Nanocoating.nl

Ongeglazuurde tegels impregneren doe je op basis van deze stappen

Als je op zoek bent naar een manier om je ongeglazuurde tegels te beschermen tegen vuil, water en andere schade, dan is impregneren de perfecte oplossing. In deze gids lees je alles wat je moet weten over het impregneren van ongeglazuurde tegels en waarom dat belangrijk is. Je leert de voordelen van het gebruik van impregneermiddelen voor tegels, essentiële veiligheidsmaatregelen en tips voor de beste resultaten. Ongeglazuurde tegels impregneren is een klusje dat je eenvoudig zelf kan doen, maar wel met de juiste producten. Door al deze factoren te begrijpen, kan je er zeker van zijn dat je tegels goed beschermd zijn zonder aan stijl of schoonheid in te leveren. Lees dus verder om meer te weten te komen over het coaten en beschermen van ongeglazuurde tegels.

Door deze 4 voordelen wil jij vandaag nog ongeglazuurde tegels impregneren

  1. Duurzaamheid: Het impregneren van ongeglazuurde tegels maakt ze duurzamer, wat betekent dat ze bestand zijn tegen krassen en slijtage. Hierdoor behouden de tegels ook langer hun kleur.
  2. Eenvoudig onderhoud: Omdat impregneren een beschermende laag over de tegels legt, is het veel eenvoudiger om ze schoon te maken en te onderhouden dan met verf of coating.
  3. Antisliplaag: Impregneren kan zorgen voor een antisliplaag die de veiligheid verhoogt in ruimtes zoals rond zwembaden of op badkamervloeren. Hiervoor dien je wel speciale antislipkorrels te kopen.
  4. Kostenbesparingen: De kosten voor het impregneren van je tegels zijn meestal veel lager dan bij andere methoden om ze te beschermen tegen schade en vlekken, waardoor voor aanzienlijke besparingen op de lange termijn.

Met deze voordelen in gedachten is het gemakkelijk te zien waarom het impregneren van ongeglazuurde tegels zo belangrijk is.

Impregneer ongeglazuurde tegels alleen met de beste producten

Wil je net als een professional jouw ongeglazuurde tegels impregneren? Koop dan kwaliteitsproducten die je hieronder kan vinden. Pas op dat goedkoper impregneermiddel vaak een duurkoop is gezien de kwaliteit van deze impregneer vaak maar een paar weken goed blijft. Je wilt niet iedere 2 weken opnieuw alles moeten impregneren.

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Wil jij ook het maximale en beste resultaat bij het impregneren van ongeglazuurde tegels? Ons advies is om altijd te impregneren als het 5 graden of warmer is. Ook adviseren wij om altijd te kiezen voor een impregneermiddel op basis van nano technologie. Dit zorgt ervoor dat ook de kleinstje gaatjes gedicht worden. Daarbij adviseren wij ook altijd om beschermingsmiddelen te kopen zoals een bril, handschoenen en mondkapje.

Ongeglazuurde tegels impregneren

Ongeglazuurde tegels impregneren kan je eenvoudig zelf doen

Ongeglazuurde tegels impregneren doe je zo (stappenplan)

  1. Bereid de tegels voor: Maak elke tegel grondig schoon en droog voordat je het impregneermiddel aanbrengt. Gebruik een stofzuiger of dweil om stof en vuil van het oppervlak van de tegels te verwijderen voordat je begint.
  2. Breng de impregneer aan: Nadat je de instructies voor het door je gekozen impregneermiddel zorgvuldig hebt gelezen en opgevolgd, kan je beginnen met het aanbrengen met een roller of kwast. Zorg ervoor dat je elke tegel gelijkmatig bedekt en druk bij beide methoden niet te hard.
  3. Laten drogen: Afhankelijk van het type product dat je gebruikt, kan de droogtijd tussen de lagen enigszins variëren. Geef alles voldoende tijd om uit te harden voordat je verder gaat met de volgende stap.

Als je deze stappen volgt, weet je zeker dat je ongeglazuurde tegels jarenlang beschermd blijven. Met regelmatig onderhoud en verzorging kunnen ze er prachtig uitzien en vele jaren meegaan. Begin dus vandaag nog met het impregneren van die ongeglazuurde tegels!

Koop je ongeglazuurde tegels impregneermiddel online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je ongeglazuurde tegels te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Heb je een vraag over het impregneren van ongeglazuurde tegels? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *