Nanocoating.nl

Tuinkussens impregneren en schoonmaken

Het is dan eindelijk weer zover, we kunnen naar buiten. Hoe fijn is dat je de tuin helemaal in orde maakt en klaar bent om er heerlijk van te genieten, en wetende dat je de tuinkussens buiten kan laten liggen en niet iedere keer als het dreigt te regenen moet opruimen. Dit doe door je door je tuinkussens te impregneren en hierdoor waterafstotend te maken. Tuinkussens schoonmaken hoort hier ook bij, vanzelfsprekend zelfs. Tuinkussens impregneren is een fluitje van een cent. In deze gids lees je alles over de voordelen, welke producten je nodig hebt en hoe je jouw tuinkussens moet impregneren.

Tuinkussens schoonmaken doe je zo!

Tuinkussens zijn niet weg te denken op je tuinmeubels, maar ze kunnen ook een van de moeilijkst te reinigen items zijn. De beste manier om ze op hun best te houden is regelmatig onderhoud. Borstel eerst stof en vuil van het kussenoppervlak met een zachte borstel of stofzuiger. Maak vlekken schoon met een schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld de NC Nanoreiniger voor textiel. Deze reinigt dieper en beter dan normale textiel reinigers; test altijd eerst op een onopvallende plek om verkleuring te voorkomen. Zodra de vlek is verwijderd, spoel je hem af met koud water en laat je hem aan de lucht drogen voordat je hem weer gebruikt. Voor een grondiger reiniging kan je de tuinkussens met de hand wassen (volg de instructies op het etiket) of in de machine wassen in koud water.

Deze 4 voordelen ervaar als je jouw tuinkussens impregneert

Het impregneren van tuinkussens is altijd een betere optie dan iedere keer na een regenbui of een wijnvlek nieuwe tuinkussen te kopen. Naast een economische reden zijn er nog 4 voordelen en redenen waarom jij vandaag nog jouw tuinkussens moet impregneren. Impregneermiddel is in feite een soort waterafstotende spray.

 1. Voordeel 1: Het schoonmaken van je tuinkussens is ineens een fluitje van een cent. Door het waterafstotende karakter van impregneermiddel zal water en andere vloeistoffen niet hechten aan je tuinkussen. Dit zorgt er ook voor dat er niks in kan trekken. Als er toch iemand een rode wijn morst pak je een doekje of spons en kan het zo wegvegen.
 2. Voordeel 2: Je tuinkussens blijven langer goed en door je tuinkussens te impregneren zal je de levensduur aanzienlijk verlengen. Het is toch niet nodig om ieder jaar nieuwe dure tuinkussen te kopen. Door het beschermen en waterafstotend te maken van je tuinkussens blijven je kussens jaren lang mooi en goed.
 3. Voordeel 3: Een ander groot voordeel is dat iedereen zal denken dat jouw jaren oude tuinkussens bijna zo goed als nieuw blijven. Door het te beschermen blijven ze mooi. Impregneermiddel, zeker op basis van nano technologie, zit ook vaak een UV filter in. Dit betekent dat jouw kussens dus ook niet verkleuren over tijd.
 4. Voordeel 4: Impregneermiddel droogt transparant op of is al transparant. Je tuinkussens zullen dus niet vergelen of verkleuren.

Impregneer je tuinkussens alleen met de beste producten

Wil je net als een stomerij en andere professionals jouw tuinkussens impregneren als een expert? Koop dan kwaliteitsproducten die je hieronder kan vinden. Pas op dat goedkoper impregneermiddel vaak een duurkoop is gezien de kwaliteit van deze impregneer vaak maar een paar weken goed blijft. Je wilt niet iedere 2 weken opnieuw alles moeten impregneren.

NC Nano Coating voor textiel, leder en suede

Bescherm textiel, leder en suède met echte Nano coatings

NC Nano coating voor textiel, leder en suède is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, textiel, leder en suède. De meest ideale en beste oplossing om textiel, leder en suède te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met een spuit (meegeleverd bij Nanocoating.nl) en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor textiel. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Wil jij ook het maximale en beste resultaat bij het impregneren van je tuinkussens? Ons advies is om altijd te impregneren als het 5 graden of warmer is. Ook adviseren wij om altijd te kiezen voor een impregneermiddel op basis van nano technologie. Dit zorgt ervoor dat ook de kleinstje gaatjes gedicht worden.

Je tuinkussens impregneren doe je in deze 4 stappen

Het impregneren van je tuinkussens is een fluitje van een cent. Eenvoudig zelf te doen met de juiste voorbereiding en door de instructies goed te volgen op de verpakking. Het kan namelijk zijn dat het ene product weer een andere wijze van aanbrengen vergt. Je tuinkussens waterdicht maken is een simpel klusje. Over het algemeen moet je de volgende stappen in acht nemen om je tuinkussens goed te beschermen en waterafstotend te maken.

Tuinkussens impregneren

Tuinkussens impregneren is een eenvoudig klusje

 1. Stap 1: De eerste stap als het aan komt op het impregneren van iedere ondergrond is dat je deze grondig moet schoonmaken en laten drogen. Zo ook tuinkussens. Met een sterke textielreiniger goed schoonmaken en laat deze een dag goed opdrogen.
 2. Stap 2: Nadat de tuinkussens helemaal schoon en droog is ben je klaar om te gaan impregneren. Als het een hoes is adviseren wij deze eraf te halen en op de grond te leggen op bijvoorbeeld een stuk karton of folie. Textiel impregneren doe je alleen wel met speciale impregneermiddelen. Lees dus eerst goed of het middel wel voor textiel is.
 3. Stap 3: Breng vervolgens het impregneermiddel evenredig aan op het kussen.
 4. Stap 4: Laat het impregneermiddel minimaal 2 tot 4 uur goed drogen. Wij adviseren om altijd 24 uur in acht te nemen. Zo ben je zeker dat alles goed droog is. En klaar ben je!

Koop je tuinkussen impregneermiddel online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je tuinkussens te beschermen tegen water en vuil bij  onderstaande webshop en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct nano coating voor textiel kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden

 

Veelgestelde vragen over textiel coating

Dit kan je eenvoudig doen met NC nanoreiniger voor textiel, een spons en water. Eerst goed inspuiten met de Nanoreiniger voor textiel en dan met de spons goed wrijven zodat de groene aanslag uit je tuinkussens gaat. Zo eenvoudig kan het zijn!

Absoluut! Met de juiste behandeling al helemaal. Gebruik hiervoor de NC Nanoreiniger voor textiel van Nanocoating.nl en behandel je tuinkussens dan met de NC Nano coating voor textiel. Als je dit goed doet kan jij je tuinkussens gewoon buiten laten liggen. Zeker met deze dure tijden in Nederland kan je er soms maar beter voor kiezen om te beschermen en te voorkomen, dan om te vervangen.

Vlekken krijg je eenvoudig uit je tuinkussens door de volgende stappen te volgen. Dit kan je eenvoudig doen met NC nanoreiniger voor textiel, een spons en water. Eerst goed inspuiten met de Nanoreiniger voor textiel en dan met de spons goed wrijven zodat de vlekken uit je tuinkussens gaat. Zo eenvoudig kan het zijn!

Dit doe je door je tuinkussens waterdicht te impregneren met de NC Nano coating voor textiel. Eerst goed schoonmaken met de NC Nanoreiniger voor textiel waarna je dan de tuinkussens kan behandelen met de coating door deze in te sprayen of te dompelen.

Heb je een vraag over het impregneren van je tuinkussens? Wij helpen!

2 antwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste heer/mevrouw Hermans,

   Dank voor uw vraag!

   Voor tuinkussens is een spray voldoende. Dompelen doet u bijvoorbeeld eerder met kleding of als u 100% zeker wilt zijn dat alle gebieden van het oppervlak de coating hebben opgenomen.

   Kijk voor het gemak eens naar de NC Nano coating voor textiel. Nano coating is ideaal voor het impregneren van o.a. tuinkussens.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke van Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *