Nanocoating.nl

Tegels verven met tegelverf

Keuken of badkamer renoveren zonder sloopwerk: tegelverf!

Normaal gesproken hecht verf niet aan een gladde ondergrond, maar met tegelverf kan je zonder problemen tegels een nieuwe look geven. En het klinkt misschien gek, maar je tegels verven met betonverf is ook een heel goed idee! Betonverf kan zowel binnen als buiten worden toegepast en is dus een minder bekende, maar zeker een goede optie voor terrastegels, keuken- en badkamertegels.

Het aanbrengen van tegelverf of betonverf over tegels is zomaar gedaan, maar kijk wel goed of de juiste materialen in huis haalt om ongemakken te voorkomen. In dit artikel informeren wij jou over speciale tegelverf en betonverf.

Geglazuurde en ongeglazuurde tegels verven met tegelverf

tegels verven tegelverf

Met tegelverf geef je tegels snel en goedkoop een nieuwe uitstraling

Vraag je mensen naar hun ervaringen met tegels verven dan krijg je de meest uiteenlopende verhalen. Van afbladderende verflagen tot een grandioos succes. Waarom zijn de ervaringen zo verschillend?

Dit komt doordat je de juiste producten moet gebruiken. Met normale verf krijg je gegarandeerd hechtproblemen. De eerste stap is bepalen wat voor tegels je hebt.

 • Heb je geglazuurde tegels (glad oppervlak)? Dan is het aan te raden een krachtige tegel grondverf te gebruiken, zoals deze van Alabastine. Vervolgens kan je met een tegellak uit dezelfde lijn of met een tegelverf de tegels verven.
 • Heb je ongeglazuurde tegels (mat en stroever oppervlak) dan kan je ook direct met een tegelverf aan de slag. Let er dan wel op dat het een 2 in 1 product (grondverf + aflak) betreft zoals de tegelverf Histor perfect base.
 • Tegels die in aanraking komen met warm water of andere warmtebron: let goed op bij tegels in de badkamer of op de keukenachterwand. Hiervoor is een zogenoemde twee componenten verf en grondverf noodzakelijk. Anders ontstaan er kleine blaasjes onder de verf en kan deze loslaten.

Let op: tegel grondverf en tegellak / tegelverf hechten niet op kit! Verwijder de kit met een kitverwijderaar, schilder de tegels en kit dan opnieuw.

Tegels verven nadelen

Wil je snel en makkelijk je tegels een nieuwe look geven en heb je geen zin om je tegels te vervangen dan is je tegels verven makkelijk, snel en goedkoop. Natuurlijk heeft elk voordeel z’n nadeel.

Tegels verven nadelen:

 • Tegellak is verkrijgbaar in een beperkt aantal kleuren
 • De voegen blijf je altijd zien
 • Verf is niet zo slijtvast als een tegel

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

tegelgrondverf
Tegelgrondverf

Uitstekende hechting op geglazuurde wand- en vloertegels

Zoek je grondverf voor het schilderen van bestaande, gladde tegels en voegen? Dan is Alabastine Tegelgrondverf ideaal voor jou. Het biedt een supersterke hechting waarna je de badkamer, keuken of toilettegels met tegellak of verf schildert. Geschikt voor oppervlakte die alleen met koud water in contact komen.

 • Na afwerking met verf zijn je tegels weer als nieuw.
 • Uitstekende hechting.
 • Eenvoudig te verwerken.
 • Stofdroog na 8 uur.
 • Overschilderbaar na 15 uur afhankelijk van de ondergrond.
 • 1 L is voldoende voor ca. 18 m² (afhankelijk van de ondergrond).
 • Kleur: wit.

Let op: voor bijvoorbeeld tegels in de keuken of badkamer die met warmte in contact komen gebruik je een 2 componenten tegelverf en grondverf.

Direct tegelverf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Tegels verven met betonverf

Betonverf kan prima als tegelverf fungeren, mits de juiste producten worden gebruikt. Betonverf op geglazuurde tegels zal bijvoorbeeld hechtingsproblemen kunnen veroorzaken. Is het oppervlak al eerder bewerkt met een harde laklaag, ga je betonverf op geglazuurde tegels toepassen of wil je jouw geverfde tegels opnieuw verven, dan is het altijd aanbevolen om een krachtige grondverf te gebruiken in verband met de hechting.

Voordelen van betonverf t.o.v. tegelverf

Een goede betonverf heeft, naast een mooie uitstraling, vele fijne kenmerken. Je kunt de tegels er vloeistofdicht en chemisch resistent mee maken. Daarbij is betonverf vaak een harde verfsoort, waardoor ook bij intensief gebruik dit een goede optie is. Het geeft net wat meer bescherming als een tegelverf en heeft een zeer matte afwerking.

De Histor Perfect Base Betonverf is een aanrader bij tegels verven met betonverf en wordt door gebruikers erg goed beoordeeld. Een greep uit de ervaringen: ‘Prima kwaliteit in veel gevraagde RAL-kleuren geleverd. Slijtvast’ en ‘Snel geleverd en een scherpe prijs’ en ‘Fijne strijkende en goed dekkende verf’.

Aanbevolen tegelverf, grondverf en betonverf producten

betonverf-voor-tegels-histor
Betonverf
histor-tegelverf
2 in 1 verf
2-componenten-tegellak
Warmtebestendig
tegelverf-alabastine
Tegellak
tegelgrondverf
Tegelgrondverf

Tegelverf zelf aanbrengen? Bekijk dan deze video voor tips en advies

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *