Nanocoating.nl

Eikenhout behandelen door het te impregneren

Bij de behandeling van eikenhout denken veel mensen dat schilderen de enige optie is. Er zijn echter een paar alternatieven voor schilderen die kunnen helpen de natuurlijke schoonheid van je eikenhout naar voren te brengen en het tegelijkertijd te beschermen tegen schade en verval. In deze gids bespreken we belangrijkste manier om eikenhout te beschermen door het te impregneren. We leggen uit waarom deze behandeling belangrijk is en geven je tips over hoeje het op de juiste manier kunt toepassen, zodat je eikenhout er jarenlang prachtig uit blijft zien!

Door deze 4 voordelen wil jij vandaag nog eikenhout impregneren

 1. Bescherming tegen de elementen: Impregneren beschermt eikenhout tegen water, UV-stralen en andere omgevingsfactoren die kromtrekken of barsten kunnen veroorzaken.
 2. Versterkt de natuurlijke kleur van het hout: Door je eikenhout meubelen te behandelen met impregneer wordt de natuurlijke kleur versterkt, waardoor ze er helderder en levendiger uitzien dan onbehandeld hout.
 3. Verhoogde duurzaamheid: Goed geïmpregneerd eikenhout is beter bestand tegen slijtage dan onbehandeld hout, waardoor de levensduur aanzienlijk toeneemt.
 4. Eenvoudig onderhoud: Met impregneer behandeld eikenhout vergt zeer weinig onderhoud, wat betekent dat je niet veel moeite hoeft te doen om het mooi te houden!

Met deze voordelen in gedachten is het gemakkelijk te zien waarom het impregneren van eikenhout oppervlakken zo belangrijk is.

Impregneer eikenhout alleen met de beste producten

Wil je net als een professional jouw eikenhout impregneren als een expert? Koop dan kwaliteitsproducten die je hieronder kan vinden. Pas op dat goedkoper impregneermiddel vaak een duurkoop is gezien de kwaliteit van deze impregneer vaak maar een paar weken goed blijft. Je wilt niet iedere 2 weken opnieuw alles moeten impregneren.

Bescherm met de beste nano coatings

Met de nano coatings van Nanocoating.nl blijven je spullen en oppervlakken langer schoon en beschermd. Eerst goed reinigen en daarna de coating aanbrengen. Zo heb je er jaren lang geen omkijken meer naar. Onze nano coatings en reinigers bevatten geen PFAS. Alle producten die milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar kunnen zijn, zijn het ook. Zo houden we onze aarde mooi en schoon.

Bij Nanocoating.nl kan je snelle klantenservice verwachten. Zij helpen je graag met al je vragen zodat jij snel weer verder kan. Daarnaast is de levering ook snel met PostNL en ben je niet tevreden? Krijg jij je geld terug!

Check dus snel Nanocoating.nl!

Verflaag expert tip

Wil jij ook het maximale en beste resultaat bij het impregneren van eikenhout? Ons advies is om altijd te impregneren als het 5 graden of warmer is. Ook adviseren wij om altijd te kiezen voor een impregneermiddel op basis van nano technologie. Dit zorgt ervoor dat ook de kleinstje gaatjes gedicht worden. Daarbij adviseren wij ook altijd om beschermingsmiddelen te kopen zoals een bril, handschoenen en mondkapje.

Eikenhout behandelen

Eikenhout behandelen kan je eenvoudig zelf doen

Eikenhout behandelen door het te impregneren doe je zo

 1. Het hout voorbereiden: Voordat je jouw eikenhout behandelt, is het belangrijk om het eerst schoon te maken. Gebruik een vochtige doek of spons om het oppervlak schoon te vegen en al het vuil en residu te verwijderen. Dit zal ervoor zorgen dat je behandeling gelijkmatig en correct wordt aangebracht.
 2. De behandeling aanbrengen: Afhankelijk van het type behandeling dat je gebruikt, moet je misschien meerdere lagen aanbrengen om het effectief te laten zijn. Gebruik bij impregneren een kwast of doek om een gelijkmatige laag aan te brengen en laat deze volledig drogen voordat je extra lagen aanbrengt. Volg altijd de instructies van de fabrikant.
 3. Schuren tussen de lagen: Na elke laag van de door je gekozen behandeling is het belangrijk het oppervlak licht op te schuren voordat je extra lagen aanbrengt. Dit zorgt voor een gladdere afwerking en een betere bescherming tegen vocht en slijtage.
 4. Afwerking: Als alle behandelingsstappen zijn voltooid, kan je een laatste afwerking toevoegen met een houtpolish of was. Dit helpt het oppervlak van je eikenhout te beschermen en geeft het een extra glans!

Met deze eenvoudige stappen kan je jouw eikenhouten oppervlakken eenvoudig beschermen tegen slijtage en morsen, waardoor ze langer meegaan en beter worden onderhouden.

Koop je eikenhout impregneermiddel online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je eikenhout te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct Impregneermiddel kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Heb je een vraag over het behandelen van eikenhout? Wij helpen!

2 antwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Maarten,

   Bedankt voor je vraag!

   Ik adviseer je om eens te kijken naar de NC Nano coating voor hout van Nanocoating.nl. Deze is ideaal om een eikenhouten vloer te beschermen en behandelen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke van Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *