Verfmenger banner

De tuintegels impregneren en voorkomen groene aanslag

Na de natte herfst en koude winter is het dan weer zover, we mogen weer naar buiten! Maar dan, de tuin kan wel wat werk gebruiken om in die jungle te zitten met die smerige tegels is natuurlijk ook geen gezicht. Wat nu als je de groene aanslag en smerige laag bijna kan voorkomen en het schoonmaken ervan super makkelijk kan maken? Dat doe je door je tuintegels te impregneren. En geloof ons, tuintegels impregneren kan je echte zelf. In deze gids lees je wat nodig hebt en hoe je het moet doen.

Dit zijn de 4 voordelen van tuintegels impregneren

Natuurlijk kan je gewoon nieuwe tegels laten leggen maar kom op, dat slaat natuurlijk nergens op. Een tuin vergt nou eenmaal wat onderhoud en de tuintegels zijn na de herst en winter ook simpelweg aan de beurt. Je kan het jezelf alleen veel makkelijker maken door je tuintegels te impregneren. Deze 4 voordelen pak je direct als je besluit je tuintegels te impregneren:

  1. Voordeel #1: het schoonmaken van je tuintegels is super makkelijk. Een emmer water er overheen en klaar ben je. Het is echt zo makkelijk. Er komt namelijk een laagje over je tegels dat vuilafstoot.
  2. Voordeel #2: je bent in no-time klaar met je tegels. Dan kan je al je tijd stoppen in het bijsnoeien van je tuin als dat ook nodig is.
  3. Voordeel #3: een laag impregneer over je tuintegels verlengt ook de levensduur van je tegels. Want het vervangen van je terras met nieuwe tegels is niet goedkoop, zeker niet in deze tijd.
  4. Voordeel #4: Het blokkeert UV straling waardoor je tuintegels niet verkleuren. Je kent vast en zeker die vieze permanente vlekken op tegels. Dat voorkom je dus met goede tuintegel impregneer.

Overtuigd van de voordelen? Impregneer dan je tuintegels als een pro

Er is inmiddels veel aanbod op de markt als het aan komt op tuintegel impregneer. Je hebt goedkope producten die meer semi-permanent zijn. Dat betekent dat je een paar keer met coaten en impregneren omdat het langzaam verdwijnd. Voordeel is dat het goedkoper is. De duurdere varianten is vaak permanent. Wat het dus betekent dat je met 1x coaten dus klaar bent voor vele jaren. Als je dat terugrekend ben je vaak alsnog goedkoper uit. Hieronder zie je de beste 3 tuintegel impregneer producten. Eenvoudig en veilig online te bestellen. Vaak de volgende werkdag al in huis!

Flexa Powerdek

+ Echt doe-het-zelf merk
+ Positieve reviews
+ Budgetvriendelijk
+ Online & bouwmarkt

Muurverf-Flexa-powerdek-muren-en-plafonds
Sikkens Alpha Projecttex

+ Professioneel verfmerk
+ Ultramat
+ Dekt in 1 keer
+ Alleen online

Sikkens-Alphatex-SF
Histor Monodek

+ Vernieuwde formule
+ Afwasbaar
+ Voordelig
+ Online & bouwmarkt

histor monodek

Verflaag expert tip

Ook het beste en maximale resultaat als je je tuintegels gaat impregneren? Wij adviseren altijd een nano-technologie in het impregneermiddel, net als bij het impregneren van je bank bijvoorbeeld. Dit zorgt ervoor dat ook de aller kleinste gaatjes gevuld zijn met impregneer en je tuintegels nog langer goed blijven. Zorg er ook voor dat je altijd goed voorbereid bent op je klus. Dus naast het impregneermiddel ook alles benodigdheden bestellen zoals tape, folie, kwasten, bakjes en meer.

Je tuintegels impregneren doe je zo! (5 stappen)

  1. Reinig de tuintegels: zorg ervoor dat je alles van tuintegels hebt verwijderd. Zoals meubels, potjes en dergelijke. Regel een hogedrukreiniger, dit maakt je leven het een stuk beter, en spuit met je hogedruk reiniger alles eerst goed schoon.
  2. Drogen laten: Laat je tuintegels eerst 24 uur goed drogen. Advies is dus om even het weer in de gaten te houden en hierop te plannen. Een paar mooie lente dagen zou al goed zijn.
  3. Aanbrengen van tuintegel impregneer: Als alles goed droog en schoon is kan je beginnen met het impregneren van je tuintegels. Afhankelijk van welk product je kiest aanbrengen volgens de instructies. Sommige kan je spuiten en sommige moet je aanbrengen met een kwast. Lekker dik aanbrengen en goed verdelen over alle tegels.
  4. Impregneer laten intrekken: Als de tegels zijn ingesmeerd met impregneer laat het je het goed drogen. Dus niemand erop laten lopen. Denk hierbij ook even om eventuele bladderen of ander vuil dat er op kan komen. In de praktijk valt dit vaak wel mee.
  5. Nazorg van de tegels: Na het laten intrekken en drogen van het impregneermiddel is het klaar voor gebruik. Probeer maar eens met een emmer water de tuintegels nat te maken. Als het goed is zie je dan dat het water en druppels op de tegels blijft liggen.

Geniet van je blijvend mooie tuintegels!

Koop je tuintegels impregneer online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je tuintegels te beschermen tegen vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct tuintegel impregneer kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Heb je een vraag over het impregneren van je tuintegels? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *