Nanocoating.nl

9 Tips – Binnen Verven

9 waardevolle tips over verven binnen

Binnen verven is niet moeilijk, en het spreekwoordelijke “een goed begin is het halve werk” gaat hier zeker op. En binnen schilderen als een professional leer je vooral door het veel te doen. Dat is meteen ook het leuke van verf, ben je niet tevreden met het eindresultaat? Dan begin je gewoon weer opnieuw. Hierbij een aantal tips om je een vliegende start te geven!

1. Laat je verf niet uitdrogen

Als een muur of meubel meerdere verflagen nodig heeft let dan goed op dat de verf niet uitdroogt. Een bijzondere tip van een professionele schilder is om één of meerdere golfballen in de verfpot te stoppen zodat de verf weer tot aan de rand komt. Plaats vervolgens plastic folie onder het deksel, duw het deksel stevig aan en bewaar de verf ondersteboven (controleer goed of er niets lekt natuurlijk!)

2. Gebruik grondverf in de juiste kleur

Wil je een trap mooi donker schilderen? Of juist die ene kast lichtgrijs? Kortom ga je binnen verven, breng dan altijd een grondverf aan in dezelfde kleur! De meest verkochte grondverf is wit, maar dat is zo zonde! Het scheelt verflagen (en dus verf) en een hoop tijd als je met de grondverf al rekening houdt met de eindkleur.

3. Doe je huiswerk en voorbereiding goed

Als je een muur wilt schilderen wil je soms ook de plinten meenemen of de deur en kozijnen in dezelfde kleur. Dit vraagt om twee verschillende verfsoorten (muurverf en lak) en ook verschillende verfkwasten en materialen. Niets is zo vervelend als je er halverwege achterkomt dat je bepaalde dingen mist. Daarnaast kan je de klus ook leuker maken door te denken aan praktische zaken zoals verfhandschoenen, afplakmateriaal en bijvoorbeeld folie om de vloer te beschermen.

4. Fixeren kan je leren

Maar weinig mensen gebruiken een fixeermiddel op de muur of plafond maar dit goedkope goedje heeft vele voordelen! Het gaat de zuigende werking van de muur tegen en zorgt ervoor dat je minder verf nodig hebt. Door deze besparing kan je vervolgens gebruiken om te investeren in een kwaliteitsverf van Sikkens, Sigma etc. Ook voorkomt het de gevreesde baanvorming in de verflaag.

5. Let op de temperatuur bij binnen verven

Het is mogelijk om te schilderen in koude of warme temperaturen, mits je hiervoor de juiste producten gebruikt. Stelregel is wel hoe warmer de temperatuur, hoe sneller de droogtijd. Ook tocht van een openstaande raampartij of deur kan de droging versnellen. Als een verf te snel droogt zal je dit zien in het eindresultaat. Er ontstaan dan verfbanen en druipers.

6. Was je kwasten of rollers niet

Als je latexverf gebruikt, is er geen reden om je kwasten of rollers schoon te maken als je je project niet op één dag hebt voltooid. Omdat koude temperaturen ervoor zorgen dat latexverf niet snel uitdroogt, kan je de rollers of borstels eenvoudig in plastic zakken of aluminiumfolie wikkelen en in de koelkast plaatsen. (laat ze wel even weer op kamertemperatuur komen voordat je ze weer gebruikt.)

7. Pak probleemtape aan

Als je oudere tape gebruikt, kan het soms moeilijk zijn om de tape van de rol te halen zonder te scheuren of te pellen. Dit kan je herstellen door de hele rol tape even 5 seconden in de magnetron te doen. Dit verwarmt de lijm een beetje zodat deze makkelijker loskomt.

8. Schuren hoeft niet lang te duren

Ging je vroeger met grof schuurpapier in de weer om een oppervlak volledig kaal te schuren voor een nieuwe verflaag, volstaat anno nu het matteren van de verflaag al voor een goede hechting mits de bestaande verflaag goed is. Koop een fijne korrel schuurpapier (P180 of hoger) en schuur lichtjes mat. Is de verflaag in slechte staat dan zit er helaas niets anders op dan het inzetten van grof schuurwerk. Een schuurmachine maakt het in dat geval een stuk minder tijdrovend.

9. Investeer in een verfpen

Koop een zogenoemde verfpen die je vult met een klein beetje van de nieuwe verfkleur. Deze pennen houden de verf ongeveer een jaar goed nadat deze is gevuld. De pen gebruik je om lokaal plekjes bij te werken. Vergeet niet om de pen goed te schudden voor gebruik. Dit zorgt ervoor dat de verf soepel en gelijkmatig naar buiten komt.

Missen wij nog tips of een gouden advies? Deel het gerust met iedereen hieronder, of stel je vraag en wij beantwoorden hem binnen 48 uur!

Direct verf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 
De laatste opmerking en 1 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
1 antwoord
  1. Monique Wennink zegt:

    Voordat ik ga verven wrijf ik altijd droog met unicura-zeep. Na het verven wast namelijk al het verf er heel makkelijk af. Dat voorkomt natuurlijk het grondig wassen van de handen, doet bij mij erg pijn. Hoef je ook geen terpentine te gebruiken 😉

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *