Verfmenger banner

Jouw mooie aanrechtblad impregneren en beschermen

Eindelijk is het zover, je nieuwe keuken wordt opgeleverd. Een heerlijk moment, al die fantastische gerechten bereiden, uren en uren in de keuken besteden voor die lekkernijen. Je weet ook dat de keuken in principe een groot gebruiksobject is. Dus dat betekent simpel gezegd dat het vies gaat worden. Maar wat nou als je dit kan beschermen? Het aanrechtblad impregneren zorgt ervoor dat jouw aanrecht beschermt is tegen vloeistoffen in niet in het aanrecht trekken. Je kan composiet, hout, granieten, betonnen, natuursteen en marmer aanrechtbladen heel eenvoudig zelf impregneren. Je leest in deze gids alles over het impregneren van jouw aanrechtblad.

Het aanrechtblad impregneren brengt deze 4 voordelen met zich mee

Het aanrechtblad impregneren brengt de volgende voordelen met zich mee. Impregneer het aanrechtblad en bescherm het tegen vloeistof dat geen kans krijgt om in te trekken.

  1. Voordeel 1: Het grootste voordeel is natuurlijk dat jouw aanrechtblad mooi blijft en beschermt is. Veel mensen geloven niet dat ook composiet, hout, granieten, betonnen, natuursteen en marmer aanrechtbladen met impregneermiddel beschermt kan worden. Het kan!
  2. Voordeel 2: Schoonmaken wordt super makkelijk. Impregneermiddel is vanzelfsprekend een soort waterafstotend middel. Door deze waterafstotende ‘kracht’ blijft jouw aanrechtblad dus beschermt omdat vloeistoffen op het impregneerlaagje blijven liggen. Met een doekje maak je het snel en makkelijk schoon en klaar ben je.
  3. Voordeel 3: Door je aanrechtblad te impregneren verleng je dus de levensduur van jouw mooie aanrechtblad aanzienlijk. Zeker bij materialen waar vloeistoffen makkelijk in kunnen trekken is het een kwestie van tijd dat onbehandelde aanrechtbladen stuk gaan. Bijvoorbeeld bij houten en marmeren aanrechtbladen is dit helaas het geval.
  4. Voordeel 4: Impregneermiddel is veelal transparant waardoor je nog altijd de mooie kleur en het echte materiaal ziet.

Overtuigd van de voordelen? Het aanrechtblad impregneren doe je met deze producten

Net als de professionals wil je geen troep op je mooie aanrechtblad sprayen. Daarom koop je niet de goedkope varianten, want geloof ons dat is duurkoop. Duurdere impregneermiddelen zijn over het algemeen ook beter. Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we de beste 3 voor je op een rij gezet.

Flexa Powerdek

+ Echt doe-het-zelf merk
+ Positieve reviews
+ Budgetvriendelijk
+ Online & bouwmarkt

Muurverf-Flexa-powerdek-muren-en-plafonds
Sikkens Alpha Projecttex

+ Professioneel verfmerk
+ Ultramat
+ Dekt in 1 keer
+ Alleen online

Sikkens-Alphatex-SF
Histor Monodek

+ Vernieuwde formule
+ Afwasbaar
+ Voordelig
+ Online & bouwmarkt

histor monodek

Verflaag expert tip

Het beste resultaat ervaren als je jouw aanrechtblad impregneert? Wij adviseren om altijd te gaan voor een impregneermiddel te gaan met nano technologie. Deze nano technologie vult namelijk de kleinste gaatjes. Dit maakt het oppervlak dan ook waterafstotend en vuilafstotend. Dat is ook het effect dat je wilt creëren. Daarbij ook een extra tip, zorg ervoor dat je goed voorbereid bent door alle benodigdheden in huis te hebben. Een veiligheidsbril, handschoentjes en een mondkapje is ook geen overbodige luxe.

Het aanrechtblad impregneren doe je heel eenvoudig met het volgende stappenplan

Aanrechtblad impregneren

Het aanrechtblad impregneren is een fluitje van een cent

Deze stappenplan is gebaseerd op een houten aanrechtblad. Het impregneren van graniet of beton bijvoorbeeld is het net iets eenvoudiger. Dan hoef je in principe niet te schuren. Alleen heel goed te ontvetten en schoon te maken.

  1. Stap 1: Maak het aanrechtblad eerst goed schoon. Doe dit met ontvetter en schoonmaakmiddel. Laat het drogen en schuur het aanrechtblad licht op, dit is puur alleen voor een houten aanrechtblad.
  2. Stap 2: Na het schuren maak je het aanrechtblad stof vrij en weer goed schoon. Tip! Je kan er ook voor kiezen om met een houtlak of houtverf het aanrechtblad een ander kleurtje te geven voordat je het gaat impregneren.
  3. Stap 3: Spuit vervolgens het impregneermiddel op het aanrechtblad of smeer het middel met een blokkwast evenredig over het gehele aanrechtblad.
  4. Stap 4: Laat alles minimaal 2 uur drogen. Tip is om alles minimaal 24 uur te laten drogen voordat je het gebruikt. Of doe de klus even voor dat je naar bed gaat, zeker gezien de keuken natuurlijk veel wordt gebruikt.

Aanrechtblad impregneermiddel online kopen

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je aanrechtblad te beschermen tegen vloeistof, water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct Impregneermiddel kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Heb je een vraag over het impregneren van jouw aanrechtblad? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *