Nanocoating.nl

Beton impregneren doe je eenvoudig zelf met het beste beton impregneermiddel

Het is een heerlijk materiaal in de bouw om mee te werken. Je bouwt er relatief snel muren en vloeren mee. Constructies zijn zo op poten gezet en het is in vergelijking met hout super sterk. Helaas trek beton heel snel vocht op waardoor het beton minder wordt en dus het beton vaak lelijk wordt en scheuren kan vertonen. Maar wat nu als je dit kan voorkomen door beton waterafstotend te maken door het beton te impregneren? Beton impregneren zorgt ervoor dat er geen water, vocht, vuil en andere vloeistoffen in het beton kan trekken. Waterdicht beton is de laatste ‘finishing touch’ om het beton bijna onverwoestbaar te maken.

Beton impregneermiddel is een betaalbare en effectieve manier om bestaand of nieuw beton te beschermen. Bij dit proces wordt een vrijwel onzichtbare laag aangebracht die diep in het beton doordringt en een veel sterkere bescherming biedt dan wanneer het beton alleen van een coating wordt voorzien. In tegenstelling tot coatings, die op het oppervlak worden aangebracht, trekt impregneermiddel in het beton en maakt het sterker en beter bestand tegen krassen. Gecoate vloeren hebben regelmatig onderhoud nodig om er als nieuw uit te blijven zien, terwijl geïmpregneerde oppervlakken er langer mooi uit blijven zien. Het impregneren beton kan ook nuttig zijn op plaatsen waar het risico op slijtage groter is, omdat het extra stevigheid biedt tegen schade.

Om deze 4 voordelen wil jij beton impregneren

Het beton impregneren brengt de volgende voordelen met zich. Impregneer het beton, vloer of gevel, en zorg ervoor dat het beton beschermt is tegen vocht. Deze waterafstotende en waterdichte functie zal ervoor zorgen dat je geen spijt krijgt dat je deze klus bent aangegaan. Een krachtige beton impregneermiddel beschermd jouw beton terras bijvoorbeeld tegen groene aanslag. Wie wil dat nu niet? Wist je dat je ook van de volgende voordelen kan genieten als je zelf beton impregneren gaat:

 1. Voordeel 1: Het grootste voordeel is dat het beton beschermt tegen vocht. Hierdoor blijft het beton goed qua kwaliteit en mooi. Er zal geen scheurvorming ontstaan nadat het beton is geimpregneerd.
 2. Voordeel 2: Het schoonhouden van beton maak je door het te impregneren ook een relatief eenvoudig klusje van. Het water blijft er op liggen, met een doek maak je het dus super snel weer droog en schoon.
 3. Voordeel 3: De levensduur van het beton verleng je aanzienlijk. Doordat je vocht en water buiten het beton houdt zal het beton qua kwaliteit niet achteruit gaan.
 4. Voordeel 4: Impregneermiddel is veelal transparant, of droogt transparant op. Hierdoor zal je eventuele kleuren die je graag wilt blijven behouden.

Overtuigd van de voordelen? Het beton impregneren doe je met deze producten

Net als de professionals wil je geen troep op je betonvloer of beton gevel sprayen. Daarom koop je niet de goedkope varianten, want geloof ons dat is duurkoop. Het is mogelijk om beton impregneermiddelen te kopen bij onder andere Karwei, Gamma of Hornbach. Helaas zijn de ervaringen bij deze winkels minder dan verwacht. Het is bijvoorbeeld niet op basis van nano technologie. Wij adviseren daarom om altijd te kiezen voor een nano coating waarmee je zeker weet dat je met een krachtig impregneermiddel je beton beschermd.

Om het je makkelijk te maken hebben wij het beste beton impregneermiddel voor je gevonden: NC Nano coating voor beton.

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Beton impregneren en beschermen met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Ook het beste resultaat als je jouw beton gaat impregneren? Impregneer beton dan niet bij temperaturen lager dan 5° Celcius. Door lagere temperaturen kan een muur of de vloer het middel namelijk niet goed opnemen. Daarbij adviseren wij ook om een impregneermiddel te kopen op basis van nano technologie.

Stappenplan voor het zelf impregneren van een beton gevel

Beton impregneren

Beton impregneren kan je zelf doen

Of je nu zelf beton terras impregneren wilt, een betonbak waterdicht maken wilt of buiten polybeton impregneren wil, de stappen die je moet ondernemen bij het impregneren van een beton gevel is toch aanzienlijk ander dan bij het impregneren van een beton vloer.

 1. Stap 1: Ga pas de beton gevel impregneren als het een paar dagen droog is. Dus in de lente of zomer zijn ideale tijden om aan deze klus te beginnen. Zorg er dan voor dat de beton gevel droog en schoon is. Hierdoor maximaliseer de opname van de beton gevel. Door schoon te maken haal je de kleinstje gaatjes en porien open zodat impregneer goed kan hechten.
 2. Stap 2: Dek vervolgens ramen en straatwerk af. Dit doe je om vlekken te voorkomen.
 3. Stap 3: Als alles droog, schoon en afgedekt is kan je beginnen met het impregneren van de beton gevel. Lees goed de verpakking, want voor ieder ander product is weer een ander stappenplan van toepassing met betrekking tot het aanbrengen.
 4. Stap 4: Als je klaar bent verwijder je al het folie en laat je de gevel drogen. Nu ben je klaar en is jouw beton gevel geimpregneerd.

Stappenplan voor het zelf impregneren van een betonnen vloer

Net als bij het impregneren van een beton gevel moet je bij het impregneren van een betonvloer ook rekening houden met de volgende stappen om het maximale te krijgen van jouw impregneerklus.

 1. Stap 1: De betonvloer moet helemaal droog zijn. Ook moet de vloer schoon zijn, dus eerst goed ontvetten en schoonmaken, en vervolgens laten drogen. Advies is om ventilatie aanwezig te laten zijn.
 2. Stap 2: Plak eventueel zaken af als die in weg staan en kans hebben dat er impregneermiddel op kan komen. Dit doe je om vlekken te voorkomen.
 3. Stap 3: Breng het impregneermiddel aan op de manier zoals wordt aangegeven op de verpakking van het product. Veelal evenredig over het gehele oppervlak.
 4. Stap 4: Laat het drogen, de hoeveelheid uren staat altijd op de verpakking. Als het droog is ben je klaar. De betonvloer is nu beschermd.

Koop je beton impregneermiddel online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je beton te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct beton impregneermiddel kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden

 

Veelgestelde vragen over textiel coating

Volg de stappen in het stappenplan om beton goed te impregneren en waterdicht te maken. Het is belangrijk dat je goed voorbereid aan deze klus begint. Koop alles wat je nodig hebt en snap de stappen die je moet nemen. Zorg ervoor dat alles goed droog en stofvrij is en dat de temperatuur buiten (en binnen) niet te koud is. Vervolgens het beton impregneermiddel aanbrengen aan de hand van de instructies op de verpakking, en klaar ben je.

Na het impregneren van je beton is deze beter bestand tegen olie, vet, water en vuil. Je beton blijft langer mooi en het schoonmaken en onderhouden van het beton wordt eenvoudiger. Dit betekent dat slijtage van je beton minder snel optreedt. Zeker met deze dure tijden in Nederland kan je er soms maar beter voor kiezen om te beschermen en te voorkomen, dan om te vervangen. Impregneren van beton is altijd een goede keuze.

Je kan beton waterdicht maken door het te impregneren met speicale beton impregneermiddelen. Een van deze beton impregneer is nano coatings. Nano coating vult de kleinste gaatjes die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Krachtig en geeft een echt waterdicht en waterafstotend resultaat. Dit houdt je beton langer goed en mooi.

Lees hier meer over in ons artikel over betonvloer impregneren.

Je kan beton impregneermiddelen bij de bekendere bouwmarkten halen zoals Gamma, Hornbach en Praxis. Wij bevelen alleen wel een krachtige nano coating aan die niet bij de bouwmarkten te koop zijn. De NC Nano coating voor steen, beton en tegels is een krachtige nano coating dat beton waterdicht maakt. In combinatie met de NC Steenreiniger heb je de perfecte producten om beton echt waterdicht en waterafstotend te maken.

Heb je een vraag over het impregneren van beton? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *