Verfmenger banner

Beton impregneren doe je eenvoudig zelf

Het is een heerlijk materiaal in de bouw om mee te werken. Je bouwt er relatief snel muren en vloeren mee. Constructies zijn zo op poten gezet en het is in vergelijking met hout super sterk. Helaas trek beton heel snel vocht op waardoor het beton minder wordt en dus het beton vaak lelijk wordt en scheuren kan vertonen. Maar wat nu als je dit kan voorkomen door beton waterafstotend te maken door het beton te impregneren? Beton impregneren zorgt ervoor dat er geen water, vocht, vuil en andere vloeistoffen in het beton kan trekken. Waterdicht beton is de laatste ‘finishing touch’ om het beton bijna onverwoestbaar te maken.

Om deze 4 voordelen wil jij beton impregneren

Het beton impregneren brengt de volgende voordelen met zich. Impregneer het beton, vloer of gevel, en zorg ervoor dat het beton beschermt is tegen vocht. Deze waterafstotende en waterdichte functie zal ervoor zorgen dat je geen spijt krijgt dat je deze klus bent aangegaan.

 1. Voordeel 1: Het grootste voordeel is dat het beton beschermt tegen vocht. Hierdoor blijft het beton goed qua kwaliteit en mooi. Er zal geen scheurvorming ontstaan nadat het beton is geimpregneerd.
 2. Voordeel 2: Het schoonhouden van beton maak je door het te impregneren ook een relatief eenvoudig klusje van. Het water blijft er op liggen, met een doek maak je het dus super snel weer droog en schoon.
 3. Voordeel 3: De levensduur van het beton verleng je aanzienlijk. Doordat je vocht en water buiten het beton houdt zal het beton qua kwaliteit niet achteruit gaan.
 4. Voordeel 4: Impregneermiddel is veelal transparant, of droogt transparant op. Hierdoor zal je eventuele kleuren die je graag wilt blijven behouden.

Overtuigd van de voordelen? Het beton impregneren doe je met deze producten

Net als de professionals wil je geen troep op je betonvloer of beton gevel sprayen. Daarom koop je niet de goedkope varianten, want geloof ons dat is duurkoop. Duurdere impregneermiddelen zijn over het algemeen ook beter. Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we de beste 3 voor je op een rij gezet.

Flexa Powerdek

+ Echt doe-het-zelf merk
+ Positieve reviews
+ Budgetvriendelijk
+ Online & bouwmarkt

Muurverf-Flexa-powerdek-muren-en-plafonds

Sikkens Alpha Projecttex

+ Professioneel verfmerk
+ Ultramat
+ Dekt in 1 keer
+ Alleen online

Sikkens-Alphatex-SF
Histor Monodek

+ Vernieuwde formule
+ Afwasbaar
+ Voordelig
+ Online & bouwmarkt

histor monodek

Verflaag expert tip

Ook het beste resultaat als je jouw beton gaat impregneren? Impregneer beton dan niet bij temperaturen lager dan 5° Celcius. Door lagere temperaturen kan een muur of de vloer het middel namelijk niet goed opnemen. Daarbij adviseren wij ook om een impregneermiddel te kopen op basis van nano technologie.

Stappenplan voor het impregneren van een beton gevel

Beton impregneren

Beton impregneren kan je zelf doen

De stappen die je moet ondernemen bij het impregneren van een beton gevel is toch aanzienlijk ander dan bij het impregneren van een beton vloer.

 1. Stap 1: Ga pas de beton gevel impregneren als het een paar dagen droog is. Dus in de lente of zomer zijn ideale tijden om aan deze klus te beginnen. Zorg er dan voor dat de beton gevel droog en schoon is. Hierdoor maximaliseer de opname van de beton gevel. Door schoon te maken haal je de kleinstje gaatjes en porien open zodat impregneer goed kan hechten.
 2. Stap 2: Dek vervolgens ramen en straatwerk af. Dit doe je om vlekken te voorkomen.
 3. Stap 3: Als alles droog, schoon en afgedekt is kan je beginnen met het impregneren van de beton gevel. Lees goed de verpakking, want voor ieder ander product is weer een ander stappenplan van toepassing met betrekking tot het aanbrengen.
 4. Stap 4: Als je klaar bent verwijder je al het folie en laat je de gevel drogen. Nu ben je klaar en is jouw beton gevel geimpregneerd.

Stappenplan voor het impregneren van een betonnen vloer

Net als bij het impregneren van een beton gevel moet je bij het impregneren van een betonvloer ook rekening houden met de volgende stappen om het maximale te krijgen van jouw impregneerklus.

 1. Stap 1: De betonvloer moet helemaal droog zijn. Ook moet de vloer schoon zijn, dus eerst goed ontvetten en schoonmaken, en vervolgens laten drogen. Advies is om ventilatie aanwezig te laten zijn.
 2. Stap 2: Plak eventueel zaken af als die in weg staan en kans hebben dat er impregneermiddel op kan komen. Dit doe je om vlekken te voorkomen.
 3. Stap 3: Breng het impregneermiddel aan op de manier zoals wordt aangegeven op de verpakking van het product. Veelal evenredig over het gehele oppervlak.
 4. Stap 4: Laat het drogen, de hoeveelheid uren staat altijd op de verpakking. Als het droog is ben je klaar. De betonvloer is nu beschermd.

Koop je beton impregneermiddel online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je beton te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct Impregneermiddel kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Heb je een vraag over het impregneren van beton? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *