Nanocoating.nl

Buitenmuur impregneren zelf doen is heel eenvoudig

Wil je jouw buitenmuur beschermen en makkelijk onderhouden? Een buitenmuur impregneren is de perfecte oplossing! Sterker nog, je buitenmuur impregneren is een klus dat je eenvoudig zelf kan doen. Door het aanbrengen van een gespecialiseerd impregneerproduct op je buitenmuren blijven deze beschermd tegen slijtage door de omgeving, zoals schimmel, meeldauw en vuil. Het biedt ook extra weerstand tegen het binnendringen van water en helpt vocht in je huis te voorkomen. Deze handige gids geeft je inzicht in hoe je een buitenmuur kan impregneren, inclusief de selectie van producten en de noodzakelijke stappen om het goed te doen. Met dit artikel kan je de klus met vertrouwen zelf doen of weet je welke vragen je moet stellen als je professionals inhuurt voor de klus. Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over het impregneren van een buitenmuur!

Door deze 4 voordelen wil jij vandaag nog je buitenmuur impregneren

 1. Verhoogde weerstand tegen vocht: Het impregneren van een buitenmuur helpt deze te beschermen tegen het binnendringen van water en houdt vocht uit uw huis, zodat uw muren langer meegaan
 2. Verbeterde bescherming tegen schimmel, meeldauw en vuil: Wanneer u een muur impregneert, vormt het product een barrière rond het oppervlak die voorkomt dat schimmel, meeldauw en vuil zich na verloop van tijd in de poriën van uw muren nestelen
 3. Verbetert de duurzaamheid: Toepassing van een impregneermiddel op buitenmuren kan de levensduur ervan aanzienlijk verlengen door ze te beschermen tegen zware weersomstandigheden zoals zware regenval en extreme temperaturen
 4. Gemakkelijker schoon te houden: Met een geïmpregneerde muur is het eenvoudiger om stof, vuil en viezigheid van het oppervlak te verwijderen. Het resultaat is dat uw muren er langer stralend en fris uitzien!

Een buitenmuur impregneren is een goede investering die u op de lange termijn tijd en geld kan besparen, dus zorg ervoor dat u de nodige stappen onderneemt om het goed te doen. Lees verder voor meer informatie over het correct impregneren van een buitenmuur!

Impregneer buitenmuren alleen met de beste producten

Wil je net als een professional jouw buitenmuur impregneren als een expert? Koop dan kwaliteitsproducten die je hieronder kan vinden. Pas op dat goedkoper impregneermiddel vaak een duurkoop is gezien de kwaliteit van deze impregneer vaak maar een paar weken goed blijft. Je wilt niet iedere 2 weken opnieuw alles moeten impregneren.

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Je buitenmuur impregneren en beschermen met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om je buitengevel te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Wil jij ook het maximale en beste resultaat bij het impregneren van je buitenmuur? Ons advies is om altijd te impregneren als het 5 graden of warmer is. Ook adviseren wij om altijd te kiezen voor een impregneermiddel op basis van nano technologie. Dit zorgt ervoor dat ook de kleinstje gaatjes gedicht worden. Daarbij adviseren wij ook altijd om beschermingsmiddelen te kopen zoals een bril, handschoenen en mondkapje.

Buitenmuur impregneren

Buitenmuur impregneren kan je eenvoudig zelf doen

Buitenmuur impregneren doe je zo (stappenplan)

 1. Kies een geschikt product: Verschillende muren vereisen verschillende producten, dus zorg ervoor dat je een product kiest dat is ontworpen voor je specifieke muurtype.
 2. Bereid de muur voor: Reinig het oppervlak van je buitenmuur met een hogedrukreiniger en verwijder alle losse verf of puin uit het gebied. Dit zorgt voor een optimale opname van het impregneermiddel.
 3. Breng het impregneermiddel aan: Breng met een roller, kwast of spuit een gelijkmatige laag impregneermiddel aan op je buitenmuur in dunne lagen totdat deze volledig bedekt is. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor het beste resultaat.
 4. Laten drogen: Geef het impregneermiddel voldoende tijd om te drogen. Dit kan tot 24 uur duren, afhankelijk van het product en de weersomstandigheden. Zodra het volledig droog is, kan je genieten van de voordelen van een geïmpregneerde buitenmuur!

Het impregneren van een buitenmuur is eenvoudig en gemakkelijk als je de nodige stappen volgt. Met het juiste product en de juiste techniek kan je ervoor zorgen dat je muren goed beschermd zijn tegen onder andere vochtdoorslag.

Koop je buitenmuur impregneermiddel online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je buitenmuren te beschermen tegen water en vuil bij onderstaande webshop en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct nano coating voor je buitenmuur kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden

 

Veelgestelde vragen over een buitenmuur impregneren

Je hoeft je buitenmuur niet ieder jaar te impregneren. Als je een krachtige nano coating gebruikt hoef je vaak 5 tot 10 jaar niet eens meer je buitenmuur te behandelen. Zeker met deze dure tijden in Nederland kan je er soms maar beter voor kiezen om je buitenmuur zelf met een goede coating te impregneren zodat je jarenlang er geen omkijken meer naar hebt.

Heb je een vraag over het impregneren van je buitenmuur? Wij helpen!

2 antwoorden
 1. Berthelle zegt:

  onze gevel is ongeveer 6 jaar geleden behandeld met waterglas.
  Welk impregneermiddel kan hier nu gebruikt worden?
  Sommigen adviseren dan een oplosmiddel gebonden impregneermiddel te gebruiken, anderen zeggen dat ook een watergedragen impregneermiddel kan worden gebruikt. Wat is uw advies?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *