Nanocoating.nl

Voor een krachtig resultaat gebruik je glascoating voor de auto

Proberen om een ​​auto er voor jaren als nieuw uit te laten zien, is een dure hobby en hard werk. En dan hebben we het alleen nog maar over vlekken. Wat dacht je van verkleuring door uv-straling en zout of krassen en deukjes van takken, zand en steentjes? Gelukkig is er een krachtige oplossing die de autolak tegen dit en meer beschermt, namelijk glascoating! Zo heb je niet alleen langer plezier van een fraaie lak, ook bij verkoop of inruil is de auto een stuk aantrekkelijker. In dit artikel vertellen wij je alles over glascoating voor de auto. Van producten en zelf aanbrengen tot het uitbesteden aan een garage; je leest het allemaal!

Verschillende soorten glascoating voor de auto

Op internet bestaat er veel verwarring over glascoating. Benamingen worden door elkaar gebruikt en de wezenlijke verschillen zijn niet altijd duidelijk. Daarom eerst een verklarende woordenlijst:

 1. Glascoating auto: Een coating op basis van vloeibaar glas (Siliciumdioxide), speciaal ter bescherming van autolak. Bestand tegen krasvorming en bijzonder waterbestendig. De eindlaag geeft een glimmende glasachtige uitstraling aan de lak. Bescherming van 5 tot 10 jaar.
  – Vanaf €500,- bij een vakgarage
  – Wordt alleen aangebracht door specialisten
 2. Keramische coating: Lijkt veel op glascoating, maar is zeker niet hetzelfde! Dit coatingtype geeft ook glans en bescherming aan de auto, maar minder lang (6 tot 12 maanden). Er hangt dan ook een lager prijskaartje aan.
  – Vanaf €250,- bij een vakgarage, vanaf €80,- online
  – Zelf aanbrengen + aangebracht door specialisten
 3. Nano glascoating: Hier spreken we over speciale coatings die ontworpen zijn voor autoglas en lak. Deze coatings zorgen ervoor dat water zo van de ramen en lak afrolt en vuil veel makkelijker te verwijderen is. Verkrijgbaar in sprayvorm en vloeistofkits (particulier), verwerkt in het glas (fabricage), of vloeibaar (garage).
  – Vanaf €500,- bij een vakgarage, vanaf €20,- online (autoruiten) en €80,- (autolak)
  – Particulier te bestellen via webshops en eenvoudig zelf aan te brengen

NC Nano Coating voor glas

Bescherm glas met echte Nano coatings

NC Nano coating voor glas is speciaal ontwikkelt voor glas. De meest ideale en beste oplossing om glas ‘easy to clean’ te maken. Deze nano coating voor glas droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met microvezeldoek of -spons, zowel voor binnen als voor buiten toepasbaar. NC Nano coating voor glas bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor glas. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Glascoating kopen? Let op!

Pas goed op voor marketingtermen en hippe beschrijvingen: laat je goed informeren over de bestanddelen, houdbaarheid en prijs van de coating zodat je zeker weet dat je het juiste product aanschaft. En bedenk; alleen nano coating kun je eenvoudig zelf aanbrengen. Een keramische lakverzegeling of glascoating voor autolak is een stuk moeilijker en vereist enige kennis en kunde. Hierover in dit artikel meer!

Consumenten glascoating sprays en vloeistoffen

Nano glascoating werd voor het eerst gebruikt in de racewereld. Geen enkel raam wordt namelijk zo snel vies als een autoraam. Opgedroogde waterdruppels, zandregen, vliegjes etc. hechten aan het glas en zorgen voor een vieze waas en troebel zicht, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Met een nano glascoating op de autoruiten en de autolak wordt het schoonmaken van de auto een stuk makkelijker. Door simpelweg wat van deze vloeistof aan te brengen, blijft het oppervlak voor lange tijd vuil- en waterafstotend. Door het gebruik van de vloeistof zijn de ruitenwissers zelfs overbodig, want waterdruppels glijden zo van de voorruit af.

Glascoating met antivries

Sommige nano glascoatings voor de auto zijn zelfs bestand tot -40 graden Celsius. Met deze glascoatings beschik je direct over antivries en krijgt het opnieuw aanvriezen van ijs geen kans. Kijk wel altijd op de verpakking of de door jou gekozen nano coating deze eigenschappen heeft.

Zelf aanbrengen op de auto

Met een doek wrijf je de vloeistof over de autolak of de ruiten van de auto. Laat de vloeistof 10 minuten inwerken. Ga vervolgens met een schone doek nog een keer over het oppervlak. Behandelde oppervlakken alleen reinigen met water, reinigingsmiddelen zijn overbodig.

Direct Glascoating Kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via deze webwinkel:

 

Vijf redenen om garage glascoating op autolak te gebruiken

Glascoating is één van de meest populaire coatings in de automotive sector. En dit is niet verwonderlijk. Naast natuurlijk de prachtige bijna “wet-look” finish die glascoating geeft aan de auto, heeft het nog tal van andere voordelen. Hieronder zetten we ze op een rij:

(let op: deze voordelen gelden voor langdurige glascoating en lakverzegeling, NIET voor de nano glas sprays):

Glascoating-auto-met-ultieme-glans-op-autolak

Glascoating aanbrengen zorgt o.a. voor die gewilde wetlook glans op autolak

 1. SLIJTVAST: de structuur van glascoating is zo gesloten dat vuil, vet en olie zich niet goed kan hechten aan het oppervlak. Het wordt daarom ook wel zelfreinigend genoemd. Even schoonspoelen met water is vaak al voldoende. Doordat er maar weinig kan intrekken in de laklaag maakt deze coating de lak uiterst slijtvast.
 2. WATERBESTENDIG: de hydrofobische werking van deze coating zorgt ervoor dat waterdruppels als kleine pareldruppels zo van de lak afrollen. Dit ziet er niet alleen mooi uit, het zorgt er tevens voor dat corrosie geen kans krijgt zich te ontwikkelen en dat je de auto veel minder vaak hoeft te wassen.
 3. HARD: de hardheid van een glascoating wordt gemeten met de schaal van Mohs (van 0-10h). Een professionele glascoating haalt een hardheid van 9h. Dit betekent dat de coating zo hard is dat deze bestand is tegen UV-straling, zure regen, agressieve schoonmaakmiddelen, olie, dierlijke uitwerpselen en boomsappen. Glascoatings van minder goede kwaliteit hebben vaak een andere samenstelling of minder aangebrachte lagen waardoor de hardheid tegen kan vallen.
 4. DUURZAAM: waar wax al vervaagt na 1 wasbeurt, kan een glascoating wel tot 10 jaar mee. Het is een investering, maar je hebt er lang profijt van.
 5. MOOI: hier kunnen we kort over zijn. Het effect van glascoating zorgt voor de ultieme glansgraad die de lak meer diepte, reflectie en flair geeft.

Glascoating prijs; zelf aanbrengen of door een specialist

Het zelf aanbrengen van glascoating is bij consumentenproducten eenvoudig. Zoek je echter het duurzame resultaat van een professionele glascoating voor jouw autolak? Dit is niet eenvoudig zelf aan te brengen en vereist een perfecte voorbewerking en smetteloze werkruimte. Een stofje, kruimel of zandkorrel kan al zorgen voor een oneven resultaat. Ga daarom als volgt te werk:

 • De auto en velgen grondig wassen in een wasstraat en daarna nog eens met de hand om er zeker van te zijn dat alle onderdelen volledig stof- en vuilvrij zijn.
 • Hierna de auto handmatig drogen met een microvezel doek.
 • Middels een techniek genaamd kleien (clayen) alle verontreinigingen die diep in de lak zijn getrokken verwijderen.
 • Met een polijstmachine de lak ontdoen van krassen. Aanbevolen om dit in meerdere stappen voor een even resultaat.
 • Een professioneel ontvettingsmiddel toepassen voor optimale hechting.
 • Minimaal 3 glascoating lagen aanbrengen en iedere laag volgens de droogtijd uitharden.
 • De rubbers en velgen tevens ontvetten en behandelen met een speciale coating voor optimale glans en bescherming.
 • Tot slot een nano coating op de autoruiten aanbrengen zodat ook deze een hydrofobische bescherming genieten.

Een volledige behandeling neemt ongeveer drie tot vijf werkdagen in beslag en prijzen variëren van €500,- tot €1500 euro wanneer je dit laat doen in een garage. De glascoating prijs van kits waarmee je de coating zelf kunt aanbrengen beginnen bij €80,-.

Specialisten in Nederland

Online zijn diverse glascoating kits beschikbaar wanneer je glascoating zelf wilt aanbrengen. Dit geeft echter niet het duurzame resultaat van een professionele behandeling. Bespaar je op glascoating kosten, dan lever je vaak in op kwaliteit. Glascoating zelf aanbrengen raden wij daarom alleen aan voor kortdurende bescherming. Wil je professionele glascoating dan kun je terecht bij een vakgarage bij jou in de buurt.

Meer lezen over auto coatings?

Heb je een vraag over glascoating? Laat het ons weten!

12 antwoorden
 1. Dj zegt:

  A Blijft het regelmatig (doe ik nu tweewekelijks) met autowasmiddel wassen noodzakelijk na glasscoating?
  B Is het nog nodig de auto een paar keer per jaar in de was te zetten?

  Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste DJ,

   Met een glascoating blijft het noodzakelijk om uw auto te wassen, echter vuil, vogelpoep etc. hecht niet meer op de lak, dus kunt u eenvoudig met water afspoelen (een goede regenbui kan ook het klusje klaren). Uw auto in de was zetten is in de meeste gevallen niet meer nodig. Informeer hiernaar wel altijd bij de garage, want verschillende glascoatings hebben weer verschillende eigenschappen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Goedemorgen Martijn,

   Begrijpelijk dat u zich afvraagt met welk middel u een auto kunt wassen die een keramische coating heeft. Keramische coating heeft de eigenschap zeer goed bestand te zijn tegen chemicaliën en de meeste schoonmaakmiddelen kunt u daarom zonder probleem gebruiken! Twijfelt u of een bepaald schoonmaakmiddel geschikt is? Dan kunt u altijd op een onopvallende plek een klein stukje proberen voordat u de volledige auto wast.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Goedemorgen Bas,

   U kunt uw auto mechanisch laten polijsten bij een lokale garage om de glascoating of lakverzegeling te verwijderen. U kunt de laag niet verwijderen door de auto te wassen of te poetsen met chemicaliën.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Ferry,

   Bedankt voor je vraag!

   Wij hebben zelf niet direct contact met het bedrijf maar EcoCleaning in Almere biedt o.a. glascoating service aan.
   Het is mogelijk om via de website van EcoCleaning een prijs aan te vragen.

   Met vriendelijke groet,

   Sofia – Verflaag.nl

   Beantwoorden
  • Verflaag.nl – Redactie zegt:

   Beste Levent,

   Hartelijk dank voor uw vraag!

   Keramische lakbescherming (hier kunt u daar meer over lezen in ons artikel over keramisce coating) is ongeveer €60,- tot €100,- euro per product. CarPro CQuartz CQUK is bijvoorbeeld ongeveer €59,95. Een andere variant die wij aanraden is Gyeon – Q² Mohs. Deze is echter €94,99. Beide zijn online te bestellen en leveren een compleet doe-het-zelf pakket! Let op: deze prijzen zijn een momentopname en dus een indicatie.

   De prijzen van glascoating liggen echter wat lastiger; hier kunnen onze partners u meer over vertellen. Stuur een mailtje naar sales@ayold.com als u hier meer over wilt weten!

   Met vriendelijke groeten,

   Erik – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 2. Hendrik zegt:

  Beste Verflaag.nl, ik zoek eigenlijk meer glascoating auto prijs producten dan alleen modesta. Kunt u mij die sturen? alvast dank! grt, H. Geus

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *