Nanocoating.nl

Skikleding en skipakken impregneren doe je zo

Wil je je skikleding beschermen tegen de gure elementen terwijl je geniet van een dagje op de piste? Dan is het tijd om skikleding te gaan impregneren. Impregneren is een proces dat je kledingstukken helpt beschermen door ze waterdicht en winddicht te maken, zodat je warm en droog blijft tijdens je winteravonturen. Skikleding en skipakken impregneren is een klusje dat je heel eenvoudig zelf kan doen, met de juiste producten. Impregneermiddel is in feite een soort waterafstotende spray. Het doel van deze gids is om beginners instructies te geven voor het impregneren van skikleding, zodat je met meer vertrouwen en comfort kunt skiën of snowboarden. We geven ook enkele tips voor het kiezen van de beste producten en een paar handige hacks die het werk gemakkelijker maken. Met onze hulp kan elke skiër of snowboarder de kunst van het impregneren binnen de kortste keren onder de knie krijgen.

Door deze 4 voordelen wil jij vandaag nog skikleding impregneren

  1. Water- en winddicht: Het impregneren van skikleding maakt ze waterdicht en winddicht, zodat je droog en warm kunt blijven tijdens het skiën of snowboarden.
  2. Duurzaamheid: Het impregneerproces maakt de stof duurzamer, zodat deze langer meegaat en bestand is tegen zwaardere omstandigheden op de piste.
  3. Ademend vermogen: Impregneren maakt je skikleding niet alleen bestand tegen water en wind – het zorgt ook voor ademend vermogen, waardoor vochtdamp van transpiratie kan ontsnappen zonder koude lucht binnen te laten.
  4. Bestand tegen vlekken: Een goed impregneermiddel beschermt je skikleding tegen vuil, modder, olie en vlekken van buitenaf die de stof anders zouden kunnen beschadigen. Zo blijft je skikleding mooi tijdens het après-skiën bijvoorbeeld.

Met deze voordelen in gedachten is het gemakkelijk te zien waarom het impregneren van skikleding zo belangrijk is.

Impregneer skikleding alleen met de beste producten

Wil je net als een professional jouw skikleding impregneren als een expert? Koop dan kwaliteitsproducten die je hieronder kan vinden. Pas op dat goedkoper impregneermiddel vaak een duurkoop is gezien de kwaliteit van deze impregneer vaak maar een paar weken goed blijft. Je wilt niet iedere 2 weken opnieuw alles moeten impregneren.

NC Nano Coating voor textiel, leder en suede

Bescherm textiel, leder en suède met echte Nano coatings

NC Nano coating voor textiel, leder en suède is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, textiel, leder en suède. De meest ideale en beste oplossing om textiel, leder en suède te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met een spuit (meegeleverd bij Nanocoating.nl) en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor textiel. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Wil jij ook het maximale en beste resultaat bij het impregneren van skikleding? Ons advies is om altijd te impregneren als het 5 graden of warmer is. Ook adviseren wij om altijd te kiezen voor een impregneermiddel op basis van nano technologie. Dit zorgt ervoor dat ook de kleinstje gaatjes gedicht worden. Daarbij adviseren wij ook altijd om beschermingsmiddelen te kopen zoals een bril, handschoenen en mondkapje.

Skikleding en skipakken impregneren

Skikleding en skipakken impregneren is eenvoudig zelf te doen

Je skikleding of skipak impregneren doe je zo (stappenplan)

  1. Bereid de skikleding voor: Begin met het wassen van je skikleding in lauw water met een gewoon wasmiddel en spoel het grondig uit. Controleer op vlekken of vuil en behandel ze voor het wassen met een vlekkenverwijderaar. Laat de kledingstukken aan de lucht drogen en strijk ze indien nodig.
  2. Kies een impregneermiddel: Kies een impregneermiddel dat speciaal is ontwikkeld voor het waterdicht maken van skikleding – bij voorkeur een die fluorkoolstofvrij en milieuvriendelijk is. Lees vóór gebruik zorgvuldig de instructies van de fabrikant.
  3. Breng het impregneermiddel aan: Leg het kledingstuk uit, spuit het product gelijkmatig op vanaf ten minste 10 cm afstand, laat het zitten voor een enkele minuten, draai het voorwerp dan binnenstebuiten en herhaal de procedure. Eindig met het drogen van het artikel volgens de instructies van de fabrikant. Textiel impregneren doe je alleen wel met speciale impregneermiddelen. Lees dus eerst goed of het middel wel voor textiel is.
  4. Test voor succes: Zodra je skikleding droog is, test je ze op waterdichtheid. Neem een spuitfles gevuld met water en spuit een paar keer op het kledingstuk om te zien of er vloeistof door de stof dringt of van het oppervlak parelt. Als het werkt, kun je aan de slag!

Koop je skikleding impregneermiddel online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je skikleding te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct Impregneermiddel kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Heb je een vraag over het impregneren van skikleding? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *