Verfmenger banner

Je bank impregneren en voorkom vieze vlekken

Ook geen zin in vieze vlekken in jouw mooie nieuwe bankstel? Dat kan je doen door je bank te impregneren. Bank impregneer is er in veel verschillende soorten en maten. Heb je een grote bank, dan bestel je vanzelfsprekend meer. Tegenwoordig kan je het krijgen in handig spuitfles. Dus, je bank impregneren kan je echt wel zelf doen.

De 5 voordelen van je bank impregneren

Het product dat je kiest om je bank te impregneren is misschien wel de belangrijkste factor voor de kwaliteit van het eindresultaat.  Zo bestaat er impregneer dat goedkoper is en niet het gewenste resultaat geeft. Maar er zijn ook bank impregneermiddelen die op basis van nano coating zijn ontwikkeld. Welke je ook kiest hoe dan ook pak je de volgende 5 voordelen direct:

 1. Voordeel 1: Het aller grootste voordeel om je bank te impregneren is natuurlijk dat het vlekken en vuil voorkomt. Zodra er een druppel rode wijn op je nieuwe bank valt wil je dat het er van af glijdt. Dat doe je met impregneer in principe.
 2. Voordeel 2: Schoonmaken van je bank is in eens een fluitje van een cent.
 3. Voordeel 3: Naast dat vuilafstotende is maak je de bank ook waterafstotend. Vanzelfsprekend die rode wijn glijdt van je bank af. Zorg dan wel dat je alsnog snel opruimt want anders je vloer aan de beurt.
 4. Voordeel 4: Het verlengt de levensduur van je bank. In deze dure tijden heb je waarschijnlijk geen zin om ieder jaar een nieuwe bankstel te halen. Bank impregneer helpt je de levensduur aanzienlijk te verlengen.
 5. Voordeel 5: Het blokkeert UV straling waardoor je bank niet na 3 jaar lelijk wordt. Als je bank bij h et raam staat en vooral in de zomer er veel licht op schijnt kan het zijn dat een bank lelijker wordt. Dit kan je voorkomen met een laagje impregneer dus.

Net als de professionals je bank impregneren met deze producten

Of het nu gaat om een goedkope impregneer of dure impregneer, er zijn een aantal mooie producten die je heel eenvoudig aanbrengt in de door jou gewenste specificaties. Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we er alvast drie voor je op een rij gezet die je gemakkelijk online kunt bestellen:

Flexa Powerdek

+ Echt doe-het-zelf merk
+ Positieve reviews
+ Budgetvriendelijk
+ Online & bouwmarkt

Muurverf-Flexa-powerdek-muren-en-plafonds
Sikkens Alpha Projecttex

+ Professioneel verfmerk
+ Ultramat
+ Dekt in 1 keer
+ Alleen online

Sikkens-Alphatex-SF
Histor Monodek

+ Vernieuwde formule
+ Afwasbaar
+ Voordelig
+ Online & bouwmarkt

histor monodek

Verflaag expert tip

Wil jij het maximale resultaat ervaren als jij je bank gaat impregneren? Wij adviseren altijd om een impregneermiddel te kopen op basis van nano-technologie. Zorg er ook voor dat je goed voorbereid bent. Maak de bank eerst goed en grondig schoon voordat je de bank gaat impregneren. Als je dat niet doet kapsel je bij wijze van spreken de vuil die al op je bank zit in.

Bank impregneren

Je bank zelf impregneren is heel eenvoudig

Je bank impregneren doe je zo (stappenplan)

 1. Maak je bank schoon: zorgt er eerst voor dat je de hele bank goed schoonmaakt. Dus stofzuigen en wees kritisch. Je wilt niet dat je namelijk vuil en vlekken inkapselt op het moment dat je impregneermiddel gaat spuiten.
 2. Dek belangrijke spullen af: dek vervolgens alle belangrijk spullen met plastic folie. Zorg er ook voor dat je alle belangrijke spullen even aan de kant zet. Waarom? Je wilt impregneer alleen op je bank hebben. Tip! Verplaatst de bank naar buiten. Dit kan alleen soms lastig zijn in ons regenactige land.
 3. Leg hulpmiddelen klaar: leg al je hulpmiddelen klaar. Schoonmaakmiddel, doekjes, handschoenen, folie wat je maar nodig hebt. Je wilt niet in een paniek situatie iets moeten grijpen en tijd verliezen.
 4. Impregneermiddel aanbrengen voor een test: Spuit eerst een klein gedeelte in met impregneermiddel. Wacht 4 uren (lees de verpakking voor droogtijden).
 5. Laten drogen: het laten drogen is cruciaal. Niet te snel nu iets proberen op dat stuk te doen met water. Anders kan je weer opnieuw beginnen.
 6. Doe eerst een kleine test: als je 4 uren verder bent kan je je eerst test doen. Gebruik water! Geen rode wijn bijvoorbeeld.
 7. Geslaagde test is hele bank doen: in vergelijking met een muur impregneren is er bij je bank impregneren geen ruimte om fouten te maken. Daarom is het zo belangrijk om eerst een test te hebben gedaan. Als dat dus geslaagd is kan je de volledig bank gaan insprayen met impregneermiddel.
 8. Dan weer laten drogen: als je klaar bent sprayen dan weer wachten.
 9. Voorkomen: als alles weer droog is doe je weer een  test en kan je je bank weer terugzetten en gebruiken. Doe dit een paar keer per jaar en je bank blijft mooi!

Koop je bank impregneer online

Vind meteen wat je zoekt! Koop bank impregneermiddelen om je bank te beschermen tegen vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct bank impregneer kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Heb je een vraag over het impregneren van je bank? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *