Nanocoating.nl

De nieuwste muurverf van Sigma: Perfect Matt

Wat maakt Sigma Perfect Matt anders dan andere muurverf?

Sigma Perfect Matt doet in principe wat ieder witte muurverf doet, namelijk wanden en plafonds een witte kleur geven. Maar deze verf heeft een paar voordelen die dit klusje extra plezierig maakt. Deze verf is namelijk heel goed afneembaar en dekt in één keer. Maar de echt onderscheidende voordelen zijn:

Een lange open tijd
Dit betekent dat de verf niet snel droogt. Ik hoor je denken, dat is toch een nadeel? Niet wanneer het sausen betreft. Door het snel drogen van een muurverf ontstaan juist die vervelende strepen op de muur. Doordat je met Sigma Perfect Matt nat in nat schildert voorkom je dit.

Spanningsarm

Sigma Perfect Matt droogt streeploos en superstrak op.


Misschien heb je het wel eens gezien of meegemaakt in oudere huizen; wanneer je meerdere keren over een muur schildert dan kan het zo zijn dat de geschilderde laag gaat scheuren. De muurverf van Sigma Perfect Matt is een beetje flexibel en kan hierdoor kleine scheuren opvangen en voorkomen.

De verf glimt niet op


Anno nu willen we graag een matte muurverf die ook op lange termijn mooi mat blijft. Het voordeel van deze verf is dat je de verf kan schrobben wanneer deze vies is, zonder dat je de matte afwerking beschadigt. De verf gaat dus niet glimmen na verloop van tijd!

De Smooth Layer Technologie voorkomt overlap tussen verfbanen

Hierboven vertelden we al dat je met de Sigma Perfect Matt een gegarandeerd strak en streeploos resultaat bereikt. Dit komt door de zogenoemde Smooth Layer Technology. Deze technologie is erop gericht om aanzetten en baanvorming te voorkomen. Dit komt door de langere open-tijd, wat betekent dat de verf minder snel opdroogt. De technologie erachter is natuurlijk iets ingewikkelder, maar in een notendop werkt het zo: de verf droogt langzaam, dus kan je de overgangen over elkaar heen zetten en vloeien deze in elkaar over. De verflagen drogen gelijktijdig op en je ziet geen verschil tussen de eerste en volgende laag.

Tip: Bijwerken met hetzelfde product valt niet of nauwelijks op. Handig dus wanneer je per ongeluk een stukje verf afstoot.

Sigma Perfect Matt

Sigma Perfect Matt kleuren, prijzen en kopen

De standaard kleur van Sigma Perfect Matt is wit maar de verf is te mengen in alle trendkleuren en gewenste kleuren. Online gebruik je hiervoor gemakkelijk de kleurenwaaier of kleurnummer zoekmachine en in de verfspeciaalzaak kan je hierom vragen bij de mengbalie. De verf is op moment van schrijven is deze verf niet verkrijgbaar in bouwmarkten als Praxis, Karwei of Gamma.

De verf is verkrijgbaar van 1 tot 10 liter en heeft een vanaf prijs rond €21,50 voor 1 liter tot 200,- voor 10 liter.

Belangrijkste kenmerken op een rij:

  • Geeft een perfect egaal eindresultaat dankzij de Smooth Layer Technology
  • Geen baanvorming en aanzetvrij verwerkbaar
  • Schrobklasse 1 volgens EN 13300
  • Zeer goede dekking
  • Glimt niet op

Sigma Perfect Matt kopen?

Sigma Perfect Matt op de keuken achterwand

De meeste matte muurverf is niet goed reinigbaar. Verf met glans wordt minder snel vies, is slijtvaster en in de regel makkelijker schoon te maken. Door de uitgebalanceerde ingrediënten van Sigma Perfect Matt is deze verf toch goed te reinigen. Ideaal dus voor de hal, trappenhuis, woonkamer of kinderkamer. Helaas is de verf niet zo vlekbestendig dat je het ook kan toepassen op de keukenachterwand. Hier bevelen we verf aan met ook waterafstotende eigenschappen. Bijvoorbeeld het zusje van Perfect Matt, de Sigma Clean Matt.

Tip: Op de verpakking van muurverf vind je schrobklassen van 1 tot en met 5. Hoe lager, hoe beter de verflaag te reinigen is. Sigma Perfect Matt heeft schrobklasse 1.

Het aanbrengen van Sigma muurverf

Afhankelijk van de aard en structuur van je muur en de manier van aanbrengen (spuiten of rollen) heeft de verf een rendement van 7-8 m²/liter.  De verf kan in nagenoeg alle ruimtes worden gebruikt maar wordt afgeraden voor badkamers en natte ruimtes. Zo breng je het aan:

Onbehandelde muur

Stap 1: Stof verwijderen met een borstel

Stap 2: Indien nodig ondergrond repareren

Stap 3: 1 laag Sigmafix aanbrengen

Stap 4: Aanbrengen van de eerste laag Perfect Matt

Stap 5: Afwerken met de tweede laag Perfect Matt

Muur voorzien van muurverf

Stap 1: Stof verwijderen met een borstel

Stap 2: Aanbrengen van de eerste laag Perfect Matt

Stap 3: Na droging afwerken met de tweede laag Perfect Matt

Meer lezen over verf?

Ken jij Sigma Perfect Matt al? Deel je ervaring en help anderen met je review!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *