Verfmenger banner

Stap voor stap schoenen en sneakers impregneren en waterdicht maken

Zoals wij allemaal weten regent het veel in ons land. Het laatste wat je wilt is dat als je naar buiten stapt je mooie sneakers of schoenen compleet doorweekt zijn omdat je die plas water over het hoofd hebt gezien. Zeker de zachtere materialen van sneakers zijn niet bestand tegen die dikke plas water. Hoe fijn is dat je jouw schoenen en sneakers daarom waterdicht kan maken met een waterafstotende spray. In deze gids lees je welke producten je moet hebben en hoe jij snel en effectief jouw schoenen en sneakers impregneren kan.

Hierom moet je vandaag nog waterdichte spray hebben (4 voordelen)

Als je iedere week nieuwe schoenen of sneakers kan kopen is deze gids misschien niet voor jou. Als jij juist jouw schoeisel goed en mooi wilt houden lees waarom het overbodige luxe is om deze dan waterdicht te maken met impregneermiddel.

  1. Voordeel 1: schoenen en sneakers blijven langer mooi. Een langere levensduur van je spullen is nooit verkeerd. Vooral bij sneakers kan het zijn dat je net die vette Nike’s gekocht hebt en ook buiten wilt showen. Dan wil je niet dat deze limited edition sneakers direct al afgeschreven kunnen worden. Waterafstotende spray is dan hierbij de ideale oplossing.
  2. Voordeel 2: Je bent in 30 minuten klaar. Echt waar, sommige producten moet je de schoenen onderdompelen en anders is het een waterafstotende spray. Kleine moeite om vervolgens niet meer bang te hoeven zijn voor een regenbui.
  3. Voordeel 3: Vaak zit er in impregneermiddel voor schoenen en sneakers ook een soort UV blocker in. Dit zorgt ervoor dat je schoenen niet lelijk worden als ze lang in de zon zijn.
  4. Voordeel 4: Waterafstotende spray is transparant. Dus wees niet bang dat je ineens andere kleur schoenen krijgt nadat je de schoenen met dit product hebt behandeld.

Zo impregneer je jouw schoenen en sneakers als een pro

Ben je overtuigd van alle voordelen? Top! Er zijn inmiddels vele waterafstotende sprays verkrijgbaar. Door dit aanbod moet je wel even goed weten welke je dan nodig hebt. Er zijn goedkopere producten die je schoenen wel waterdicht maken maar na 14 dagen kan je weer sprayen. Uiteindelijk dus duurkoop want ons betreft. Je kan beter een iets duurdere spray kopen en even de tijd nemen om je schoenen of sneakers goed waterdicht te maken. Hieronder zie je de beste 3 waterdichte sprays of impregneermiddelen voor jouw schoenen of sneakers. Eenvoudig en veilig online te bestellen, vaak al de volgende werkdag in huis.

Flexa Powerdek

+ Echt doe-het-zelf merk
+ Positieve reviews
+ Budgetvriendelijk
+ Online & bouwmarkt

Muurverf-Flexa-powerdek-muren-en-plafonds
Sikkens Alpha Projecttex

+ Professioneel verfmerk
+ Ultramat
+ Dekt in 1 keer
+ Alleen online

Sikkens-Alphatex-SF
Histor Monodek

+ Vernieuwde formule
+ Afwasbaar
+ Voordelig
+ Online & bouwmarkt

histor monodek

Verflaag expert tip

Liefst wil je het maximale rendement en resultaat toch? Hierom adviseren wij altijd om een impregneermiddel te kopen met nano technologie. Ook wel nano coating genoemd overigens. Deze nano coatings vullen de kleinste gaatjes in oppervlakken. Dit is in wezen waarom een oppervlak waterdicht kan worden gemaakt. Net als je bij het jas impregneren, als je na het insprayen zou inzoomen op je schoenen of sneakers zie je dat het gesloten is. Deze impregneermiddelen zijn soms net ietsje duurder (nooit echt veel duurder) maar 100% het geld waard.

Schoenen en sneakers impregneren

Schoenen en sneakers impregneren is makkelijker dan je denkt

Zo maak jij jouw schoenen of sneakers stap voor stap waterdicht (4 stappen)

  1. Zorg er eerst voor dat je sneakers of schoenen helemaal schoon zijn. Repareer ook eerst kleine dingen als dat moet. Bijvoorbeeld een schoenzool lijmen, dit kan namelijk erg vervelend zijn als je alles waterdicht hebt gemaakt maar blijkt dat je schoenzool de volgende dag alsnog los komt.
  2. Na het repareren en schoonmaken moet je de schoenen droog laten worden. Trek vervolgens de stof strak en recht, hiermee zorg ervoor dat de waterdichte spray egaal verdeeld kan worden.
  3. Spray of dompel vervolgens de sneakers met impregneermiddel. Lees goed de verpakking van het betreffende product. Soms werkt het ene product net iets anders dan de ander. Dit is ook belangrijk voor de droogtijden van de producten.
  4. Na het waterdicht sprayen of dompelen moet je je schoenen goed laten drogen. Lees dus hierbij goed de verpakking hoe lang dit duurt voordat het droog is. Meestal na 2 tot 5 uur is het droog genoeg. Ons advies is, laat even 24 uur drogen. Doe tussentijds even een test met een beetje water of het werkt.

That’s it! Jouw schoenen of sneakers zijn nu waterdicht en waterafstotend.

Koop je waterdichte spray voor je schoenen online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je schoenen en sneakers te beschermen tegen water bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct schoenen en sneakers impregneer kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Heb je een vraag over schoenen en sneakers impregneren? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *