Nanocoating.nl

Nano coating badkamer – Douchewand en Glas

Nano anti kalk coating badkamer; van douchewand tot sanitair

Nano coating badkamer is een verzamelnaam voor verschillende soorten nano coating in de badkamer. Nano coating biedt namelijk verschillende voordelen die in de badkamer goed tot hun recht komen. Het zorgt er namelijk voor dat ondergronden zoals tegels, houten wastafelmeubels en glazen douchewanden of douchecabines waterafstotend worden. Verder zorgt het voor een antikalk behandeling in de toiletpot, wastafel, kranen, glazen douchewand en ander sanitair. Nano coating badkamer wordt in de volksmond daarom ook wel nano anti kalk coating genoemd.

Een bijkomend voordeel is daarnaast dat zeepresten, olie, shampoo en andere badkamerproducten niet hechten aan oppervlakken met een nano behandeling. Een douchecabine schoonmaken was daardoor nog nooit zo makkelijk. 

Nano vloeistof komt in verschillende formules voor de perfecte hechting op een bepaalde ondergrond. Hieronder hebben we een aantal producten voor u op een rij gezet:

NC Nano Coating voor glas

Bescherm glas met echte Nano coatings

NC Nano coating voor glas is speciaal ontwikkelt voor glas. De meest ideale en beste oplossing om glas ‘easy to clean’ te maken. Deze nano coating voor glas droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met microvezeldoek of -spons, zowel voor binnen als voor buiten toepasbaar. NC Nano coating voor glas bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor glas. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Zo gebruik je nano coating op een (glazen) douchewand en badkamermeubels

Nano-technologie is gebaseerd op het natuurverschijnsel van de zichzelf schoon houdende lotusbloem. Waterdruppeltjes hechten zich niet aan de oppervlakte van deze bloem en rollen er meteen af. De nano coating zorgt voor een barrière tussen vloeistoffen en het oppervlak. Door een speciale nano coating voor glas aan te brengen op de douchewand, zorg je ervoor dat kalk en vuil niet hecht aan het glas. Dit maakt het schoonmaken van de glazen douchewand een stuk minder tijdrovend!

Nano coating aanbrengen op de douchewand / douchecabine

Op de verpakking van het nano coating badkamerproduct staat in de meeste gevallen een gebruiksaanwijzing over hoe je de nano coating het beste kunt aanbrengen op de douchewand en andere meubels in de badkamer, maar eigenlijk is het geen hogere wiskunde.

Nano spray breng je eenvoudig aan op de douchewand / douchedeur / douchecabine / douchescherm door te sprayen en het te laten drogen, nano vloeistof breng je aan met een microvezeldoek. Let er wel op dat het glas van de douchewand schoon en vetvrij is voor je de nano coating aanbrengt. 

nano coating badkamer safe acryl en kunststof nano coating
 • Acryl & Kunststof
 • Wastafel, bad
 • Douchecabine
 • Anti kalk
nano coating badkamer ptofluid marine pf care 202
 • Hout
 • Teakhout
 • Eiken
 • Badkamer meubel
nano coating badkamer nano ab glascoat
 • Tegels & glas
 • Complete set
 • Anti kalk
 • Douchewand
 • Douchecabine
nano coating badkamer lenano schoonmaakgemak glas coating
 • Glas
 • Douchewand
 • Douchecabine
 • Douchescherm
 • Spiegels
Chemona Nano Multi Coat
 • Chroom & RVS
 • Kranen
 • Toiletknop
 • Afvoerrooster
 • Douchekop

*Bekijk hier de meest verkochte nano coating set voor de badkamer. Eenvoudig en snel te bestellen via Bol.com.

nano coating badkamer nano ab glascoat
Complete badkamerset

Complete set voor 1 badkamer ( circa 20 vierkante meter )

Alles wat je nodig hebt voor het behandelen van je badkamer. Van Glazen douchewand, tot spiegels en toilet. Nano Coating voorkomt het vasthechten van kalk (anti kalk), zeepresten en vuil op gladde ondergronden zoals glas, tegels en keramiek.

Je begint met de douchecabine schoonmaken en andere oppervlakken die je wilt behandelen met de nano reiniger, ontvet de ondergrond met de IPA ontvetter en breng vervolgens de nano coating aan met de bijgeleverde applicatiedoek in deze complete set.

Toepasbaar op:

 • Spoelbakken & wastafels (ook emaille)
 • Alle glazen oppervlakken
 • Spiegels
 • Douchewanden
 • Douchescherm
 • Douchecabine
 • Toiletten & Bidets
 • Wandtegels
 • Vensterglas

Nano antikalk coating – Ervaring vs verwachting

Kan een nano coating echt kalk voorkomen? Wat is jullie ervaring met anti kalk coating? Dit zijn de vragen die wij het vaakst tegen komen op internet fora. Ondanks de claims die veel nano anti kalk coatings maken kan een nano coating geen kalkvorming voorkomen. Wat het wel kan is ervoor zorgen dat de kalk veel minder goed hecht en minder snel ontstaat. Hierdoor is het veel makkelijker om bijvoorbeeld een douchecabine schoon te maken en hoeft je dit ook veel minder vaak te doen. Een kwestie van verwachting bijstellen dus!

De antikalk werking die vele merken beloven is erop gebaseerd dat het water van het oppervlak afparelt en daardoor niet opdroogt op het glas (wat zorgt voor kalkaanslag). Dit doet het ook, maar helaas kan zelfs nano coating niet voorkomen dat er in hoekjes of oneven oppervlakken toch wat vocht ophoopt.

Ervaring leert dat er hierdoor na een bepaalde periode toch kalk ontstaat. Gelukkig zorgt de anti kalk nano coating er wel voor dat dit veel eenvoudiger te verwijderen is. Hoe u dit doet leest u hieronder:

Een nano douchewand of douchecabine schoonmaken doe je zo

Sommige merken hebben speciale nano douchewand reinigers voor het schoonmaken van een douchewand / douchecabine met nano behandeling. Vaak zitten in deze reinigers ook weer nanodeeltjes zodat de werking van de oorspronkelijke nano coating onverminderd blijft.

Het is echter in veel gevallen niet nodig een speciaal schoonmaakmiddel te gebruiken. Een nano douchewand is namelijk veel makkelijker schoon te maken dan een douchewand zonder nano behandeling. In de meeste gevallen volstaat enkel wat lauw water en een doek + een drupje allesreiniger.

Volg altijd de schoonmaak instructies van de fabrikant en houd er rekening mee dat je de nano coating eens in de zoveel tijd opnieuw moet aanbrengen na veelvuldig schoonmaken.

Alternatief: wees kalk voor met een speciale nano douchewand

Een alternatief voor het sprayen van nano coating badkamer is om uw douchewand al preventief te voorzien van een krachtige anti kalk laag. Een zogenoemde nano douchewand heeft al een nano antikalk coating, welke kalkvorming én vloeistoffen tegengaat. Daarnaast hebben deze douchedeuren een zelfreinigende werking, waardoor u ze minder grondig hoeft schoon te maken.

Bij bol.com zijn bijvoorbeeld douchewanden verkrijgbaar met deze antikalk eigenschappen. Ze gaan vooor ongeveer €130,- per stuk over de toonbank.

Let wel op: als u een douchewand aanschaft van nano glas, dan moet u deze meestal schoonmaken met speciale schoonmaakmiddelen (zoals: SealGlas 1-2-3), om de coating niet te beschadigen.

Doucheruimtes en badkamers met hoge hygiëne eisen

Bovenstaand hebben we een aantal aanbevelingen gedaan voor nano coating badkamer producten voor badkamers in woningen. Ben je op zoek naar een nano coating voor een hotel, ziekenhuis, verzorgingstehuis, zwembad of andere badkamer / doucheruimte die intensief wordt gebruikt? Dan kunnen wij de producten van Mavro aanbevelen. Mavro International heeft onder andere nano coating geleverd voor NS treinen, het Kurhaus in Scheveningen, Jaarbeurs Utrecht, London Heathrow Airport en meer.

Neem voor meer informatie hierover vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

1 reactie(s) moet(en) worden goedgekeurd.
26 antwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Araz,

   Dank voor je vraag!

   Voor meer informatie over nano coatings voor badkamers en glas adviseer ik je om even te kijken op Nanocoating.nl.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke van Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Mirjam,

   Een nano coating op een glazen douchewand kan je in de meeste gevallen prima met een zeemlap schoonmaken. Doe dit wel lichtjes, hard boenen is niet nodig. De schoonmaak instructies van de fabrikant zijn uiteraard leidend en het is aan te raden de nano behandeling na veelvuldig schoonmaken te herhalen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 1. Ger zegt:

  Goededag

  Ik ga binnenkort een douchecabine plaatsen.
  Ik wil deze met jullie antikalk coating gaan behandelen.
  Is dit dan eenmalig of moet dit om de zoveel tijd herhaald worden?

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Ger,

   Goed idee om je douchecabine te behandelen met een antikalk nano coating. Dat scheelt een hoop schoonmaken! Wij zijn zelf geen producent of leverancier van nano coatings maar informeren in het artikel wel over producten van webwinkels. Per nano coating verschilt het hoe lang het product werkzaam is maar gemiddeld mag je uitgaan van een werking tussen de 2 en 5 jaar. Als je het zeker wilt weten kan je altijd even informeren bij de webwinkel of de fabrikant van het merk product.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 2. A.F.M Van van Beek - de Wit zegt:

  Wij hebben nu enige jaren een glazen douche wand .Welke fabrikant is voor ons niet duidelijk de wand was reeds al aanwezig .Mijn vraag deze gaat een doffe sluier vertonen wat ik persoonlijk erg lelijk vind . Vooral met de zon erop stoort het mij heel erg . Kan ik hier de coating gebruiken om weer een mooie wand te krijgen . Vriendelijke groet Lida van Beek

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Lida,

   Nano coating is bedoeld om een oppervlak te beschermen. Helaas helpt het niet tegen een reeds vervuilde ondergrond. Je zal dus eerst de doffe sluier (waarschijnlijk het gevolg van kalkaanslag) moeten reinigen tot de gewenste helderheid. Nano coating kan er daarna voor zorgen dat het effect niet terugkeert.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 3. Sanne zegt:

  Wellicht hoor mijn vraag hier niet thuis maar ik ga het toch proberen. In de woonkamer hebben wij keramische antracietkleurige tegels. Je ziet er alles op elk voetstapje, druppeltje . Is het ook mogelijk om de coating daarvoor te gebruiken?

  Beantwoorden
   • Aad zegt:

    Beste verflaag redactie, de vraag van Sanne gaat niet over de voegen! Haar vraag is kan er ook een nano aangebracht worden op de keramische tegels

    Beantwoorden
    • Verflaag.nl – Redactie zegt:

     Beste Aad,

     Bedankt voor je aanvulling. Graag beantwoorden we alsnog de vraag. Voorwaarde voor een optimale hydrofobe werking is de opname van het
     product. Deze hangt af van het poriënvolume van de te behandelen ondergrond. Bij hele dichte tegels (geglazuurd) zal de coating niet optimaal kunnen worden opgenomen. Daarnaast zorgt de glazuurlaag er al voor dat vuil, vet, water minder hecht op het oppervlak, dus dan is de vraag of nano coating ook echt nodig is.

     Met vriendelijke groet,

     Marieke – Verflaag.nl

     Beantwoorden
 4. Harry zegt:

  L.S.,
  Ik heb een Wiesbaden-vouwdeur in een douche-nis. Het glas ervan is af fabriek behandeld met nano.
  Er zit hier veel kalk in het water, zodat de tegels in de nis moeten worden behandeld met een kalkwerende spray.
  Het risico is niet denkbaar dat er per ongeluk spray op het glas komt. Natuurlijk is het dan zaak om die zo snel mogelijk te verwijderen.
  Wat kan het effect zijn van zulke spray op nano-glas? Is er een kalkwerende spray die niet agressief inwerkt op dat glas?
  Welke voorzorgmaatregelen kan ik eventueel nemen?

  Met vriendelijke groet,
  Harry.

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Goedemorgen mevrouw, meneer Radersma,

   We begrijpen de verwarring! Nano coating voor de badkamer wordt ook vaak antikalk coating genoemd. Een antikalk behandeling is in de meeste gevallen dan ook een behandeling met nanotechnologie. Antikalk coating zorgt ervoor dat vuil en kalk niet hecht op de douchewand en hierdoor makkelijk kan worden schoongemaakt met een zachte doek en water. Dit zal tijd besparen met schoonmaken. Informeer altijd bij de fabrikant op welke technologie zij een antikalk behandeling baseren zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 5. Ruud zegt:

  Welk HG-produkt is mild genoeg om een douchescherm, welke vanaf de leverancier s behandeld met een nano-coating, te reinigen zonder dat dit de nano-coating aantast?

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Hallo Ruud,

   HG is geen partner van verflaag.nl, wij zijn daarom niet bekend met hun producten. Ons advies is om rechtstreeks contact op te nemen met de klantenservice van HG om hiernaar te informeren. Mocht u interesse hebben in een ander product dan kunnen wij de nano cleaner of nano sani-cleaner (speciaal voor badkamers) van Chemona aanraden voor het schoonmaken van oppervlakken met een nano behandeling.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 6. Christiaan zegt:

  Ik ben aan het rondkijken voor een (inloop)douchewand. Sommige zijn wel gecoat (nano), andere niet.
  Maakt het verschil of ik zelf de douchewand coat of dat ik er een aanschaf die reeds is gecoat. Wat is beter?
  Groet,
  Christiaan

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Goedemorgen Christiaan,

   Hartelijk dank voor uw vraag! Qua coating maakt het feitelijk gezien geen verschil of u zelf de douchewand onder handen neemt of dat u dat door een specialist laat doen. Er is dus niet iets ‘beter’ dan het ander.

   Het gaat daarom vooral om de kosten / baten afweging die u voor uzelf maakt. Koopt u een douchewand met nano coating, dan valt dat doorgaans wat duurder uit. Het bespaart u echter wel tijd in aanbreng achteraf én u heeft een fabrikant waarop u kunt terugvallen, mochten er problemen ontstaan.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 7. Rob Dirksen zegt:

  Goedemorgen ik heb een glazen douchewand met Nano coating aangeschaft. Er zaten 2 kleine grijze plekjes in die ik dacht met een sanitairstufje te kunnen reinigen. Nu in het zonlicht zijn dus helaas 2 beschadigingen zichtbaar.
  Mijn vraag is eigenlijk, kan ik die Nano coating nog herstellen? Is daar materiaal voor?
  Met vriendelijke groet,
  Rob Dirksen

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Goedemorgen Rob!

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Oef, wat zonde voor de douchewand! Het is namelijk lastig om opnieuw een nano coating voor douchewanden erop te spuiten – dit werkt namelijk niet op een wand die al gecoat is. Daarnaast is een nano coating enkel met milde schoonmaakmiddelen te reinigen, dus het is ook lastig (en niet aan te raden) de beschadigingen weg te poetsen.

   Het lijkt ons daarom verstandig dat u contact opneemt met de leverancier van de douchewand, gezien de grijze plekjes er volgens u al direct inzaten. Wellicht dat zij u hier meer mee kunnen helpen!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 8. Aurelia reijsbergen zegt:

  Ik heb mijn douchewand nu 9 jaar. Hij was ook behandeld voordat hij geplaatst is. Heb m altijd met groene zeep gereinigd. Maar nu komt er zo langzamerhand steeds meer en sneller kalkaanslag op. Heb toen eens gebeld en er werd mij gezegd dat nog een keer behandelen niet kon…. hoe denken jullie daarover???

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Goedemiddag Aurelia!

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Gezien nano coating een product is dat letterlijk in de douchewand trekt, is het voor ons lastig te beoordelen of het werkt om er nogmaals een laag overheen te brengen. Daarnaast weten we ook niet exact wat voor type coating precies is gebruikt.

   We raden u daarom aan om contact op te nemen met de fabrikant van de douchewand en te vragen wat de precieze mogelijkheden zijn om dit op te lossen.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Goedemorgen meneer / mevrouw De Rijke,

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Helaas is deze specifieke nano coating enkel geschikt voor glas en tegels. Wilt u de coating aanbrengen op beton, dan kunt u beter een ander product gebruiken.

   Multi Nano Coat van NanocoatShop is bijvoorbeeld een optie die voor elke ondergrond, ook beton, geschikt is. Anders kunt u ook Wood & Stone Coat Interior of Exterior gebruiken, afhankelijk of het een binnen of buiten project is.

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *