Nanocoating.nl

Bootkap en bootkussens impregneren en waterbestendig maken

Boten hebben speciale zorg en aandacht nodig, ook voor de bekleding. Als je in een kustgebied woont of veel op pad gaat met je boot waar het wordt blootgesteld aan de elementen, is het belangrijk om de bekleding waterdicht te houden, zodat deze bestand is tegen alles wat moeder natuur naar haar gooit. In dit artikel lees je hoe je jouw bootkap en bootkussens impregneren kan en het waterbestendig kan maken. We bespreken ook de materialen en gereedschappen die je nodig hebt voor de klus, en stappen om ervoor te zorgen dat je bootkamp en bootkussens beschermd blijven tegen water. Impregneermiddel is in feite een soort waterafstotende spray.

Deze 4 voordelen overtuigen je om je bootkap en bootkussens te impregneren

  1. Voordeel 1: Verbeterde duurzaamheid, het impregneren van je bootkap en bootkussens verhoogt de algehele duurzaamheid ervan door ze te beschermen tegen water en andere elementen. Dit zorgt ervoor dat je bekleding jarenlang in topvorm blijft, waardoor je dus geld bespaart op dure reparaties of vervangingen.
  2. Voordeel 2: Meer comfort, wanneer je bootkussens goed geïmpregneerd zijn, zal het zachter en comfortabeler aanvoelen. Dit kan zorgen voor een aangenamere vaarervaring.
  3. Voordeel 3: Minder onderhoud, het regelmatig impregneren van je bootkussens, bootkhoezen en bootkap vermindert de hoeveelheid onderhoud die je eraan hoeft te doen, omdat ze in goede staat blijven, zelfs na blootstelling aan water of andere elementen.
  4. Voordeel 4: Verbeterde esthetiek, het impregneren van jebekleding beschermt deze niet alleen tegen schade, maar zorgt er ook voor dat deze er langer nieuw en fris uitziet. Het resultaat is een verbeterde algemene esthetiek die de waarde van je boot kan verhogen!

NC Nano Coating voor textiel, leder en suede

Bescherm textiel, leder en suède met echte Nano coatings

NC Nano coating voor textiel, leder en suède is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, textiel, leder en suède. De meest ideale en beste oplossing om textiel, leder en suède te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met een spuit (meegeleverd bij Nanocoating.nl) en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor textiel. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Voordat je begint aan je impregneerklus adviseren wij altijd om beschermende kleding en gereedschap te hebben. Dus handschoentjes, een veiligheidsbril en mondkap. Je wilt namelijk geen impregneermiddel in ademen, op je kleding krijgen of op je handen krijgen. Ook adviseren wij altijd om een impregneermiddel te kopen op basis van nano technologie. Deze impregneermiddelen zijn iets duurder maar zeker het geld waard!

Je bootkussens en bootkap impregneren doe je zo!

Bootkap en bootkussens impregneren en waterbestendig maken

Bootkap en bootkussens impregneren en waterbestendig maken

Het impregneren van bootkussens en bootkap is een eenvoudig proces dat in een paar stappen kan worden uitgevoerd. Dit is wat je moet doen:

  1. Bereid het goed voor – Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat de bootkussens of bootkap schoon is en vrij van vuil. Dus advies is om deze eerst goed en grondig te reinigen.
  2. Aanbrengen van het impregneermiddel – Breng het impregneermiddel met een kwast of spuit aan op de boothoes en de bootkussens. Zorg ervoor dat alles volledig met het product geimpregneerd is. Volg altijd de instructies op de verpakking. Textiel impregneren doe je alleen wel met speciale impregneermiddelen. Lees dus eerst goed of het middel wel voor textiel is.
  3. Laten drogen – Laat het product na het aanbrengen minstens 8-10 uur drogen, of tot het volledig droog aanvoelt.
  4. Test op waterbestendigheid – Zodra het product droog is, test je het door wat water op de bootkussens en bootkap te spuiten. Als ze droog blijven, is je bekleding nu waterbestendig!

Als je deze stappen volgt, ben je verzekerd van een waterbestendige en geimpregneerde bootkap en bootkussens.

Koop je boot impregneermiddelen online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je bootkussens en bootkap te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Heb je een vraag over het impregneren van je bootkussens en bootkap? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *