Nanocoating.nl

Schimmelwerende verf aanbrengen

Verf tegen schimmel en vocht aanbrengen: zo haalt u er het meeste uit

Een lik verf op uw muur aanbrengen is zo te doen. Dit verschilt echter als we het over verf tegen schimmel en vocht hebben. Schimmel gaat helaas namelijk niet direct weg met enkel een frisse lak: hier is wat meer moeite voor nodig.

Dit heeft niet alleen met die nare aanslag te maken: vaak is een dergelijke ruimte bijzonder vochtig of niet goed geventileerd. In dit artikel geven we daarom 4 tips waar u rekening mee moet houden bij het aanbrengen van verf tegen schimmel. Volgt u deze goed op, is een ondergrond vaak zelfs permanent beschermd!

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

4 tips voor een permanente bescherming met schimmelwerende verf

Om te beginnen: schimmels zijn voornamelijk het product van vochtige ruimtes. Vrijwel elke ruimte heeft een bepaald vochtpercentage (deze licht bij voorkeur tussen 50% en 60%), maar bij plotselinge verkoeling of in koele ruimtes gaat deze vocht op muren en plafonds zitten. Dit komt met name voor bij weinig ventilatie of constante vochtdampen.

Het is daarom noodzaak dat dergelijke problemen tot een minimum gereduceerd worden, zodat schimmels helemaal geen kans meer krijgen. Speciale waterafstotende verf speelt hierbij een grote rol, maar is niet allesbepalend. Zoek daarom altijd uit wat de oorzaak is voor al die plekken op uw muren.

verf-tegen-schimmel-en-vocht-luchtontvochtiger

Voorbeeld van een luchtontvochtiger

Voordat u schimmelwerende verf gaat aanbrengen, lees daarom eerst de volgende 4 tips voor een zo grondig mogelijk resultaat:

 1. Ventileer uw huis op natuurlijke wijze
  Doorstroming van lucht is een absolute pré om een verdere aantasting van schimmels te voorkomen (ook in de toekomst). Een raam open kan al wonderen doen. Daarnaast is het verstandig om ventilatieroosters te allen tijde open te houden (wanneer u thuis bent) én deze regelmatig schoon te maken.
 2. Zorg voor een goed afzuigsysteem of luchtontvochtiger
  Een goede afzuigkap in de keuken of badkamer kan wonderen doen; zorg dat deze altijd in optimale conditie is. Als alternatief kunt u overwegen een zogenaamde luchtontvochtiger aan te schaffen; deze onttrekt water uit de lucht en condenseert dit in het apparaat zelf.
 3. Bezegel of cementeer luchtdoorlatende plekken
  Ventilatie is goed, tocht niet. Schimmel tast de omgeving aan bij zijn koele plekken. Zorg er daarom voor dat alle kieren en scheuren bezegeld zijn!
 4. Reinig alle aangetaste plekken
  Haal de schimmel eerst weg voordat u er overheen lakt. Dit kan enkel met krachtige schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddel of een sodaoplossing. Gebruik een schuurspons om alles schoon te boenen.

Na controle van deze vier punten, boekt verf tegen schimmel en vocht aanbrengen een duurzaam, soms zelfs permanent resultaat. Bent u nog op zoek naar geschikte schimmelwerende verf of coating? Lees er in ons artikel alles over!

Schimmelwerende verf kopen

De belangrijkste schimmelwerende en schimmelbestendige verven ziet u hier:

anti-schimmel-verf-Sigma-sigmaresist-fungi-matt
anti-schimmel-sikkens-alpha-humitex-sf

Direct schimmelwerende verf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Schimmelwerende verf door specialist laten aanbrengen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *