Verfmenger banner

Hout impregneren en waterafstotend maken doe je zo

Het buitengevoel kan natuurlijk zonder dat je tuin helemaal tip top in orde is. Van je tuintegels tot je flora. Wat je ook niet moet vergeten zodra de herfst en winter achter de rug zijn is al het houtwerk buiten. Dit kan je al voor dat de herfst en winter überhaupt begonnen extra beschermen. Dit doe je door je hout te impregneren. En weet je wat zo fijn is, hout impregneren kan je gewoon zelf doen. Met de juiste voorbereiding en materiaal heb jij in no-time al het houtwerk in jouw tuin beschermt tegen vocht en vuil. Wat je namelijk in feite doet als je hout impregneert, is dat je het hout waterdicht en waterafstotend maakt. In deze gids leggen we alles uit, welke producten je moet hebben en hoe je het aanbrengt.

Hierom wil jij hout impregneren (3 voordelen)

  1. Voordeel 1: Je verlengt de levensduur van jouw hout in de tuin enorm. Het grote voordeel is dat je door middel van impregneren het hout waterafstotend en waterdicht maakt. Daarbij is ook vuilafstotend dus je hout blijft ook mooi. De waterdichte functie geeft mee dat er dus geen vocht in het hout komt en je hout dus niet naar mate van tijd slechter wordt en krom trekt. Zeker met de hoge houtprijzen tegenwoordig, geen overbodige luxe.
  2. Voordeel 2: Nog een fijn voordeel van het impregneren van hout is dat er ook een soort UV block in zit. Hiermee zorg je dus voor dat je hout de mooie kleuren behoudt. Als je net je nieuwe schutting hebt laten plaatsen wil je toch ook zo lang mogelijk van het nieuwe hout kunnen genieten? Dat doe je dus daar het hout te impregneren.
  3. Voordeel 3: Hout impregneren kan je echt wel zelf doen. Als je totaal geen klusser bent niet getreurd. Probeer eerst eens een plankje te impregneren en doe wat tests met een beetje water. Als je een paar kleine dingen hebt geprobeerd ben je klaar om bijvoorbeeld je tuinmeubels te impregneren. Doe het stap voor stap. Ben je wel een klusser of heb je vaker iets met verf gedaan, dan is het al helemaal een fluitje van een cent.

Dus, waar wacht je nog op? Bestellen en impregneer je hout voordat de natte herfst voor de deur staat.

Deze houten objecten en oppervlakken kan je impregneren

Je kan alle houten objecten impregneren. Kijk maar eens in je tuin, hoeveel hout zie je dan wel niet? Je kan dus je schutting impregneren, maar ook houten hekwerken. Je houten overkapping of tuinhuis, deze impregneren zorgt voor een nog langere levensduur. Ook vlonders wat veel regent kan vangen, kan je dus impregneren en beschermen. Daarbij natuurlijk je tuinmeubels als je deze niet naar binnenbrengt. Allemaal hout dat zeker bescherming kan gebruiken in de natte maanden van het jaar. We wonen tenslotte in een regenachtig land dus extra bescherming van je hout in de tuin kan absoluut geen kwaad.

Overtuigd van de voordelen? Hout impregneer doe jezelf als een pro

Er zijn vele impregneermiddelen op de markt. Dat is op zich fijn maar je moet natuurlijk wel de juiste hebben voor jouw project. Er zijn goedkoper hout impregneermiddelen die op het eerste oog ook een betere prijs hebben maar vaak is de kwaliteit niet goed. Dit betekent dus dat je binnen een jaar nog een keer moet impregneren of sterker nog de kwaliteit is zo slecht dat het middel überhaupt niet eens werkt. Wij adviseren om eerder voor een duurdere variant te gaan met een langere levensduur. Uiteindelijk is dat goedkoper omdat je weet dat het middel jaren lang goed blijft zitten en je niet ieder jaar opnieuw hoeft te impregneren. Wel zo fijn!

Flexa Powerdek

+ Echt doe-het-zelf merk
+ Positieve reviews
+ Budgetvriendelijk
+ Online & bouwmarkt

Muurverf-Flexa-powerdek-muren-en-plafonds

Sikkens Alpha Projecttex

+ Professioneel verfmerk
+ Ultramat
+ Dekt in 1 keer
+ Alleen online

Sikkens-Alphatex-SF
Histor Monodek

+ Vernieuwde formule
+ Afwasbaar
+ Voordelig
+ Online & bouwmarkt

histor monodek

Verflaag expert tip

Het maximale rendement en resultaat als je je hout gaat impregneren? Wij adviseren om te gaan voor impregneermiddel op basis van nano technologie. Of je nu zelf beton impregneert of ander materiaal, nano technologie vult alle minuscule gaatjes waardoor het echt waterdicht en waterafstotend wordt. Zorg er ook voor dat je je klus goed voorbereid. Haal dus ook alle extra benodigdheden om je klus goed te kunnen doen. Dit kan bijvoorbeeld tape, folie, kwasten, bakjes, sponsen en meer zijn.

Hout impregneren

Hout impregneren kan je eenvoudig zelf doen

Zelf je hout impregneren doe je goed met deze stappen

  1. Stap 1: Maak het hout eerst goed schoon. Dus verwijder vuil, stof en olie. Een beetje schuren en vervolgen stofvrij maken kan ook werken. Dit is afhankelijk van het houten object. Het hout moet vervolgens goed droog zijn.
  2. Stap 2: Als het hout droog is kan je beginnen met het aanbrengen van het impregneermiddel naar keuze. Lees goed de verpakking en instructies van het product. Het ene product vergt andere stappen dan de ander. Dan weet je ook of een of meerdere lagen voldoende is.
  3. Stap 3:  Breng het impregneermiddel goed aan met spray of kwast. Vaak moet het middel goed dik en egaal over het hele oppervlak aanbrengen. Nogmaals de instructies op de verpakking goed door voordat je begint.
  4. Stap 4: Na het aanbrengen van het hout impregneermiddel laat je het 12 tot 24 uur intrekken en drogen. Je zou ervoor kunnen kiezen om eerst een test te doen op een klein stukje van het object. Na het drogen ben je klaar en kan je genieten van een strak uitziende houten oppervlak dat lang goed blijft.

Koop je hout impregneer online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je hout te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct hout impregneer kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Heb je een vraag over het impregneren van je hout? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *