Nanocoating.nl

Hout impregneren en waterafstotend maken met een krachtig hout impregneermiddel

Het buitengevoel kan natuurlijk zonder dat je tuin helemaal tip top in orde is. Van je tuintegels tot je flora. Wat je ook niet moet vergeten zodra de herfst en winter achter de rug zijn is al het houtwerk buiten. Dit kan je al voor dat de herfst en winter überhaupt begonnen extra beschermen. Dit doe je door je hout te impregneren. En weet je wat zo fijn is, hout impregneren kan je gewoon zelf doen. Met de juiste voorbereiding, een krachtig hout impregneermiddel en materiaal heb jij in no-time al het houtwerk in jouw tuin beschermt tegen vocht en vuil. Wat je namelijk in feite doet als je hout impregneert, is dat je het hout waterdicht en waterafstotend maakt. Hout impregneren tegen schimmel is tevens een reden om jouw houtwerk te beschermen. In deze gids leggen we alles uit, welke producten je moet hebben en hoe je het aanbrengt.

Hierom wil jij hout impregneren (3 voordelen)

Hout impregneren met een krachtig hout impregneermiddel biedt vele voordelen. Alleen het hout impregneren tegen schimmel, tegen vocht en tegen rot zijn al de 3 beste redenen om vandaag nog aan te slag te gaan. Een bijkomend voordeel is ook nog eens dat zelf hout impregneren buiten een eenvoudig klusje is. Doe het lekker op een droge en niet warme dag en geniet van de volgende voordelen:

 1. Voordeel 1: Je verlengt de levensduur van jouw hout in de tuin enorm. Het grote voordeel is dat je door middel van impregneren het hout waterafstotend en waterdicht maakt. Daarbij is ook vuilafstotend dus je hout blijft ook mooi. De waterdichte functie geeft mee dat er dus geen vocht in het hout komt en je hout dus niet naar mate van tijd slechter wordt en krom trekt. Zeker met de hoge houtprijzen tegenwoordig, geen overbodige luxe.
 2. Voordeel 2: Nog een fijn voordeel van het impregneren van hout is dat er ook een soort UV block in zit. Hiermee zorg je dus voor dat je hout de mooie kleuren behoudt. Als je net je nieuwe schutting hebt laten plaatsen wil je toch ook zo lang mogelijk van het nieuwe hout kunnen genieten? Dat doe je dus daar het hout te impregneren.
 3. Voordeel 3: Hout impregneren kan je echt wel zelf doen. Als je totaal geen klusser bent niet getreurd. Probeer eerst eens een plankje te impregneren en doe wat tests met een beetje water. Als je een paar kleine dingen hebt geprobeerd ben je klaar om bijvoorbeeld je tuinmeubels te impregneren. Doe het stap voor stap. Ben je wel een klusser of heb je vaker iets met verf gedaan, dan is het al helemaal een fluitje van een cent.

Dus, waar wacht je nog op? Bestellen en impregneer je hout voordat de natte herfst voor de deur staat.

Deze houten objecten en oppervlakken kan je impregneren

Je kan alle houten objecten impregneren. Kijk maar eens in je tuin, hoeveel hout zie je dan wel niet? Je kan dus je schutting impregneren, maar ook houten hekwerken. Je houten overkapping of tuinhuis, deze impregneren zorgt voor een nog langere levensduur. Ook vlonders wat veel regent kan vangen, kan je dus impregneren en beschermen. Daarbij natuurlijk je tuinmeubels als je deze niet naar binnenbrengt. Allemaal hout dat zeker bescherming kan gebruiken in de natte maanden van het jaar. We wonen tenslotte in een regenachtig land dus extra bescherming van je hout in de tuin kan absoluut geen kwaad.

Overtuigd van de voordelen? Hout impregneer doe jezelf als een pro

Er zijn vele impregneermiddelen op de markt. Impregneermiddel is in feite een soort waterafstotende spray. Dat is op zich fijn maar je moet natuurlijk wel de juiste hebben voor jouw project. Er zijn goedkoper hout impregneermiddelen die op het eerste oog ook een betere prijs hebben maar vaak is de kwaliteit niet goed. Dit betekent dus dat je binnen een jaar nog een keer moet impregneren of sterker nog de kwaliteit is zo slecht dat het middel überhaupt niet eens werkt. Wij adviseren om eerder voor een duurdere variant te gaan met een langere levensduur. Uiteindelijk is dat goedkoper omdat je weet dat het middel jaren lang goed blijft zitten en je niet ieder jaar opnieuw hoeft te impregneren. Wel zo fijn! Pas dus op met goedkopere producten van bijvoorbeeld Gamma, Action of Hornbach.

Voor het gemak hebben wij het beste hout impregneermiddel voor je gevonden: NC Nano coating voor hout

NC nano coating voor hout

Bescherm hout met echte Nano coatings

NC Nano coating voor hout is speciaal ontwikkelt voor alle soorten hout. De meest ideale en beste oplossing om hout te beschermen en ook echt waterdicht te maken. Deze nano coating voor hout droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met blokkwast of spuit, zowel voor binnen als voor buiten toepasbaar. NC Nano coating voor hout bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor hout. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Het maximale rendement en resultaat als je je hout gaat impregneren? Wij adviseren om te gaan voor impregneermiddel op basis van nano technologie. Of je nu zelf beton impregneert of ander materiaal, nano technologie vult alle minuscule gaatjes waardoor het echt waterdicht en waterafstotend wordt. Zorg er ook voor dat je je klus goed voorbereid. Haal dus ook alle extra benodigdheden om je klus goed te kunnen doen. Dit kan bijvoorbeeld tape, folie, kwasten, bakjes, sponsen en meer zijn.

Hout impregneren

Hout impregneren kan je eenvoudig zelf doen

Welke soorten hout kan je allemaal behandelen?

Er zijn tal van houtsoorten die je kan behandelen met impregneer of nano coating. De volgende houtsoorten zijn uitermate geschikt voor deze behandeling:

Zelf je hout impregneren doe je goed met deze stappen

Zelf hout impregneren is een klusje dat zeker goed te doen. Impregneren hout zelf doen doe je door de volgende stappen te volgen. Onthoud wel dat ieder product weer een ander stappenplan heeft dus lees altijd de instructies goed op de verpakking:

 1. Stap 1: Maak het hout eerst goed schoon. Dus verwijder vuil, stof en olie. Een beetje schuren en vervolgen stofvrij maken kan ook werken. Dit is afhankelijk van het houten object. Het hout moet vervolgens goed droog zijn.
 2. Stap 2: Als het hout droog is kan je beginnen met het aanbrengen van het impregneermiddel naar keuze. Lees goed de verpakking en instructies van het product. Het ene product vergt andere stappen dan de ander. Dan weet je ook of een of meerdere lagen voldoende is.
 3. Stap 3:  Breng het impregneermiddel goed aan met spray of kwast. Vaak moet het middel goed dik en egaal over het hele oppervlak aanbrengen. Nogmaals de instructies op de verpakking goed door voordat je begint.
 4. Stap 4: Na het aanbrengen van het hout impregneermiddel laat je het 12 tot 24 uur intrekken en drogen. Je zou ervoor kunnen kiezen om eerst een test te doen op een klein stukje van het object. Na het drogen ben je klaar en kan je genieten van een strak uitziende houten oppervlak dat lang goed blijft.

Koop je hout impregneer online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je hout te beschermen tegen water en vuil bij onderstaande webshop en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Impregneermiddel hout producten zijn vaak door het jaar heen ook in de aanbieding. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct nano coating voor textiel kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden

 

Veelgestelde vragen over hout impregneren

Hout impregneren is een klus dat je zeker zelf kan doen. Met het juiste hout impregneermiddel, zoals een krachtige nano coating voor hout, kan jij ieder houten object impregneren, beschermen en waterdicht maken. Zelf hout impregneren doe je altijd eerst door het hout te reinigen en dan pas te coaten met een impregneermiddel voor hout. Na behandeling van het hout is dan ook echt goed bestand tegen vocht en kan water niet in het hout trekken.

Er zijn vele soorten impregneermiddelen voor hout beschikbaar. Zo heeft de Action, Gamma, Hornbach en vele andere doe-het-zelf winkels vele soorten op voorraad. Uit eigen ervaringen kunnen wij zeggen dat het impregneren van hout het beste kan met een krachtige nano coating. De NC Nano coating voor hout van Nanocoating.nl is er zo’n eentje. Als je hout nog verweerd is kan je met de NC Nanoreiniger voor hout ook nog eens je hout weer tot leven brengen door het eerst met deze reiniger te schoon te maken.

Door hout te impregneren is beitsen niet altijd nodig. Impregneermiddel voor hout beschermt het echt tegen ongedierte, rot en verweer. Met een beits kan je het hout wel eventueel een andere kleur geven. Hoe je het ook ziet, beschermen van hout is altijd een goede optie. Zeker met deze dure tijden in Nederland kan je er soms maar beter voor kiezen om te beschermen en te voorkomen, dan om te vervangen. Dus, hout impregneren of beits gebruiken? Wij adviseren om te gaan voor een nano coating om zeker te zijn dat het hout ook echt beschermd is.

Als je goed geimpregneerd hebt hoef je pas jaren later weer. Ons advies is wel om meerdere lagen (2 tot 3) aan te brengen om het hout goed te beschermen en waterdicht te maken met hout impregneermiddel. Een schutting hoeft minder vaak dan bijvoorbeeld vlonders. Dit vanwege het feit dat mensen over de vlonders heen lopen en het impregneer over tijd er een beetje af lopen.

Heb je een vraag over het impregneren van je hout? Wij helpen!

2 antwoorden
 1. Gerard T. zegt:

  Hoi redactie, ik wil graag mijn hout impregneren met een betrouwbaar hout impregneermiddel. Nu lees ik over nano coating voor hout als hout impregneer. Ik zou graag mijn hout buiten willen impregneren tegen regenwater en vooral tegen schimmel dat kan groeien. Welk product zou ik volgens jullie moeten gebruiken?

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Hallo Gerard,

   Bedankt voor je vraag!

   Dat kan met de NC Nano coating voor hout. Deze is van Nanocoating.nl en aan de reviews bij het product te lezen zijn ervaringen van andere gebruikers ook erg goed.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *