Nanocoating.nl

Je cabriodak impregneren, bescherm en maak waterafstotend

Dan is het eindelijk zover, lente. Maar we leven in een regenachtig land dus ook in de lente krijgen we nog wel eens een regenbui op onze hoofden. Stel je nou eens voor dat je net je cabriolet uit de garage hebt gehaald, helemaal klaar om weer eens lekker te touren en ja hoor, een regenbui. Snel je dak waar omhoog maar dat dak is niet de nieuwste meer. Wat nu als je deze kan beschermen en waterafstotend kan maken? Dat kan door je cabriodak te impregneren. Je cabriodak impregneren is een eenvoudig klusje en zeker de moeite waard. In deze gids lees je alles over welke voordelen het impregneren van je cabriodak met zich meebrengt, welke producten je moet hebben en hoe je dit goed aanbrengt voor het beste resultaat.

De voordelen van het impregneren van je cabriodak (4x)

Wat oudere carbiodaken zijn door de jaren niet meer zo bestendig tegen regen als vroeger. Ook is het impregneren van nieuwere cabriodaken geen overbodige luxe. Bovendien kan het impregneren van je cabriodak er ook voor zorgen dat de waarde van je auto op niveau blijft. De volgende voordelen ervaar je als je besluit om je cabriodak te impregneren. Impregneermiddel is in feite een soort waterafstotende spray.

 1. Voordeel 1: Het schoonmaken van je cabriodak wordt ineens super eenvoudig. Door de waterafstotende werking van het impregneermiddel glijdt water, vuil en meer zo van je dak. Als er wat op ligt kan je het met een spons of doek eenvoudig verwijderen.
 2. Voordeel 2: Het impregneren van je cabriodak zorgt er ook voor dat op een relatief eenvoudige manier voorkomt dat er vocht of vuil in je dak gaat zitten. Cabriodak kan soms ineens groene aanslag krijgen omdat er bijvoorbeeld te weinig mee wordt gereden maar wel buiten staat.
 3. Voordeel 3: De levensduur van je cabriodak verleng je ook aanzienlijk. Dit scheelt weer enorm in onderhoud. Het vervangen van een cabriodak kan flink in de papieren lopen. Voor een paar tientjes dit voorkomen is dus een makkelijke rekensom en keuze als je het ons vraagt.
 4. Voordeel 4: Impregneermiddel is veelal transparant of droogt transpant op. De kleur van je cabriodak zal dus niet vervagen of veranderen. Sterker nog, omdat er vaak nog een UV beschermer in zit bescherm je je cabriodak niet alleen tegen vocht maar ook tegen zonlicht.

Overtuigd van de voordelen? Je cabriodak impregneren doe je met deze producten

Net als de professionals wil je geen troep op je mooie cabriodak sprayen. Daarom koop je niet de goedkope varianten, want geloof ons dat is duurkoop. Duurdere impregneermiddelen zijn over het algemeen ook beter. Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we de beste 3 voor je op een rij gezet.

NC Nano Coating voor textiel, leder en suede

Bescherm textiel, leder en suède met echte Nano coatings

NC Nano coating voor textiel, leder en suède is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, textiel, leder en suède. De meest ideale en beste oplossing om textiel, leder en suède te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met een spuit (meegeleverd bij Nanocoating.nl) en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor textiel. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Het beste resultaat ervaren als je je cabriodak impregneert? Wij adviseren om altijd te gaan voor een impregneermiddel te gaan met nano technologie. Deze nano technologie vult namelijk de kleinste gaatjes. Dit maakt het oppervlak dan ook waterdicht en vuilafstotend. Dat is ook het effect dat je wilt creëren. Daarbij ook een extra tip, zorg ervoor dat je goed voorbereid bent door alle benodigdheden in huis te hebben. Een veiligheidsbril, handschoentjes en een mondkapje is ook geen overbodige luxe.

Cabriodak impregneren

Je Cabriodak impregneren kan je eenvoudig zelf doen

Je cabriodak impregneren doe je heel eenvoudig met het volgende stappenplan

 1. Stap 1: Als het lukt moet je eerst het cabriodak zoveel mogelijk van de auto afhalen. Tip, doe deze klus dan ook tijdens droog weer en vooral binnen als het lukt. De stof moet strak staan zodat het impregneermiddel zoveel mogelijk evenredig verdeeld kan worden. Dek vervolgens ramen of andere delen de auto af. Dit is ter voorkoming van eventuele vlekken.
 2. Stap 2: Maak het cabriodak zoveel mogelijk schoon en laat het goed drogen. Vuistregel bij het behandelen van oppervlakten is dat het schoon en stofdroog moet zijn. Anders loop je het risisco dat het impregneermiddel niet goed hecht. Textiel impregneren doe je alleen wel met speciale impregneermiddelen. Lees dus eerst goed of het middel wel voor textiel is.
 3. Stap 3: Lees goed de instructies op de verpakking hoe je het impregneermiddel moet aanbrengen. Breng het middel evenredig overal aan.
 4. Stap 4: Laat na het impregneren je carbriodak goed drogen en klaar ben je.

Cabriodak impregneermiddel online kopen

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je cabriodak te beschermen tegen vloeistof, water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Heb je een vraag over het impregneren van je cabriodak? Wij helpen!

2 antwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Julion,

   Bedankt voor je vraag!

   Daarvoor adviseren om te gaan voor een krachtige nano coating. Bijvoorbeeld de NC Nano coating voor textiel van Nanocoating.nl.

   Volg de instructies op de verpakking, goed onthouden dat je cabriodak goed gereinigd moet zijn voor je de nano coating aanbrengt.

   Succes!

   Groet,
   Marieke

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *