Nanocoating.nl

Tuintegels impregneren en voorkom groene aanslag met het beste tuintegel impregneermiddel

Na de natte herfst en koude winter is het dan weer zover, we mogen weer naar buiten! Maar dan, de tuin kan wel wat werk gebruiken om in die jungle te zitten met die smerige tegels is natuurlijk ook geen gezicht. Wat nu als je de groene aanslag en smerige laag bijna kan voorkomen en het schoonmaken ervan super makkelijk kan maken? Dat doe je door je tuintegels te impregneren. Impregneermiddel is in feite een soort waterafstotende spray. En geloof ons, tuintegels impregneren kan je echte zelf. Er bestaan meerdere soorten tuintegels, dus betontegels impregneren is net zo eenvoudig als keramische tuintegels impregneren. In deze gids lees je wat nodig hebt en hoe je het moet doen.

Dit zijn de 4 voordelen van tuintegels impregneren

Natuurlijk kan je gewoon nieuwe tegels laten leggen maar kom op, dat slaat natuurlijk nergens op. Een tuin vergt nou eenmaal wat onderhoud en de tuintegels zijn na de herst en winter ook simpelweg aan de beurt. Je kan het jezelf alleen veel makkelijker maken door je tuintegels te impregneren. Terrastegels impregneren biedt naast een soort anti-groene aanslag coating meer voordelen. Onze lezers laten ons ook weten dat dat klinkers impregneren ervaringen ook dezelfde voordelen met zich meebrengt. Deze 4 voordelen pak je direct als je besluit je terras te impregneren:

 1. Voordeel #1: het schoonmaken van je tuintegels is super makkelijk. Een emmer water er overheen en klaar ben je. Het is echt zo makkelijk. Er komt namelijk een laagje over je tegels dat vuilafstoot.
 2. Voordeel #2: je bent in no-time klaar met je tegels. Dan kan je al je tijd stoppen in het bijsnoeien van je tuin als dat ook nodig is.
 3. Voordeel #3: een laag impregneer over je tuintegels verlengt ook de levensduur van je tegels. Want het vervangen van je terras met nieuwe tegels is niet goedkoop, zeker niet in deze tijd. Je kan tegels impregneren tegen groene aanslag.
 4. Voordeel #4: Het blokkeert UV straling waardoor je tuintegels niet verkleuren. Je kent vast en zeker die vieze permanente vlekken op tegels. Dat voorkom je dus met goede tuintegel impregneer.

Terras impregneren buiten is dus ideaal om je tegels langer mooi te houden. Scheelt weer vreemde opmerkingen tijdens de BBQ van je schoonfamilie. Het impregneren tuintegels is tevens prima zo’n klusje dat je op een mooie lentedag of na-zomer dag kunt doen. Vergeet niet om ook tuintegel reiniger te gebruiken zodat de hechting van het tuintegel impregneermiddel goed werkt.

Overtuigd van de voordelen? Impregneer dan je tuintegels als een pro

Er is inmiddels veel aanbod op de markt als het aan komt op tuintegel impregneer. Je hebt goedkope producten die meer semi-permanent zijn. Dat betekent dat je een paar keer met coaten en impregneren omdat het langzaam verdwijnd. Voordeel is dat het goedkoper is. De duurdere varianten is vaak permanent. Wat het dus betekent dat je met 1x coaten dus klaar bent voor vele jaren. Als je dat terugrekend ben je vaak alsnog goedkoper uit. Pas dus op als je zomaar voor de goedkoopste tuintegel impregneer gaat van bijvoorbeeld Praxis, Hornbach, Gamma of Action. Kies voor kwaliteit zodat jij zeker weet dat er kwaliteit impregneer op jouw mooie tegels komt.

Voor het gemak hebben wij het beste tuintegel impregneermiddel voor je gevonden: NC Nano coating voor steen, tegels en beton

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm je tuintegels met echte nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Ook het beste en maximale resultaat als je je tuintegels gaat impregneren? Wij adviseren altijd een nano-technologie in het impregneermiddel, net als bij het impregneren van je bank bijvoorbeeld. Dit zorgt ervoor dat ook de aller kleinste gaatjes gevuld zijn met impregneer en je tuintegels nog langer goed blijven. Zorg er ook voor dat je altijd goed voorbereid bent op je klus. Dus naast het impregneermiddel ook alles benodigdheden bestellen zoals tape, folie, kwasten, bakjes en meer. Extra tip! Onthoud dat tuintegels impregneren of coaten precies hetzelfde is. Voor beide gebruik je een speciale coating.

Tuintegels impregneren

Tuintegels impregneren kan je eenvoudig zelf doen

Je tuintegels impregneren doe je zo! (5 stappen)

Door onderstaande stappen te volgen kan jij jouw terras impregneren als een echte professional. Onderstaande stappen gelden zowel als jij je betontegels impregneren wilt,  voor het keramische tuintegels impregneren als voor klinkers impregneren. Tegels impregneren tegen groene aanslag is nog nooit zo eenvoudig geweest.

 1. Reinig de tuintegels: zorg ervoor dat je alles van tuintegels hebt verwijderd. Zoals meubels, potjes en dergelijke. Regel een hogedrukreiniger, dit maakt je leven het een stuk beter, en spuit met je hogedruk reiniger alles eerst goed schoon.
 2. Drogen laten: Laat je tuintegels eerst 24 uur goed drogen. Advies is dus om even het weer in de gaten te houden en hierop te plannen. Een paar mooie lente dagen zou al goed zijn.
 3. Aanbrengen van tuintegel impregneer: Als alles goed droog en schoon is kan je beginnen met het impregneren van je tuintegels. Afhankelijk van welk product je kiest aanbrengen volgens de instructies. Sommige kan je spuiten en sommige moet je aanbrengen met een kwast. Lekker dik aanbrengen en goed verdelen over alle tegels.
 4. Impregneer laten intrekken: Als de tegels zijn ingesmeerd met impregneer laat het je het goed drogen. Dus niemand erop laten lopen. Denk hierbij ook even om eventuele bladderen of ander vuil dat er op kan komen. In de praktijk valt dit vaak wel mee.
 5. Nazorg van de tegels: Na het laten intrekken en drogen van het impregneermiddel is het klaar voor gebruik. Probeer maar eens met een emmer water de tuintegels nat te maken. Als het goed is zie je dan dat het water en druppels op de tegels blijft liggen.

Zo zie je tegels impregneren tegen groene aanslag was een eenvoudige klus, geniet van je blijvend mooie tuintegels!

Koop je tuintegels impregneer online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je tuintegels te beschermen tegen vuil bij onderstaande webshop en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct nano coating voor tuintegels kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden

 

Veelgestelde vragen over tuintegels impregneren

Absoluut! Je kent het gevoel zeker, het is mooi weer en je krijgt zin om de tuin aan te pakken. Het coaten van je tuintegels kan hierbij een klus zijn om de tuin zomer-ready te maken. Zelf impregneren van betontegels, klinkers, terrastegels of tuintegels kan je makkelijk zelf doen met de juiste en beste producten. Ons advies is om te gaan voor een krachtige nanoreiniger in combinatie met nano coating speciaal voor tegels. Kijk op Nanocoating.nl voor de beste producten om jouw terras- en tuintegels te coaten met het krachtigste impregneermiddel op de markt.

Ons advies, een beetje tegen de massa in, is om 2x per jaar de tuintegels te impregneren. In het voorjaar en voor de start van het najaar. Zeker in de herfst en winter krijgen je tuintegels veel te voorduren, bescherm je tegels hiertegen met een krachtige nano coating voor tegels. Het vervangen van tuintegels in deze dure tijd is niet iets waar je waarschijnlijk op zit te wachten. Daarom is beschermen wat ons betreft altijd beter dan vervangen. Altijd eerst goed schoonmaken en dan coaten met een krachtige nano coating als impregneermiddel en klaar ben je!

Het coaten van je tuintegels doe je eenvoudig met een blokkwast, roller of drukspuit. Altijd eerst goed schoonmaken zodat de coating goed op de tuintegels kan hechten. Na het schoonmaken kan je je tuintegels impregneren met het beste impregneermiddel voor tegels, namelijk de NC Nano coating voor tegels van Nanocoating.nl. Voor een uitgebreide stappenplan bekijk dan de instructies in dit artikel of specifiek voor het product op de website van de fabrikant.

Tuintegels coaten en impregneren kan je het beste in het voorjaar doen. Dus vanaf maart zodra het weer wat minder regenachtig en koud is. Dus als je merkt dat de lente voor de deur staat kan je je tuintegels gaan coaten. Ons advies is om ook je tuintegels coaten net voor de herfst aanstaande is. Hiermee verleng je je tuintegels nog langer.

De ervaringen van het wel of niet impregneren van tuintegels is bijna altijd positief. Het kan zijn dat men het niet juist heeft aangebracht waardoor het resultaat wat tegenvalt. Over het algemeen als het impregneermiddel goed is aangebracht zijn mensen die wel de tuintegels geimpregneerd hebben altijd zeer tevreden over het resultaat. Dus ons advies, wel jouw tuintegels impregneren.

Tuintegel impregneermiddel is online prima verkrijgbaar. Waaronder bij Hornbach en Praxis. Wij adviseren om te gaan voor een nano coating voor tegels. Deze is er ook en in combinatie met een krachtige nanoreiniger voor tegels de perfecte producten voor jouw tuintegels. Ga hiervoor naar de specialist op het gebied van nanocoating namelijk Nanocoating.nl.

Heb je een vraag over het impregneren van je tuintegels? Wij helpen!

De laatste opmerking en 1 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
4 antwoorden
 1. Hendrik zegt:

  Beste, Wat is precies het verschil tussen tuintegels impregneren of coaten? Moet ik bij het betontegels impregneren ook ergens rekening mee houden? En laatste vraag, welk product heb ik dan nodig om om mijn betontegels te impregneren?

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Hendrik,

   Bedankt voor je vraag!

   Er is geen verschil tussen tuintegels impregneren of coaten. Voor beide gebruik je een coating. Dit kan een impregneermiddel zijn op basis van siliconen of bijvoorbeeld een nano coating. Een nano coating voor tuintegels trekt dieper in de tegel en biedt een betere en langdurige bescherming van jouw betontegels. Je hoeft verder geen rekening te houden als het op het impregneren van je betontegels aan komt. Wel adviseren om te gaan voor een nano coating. Kijk eens naar de NC Nano coating voor steen, beton en tegels van Nanocoating.nl.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Henk, Bedankt voor je vraag! het verschil tussen ‘gewone’ impregneer en nano coating is dat deze coating in de kleinstje gaatjes komen. Hierdoor is de tegels echt waterdicht en trekt er geen water in je tuintegels.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *