Nanocoating.nl

Zelf je bank impregneren of bank inspuiten, en voorkom vieze vlekken met de beste impregneerspray

Ook geen zin in vieze vlekken in jouw mooie nieuwe bankstel? Dat kan je doen door je bank te impregneren. Bank impregneer is er in veel verschillende soorten en maten. Heb je een grote bank, dan bestel je vanzelfsprekend meer. Tegenwoordig kan je het krijgen in een handig spuitfles. Dus, je bank impregneren kan je echt wel zelf doen. Je bank impregneren met een krachtige impregneerspray voor je bank, bijvoorbeeld een op basis van nano technologie, biedt de beste oplossing tegen vlekken. Liever je bank laten impregneren? Dat kan ook maar onthoud dat deze klus echt zelf prima te doen. Je hebt alleen de juiste en beste producten nodig. Daar lees je alles over in dit artikel!

De 5 voordelen van je bank impregneren

Het product dat je kiest om je bank te impregneren is misschien wel de belangrijkste factor voor de kwaliteit van het eindresultaat. Impregneermiddel is in feite een soort waterafstotende spray.  Bij impregneren bank wil je natuurlijk bijna honderd procent zeker zijn dat je bankstel beschermd is tegen vlekken. Zo bestaat er een impregneerspray dat goedkoper is en niet het gewenste resultaat geeft, qua anti vlekken spray voor je bank kan je daarom ook het beste gaan voor een krachtige nano coating. Deze speciale coatings kan je eenvoudig je bank inspuiten wetende dat het ook echt je bankstel waterafstotend en anti vlekken maakt. Welke je ook kiest hoe dan ook pak je de volgende 5 voordelen direct:

 1. Voordeel 1: Het aller grootste voordeel om je bank te impregneren is natuurlijk dat het vlekken en vuil voorkomt. Zodra er een druppel rode wijn op je nieuwe bank valt wil je dat het er van af glijdt. Dat doe je met impregneer in principe.
 2. Voordeel 2: Schoonmaken van je bank is in eens een fluitje van een cent.
 3. Voordeel 3: Naast dat vuilafstotende is maak je de bank ook waterafstotend. Vanzelfsprekend die rode wijn glijdt van je bank af. Zorg dan wel dat je alsnog snel opruimt want anders je vloer aan de beurt.
 4. Voordeel 4: Het verlengt de levensduur van je bank. In deze dure tijden heb je waarschijnlijk geen zin om ieder jaar een nieuwe bankstel te halen. Bank impregneer helpt je de levensduur aanzienlijk te verlengen.
 5. Voordeel 5: Het blokkeert UV straling waardoor je bank niet na 3 jaar lelijk wordt. Als je bank bij h et raam staat en vooral in de zomer er veel licht op schijnt kan het zijn dat een bank lelijker wordt. Dit kan je voorkomen met een laagje impregneer dus.

Mensen die de bank waterafstotend hebben behandeld genieten van de vele voordelen en de ervaringen van het bank impregneren zijn dan ook uitstekend te noemen als wij online de reviews lezen.

Net als de professionals je bank impregneren met deze producten

Of het nu gaat om een goedkope impregneerspray bank of een duur impregneermiddel bank, er zijn een aantal mooie producten die je heel eenvoudig aanbrengt in de door jou gewenste specificaties. Pas wel op, er zijn merken zoals HG, Royal, Protexx of Pronto die impregneermiddelen hebben die qua ervaringen een verschillend resulaten bieden dan die van Gamma, Leen Bakker of Action.

Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we de beste impregneerspray bank voor je opgezocht: NC Nano coating voor textiel, leder en suède

NC Nano Coating voor textiel, leder en suede

Beste impregneermiddel bank, nano coating voor textiel

NC Nano coating voor textiel, leder en suède is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, textiel, leder en suède. De meest ideale en beste oplossing om textiel, leder en suède te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met een spuit (meegeleverd bij Nanocoating.nl) en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor textiel. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Wil jij het maximale resultaat ervaren als jij je bank gaat impregneren? Wij adviseren altijd om een impregneermiddel te kopen op basis van nano-technologie. Zorg er ook voor dat je goed voorbereid bent. Maak de bank eerst goed en grondig schoon voordat je de bank gaat impregneren. Als je dat niet doet kapsel je bij wijze van spreken de vuil die al op je bank zit in.

Bank impregneren

Je bank zelf impregneren is heel eenvoudig

Je bank impregneren zelf doen, doe je zo (stappenplan)

Met onderstaand stappenplan kan je eenvoudig zelf bank impregneren. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid bent voor je aan de klus begint. Een bank zelf impregneren en behandelen tegen vlekken is een simpele klus in de basis maar dient wel goed te gebeuren.

 1. Maak je bank schoon: zorgt er eerst voor dat je de hele bank goed schoonmaakt. Dus stofzuigen en wees kritisch. Je wilt niet dat je namelijk vuil en vlekken inkapselt op het moment dat je impregneermiddel gaat spuiten. Textiel impregneren doe je alleen wel met speciale impregneermiddelen. Lees dus eerst goed of het middel wel voor textiel is.
 2. Dek belangrijke spullen af: dek vervolgens alle belangrijk spullen met plastic folie. Zorg er ook voor dat je alle belangrijke spullen even aan de kant zet. Waarom? Je wilt impregneer alleen op je bank hebben. Tip! Verplaatst de bank naar buiten. Dit kan alleen soms lastig zijn in ons regenactige land.
 3. Leg hulpmiddelen klaar: leg al je hulpmiddelen klaar. Schoonmaakmiddel, doekjes, handschoenen, folie wat je maar nodig hebt. Je wilt niet in een paniek situatie iets moeten grijpen en tijd verliezen.
 4. Impregneermiddel aanbrengen voor een test: Heb je al de beste impregneermiddel voor je bank in huis? Spuit dan eerst een klein gedeelte in met impregneermiddel. Wacht 4 uren (lees de verpakking voor droogtijden).
 5. Laten drogen: het laten drogen is cruciaal. Niet te snel nu iets proberen op dat stuk te doen met water. Anders kan je weer opnieuw beginnen.
 6. Doe eerst een kleine test: als je 4 uren verder bent kan je je eerst test doen. Gebruik water! Geen rode wijn bijvoorbeeld.
 7. Geslaagde test is hele bank doen: in vergelijking met een muur impregneren is er bij je bank impregneren geen ruimte om fouten te maken. Daarom is het zo belangrijk om eerst een test te hebben gedaan. Als dat dus geslaagd is kan je de volledig bank gaan insprayen met impregneermiddel.
 8. Dan weer laten drogen: als je klaar bent sprayen dan weer wachten.
 9. Voorkomen: als alles weer droog is doe je weer een  test en kan je je bank weer terugzetten en gebruiken. Doe dit een paar keer per jaar en je bank blijft mooi!

Koop je bank impregneerspray online

Vind meteen wat je zoekt! Koop bank impregneerspray om je bank te beschermen tegen vuil bij onderstaande webshop en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct de beste impregneermiddel voor je bank kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden

 

Veelgestelde vragen over bank impregneren

Impregneermiddel voor je bank blijft gemiddeld zo’n 6 maanden zitten. Afhankelijk van het gebruik. Dus uitgaande dat er veel gebruik van wordt gemaakt is het ongeveer 6 maanden tot 12 maanden. Spray voor de zekerheid dus iedere 3 tot 5 maanden je bank opnieuw in om ervoor te zorgen dat er geen vlekken inkomen. Ook qua kwaliteit van producten is er een verschil. Zelf merken wij dat de textiel coating van Nanocoating.nl veel beter is dan bank impregneermiddel van HG of Protexx.

Bank impregneren kosten kan erg hoog zijn als je het laat doen door een bedrijf of specialist. Door zelf je bankstel te impregneren bespaar je honderden euro’s dan als je een bedrijf het laat doen. Zelf bankstel impregneren moet de beste impregneermiddel voor je bank is een klus dat je prima kan doen. Het kost gemiddeld 25 euro tot 50 euro, afhankelijk van de grootte van je bank om deze zelf te impregneren. In deze dure tijden en een mogelijke recessie opkomst kan je altijd beter kiezen om te beschermen dan om te vervangen.

Als je het ons vraagt raden wij je aan om altijd je bank te impregneren. Het is een klus dat je eenvoudig zelf kan doen en zorgt ervoor dat je bank voor een langere tijd fris en schoon blijft. Zo hoef je niet te denken aan vervanging omdat er iedere keer maar weer vlekken en viezigheid in komt.

Afhankelijk van de coating of impregneermiddel dat je gebruikt kan het schadelijk zijn om het in te nemen. Daarom adviseren wij altijd om een mondkapje en veiligheidsbril te dragen als je een bank gaat impregneren. Nadat het impregneermiddel is ingetrokken is het niet meer schadelijk.

Een stoffen bank moet je eerst goed reinigen. Bijvoorbeeld met de NC Textielreiniger van Nanocoating.nl en daarna goed en veel insprayen met de NC Nano coating voor Textiel. Test het eerst op een klein stukje bank en test het met water, niet met rode wijn dus! Als het water erop blijft liggen kan je verder gaan met de rest van de bank. Insprayen is de meest voorkomende manier om te impregneren als het op bank impregneren aankomt.

Zoals hierboven vaker is aangegeven, voorkomen van vlekken en vooral je bank langer mooi en fris houden. Bankstellen zijn over het algemeen duur en iedere maand vervangen omdat er vlekken inkomen is niet echt iets waar je op zit te wachten. Daarom eens in de 3 tot5 maanden goed impregneren en insprayen en klaar ben je. De rekensom is snel gemaakt. 50 euro uitgeven om te beschermen tegenover 1000 euro uitgeven voor een nieuwe bank?

Heb je een vraag over het impregneren van je bank? Wij helpen!

2 antwoorden
 1. Tineke zegt:

  Hoi, Moet ik eerst mijn bank goed reinigen en dan behandelen met impregneermiddel voor een bank? En mijn bank is stof maakt dat een verschil?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *