Nanocoating.nl

Paardendekens impregneren is een makkelijk klusje

Heeft u paardendekens? Wil je deze goed beschermen tegen vocht en vuil? Zo ja, dan is impregneren van paardendekens de juiste manier! Paardendekens impregneren is een eenvoudig klusje dat je paarddeken duurzaam kan beschermen en ervoor kan zorgen dat paardendekens in uitstekende conditie blijft. Impregneermiddel is in feite een soort waterafstotende spray. In deze gids leggen we precies uit hoe paardendekens impregneren werkt en waarom het zo’n belangrijke stap is in de verzorging van paardenkleding. We behandelen ook de soorten producten die beschikbaar zijn, evenals tips over hoe je ze op de juiste manier aanbrengt. Aan het eind van dit artikel zou je alle kennis moeten hebben die nodig is om de deken van je paard er jarenlang goed uit te laten zien. Lees dus verder voor meer informatie over het impregneren van paardendekens.

De 4 grote voordele van het impregneren van paardendekens

  1. Bescherming tegen vocht: Het impregneren van paardendekens kan helpen ze te beschermen tegen vocht, vuil en andere elementen die de dekenvezels kunnen beschadigen. Dit betekent dat je paard zich comfortabeler zal voelen en dat zijn kleding langer meegaat
  2. Gemakkelijk aan te brengen: Een van de geweldige dingen van paardekens impregneren is hoe makkelijk het is om aan te brengen. De meeste producten worden geleverd in een spuitfles of spuitbus, die rechtstreeks op de paardenkleding kan worden aangebracht zonder speciale materialen of kennis
  3. Kosteneffectief: Paardendekens impregneren is een betaalbare manier om ervoor te zorgen dat de kleding van je paard beschermd blijft tegen vocht en vuil. De kosten van de meeste producten zijn minimaal in vergelijking met de besparingen op lange termijn die je zult zien doordat je niet regelmatig paardenkleding hoeft te vervangen
  4. Verscheidenheid aan producten: Er is een verscheidenheid aan impregneerproducten voor paardendekens beschikbaar, zodat je het product kunt vinden dat het beste past bij de behoeften. Van sprays tot spuitbussen tot wassen, er is voor ieder wat wils!

Overtuigd van de voordelen? Paardendekens impregneren met de beste producten

Net als de professionals wil je geen troep op je paardendekens. Daarom koop je niet de goedkope varianten, want geloof ons dat is duurkoop. Duurdere impregneermiddelen zijn over het algemeen ook beter. Ons advies is om een impregneermiddel te gebruik op basis van nano technologie. Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we de beste 3 voor je op een rij gezet.

NC Nano Coating voor textiel, leder en suede

Bescherm textiel, leder en suède met echte Nano coatings

NC Nano coating voor textiel, leder en suède is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, textiel, leder en suède. De meest ideale en beste oplossing om textiel, leder en suède te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met een spuit (meegeleverd bij Nanocoating.nl) en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor textiel. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Wil je ook het maximale rendement bij het impregneren van je paardendeken? Gebruik dan impregneermiddel op basis van nano technologie. Deze is meestal wat duurder maar wel de beste keuze. Anders moet je iedere paar maanden opnieuw je marmeren oppervlak opnieuw impregneren. Daarnaast adviseren wij ook altijd om veiligheidsgereedschap te kopen. Denk aan handschoentjes, mondkap en veiligheidsbril.

Paardendekens impregneren

Paardendekens impregneren kan je eenvoudig zelf doen

Je paardendeken impregneren doe je makkelijk met deze stappen

  1. Paardendeken impregneer kopen: De eerste stap naar het impregneren van de paardendeken is het aanschaffen van een paardendeken impregneerproduct. Er zijn veel verschillende soorten producten beschikbaar. Wij adviseren altijd een middel op basis van nano technologie.
  2. Reinig de paardendeken: Voordat je de paardendeken impregneert, is het belangrijk om vuil of vet van de paardenkleding te verwijderen met een milde zeep en wateroplossing. Dit zorgt ervoor dat het product goed werkt en langer meegaat.
  3. Breng het impregneermiddel aan: Zodra de paardendeken schoon is, kun je het paardendeken  impregneerproduct van je keuze aanbrengen. De meeste producten worden rechtstreeks op de stof aangebracht in een gelijkmatige laag. Volg de instructies op het etiket van het product voor het beste resultaat. Textiel impregneren doe je alleen wel met speciaal impregneermiddelen. Lees dus eerst goed of het middel wel voor textiel is.
  4. Laat de paardendeken drogen: Laat de paardendeken na het aanbrengen van het impregneermiddel voor de paardendeken volledig aan de lucht drogen voordat je de deken weer gebruikt. Dit zorgt ervoor dat al het product in de stof is opgenomen en verlengt de levensduur. Eenmaal droog zou je paardendeken voor lange tijd beschermd moeten zijn tegen vocht en vuil!

Conclusie

Het impregneren van een paardendeken is een essentiële stap in het beschermen van paardenkleding tegen vocht en vuil. Het is gemakkelijk te doen en kosteneffectief, dus er is echt geen excuus om deze belangrijke stap in de zorg voor de kleding van je paard niet te nemen! Bovenstaande stappen kan ervoor zorgen dat je paardendeken jarenlang goed beschermd is.

Koop je paardendeken impregneer makkelijk online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je paardendeken te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Heb je een vraag over het impregneren van je paardendekens? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *