Nanocoating.nl

Jouw mooie aanrechtblad impregneren en beschermen, composiet, graniet en beton tot natuursteen

Eindelijk is het zover, je nieuwe keuken wordt opgeleverd. Een heerlijk moment, al die fantastische gerechten bereiden, uren en uren in de keuken besteden voor die lekkernijen. Je weet ook dat de keuken in principe een groot gebruiksobject is. Dus dat betekent simpel gezegd dat het vies gaat worden. Maar wat nou als je dit kan beschermen? Het aanrechtblad impregneren zorgt ervoor dat jouw aanrecht beschermt is tegen vloeistoffen in niet in het aanrecht trekken. Je kan composiet, hout, granieten, betonnen, natuursteen en marmer aanrechtbladen heel eenvoudig zelf impregneren. Je leest in deze gids alles over het impregneren van jouw aanrechtblad.

Het aanrechtblad impregneren brengt deze 4 voordelen met zich mee

Het aanrechtblad impregneren brengt de volgende voordelen met zich mee. Impregneermiddel is in feite een soort waterafstotende spray. Impregneer het aanrechtblad en bescherm het tegen vloeistof dat geen kans krijgt om in te trekken.

 1. Voordeel 1: Het grootste voordeel is natuurlijk dat jouw aanrechtblad mooi blijft en beschermt is. Veel mensen geloven niet dat ook composiet, hout, granieten, betonnen, natuursteen en marmer aanrechtbladen met impregneermiddel beschermt kan worden. Het kan!
 2. Voordeel 2: Schoonmaken wordt super makkelijk. Impregneermiddel is vanzelfsprekend een soort waterafstotend middel. Door deze waterafstotende ‘kracht’ blijft jouw aanrechtblad dus beschermt omdat vloeistoffen op het impregneerlaagje blijven liggen. Met een doekje maak je het snel en makkelijk schoon en klaar ben je.
 3. Voordeel 3: Door je aanrechtblad te impregneren verleng je dus de levensduur van jouw mooie aanrechtblad aanzienlijk. Zeker bij materialen waar vloeistoffen makkelijk in kunnen trekken is het een kwestie van tijd dat onbehandelde aanrechtbladen stuk gaan. Bijvoorbeeld bij houten en marmeren aanrechtbladen is dit helaas het geval.
 4. Voordeel 4: Impregneermiddel is veelal transparant waardoor je nog altijd de mooie kleur en het echte materiaal ziet.

Overtuigd van de voordelen? Het aanrechtblad impregneren doe je met deze producten

Net als de professionals wil je geen troep op je mooie aanrechtblad sprayen. Daarom koop je niet de goedkope varianten, want geloof ons dat is duurkoop. Duurdere impregneermiddelen zijn over het algemeen ook beter. Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we de beste 3 voor je op een rij gezet.

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm je aanrechtblad door het te impregneren met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om je aanrechtblad te impregneren en te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Het beste resultaat ervaren als je jouw aanrechtblad impregneert? Wij adviseren om altijd te gaan voor een impregneermiddel te gaan met nano technologie. Deze nano technologie vult namelijk de kleinste gaatjes. Dit maakt het oppervlak dan ook waterafstotend en vuilafstotend. Dat is ook het effect dat je wilt creëren. Daarbij ook een extra tip, zorg ervoor dat je goed voorbereid bent door alle benodigdheden in huis te hebben. Een veiligheidsbril, handschoentjes en een mondkapje is ook geen overbodige luxe.

Het aanrechtblad impregneren doe je heel eenvoudig met het volgende stappenplan

Aanrechtblad impregneren

Het aanrechtblad impregneren is een fluitje van een cent

Deze stappenplan is gebaseerd op een houten aanrechtblad. Het impregneren van graniet of beton bijvoorbeeld is het net iets eenvoudiger. Dan hoef je in principe niet te schuren. Alleen heel goed te ontvetten en schoon te maken.

 1. Stap 1: Maak het aanrechtblad eerst goed schoon. Doe dit met ontvetter en schoonmaakmiddel. Laat het drogen en schuur het aanrechtblad licht op, dit is puur alleen voor een houten aanrechtblad.
 2. Stap 2: Na het schuren maak je het aanrechtblad stof vrij en weer goed schoon. Tip! Je kan er ook voor kiezen om met een houtlak of houtverf het aanrechtblad een ander kleurtje te geven voordat je het gaat impregneren.
 3. Stap 3: Spuit vervolgens het impregneermiddel op het aanrechtblad of smeer het middel met een blokkwast evenredig over het gehele aanrechtblad.
 4. Stap 4: Laat alles minimaal 2 uur drogen. Tip is om alles minimaal 24 uur te laten drogen voordat je het gebruikt. Of doe de klus even voor dat je naar bed gaat, zeker gezien de keuken natuurlijk veel wordt gebruikt.

Aanrechtblad impregneermiddel online kopen

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je aanrechtblad te beschermen tegen vloeistof, water en vuil bij onderstaande webshop en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct nano coating voor je aanrechtblad kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden

 

Veelgestelde vragen over het impregneren van je aanrechtblad

Ja zeker, 100%! Het is erg belangrijk om een composiet aanrechtblad te impregneren. Wij adviseren om dit te doen met speciale en krachtige nano coatings. Deze coatings dringen dieper in het materiaal voor een krachtige impregneerlaag. Door deze vuilafstotende en waterafstotende laag kan je vlekken voorkomen en houd jij je composiet aanrechtblad langer mooi. Zeker met deze dure tijden in Nederland kan je er soms maar beter voor kiezen om te beschermen en te voorkomen, dan om te vervangen. En een composiet aanrechtblad vervangen is nu niet bepaald goedkoop.

Heb je een vraag over het impregneren van jouw aanrechtblad? Wij helpen!

2 antwoorden
 1. Martien zegt:

  Wij hebben recent een topcore (ardesia) aanrechtblad van 10mm dik. Omdat het materiaal kwetsbaar is voor wijn en koffie, is het aan te bevelen om het te impregneren?
  Mvrgr.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *