Nanocoating.nl

Zonnescherm impregneren doe je eenvoudig zelf met deze tips

Ben je op zoek naar een manier om je zonnescherm langer mee te laten gaan en er beter uit te laten zien? Zonneschermen zijn een belangrijk onderdeel van onze leefruimte buiten, maar ze kunnen gemakkelijk vervagen of beschadigd raken door blootstelling aan de elementen. Je zonnescherm impregneren is een gemakkelijke en goedkope manier om je zonneschermen te beschermen tegen barre weersomstandigheden en er te voor zorgen dat ze er jarenlang prachtig uitzien. Impregneermiddel is in feite een soort waterafstotende spray. In dit artikel leggen we uit hoe je jouw zonnescherm kan impregneren met een impregneermiddel en welke voordelen dat biedt. We behandelen ook tips om de juiste impregneer te kiezen, hoe je het oppervlak van je zonnescherm voorbereidt voordat je het aanbrengt en ten slotte hoe je het impregneermiddel aanbrengt. Of je nu een huiseigenaar bent die zijn zonnescherm wil beschermen of een bedrijfseigenaar die zijn buitenverblijf wil verfraaien, dit artikel zal je helpen het beste resultaat uit je impregneerproject te halen. Dus laten we beginnen!

De 4 voordelen als je besluit je zonnescherm te impregneren

  1. Bescherming tegen de zon: Zonneschermen worden blootgesteld aan de harde UV-stralen van de zon en kunnen zonder beschermende laag na verloop van tijd vervagen en kleur verlizen. Door je zonnescherm te impregneren, bescherm je het tegen verbleken, barsten of afbladderen door langdurige blootstelling aan zonlicht
  2. Verbeterde duurzaamheid: Zonneschermen die zijn geïmpregneerd met een speciaal impregneermiddel zijn duurzamer dan onbehandelde en gaan langer mee, ongeacht de weersomstandigheden. Dit is vooral belangrijk voor degenen die in gebieden wonen die gevoelig zijn voor extreme weersomstandigheden zoals zware regenval, hagel of harde wind
  3. Hogere waarde: Zonneschermen behandeld met een impregneer worden over het algemeen gezien als esthetisch aantrekkelijker en kunnen dus de totale waarde van je woning verhogen als je ooit besluit om het te verkopen
  4. Eenvoudig onderhoud: Zonneschermen die geïmpregneerd zijn, zijn veel gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden dan niet-geïmpregneerde. Dit betekent dat je geen zorgen hoeft te maken over het afschrobben van vuil of stof om de paar weken, waardoor je op de lange termijn tijd en geld bespaart

Als je overtuigd bent van de voordelen, zonneschermen impregneren met de beste producten

Net als de professionals wil je geen troep op je zonnescherm. Daarom koop je niet de goedkope varianten, want geloof ons dat is duurkoop. Duurdere impregneermiddelen zijn over het algemeen ook beter. Ons advies is om een impregneermiddel te gebruik op basis van nano technologie. Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we de beste 3 voor je op een rij gezet.

NC Nano Coating voor textiel, leder en suede

Bescherm textiel, leder en suède met echte Nano coatings

NC Nano coating voor textiel, leder en suède is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, textiel, leder en suède. De meest ideale en beste oplossing om textiel, leder en suède te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met een spuit (meegeleverd bij Nanocoating.nl) en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor textiel. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Wil je ook het maximale rendement bij het impregneren van je zonnescherm? Gebruik dan impregneermiddel op basis van nano technologie. Deze is meestal wat duurder maar wel de beste keuze. Anders moet je iedere paar maanden opnieuw je zonnescherm oppervlak opnieuw impregneren. Daarnaast adviseren wij ook altijd om veiligheidsgereedschap te kopen. Denk aan handschoentjes, mondkap en veiligheidsbril.

Zonnescherm impregneren

Zonnescherm impregneren kan je eenvoudig zelf doen

Een zonnescherm impregneren doe je eenvoudig in 5 stappen

  1. Voorbereiding: Voordat je begint met het impregneren van je zonnescherm, moet je het oppervlak grondig reinigen met een doek en warm zeepwater. Zo ben je er zeker van dat al het vuil is verwijderd voordat je begint met impregneren.
  2. Breng het impregneermiddel aan: Zodra het oppervlak is schoongemaakt, breng je een eerste laag impregneermiddel aan. Volg goed de instructies op de verpakking. Textiel impregneren doe je alleen wel met speciaal impregneermiddelen. Lees dus eerst goed of het middel wel voor textiel is.
  3. Laat het goed drogen: Na het aanbrengen van de eerste laag impregneer moet je alles goed laten drogen. Doe deze klus dan op dagen dat je zeker weet dat het mooi en droog weer is.
  4. Breng een tweede laag: Na de droging van de eerste laag breng je voor de zekerheid nog een laag aan. Verdeel impregneer evenredig over het gehele zonnescherm aan.
  5. Klaar!: Na de tweede laag laat je alles weer goed drogen en je bent klaar!

Conclusie

Je zonnescherm impregneren met een impregneer is een eenvoudige en kosteneffectieve manier om het langer mee te laten gaan en er beter uit te laten zien. Door deze stappen te volgen, haal je dus het meeste uit je impregneerklus.

Koop je impregneermiddel makkelijk online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je zonnescherm te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Heb je een vraag over het impregneren van je zonnescherm? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *