Nanocoating.nl

Afwasbare muurverf voor de keuken

Afwasbare muurverf is onmisbaar voor de keuken achterwand! Wij vertellen je alles over de best geteste keuken verf producten, schrobklasse 1 tot 5 en meer, zodat jij goed geïnformeerd de juiste afwasbare muurverf kunt uitkiezen!

Waarom de ene afwasbare muurverf de andere niet is

Kinderkamer of keuken verven? Dan wil je een verf die bestand is tegen vuil en vlekken! Meestal zie je geen “keuken verf” of “anti vlekken verf”. Het wordt afwasbare verf, schrobvaste muurverf, schrobbare muurverf of afneembare muurverf genoemd. Helaas heeft niet iedere afwasbare keuken verf dezelfde kwaliteit.

Afwasbare verf achterwand keuken: Belangrijk is dat de verf die je kiest een dichte structuur op de keuken achterwand creëert. Dit zorgt ervoor dat vuil en vet niet hecht en je de verf dus makkelijk kunt afnemen. Hieronder 3 producten die dit garanderen:

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm je keukenwand met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om onder andere keukenwanden te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water-, olie- en vuilafstotend. Ideaal voor in de keuken dus! Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

De afwasbare verf van Sigma en Sikkens zijn qua prijs per m2 veel voordeliger dan in vergelijking met de Trae Lyx Naturel. Trae Lyx Naturel is echter uitermate waterdicht en dus zeer geschikt voor de zogenoemde splash zones van de keukenachterwand.

Dekkingsgraad

Hoe hoger de dekking van afwasbare verf, hoe minder goed olie, vuil of vloeistof de verf kan hechten. Hierdoor is de verf beter afwasbaar. Een budgetverfmerk of bijvoorbeeld Histor afwasbare verf adviseren wij u dan ook in meerdere lagen aan te brengen.

Iets duurder in aanschaf zijn de professionele verfmerken Sikkens en Sigma. Deze hebben een hogere dekkingsgraad en kunnen dus in minder lagen worden aangebracht. De Sigma afwasbare verf is zelfs door consumentenbond als beste getest.

Schrobklasse

De afwasbaarheid (schrobvastheid) geeft aan in hoeverre een product bestand is tegen slijtage. Hoe lager het cijfer van de klasse, des te beter de muurverf kan worden schoongemaakt. Direct naar schrobklasse tabel.

Verf versus tegels

Naast het vaststellen van de dekkingsgraad en schrobklasse is het ook goed om uw verwachting bij te stellen. In zones waar veel vuil, vet en vloeistoffen op de muur terecht kunnen komen zoals de keuken achterwand, zal een afwasbare verf nooit zo goed beschermen als tegels. De beste afwasbare verf voor in de keuken (en met name de splash zone van de keuken achterwand) is een basis schrobvaste verf met daaroverheen een transparante polyurethaan coating (zoals de Traelyx naturel finish).

Vijf beste afwasbare muurverf producten

 1. Relius CleanCoat5 – Schrobvast klasse 1 – Verf
  De beste reinigbare muurverf die er verkrijgbaar is. Relius Clean 5 heeft de zelfde kwaliteit als een 2 componenten muurverf; er komt als het ware een extra beschermlaag over de muurverf welke een mooie matte uitstraling geeft.Verkrijgbaar online.
  Geschikt voor: Keuken achterwand, muren
 2. Trae Lyx Naturel finish – Schrobvast klasse 1 – Coating
  Niet helemaal een verf maar een twee componenten coating en daardoor toepasbaar over iedere kleur muurverf. Duurder in aanschaf als een reguliere verf maar biedt superieure bescherming. Om deze reden de nummer 1 van deze lijst. Alleen online verkrijgbaar.
  Geschikt voor: Keuken achterwand, Splash zone (achter de gootsteen) achterwand van het kooktoestel, badkamer, toilet etc.
 3. Relius R1 Pro – Schrobvast klasse 1 – Verf
  Eén van de weinige verfsoorten met schrobklasse 1. Deze nummer 1 is van een zeer hoogwaardige kwaliteit en zal direct dekken. Doordat de R1 Pro geen strepen achterlaat en langzaam drogend is, is hij ook prima te gebruiken als spacklatex. Bij vers gestucte muren is een voorstrijk wel aan te raden.
  Geschikt voor: muren, hal, kinderkamer
 4. Sigma Pearl Clean Matt – Schrobvast klasse 2 – Verf
  Deze muurverf is erg mat en toch erg goed reinigbaar. Dekt in één keer over lichte kleuren dus u heeft weinig product nodig. In vele kleuren verkrijgbaar online. De verf is als beste getest door de consumentenbond.
  Geschikt voor: Keuken achterwand, muren
 5. Histor Clean – Schrobvast klasse 3 – Verf
  Een andere budgetvriendelijke optie is deze matte muurverf die niet gaat glimmen na het schoonmaken. Gemiddelde vlekbestendigheid voor etensresten en modder en andere “leef” vlekken. Verkrijgbaar in de bouwmarkt en online.
  Geschikt voor: Muren in kinderkamer, woonkamer en vuilgevoelige ruimtes (niet in de keuken)

Beste verf voor natte zones

Waterafstotende-verf-trae-lyx-naturel-finish
Trae Lyx Naturel
Schrobklasse 1

Gekozen door vakschilders

Relius CleanCoat
Schrobklasse 1

Best getest (consumentenbond)

Waterafstotende-verf-sigmapearl-clean
Sikkens Projecttex
Schrobklasse 2

Afwasbare muurverf vergelijken en kopen

Op mobiel kan je naar rechts scrollen om de vergelijking te bekijken.

Verf product (Afwasbaar)Ondergrond~M² per literPrijs indicatieBekijken
Trae Lyx Naturel FinishHout
Steen(achtig)
Stucwerk
> 10 m2€ 4,00 – 4,50 per m2
Sigma Pearl Clean MattSteen
Stucwerk
Beton
> 9 m2€ 1,50 – 2,00 per m2
Sikkens Alpha ProjecttexSteen
Stucwerk
Plaatmateriaal
Behang
> 10 m2€ 0,50 – 1,00 per m2
Histor Clean muurverfSteen
Stucwerk
Beton
Gipsplaat
> 10 m2€ 0,50 – 1,00 per m2
Flexa Powerdek CleanSteen
Beton
Cement
> 10 m2€ 0,50 – 1,00 per m2

De beste afwasbare muurverf review – Sigma en Flexa

Enige tijd geleden voerde de Consumentenbond een test uit tussen twee bekende afwasbare verven. Namelijk de Sigmapearl Clean Matt (€57,35) en Flexa Powerdek (€20,95).

Bekijk de test (video 4 minuten):

Ervaring met afwasbare verf achterwand keuken

Als er één deel van de muur is die blootstaat aan vervuiling dan is het wel de achterwand van de keuken. Gelukkig bestaat er speciale afwasbare verf voor de achterwand van een keuken die de muur makkelijk reinigbaar maakt. Onze ervaring met afwasbare muurverf leert dat hoe meer glanzend de afwerking van de verf is, hoe beter deze vlekken afstoot. Kijk wel altijd op de verpakking van de verf of deze ook geschikt is om desinfecterend te reinigen (met zwaardere schoonmaakmiddelen). Uit ervaring blijkt dat anders de verf los kan komen bij het schrobben van vlekken. Helaas zijn de meeste afwasbare muurverf producten niet geschikt voor de splash zone van de keuken achterwand. Maar gelukkig is daar een oplossing voor:

Verf voor de splash zone (achterwand keuken bij spoelbak)

Met de splash zone bedoelen we het deel van de keuken achterwand dat het meeste blootstaat aan vervuiling, bijvoorbeeld achter de gootsteen of het kookblok. Voor dit gedeelte van de keuken zijn er extra maatregelen nodig. Breng een transparante polyurethaan coating aan over de verf en reinig de muur met een speciale reiniger.

Een voorbeeld van een transparante coating is bijvoorbeeld Traelyx naturel finish (0,75L €33,50).  Dit is een transparante 2-component ultramatte watergedragen polyurethane coating. De coating zorgt voor een vrijwel onzichtbare afwasbare muurverf laag op de meeste muur ondergronden latex, stucwerk, minerale ondergronden, betonlook e.d.  Het rendement is ongeveer 750 ml voor 1 laag op 10m2. Maar dit is sterk afhankelijk van de zuiging van de ondergrond en we raden minimaal 2 lagen aan.

sigma
SigmaPearl Clean (Best getest)

Aanbevolen voor de afwasbare muurverf in de keuken (buiten de splash zone):

Sigmapearl Clean Matt is door de test van de Consumentbond beoordeeld als product dat beter schoon te maken is dan budgetmerken en waarbij de verf goed blijft zitten na het schrobben. Daarnaast raden wij ook Sigmapearl Cleaner Spray aan om vlekken nog eenvoudiger van de muur te verwijderen.

Grootste Pluspunten:

 • Getest door de Consumentenbond waarbij de verf goed blijft zitten na schrobben
 • Samen met Sigmapearl Cleaner Spray nog makkelijker schoon te maken
 • Goed dekkend en glanst niet na het schrobben

Vlekbestendige afwasbare verf versus vlekafstotend

Bij veel producten wordt vlekbestendigheid geclaimd. Dit betekent dat vloeistoffen en viezigheid niet de muur kunnen binnendringen. Het is eenvoudig af te wassen. Toch hecht het vuil zich wel aan een vlekbestendige, afwasbare verf. Met vlekafstotend bedoelen we dat een vloeistof van de muur afdruppelt. Dit hecht dus helemaal niet aan de verf. Door de extreme vuilafstotendheid van vlekafstotende verf is deze soort ideaal voor ruimtes die onderhevig zijn aan hoge dagelijkse belasting. Het product is daardoor zeer geschikt om toe te passen binnen bijvoorbeeld scholen, ziekenhuizen en horecagelegenheden. Daarnaast is het uitstekend toepasbaar in keukens en (trappen)hallen.

Vlekafstotende verf bestaat uit twee componenten en is echt voor zwaarder bevuilde omgevingen waar hygiëne een grote rol speelt. Een vlekafstotende verf is daarom over het algemeen niet verkrijgbaar in de bouwmarkt maar wel online.

Direct Afwasbare Muurverf Kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Bepalen schrobvaste muurverf klasse 1 tot 5

De afwasbaarheid (schrobvastheid) geeft aan in hoeverre een product bestand is tegen slijtage. Hoe lager het cijfer van de schrobklasse, des te beter de muurverf kan worden schoongemaakt. Doel hiervan is de mate aan te geven waarmee een muurverf bestand is tegen reinigen met water en een Scotch Brite schuurvlies, kortom: hoe de muurverf bestand is tegen schoonmaken. Om het overzichtelijk te maken is dit onderverdeeld in vijf klassen. Schrobklasse 1 heeft de hoogste schrobvastheid en Schrobklasse 5 de minste. Een hoge schrobvastheid is vooral belangrijk, wanneer het oppervlak blootstaat aan sterke vervuiling. Bijvoorbeeld voor afwasbare muurverf voor keuken of kinderkamer.

Let op: Een transparante muurcoating zal altijd sterker zijn dan een afwasbare muurverf, hoe goed deze ook is. Een transparant bindmiddel is namelijk sterker dan hetzelfde bindmiddel dat ook een dekkende functie moet hebben (dus ook pigment moet binden).

De schrobvastheid wordt bepaald met een schuurspons die wordt opgespannen in een testapparaat en vervolgens een bepaald aantal keren heen en weer wordt bewogen over een proefvlak. Daarna wordt het monster gewogen en wordt uit het gewichtsverlies de afname van de deklaagdikte berekend. Het aantal  “slagen” (heen en weergaande bewegingen) met het schuurvlies is medebepalend voor de klasse.

Klasse Afname verflaag
1 < 5 μm bij 200 slagen
2 >= 5 μm tot 20 μm bij 200 slagen
4 < 70 μm bij 40 slagen
5 >= 70 μm bij 40 slagen

In 4 stappen schrobvaste muurverf keuken & wanden aanbrengen

sigma-coatings-afwasbare-verf

Afwasbare muurverf in de keuken is geen overbodige luxe

Een muurverf afwasbaar kunt u zelf aanbrengen. Bijvoorbeeld in de keuken, badkamer of woonkamer. In het onderstaande stappenplan leest u hoe u de reinigbare muurverf in dekeuken, badkamer of woonkamer aanbrengt: 

1 Voorbereiden: 

Verf hecht goed op een schoon oppervlak. Maak de muur eerst schoon met warm water met een ontvetter. Repareer beschadigingen op de muur met een muurvuller. Ventileer de ruimte goed, maar zorg ervoor dat het niet tocht.

Tips: Een temperatuur van ongeveer 20 °C is het best. Dek de vloer en alles wat u niet wilt schilderen af. Werk bij daglicht om geen stukjes oppervlak te missen!

2 Muur voorstrijken:

Muren die niet gestuct of onbehandeld zijn hebben een zuigende werking. Deze muren hebben voorbehandeling nodig. Kiest u voor een felle of donkere kleur schrobbare muurverf? Gebruik dan eerst een dekkende muur voorstrijk. Deze zorgt voor een goed dekkend en prachtig eindresultaat. Kiest u boor een lichte kleur? Ook dan kunt u een gewone voorstrijk gebruiken. Zit er al een oude, maar intacte, muurverflaag op uw muur? Dan is een voorstrijk niet nodig.

Tips: Voorstrijk brengt u net zo aan als muurverf. Maar dan in omgekeerde volgorde. Werk van onder naar boven om teveel aangebrachte voorstrijk weg te kunnen strijken/ rollen. Voor een glad resultaat schuurt u de korrels op de muur weg met schuurpapier korrel 240 die u om een blokje hout vouwt. Veeg het stof weg met een borstel.

3 Muur verven: 

Is de muur droog? Dan kunt u beginnen met schilderen! Roer de verf goed door en giet de verf vervolgens in een verfbak. Doop de roller en kwast in de verf en zorg voor een gelijkmatige verdeling van de muurverf op uw roller. Gebruik hiervoor een verfbak of verdeelrooster. Verdeel de muur in denkbeeldige banen en verdeel deze weer in kleinere vlakken. Werk zo snel mogelijk en gebruik genoeg verf. Start met de afgeplakte randen van de te schilderen vlakken. Behandel niet meer dan de randen van de baan die u gaat schilderen. Daarmee voorkomt u dat de rand na het drogen zichtbaar blijft. Gebruik voor de grote oppervlakken een vachtroller. Begin langs de kant van het vlak, plaats de roller halverwege in het vlak en verdeel de verf door eerst naar boven en dan naar beneden te rollen. Schilder elke baan stapsgewijs. Laat vlakken en banen iets overlappen om baanvorming tegen te gaan.

Tips: gebruik voor gladde muren een kortharige vachtroller. Gebruik een acrylkwast bij watergedragen lak of muurverf. Deze verven drogen snel en zijn slapper en dus gemakkelijker aan te brengen met een kwast met synthetisch haar.

4 Na de verfklus:

Verwijder de tape als de verf nog nat is. Als u de tape langere tijd laat zitten, beschadigt de verflaag bij het verwijderen. De tape scheurt en er blijven lijmresten soms lijmresten achter door de indroging.

Verfklus uitbesteden aan een vakman

Meer lezen over verfproducten?

Heb je een vraag over afwasbare muurverf? Stel hem gerust!

23 antwoorden
 1. Bianca zegt:

  In de woonkamer zit momenteel structuurverf. Maar bij de hondenmanden gaan we nu vlekken zien van ze. Als ik het ergste weg haal kunnen we er dan met een van deze schrobvaste verven er overheen?
  Dekt dit goed? En welke is dan het meest geschikt?

  Voor een ander muur project in huis: is 1 van deze verven te mengen naar (zwart) kleur? Of gaat dan het effect verloren van het kunnen schoonmaken

  Beantwoorden
 2. Carla Blesting zegt:

  Wij laten een nieuwe keuken plaatsen en willen vooraf de wanden overschilderen met een afwasbare verf omdat we geen tegels of andere achterwanden willen.
  Op de muren zit al een afwasbare verf of coating van de vorige bewoners.
  Kunnen we hier gewoon overheen verven met een goede schrobvaste verf

  Beantwoorden
 3. Diana zegt:

  Vraagje: kan je een matte kalk/krijtverf gebruiken op keukenmuur en daaroverheen de Trae Lyx Naturel finish of gaat dan het effect van de krijtverf teniet omdat dit erg poreus is? Wordt krijtverf dan donkerder?

  Mvg, Diana

  Beantwoorden
  • Gatske zegt:

   Beste Diana,

   In principe is de Trae Lyx Naturel Finish prima te gebruiken over matte kalk/krijtverf. Omdat wij zelf geen leveranciers zijn, is het voor ons moeilijk om te zeggen of de krijtverf donkerder wordt na het aanbrengen van de coating. Wij adviseren daarom om dit na te vragen bij de fabrikant. Voor vragen over Trae Lyx producten kun je mailen naar advies@bichemie.nl of bellen met de Trae Lyx infolijn: 0320 – 285357.

   Succes met de klus!

   Met vriendelijke groet,

   Gatske – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 4. wally Smit zegt:

  Hallo,

  In de onze keuken hebben we al jaren geverfde muren me daaroverheen een coating.
  Lekker makkelijk en goed schoon te maken.
  Na al die jaren ontstaan er nu bij het plafond op de muur donkere randen (vet !) en krijgen dan niet schoon.
  Welk middel kunnen we het beste gebruiken om de vetranden schoon te maken? Of moeten we alles weer een keer schilderen?

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Wally,

   Wat vervelend dat het vet is opgehoopt in de randen van je muur. Je kunt afwasbare muurverf ook prima laten doorlopen op het plafond van je keuken of de naden afkitten met een siliconen kit. De vetranden kan je het beste schoonmaken met een geconcentreerde ontvetter/verfreiniger (bijvoorbeeld St. Marc) Je kunt ook Sierpleister reiniger van HG gebruiken.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 5. Adriana zegt:

  Dames, heren,

  Binnenkort wordt mijn keuken in mijn nieuwbouwwoning geplaatst. De achterwand wil ik geverfd hebben.
  De vraag is dan. Ga ik ook de keuken net als de gehele woning met vliesbehang behangen en daarna verven met Histor clean, schrobklasse 1. En daarna er overheen met RAE LYX Naturel Finish. Of behang ik de keuken NIET, maar verf deze alleen maar en ga er erna overheen met:TRAE LYX Mineral Finish?

  Bedankt alvast voor je antwoord.

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Adriana,

   Van harte gefeliciteerd met je nieuwbouwwoning! Beide opties die je noemt zijn mogelijk en een kwestie van wat je zelf wilt. In nieuwbouwwoningen wordt er vaak voor gekozen om de wanden met vliesbehang of renovlies te behangen om scheuren te overbruggen en een mooi egaal geheel te creëren. Als je dit ook wenst in de keuken dan kan je daar ook behangen. Trae-Lyx naturel finish is van zichzelf transparant en zal de muur dus niet dekkend kleuren. Dit kan mooi zijn wanneer je juist een industriële look wenst. Wil je een dekkende kleur eronder dan zou je ook de keukenachterwand (met indien gewenst behang) kunnen verven met een normale verf. Dit hoeft namelijk geen schrobvaste verf te zijn omdat deze toch bedekt en beschermt gaat worden door Trae-lyx.

   Succes met klussen!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Wilbert,

   Een keukenmuur hoeft niet glad te zijn voor het toepassen van afwasbare muurverf. Echter is een gladde muur iets makkelijker schoon te maken. De afwasbare muurverf zorgt ervoor dat het vuil niet hecht aan de verf en dat vlekken niet intrekken, maar kan helaas niet voorkomen dat restjes achterblijven in onregelmatige structuur. Dit zal je dan goed moeten schoonmaken met een doek of sponsje.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 6. Bas zegt:

  Ik wil graag mijn achterwand van de keuken die overgaat in de woonkamer als 1 muur één kleur geven en dit afschilderen met Trae finisch. De woonkamer heeft niet de zelfde bescherming nodig als de keuken. Kan ik de Trae finisch stoppen op de grens van de keuken? Ik vraag me namelijk af of er niet te veel kleur verschil onstaat.

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Bas,

   Wat goed dat je de keuken achterwand wat extra bescherming meegeeft.

   In principe is TraeLyx naturel finish transparant en mat en je zou dus weinig tot geen kleurverschil moeten zien op lichte kleuren. Het kan natuurlijk zijn dat je muurverf een andere glansgraad heeft als de TraeLyx, waardoor de één matter is dan de andere. Het beste kunt u dit testen op een niet opvallende plek. Bij donkere kleuren kan TraeLyx in sommige gevallen een subtiele witte waas geven. Ook in dit geval maak je dus het beste even een proefstukje.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 7. Richard Beerkens zegt:

  Hebben jullie ook ervaring met
  relius cleancoat 5. Wat ik kan vinden op internet is deze muurverf ook zeer schrobvast.
  Groet Richard

  Beantwoorden
 8. Charlotte zegt:

  Hallo, ik denk erover deze verf te gebruiken voor de achterwand van mijn nieuwe keuken. De keuken is echter open, en het aanrecht neemt slechts een deel van de muur in (de muur is 7m en het aanrecht maar 3m). Kan ik gewoon het deel boven het aanrecht met deze verf verven en de rest van de muur niet, of is dat te zien?

  Beantwoorden
 9. van den Berg zegt:

  Hallo,

  Ik laat een nieuwe keuken plaatsen, hiervoor wordt eerst de muur gestukt. Wij willen in de keuken een goede schrobbare verf gebruiken. Kan ik één van de door u genoemde matte schrobvaste muurverf gebruiken in combinatie met de Trae Lyx Naturel Finish? Of is het beter om direct naar het stuken de Trae Lyx Naturel Finish te gebruiken?

  Graag hoor ik van u.

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Bedankt voor uw vraag over afwasbare muurverf in de keuken. In principe kunt u direct Trae Lyx natural finish aanbrengen nadat het stucwerk droog is (deze afwasbare muurverf kan o.a worden toegepast op wanden, die zijn afgewerkt met latex, stucwerk, spack, enz.), tenzij u de muur in een andere kleur wilt hebben. In dat geval kunt u de muur eerst verven met iedere willekeurige muurverf (dit hoeft niet specifiek afwasbaar te zijn) en daarna kunt u de Trae Lyx 2-componenten coating als toplaag aanbrengen.

   Wij wensen u alvast veel plezier met uw nieuwe keuken!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
   • Jack zegt:

    Beste Mariek,

    Aanvullend op de bovenstaande vraag (wil ik namelijk ook uitvoeren), hoeveel lagen kun je het beste aanbrengen en kan dit zomaar of moet er i.v.m. de hechting een (tussen) primer gebruikt worden?

    Met vriendelijke groet,

    Jack

    Beantwoorden
    • Verflaag.nl – Redactie zegt:

     Beste Jack,

     Het is aanbevolen om ten minste 2 lagen aan te brengen maar een optimale slijtvastheid voor de keuken achterwand bereikt u met 3 lagen. Het is niet nodig om tussendoor een primer te gebruiken. Wel is het goed om vooraf een voorstrijk te gebruiken en alle tussenlagen goed te laten drogen (+-6 uur). Houdt hierbij wel rekening met de potlife (verwerkingstijd) van 2-3 uur bij 20° Celsius. Verwerk daarom niet meer dan u voor 1 laag nodig heeft of bestel meerdere blikken Trae Lyx naturel finish afwasbare muurverf voor de keuken.

     Met vriendelijke groet,

     Marieke – Verflaag.nl

     Beantwoorden
 10. Suzanne zegt:

  Ik heb een afwasbre coating aangebracht op de muur boven mijn fornuis. Maar nu wil ik de muur een andere kleur geven. Kan ik hier gewoon overheen verven?

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Suzanne,

   Indien u een reguliere 1 component afwasbare muurverf heeft aangebracht dan kunt u hier (in de meeste gevallen) zonder problemen met een 1 component muurverf overheen. Heeft u echter een 2 componenten coating aangebracht dan is het mogelijk dat u deze eerst moet verwijderen of een primer moet aanbrengen alvorens de keuken achterwand overschilderbaar is. Neem in dat geval contact op met de leverancier van de huidige afwasbare muurverf voor instructies.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Hallo Theo,

   In principe hechten alle soorten afwasbare muurverf op glasvezel. Een twee componenten muurcoating is altijd sterker als een verf maar ook duurder en moeilijker te verwerken. Gebruikt u het echt als spatwand in de kookzone dan is dit wel aan te bevelen. Gaat het maar om incidentele spatten/bevuiling dan kunt u ook een afwasbare muurverf gebruiken. Welke het meest past bij uw wensen is afhankelijk van uw budget en beoogde doel. In het artikel bespreken we meerdere merken en voor- en nadelen. Ook hebben we een consumentenbond test aan het artikel toegevoegd die u kunt bekijken.

   Veel succes met uw project!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *