Verfmenger banner

Tuinkussens impregneren en waterafstotend maken

Het is dan eindelijk weer zover, we kunnen naar buiten. Hoe fijn is dat je de tuin helemaal in orde maakt en klaar bent om er heerlijk van te genieten, en wetende dat je de tuinkussens buiten kan laten liggen en niet iedere keer als het dreigt te regenen moet opruimen. Dit doe door je door je tuinkussens te impregneren en hierdoor waterafstotend te maken. Tuinkussens impregneren is een fluitje van een cent. In deze gids lees je alles over de voordelen, welke producten je nodig hebt en hoe je jouw tuinkussens moet impregneren.

Deze 4 voordelen ervaar als je jouw tuinkussens impregneert

Het impregneren van tuinkussens is altijd een betere optie dan iedere keer na een regenbui of een wijnvlek nieuwe tuinkussen te kopen. Naast een economische reden zijn er nog 4 voordelen en redenen waarom jij vandaag nog jouw tuinkussens moet impregneren.

  1. Voordeel 1: Het schoonmaken van je tuinkussens is ineens een fluitje van een cent. Door het waterafstotende karakter van impregneermiddel zal water en andere vloeistoffen niet hechten aan je tuinkussen. Dit zorgt er ook voor dat er niks in kan trekken. Als er toch iemand een rode wijn morst pak je een doekje of spons en kan het zo wegvegen.
  2. Voordeel 2: Je tuinkussens blijven langer goed en door je tuinkussens te impregneren zal je de levensduur aanzienlijk verlengen. Het is toch niet nodig om ieder jaar nieuwe dure tuinkussen te kopen. Door het beschermen en waterafstotend te maken van je tuinkussens blijven je kussens jaren lang mooi en goed.
  3. Voordeel 3: Een ander groot voordeel is dat iedereen zal denken dat jouw jaren oude tuinkussens bijna zo goed als nieuw blijven. Door het te beschermen blijven ze mooi. Impregneermiddel, zeker op basis van nano technologie, zit ook vaak een UV filter in. Dit betekent dat jouw kussens dus ook niet verkleuren over tijd.
  4. Voordeel 4: Impregneermiddel droogt transparant op of is al transparant. Je tuinkussens zullen dus niet vergelen of verkleuren.

Impregneer je tuinkussens alleen met de beste producten

Wil je net als een stomerij en andere professionals jouw tuinkussens impregneren als een expert? Koop dan kwaliteitsproducten die je hieronder kan vinden. Pas op dat goedkoper impregneermiddel vaak een duurkoop is gezien de kwaliteit van deze impregneer vaak maar een paar weken goed blijft. Je wilt niet iedere 2 weken opnieuw alles moeten impregneren.

Flexa Powerdek

+ Echt doe-het-zelf merk
+ Positieve reviews
+ Budgetvriendelijk
+ Online & bouwmarkt

Muurverf-Flexa-powerdek-muren-en-plafonds
Sikkens Alpha Projecttex

+ Professioneel verfmerk
+ Ultramat
+ Dekt in 1 keer
+ Alleen online

Sikkens-Alphatex-SF
Histor Monodek

+ Vernieuwde formule
+ Afwasbaar
+ Voordelig
+ Online & bouwmarkt

histor monodek

Verflaag expert tip

Wil jij ook het maximale en beste resultaat bij het impregneren van je tuinkussens? Ons advies is om altijd te impregneren als het 5 graden of warmer is. Ook adviseren wij om altijd te kiezen voor een impregneermiddel op basis van nano technologie. Dit zorgt ervoor dat ook de kleinstje gaatjes gedicht worden.

Je tuinkussens impregneren doe je in deze 4 stappen

Het impregneren van je tuinkussens is een fluitje van een cent. Eenvoudig zelf te doen met de juiste voorbereiding en door de instructies goed te volgen op de verpakking. Het kan namelijk zijn dat het ene product weer een andere wijze van aanbrengen vergt. Over het algemeen moet je de volgende stappen in acht nemen om je tuinkussens goed te beschermen en waterafstotend te maken.

Tuinkussens impregneren

Tuinkussens impregneren is een eenvoudig klusje

  1. Stap 1: De eerste stap als het aan komt op het impregneren van iedere ondergrond is dat je deze grondig moet schoonmaken en laten drogen. Zo ook tuinkussens. Met een sterke textielreiniger goed schoonmaken en laat deze een dag goed opdrogen.
  2. Stap 2: Nadat de tuinkussens helemaal schoon en droog is ben je klaar om te gaan impregneren. Als het een hoes is adviseren wij deze eraf te halen en op de grond te leggen op bijvoorbeeld een stuk karton of folie.
  3. Stap 3: Breng vervolgens het impregneermiddel evenredig aan op het kussen.
  4. Stap 4: Laat het impregneermiddel minimaal 2 tot 4 uur goed drogen. Wij adviseren om altijd 24 uur in acht te nemen. Zo ben je zeker dat alles goed droog is. En klaar ben je!

Koop je tuinkussen impregneermiddel online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je tuinkussens te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct Impregneermiddel kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Heb je een vraag over het impregneren van je tuinkussens? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *