verf aan de slag te gaan. Vandaag de dag bestaat het assortiment uit verf voor buiten, binnen in de meest uiteenlopende kleuren en afwerkingen. Hieronder bespreken we het assortiment van een aantal bekende winkels:

Betonverf Action

Onder de noemer Spectrum heeft Action een aantal 1 component verf sprays en blikken. De spuitverf is op waterbasis (prijzen vanaf €1,99) en verkrijgbaar in wit, zwart en grijs. Daarnaast biedt action betonverf aan voor op de muur in de kleur wit. Op het moment van schrijven is het assortiment action betonverf helaas nog niet heel uitgebreid.

Betonverf Gamma

Gamma heeft eigen merk verf vanaf 2,5 liter (prijzen vanaf €39,95). is een goed hechtende en slijtvaste, matte verf die u zowel voor binnen als buiten kunt gebruiken. De verf is met een of roller gemakkelijk aan te brengen op vloeren en wanden van beton of andere steenachtige materialen

Betonverf Praxis

Naast het eigen merk van praxis sencys, biedt praxis 1 component verf van de merken Histor en Ruwol. Daarnaast zit er ook een verf voor de garagevloer van het merk Epoxy Shield in het assortiment (Prijzen vanaf 134,95) Inclusief speciaal schoonmaakmiddel, vlokken voor een decoratief effect en roerspatel.

Betonverf Hornbach

Ook hornbach heeft een eigen merk verf speciaal voor beton, prijzen vanaf €13,25 voor 0,75 liter. Het is een zijdeglanzende, waterverdunbare speciale verf voor alle soorten betonvloeren binnen. Zeer slijtvast, duurzaam en gemakkelijk te gebruiken. Let op: niet geschikt voor garagevloeren!

Vind een vakman uit de regio

Liever uitbesteden? Vind een professionele vakman en vergelijk offertes!

8 antwoorden
 1. Ed zegt:

  Beste lezer,
  Ik zoek een harde (slijt, kras vaste) beton verf (grijs, zwart, of transparant), voor mijn stenen voordeur dorpel (ik kan helaas geen plaatjes toevoegen in dit formulier).
  Bij voorkeur een harde verf (epoxy), en dik is zodat het enigszins egaliseert.

  Wat raden jullie aan?
  Groeten,
  – Ed Bras

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Ed,

   Het is voor ons moeilijk om een inschatting te maken van de situatie maar er zijn meerdere epoxy betonverf producten die geschikt zijn voor applicatie op steen. Bijvoorbeeld deze epoxy coating in verschillende betonkleuren.Het mengen van de 2 componenten en het aanbrengen is zeer eenvoudig en geeft een zeer slijtvaste afwerking. Vergelijkbare producten zijn uiteraard ook een optie.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 2. Wouter zegt:

  Door slecht advies in de bouwmarkt werd ik met latex en voorstrijk naar huis gestuurd om het beton in mijn kelder te verfen. De muren heb ik inmiddels in de voorstrijk staan. Achteraf kwam ik via internet erachter dat er zoiets bestaat als betonverf. Precies wat ik nodig heb. Mijn vraag: kan ik betonverf aanbrengen over standaard voorstrijk van de Karwei?

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Wouter,

   U kunt betonverf aanbrengen over voorstrijk. De voorstrijk zorgt ervoor dat het beton een minder zuigende werking heeft waardoor u minder betonverf hoeft te gebruiken. Bij een vochtige kelder adviseren wij extra sterke twee componenten betonverf aan te brengen. Deze kunt u niet in de bouwmarkt kopen maar online zijn wel meerdere aanbieders. Een mooie transparante optie is bijvoorbeeld deze tweecomponenten betonverf van Sikkens.

   Succes met het verven van uw kelder!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 3. Verflaag.nl – Redactie zegt:

  Goedemorgen Saira,

  Dat klinkt als een leuke klus! Vloertegels (zeker als ze geglazuurd zijn) zijn een moeilijke ondergrond voor verf om aan te hechten. Een gewone betonverf zal hierdoor op den duur kunnen loslaten. De beste optie is daarom een twee componenten vloercoating.

  Let er wel op bij twee componenten coatings dat de verwerkingstijd (potlife) na het mengen erg kort is bij hoge Surinaamse temperaturen. Voor een doehetzelver is het daarom beter om de vloercoating aan te brengen bij lagere temperaturen.

  Helaas hebben wij geen locale partners in Suriname. Mogelijk kan je informeren bij lokale bouwmarkten/websites naar een twee componenten vloercoating. Als je in de gelegenheid bent om de coating via Nederland te bestellen dan heeft Verfbestelsite een goede optie. De epoxy coating die zij aanbieden kan op meerdere ondergronden worden aangebracht zoals beton, zandcement, anhydriet, geglazuurde tegels etc. Er zijn meer dan 20.000 kleuren te verkrijgen, dus er zit vast een mooie kleur zwart tussen!

  Je kunt de coating bestellen door ons een berichtje te sturen.

  Met vriendelijke groet,

  Marieke – Verflaag.nl

  Beantwoorden
 4. saira zegt:

  Hi Marieke,

  IK wil in Suriname mijn vloertegels (35 bij 35) binnen in huis zwart verven. Welke merk verf moet ik hiervoor kopen?
  ik wil met mijn schoenen ook binnen kunnen lopen, zonder dat er schade aan te zien is.

  Ik hoor het graag van u.

  Mvg, saira

  Beantwoorden
 5. Verflaag.nl – Redactie zegt:

  Goedemorgen Favi,

  Bedankt voor je vraag. Als de tegels in de zon liggen kan het inderdaad zijn dat de tegels heet worden. Dit komt niet per se door de verf, maar meer door langdurige blootstelling aan zonlicht.

  Een goede kwaliteit betoncoating zal de tegel beschermen tegen urine en maakt dat de ondergrond makkelijk schoon te maken is. Wanneer er sprake is van intensieve belasting dan kunt u er ook voor kiezen om de tegels een toplaag van nano coating (Chemona, wood & stone coat exterior, €24,75) te geven. Dit kunt u over de betonverf aanbrengen.

  Ook behoort een twee componenten betoncoating tot uw opties. Dit maakt de vloer volledig vloeistofdicht, geeft een optimale bescherming tegen vlekken en chemicaliën en is daardoor sterk bestand tegen urine. Verfbestelsite heeft hiervoor diverse opties.

  Mocht u nog aanvullende vragen hebben dan kunt u een mail sturen naar sales@ayold.com.

  Wij helpen u graag!

  Met vriendelijke groet,

  Marieke – Verflaag.nl

  Beantwoorden
 6. Favi zegt:

  Hoi, we willen binnenkort onze betontegels in de tuin verven met een antraciet betonverf. Nu vroegen we ons eigenlijk af of de tegels door de verflaag in de zomer erg heet kunnen worden?
  En hoe zit het met honden die er overheen zouden plassen, trekt dit dan in de tegel/verf zodat het een lelijke vlek kan veroorzaken?
  Ik hoor het graag, alvast bedankt.

  Groetjes Favi

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *