Nanocoating.nl

Epoxy Giethars Kopen – Complete gids

Epoxy giethars is een bijzondere afwerking voor diverse doeleinden. Wij vertellen je in dit artikel waar je giethars kunt kopen en welke soorten er zijn, zodat jij jouw (kunst)project de perfecte afwerking kunt geven.

De veelzijdigheid van epoxy giethars

Epoxy giethars is over het algemeen volledig transparant, lijkt op gesmolten glas, is in te kleuren met vele pigmenten en hard relatief traag uit. Het is een perfect middel om bijvoorbeeld tafelbladen in te gieten. Je kunt het zelfs gebruiken als mal om insecten of planten in te conserveren. Samengevat zorgt giethars voor:

 • Een high gloss diepte effect
 • Eenvoudig schoon te maken oppervlak
 • Jarenlange bescherming van de ondergrond: beschadigingen zijn eenvoudig te verhelpen met een nieuwe gietlaag
 • Af te werken met topcoatings voor een zijdeglans of matglans afwerking

Giethars kopen online: veel verkochte producten

Giethars pakket

Handig starterspakket

epoxy giethars starterspakket
Basis giethars

Gieten (binnen)

UV bestendige giethars

Gieten (buiten)

Verflaag expert tip

Giethars bestaat uit een epoxyhars en epoxyverharder. Het aanhouden van de juiste mengverhouding is zeer belangrijk voor een optimaal resultaat. Ieder soort epoxy heeft zijn eigen mengverhouding. Kijk altijd op de verpakking welke epoxy je hebt en houdt hier de mengverhouding van aan. Gebruik hiervoor een weegschaaltje en meng de beide componenten zorgvuldig met elkaar.

Epoxy giethars kopen bij Action, Gamma, Praxis en Karwei?

Epoxy giethars kopen? Dat is zeker mogelijk. Helaas is epoxy giethars niet vrij verkrijgbaar in bouwmarkten als Gamma, Praxis en Karwei. En zoek je naar epoxy giethars Action? Dan kom je met lege handen thuis. Het is niet een standaard consumentenproduct. Wil je giethars kopen dan is het dus niet aan te raden om naar de Action of bouwmarkt te gaan. Online zijn er wel vele aanbieders waar je epoxy giethars kunt kopen.

Let wel op: het gietmiddel verschilt aardig in prijs. Een gemiddelde transparante epoxy giethars kost rond de €25,- per kilo. Wil je extra opties zoals een uv stabilisator dan betaal je vaak iets meer.

Het product wordt in twee-componenten geleverd; de giethars zelf én een verharder op basis van epoxy, pu of polyester.

Epoxy giethars transparant of in kleuren

Over het algemeen is epoxy giethars transparant. Met losse kleurstoffen (pigmenten) kun je een dekkende kleur of een mooi effect bereiken. De kleurstoffen worden geleverd in poedervorm of hars/pasta. Afhankelijk van het beoogde effect kunnen de pigmenten van te voren door de giethars worden gemengd of los worden ingestrooid in een transparante laag. Er zijn ook speciale pigmenten die een Glow in the dark, glitter of metallic effect creëren. Door in verschillende lagen verschillende kleurpigmenten te gebruiken ontstaat er een prachtig diepte effect in de kleuren.

Hieronder de mogelijke giethars kleuren en effecten op een rij:

Let op: maak de instrumenten (roerstokjes, maatbekers, mengbakjes etc.) die je gebruikt om kleurpigmenten te mengen met de giethars goed schoon. Als de epoxy is uitgehard kan je deze niet meer verwijderen.

Direct Epoxy giethars kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Bekijk ook deze video over het gieten met epoxy giethars

In 5 stappen een tafelblad en andere objecten ingieten

Of het nu gaat om het ingieten van een tafelblad, dienblad, vloer, sieraden of iets anders; het begint allemaal bij een goede voorbereiding. Omdat je de hars moet ingieten is het belangrijk dat de hars op het object blijft liggen en er niet afloopt. Dit kan je voorkomen met houten latten, aluminium of kunststof bekisting, verpakkingstape of duct-tape (afhankelijk van het formaat van het te gieten object). Daarnaast is het belangrijk dat de ruimte waarin je werkt een constante temperatuur heeft tussen de 16 en 20 graden Celsius. Te koud en de hars zal te langzaam uitharden, te warm en de hars droogt te snel. Houdt er ook rekening mee dat stof, zaagsel, vuil etc. oneffenheden veroorzaakt in de giethars. Werk daarom zo schoon mogelijk! Met dit in het achterhoofd breng je epoxy giethars aan in 5 stappen:

epoxy-giethars-mengen-met-pigment

Transparante epoxy giethars kunt u mengen met pigmentpasta of poeders in verschillende kleuren

Stap 1: Schuren en bekisting maken of afplakken
Schuur het tafelblad of andere ondergrond licht op met schuurpapier (korrel 120) voor een goede hechting. Bij kleine tafelbladen of andere objecten breng je duct-tape of andere stevige tape aan om de rand (maak een opstaande rand) Bij grotere oppervlakken maakt u een bekisting van aluminium of kunststof.

Stap 2: Zorg dat het object waterpas staat en breng de eerste “primer” laag aan
Epoxy giethars zal waterpas uitvloeien. Zorg er daarom voor dat het object waterpas staat voordat je begint, om zo een scheef resultaat te voorkomen. Breng vervolgens een dunne laag epoxy giethars op het tafelblad of ander object aan. Deze laag voorkomt dat er luchtbellen in de dikkere harslagen terecht komen. Maak voor het berekenen van de juiste hoeveelheid gebruik van de instructies van de fabrikant.

Stap 3: Uitharden en daarna de dikke laag aanbrengen
Afhankelijk van de temperatuur in de ruimte moet de eerste laag na 8 tot 24 uur hard zijn geworden. Schuur vervolgens de dunne laag licht op en breng daarna de gewenste hoeveelheid epoxy giethars aan om het oppervlak te bedekken. Eventueel kan dit in meerdere lagen als je dit wilt opbouwen. Eventuele luchtbellen verschijnen na ongeveer 10 minuten en kun je wegbranden met een gasbrander. Beweeg de vlam kort en snel over de vlam om de luchtbel strak te trekken.

Stap 4: Uitharden en controleren
Nadat de dikke laag epoxy is uitgehard (minimaal 24 uur) controleer je de laag op oneffenheden van stof of insecten en bepaal je of de laag dik genoeg is. Eventueel kan je nog een laag aanbrengen. Reinig en schuur de laag dan wel opnieuw en verwijder de oneffenheden.

Stap 5: Afwerken en eventueel toplaag aanbrengen
Verwijder de tape of bekisting en schuur of polijst de randen. Breng eventueel met een kwast epoxy giethars aan op de randen en behandel daarna de onderzijde van het tafelblad met giethars volgens hetzelfde stappenplan. Staat de tafel buiten? Breng dan een UV toplaag aan.

Basis Giethars

Deze giethars is ideaal voor het gieten van tafelbladen

Epoxy 2k giet van het merk Resion is een hoge kwaliteit epoxy giethars voor zeer transparante gietingen. Je kunt de giethars voor van alles gebruiken maar de giethars is met name erg geschikt om om een dikke glasachtige laag te gieten op tafelbladen, barbladen, sloophout, steigerhout, betonnen keukenbladen, etc. En door het speciale UV filter kan je deze epoxy zelfs buiten gebruiken!

Voordelen en eigenschappen van deze transparante epoxy giethars:

 • Oplosmiddelvrij
 • Geurloos
 • Hoogste UV bestendigheid op de markt
 • tot 3 cm dik te gieten / in meerdere lagen over elkaar te gieten
 • Zeer helder eindresultaat
 • Hoge krasvastheid en bescherming
 • Vloeit waterpas uit
 • Hecht op bijna alle ondergronden (hout, beton, kunststof, etc)
 • In te kleuren met een pigment naar keuze
 • Volledige doorharding: 3-5 dagen

Let op: de mengverhouding is bij deze epoxyhars niet kant en klaar maar 100:60 (100 gram hars, 60 gram verharder)

De 3 varianten: Polyester, PU en epoxy giethars

Een algemeen misverstand is dat er alleen Epoxy giethars bestaat. Giethars kan namelijk bestaan uit één van drie bindmiddelen; Polyester, PU en Epoxy. Deze geven de gegoten hars specifieke eigenschappen mee. Hieronder de voor- en nadelen van de drie opties:

epoxy-giethars-tafelblad-mozaiek

Epoxy giethars is erg geschikt voor het ingieten van een tafelblad met mozaïek

 1. Polyester giethars
  Voordelen: Voordelig. Eenvoudig in te verwerken. Hard zeer snel uit én is zeer goed na te bewerken door middel van boren, slijpen of polijsten. Is daarnaast in te kleuren met vele pigmenten én UV-bestendig.
  Nadelen: Niet geschikt voor hout, geeft een sterke geur af en is brandbaar
  Geschikt voor: Kleine, broze objecten zoals dieren, skeletten en technische werkstukken.
 2. Polyurethaan giethars
  Voordelen: Door pigment toe te voegen in vele kleuren verkrijgbaar. Is daarnaast erg flexibel (zacht, hard) Ook is het prima overschilderbaar en super transparant.
  Nadelen: Gevoelig voor vocht en lange uithardingstijd.
  Geschikt voor: het ingieten van mallen modelvoertuigen, zoals kleine vliegtuigjes, treintjes en autootjes
 3. Epoxy giethars
  Voordelen: Ontzettend sterk en nagenoeg krimpvrij. Hierdoor niet alleen geschikt voor decoratieve, maar ook voor industriële doeleinden (zoals coatings). Zeer geschikt om te gieten over mozaïek of andere oneffen ondergronden!
  Nadelen: Minder geschikt voor buitentoepassingen omdat epoxy verkleurt bij langdurige blootstelling aan UV-straling, lange uithardingstijd
  Geschikt voor: Industrieel ingieten van elektronica, lasdozen en machine onderdelen. Ook sieraden, tafelbladen en schilderijen.

Giethars moet men niet verwarren met Epoxyhars; een bindmiddel in coating en lijm. Helaas noemen bouwmarkten en webshops deze namen nog wel eens door elkaar, waardoor er verwarring ontstaat.

Giethars vergelijken

Op mobiel kan je naar rechts scrollen om de vergelijking te bekijken.

Soort epoxyhars ToepassingEigenschappenPrijs indicatie (vanaf)Bekijken
Epoxy gietharsBinnen. Hecht op bijna alle ondergronden (hout, beton, kunststof, etc)Basis giethars, geschikt voor alle soorten gietingen. € 13,99 (160gr)
UV bestendige gietharsBinnen en buiten. Hecht op bijna alle ondergronden (hout, beton, kunststof, etc)Basis epoxy giethars met uv stabilisator, geschikt voor alle soorten gietingen.€ 18,99 (160gr)
Epoxy giethars voor grote gietingenGebruik deze hars voor het ingieten van grote voorwerpen, tot meer dan 10cm dikte.Speciale epoxy giethars voor heldere, grote gietingen. Deze hars heeft een zeer rustige uitharding en een zeer helder uiterlijk.€ 149,99 (7,15 kg)
Winterepoxy gietharsVoor verwerking bij koude temperaturen. Zelfs bij winterse omstandigheden hardt deze epoxy goed uit. Deze epoxy is te gebruiken vanaf ca. 4 graden. De epoxy heeft een eenvoudige mengverhouding van 2:1€ 21,95 (750gr)
UV stabilisatorVoeg circa 1% van deze UV stabilisator toe aan het totaalgewicht van giethars en verharder om te voorkomen dat deze verkleurt door inwerking van zonlicht. UV bestendigheid bij buitentoepassingen.€ 5,99 (10gr)
EpoxyprimerZeer gladde betonnen ondergronden (zoals betonnen keukenbladen), tegels of bijvoorbeeld glas. Werkt ook op keramische ondergronden.Primer zorgt voor een optimale hechting van epoxyhars op gladde ondergronden€ 26,95 (750gr)
Giethars voor artworkCoaten en sealen van schilderingen en foto’s op canvas, hout, MDF, glas, plexiglas, beton, metaal, schilderijen, foto’s, klokken, sieraden. etc.Eenvoudige 1:1 mengverhouding€ 31,99 (500g)

Meer lezen over epoxy giethars?

Heb je een vraag over epoxy gieten? Onze experts helpen je!

De laatste opmerking en 1 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
19 antwoorden
 1. Hans zegt:

  Hoi,
  Ik heb een tafelblad behandeld met gietepoxy. Nu zijn er veel blaasjes op gekomen in de loop van de dag. Hoe kan ik dit oplossen ?
  Moet ik alles eraf schuren of licht opschieten alvorens een tweede laag aan te brengen

  Beantwoorden
 2. Nys Wilfried zegt:

  Beste,
  Wij hebben een garage die lager ligt dan de straat. Als het veel regent hebben we last van grondwater die opdrukt en door de voeging van de vloertegels komt. Hebben jullie een product om dit op te lossen.
  Mvg, Wilfried

  Beantwoorden
 3. LJM de Jeu zegt:

  Goede middag,
  Ik ben voornemens epoxyhars te gaan gebruiken voor de achterwanden in mijn aquarium.
  Ik heb van polystyreenplaat de achterwand gemaakt en daarop met tegellijm/voegcement het decor aangebracht.
  Nu ben ik van plan om met epoxyhars dit resultaat meerdere keren te gaan bewerken (met kwast) , vraag is alleen welke hars aangezien deze 24/7 in het water zit.
  Heeft u een advies, ik zat zelf aan Resion epoxy giethars te denken.

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Annie,

   Maatbekers waar twee componenten coating in is afgemeten (zoals epoxy giethars) kan je eenmalig gebruiken.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 4. Pauline zegt:

  Beste experts,

  Ik heb een aantal kistjes gemaakt van mdf en beschilderd met lak op waterbasis. Hierop heb ik van rechtopstaande stroken gekleurd papier van 2 mm een decoratie gemaakt. Graag wil ik dit met giethars afwerken zodat alle kleine openingen tussen het papier worden opgevuld. Welke hars kan ik hier het best voor gebruiken en hoe dik moet de laag zijn? Ik dacht zelf aan 3mm zodat het papier geheel bedekt wordt.

  Bedankt voor de reactie!

  Pauline

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Pauline,

   Wat een leuk project! In principe heb je geen bijzondere giethars nodig. Met deze giethars kan kun je eenvoudig tot 3 cm dik gieten in meerdere lagen (tot je tevreden bent met de dekking!). Als je de kistjes buiten wilt gebruiken kan je een UV stabilisator toevoegen.

   Succes met de klus!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 5. Danielle zegt:

  Goedenavond,

  Ik heb een tafelblad gemozaïekt en wil deze met een laag giethars bedekken, zodat hij in mijn tuin kan staan en mooi blijft. Wat raden jullie aan om te gebruiken aan giethars? Als ik het goed lees moet ik eerst een laag primer aanbrengen zodat het hecht op het keramiek, dan een laag basis giethars en dan als laatst een laag UV-bestendige giethars?
  Graag hoor ik van jullie.

  Mvg Danielle

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Danielle,

   Wat een leuk project! Je hebt je al goed ingelezen zo te horen. Je hebt inderdaad eerst een primer nodig en daarna heb je twee opties. Of je gebruikt een basis giethars waardoor je een UV stabilisator mengt, of je gebruikt direct een UV-bestendige giethars. Iets duurder, maar wel zo makkelijk! In deze koopgids hebben we een handige tabel geplaatst met productlinks.

   Deel je het resultaat met ons? Vinden we leuk!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 6. Astrid zegt:

  Goedemiddag, Ik heb een vraag. Hebben jullie een kunsthars om betoncire te maken? Dus een hars om te mengen met cement en een kleurpigment op te brengen in 2 lagen van 1 tot 1.5 mm elk. Daarna af te werken met een pu lak.

  Beantwoorden
  • Gatske zegt:

   Beste Astrid,

   Bedankt voor je vraag. Beton Ciré wordt doorgaans door een specialist aangebracht, die over de benodigde producten beschikt. Er zijn mogelijk online webshops die losse producten verkopen, helaas hebben wij hier geen samenwerkingsverband mee en kan ik je hierin dus ook niet verder adviseren.

   Succes met de klus!

   Met vriendelijke groet,

   Gatske – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 7. Herman Biljard zegt:

  Beste Marieke,
  Ik had deze vraag al een tijdje geleden gesteld (op coating.nl) en ben erg benieuwd naar Uw antwoord.
  Maar mijn vraag is ineens verdwenen.
  Mijn vraag is:
  U schrijft dat PU hars prima overschilderbaar is.
  Maar, kunt U mij ook vertellen waarmee?
  Ik wil het graag afwerken met acryl (hobby) verf.
  Ik neem aan dat er dan een “tussenlaag” nodig is.
  En het eindresultaat zou ik dan ook nog weersbestendig willen maken met een coating.
  Heeft U een advies?

  Alvast hartelijk dank en vriendelijke groet,
  Herman

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Herman,

   Bedankt voor je vraag! Onze excuses dat je lang hebt moeten wachten op het antwoord. In principe kan je Giethars prima overschilderen met alle één en tweecomponent verfsoorten. Even opruwen met fijn schuurpapier is voldoende om een goede hechting te bewerkstelligen. Laat de hobby verf goed en volledig drogen. Eventueel kan je daarna nog een uv bestendige laag epoxyhars gieten om het geheel weerbestendig te maken. Je kunt hiervoor ook een transparante UV lak gebruiken. Wij hebben goede ervaringen met Double Coat van Ijssel.

   Succes met je project!

   Groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 8. Marianne Siebers zegt:

  Beste verflaag.nl

  Voor een goede vriendin wil ik een speciaal huwelijkskandidaat maken in de vorm van een koffietafeltje met een giethars blad. Graag wilde ik in het blad( het liefst doorzichtig) met rozenblaadjes En schelpen hun trouwdagen verwerken.
  Hoe kan ik dit het best aanpakken en wat voor giethars kan ik hier het best voor gebruiken. Zodat de blaadjes niet verkleuren en hun natuurlijke vorm blijven behouden.

  Mvg
  Marianne

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Marianne,

   Van harte gefeliciteerd met het huwelijk van je goede vriendin. Wat een mooi gebaar om zo’n tastbare herinnering van haar speciale dag te maken. Je kunt het beste een glasheldere hobby giethars gebruiken. Afhankelijk van het soort bloemblaadjes kan het inderdaad zo zijn dat ze iets verkleuren. Je kunt dit verminderen door de blaadjes goed te drogen (bijvoorbeeld in silica korrels/silicagel). Spray ze voor het gieten nog even in met haarspray voor extra bescherming. Helaas kan je het vervormen van de blaadjes niet helemaal voorkomen vanwege het gewicht van de epoxyhars.

   Veel plezier met dit leuke project!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 9. Berno Teders zegt:

  Beste mensen van Verflaag.nl.

  Na een aantal tafels te hebben gezien, hebben we (mijn dochter en ik) het plan opgevat om zelf een tafel te maken van Epoxy giethars en Taxushouten boomstamplanken. De afmetingen zijn bekend, de houten planken zijn klaar, nu nog de juiste mal.
  En daar zit de kneep, van welk materiaal kunnen we de mal maken? Zodat we er zeker van zijn dat de Epoxy Giethars niet aan de mal blijft plakken. Hebben jullie hier een oplossing voor?

  Alvast bedankt.
  Esmee en Berno

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Berno,

   Wat leuk om samen met je dochter een tafel te maken! Een mal kan je maken van verschillende materialen waar epoxy niet aan hecht, te weten:

   1. Polyethyleen (ook wel PE genoemd); zoals plastic vuilniszakken en verpakkingstape
   2. PE-strips of platen; verkrijgbaar in de bouwmarkt
   2. Siliconen; zelf mallen gieten met vloeibare siliconen (voor complexe vormen en kunst).
   3. Lossingswas; een hoogwaardige carnubawas waarmee mallen van elk materiaal kunnen worden ingewreven zodat de epoxy niet hecht

   Het is een beetje afhankelijk van de vorm van de tafel en wat voor afwerking je wilt bereiken om te bepalen welke het beste geschikt is voor jullie project. Bij veel tafels is verpakkingstape een goede (en goedkope) optie. Hiermee maak je een opstaande rand langs het te gieten oppervlak die de epoxy begrenst; makkelijk bij ronde tafels! Na uitharding is de tape eenvoudig te verwijderen.Eventuele onregelmatigheden kan je altijd weg schuren.

   Bij een grote tafel met een vierkante vorm kan je voor een strakke afwerking de tape ook plakken op eem mdf/melamineplaat waarmee je een mal om de tafel maakt. Een tweede goede optie is een PE-strip of plaat gebruiken om een mal te maken. Deze kan je vaak bij de bouwmarkt op maat laten maken.

   Veel plezier met het project!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 10. Conny zegt:

  Hallo,

  Ik wil mijn dichte binnentrap renoveren door PVC stroken van 2 mm op de traptreden te plakken . Helaas zijn de treden niet meer egaal vlak en in het midden uitgesleten en een beetje hol. Kan ik epoxygiethars gebruiken om de treden weer vlak en egaal te maken.
  Is de epoxygiethars bestand tegen de bij de PVC behorende lijm ?
  Of heeft u een andere suggestie ?
  Alvast bedankt.

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Hoi Conny,

   Wat een creatieve oplossing! Het is geen standaard toepassing van epoxygiethars dus ik durf het je niet te zeggen. Mijn excuses hiervoor. Ik raad je aan om even contact op te nemen met een leverancier of fabrikant van giethars. Zij zijn goed op de hoogte van alternatieve toepassingen van hun product en kunnen je advies op maat geven.

   Giethars is in de meeste gevallen wel bestand tegen de PVC lijm.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *