Nanocoating.nl

RAL 9016 in het interieur: Witter dan wit

Verkeerswit RAL 9016: haal de meest frisse kleur wit in huis

RAL 9016 staat ook wel bekend als verkeerswit en wordt gezien als de meest frisse tint wit die u op uw muren en plafonds kunt aanbrengen. Maar hoe ziet RAL 9016 eruit in de woonkamer of in uw keuken? Hoe lang blijft het zo wit?

In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en nemen we u mee in de frisse wereld van verkeerswit! Ervaar hier welke RAL 9016 Verkeerswit verven er zoal bestaan en welke het beste in bouwmarkt of onlinehandel aangeschaft kan worden.

Populaire RAL 9016 verf van 2019

Bekijk ons overzicht van RAL 9016 verven en merken, en vergelijk eenvoudig het verbruik gemiddeld per m2 en de prijs.

Beste keuze

Ral-9016-Sigma-sigmatex-latex
Sigma Latex

Goedkope keuze

Wijzonol Muurverf

Aanbevolen keuze

Ral-9016-Sikkens-Alpha-Projecttex
Sikkens Latex

De muurverf van Wijzonol is de perfecte oplossing voor bijna iedere klus. De prijs per m2 is zeer vriendelijk dus mocht je een foutje maken dan is een nieuwe pot zo bestelt tegen een lage prijs.

RAL 9016 muurverf vergelijken en kopen

Bijna alle grote bouwmarkten in Nederland bieden RAL 9016 muurverf of plafondverf aan. Praxis heeft met haar Perfection Lak Hoogglans zelfs een verf die u ook buiten kunt gebruiken. Verkeerswit kunt u ook kopen bij de Gamma, Karwei, Hornbach en online winkels.

We adviseren u hierbij niet teveel naar de prijs te kijken. Flexa is bijvoorbeeld misschien de meest goedkope optie: maar u heeft hier vaak dikke lagen voor nodig om verkleuring op lange termijn te voorkomen. Voor professioneel gebruik zouden wij bijvoorbeeld eerder Sikkens Alphatex SF aanraden. Bij dezen een greep uit de RAL 9016 muurverf en -lak:

Verf product (RAL9016)Ondergrond~M² per literPrijs indicatieBekijken
Wijzonol Muurverf MatSteen
Stucwerk
Behang
Beton
> 8 m2€ 1,31 (per m2)
Sikkens Alphacryl Pure Mat SFSteen
Stucwerk
Behang
> 10 m2€ 1,98 (per m2)
Sigma Sigmatex Superlatex MattSteen
Stucwerk
Behang
Beton
> 8 m2€ 2,02 (per m2)
Histor Structuur Muurverf Wit FijnSteen
Stucwerk
Behang
Beton
~4 m2€ 2,35 (per m2)

Andere RAL 9016 verf merken

histor structuurverf fijne korrel
Histor Structuurverf
Wijzonol Mat Muurverf
Ral-9016-sikkens-alphacryl-pure-mat
Sikkens Muurverf
Ral-9016-Sikkens-Alpha-Projecttex
Sikkens Latex (Aanbevolen*)
Ral-9016-Sigma-sigmatex-latex
Sigma Latex – Superlatex

*Lees ook de uitgebreide test van het programma Radar (Avro Tros) over waarom deze witte verf als beste werd getest

Direct RAL 9016 muurverf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 
Ral-9016-Sikkens-Alpha-Projecttex
Sikkens Alpha Projecttex RAL 9016

*Onze Aanbeveling: Sikkens Alpha Projecttex

Sikkens Alpha Projecttex is de witte verf die specialisten zelf ook aanschaffen als ze met de klus beginnen. Als ze tenminste niet voor de maximale marge gaan, want producten van hoge kwaliteit komen nu eenmaal met een prijs. Zo is de 2,5 liter variant gemiddeld € 35.- en krijg je de 10 liter variant (handig voor grotere projecten) voor gemiddeld € 140,-. Maar de prijs/kwaliteit verhouding is bij deze verf optimaal!

Grootste Pluspunten:

  • Beste uit de test van het programma Radar (Avro Tros)
  • In verschillende types wit verkrijgbaar
  • Schrobvast en zeer goed dekkend
  • Ook verkrijgbaar in andere wittinten

Zo koopt u eenvoudig RAL 9016 muurverf bij de bouwmarkt

Wij ontvangen geregeld vragen over hoe en waar RAL 9016 muurverf of lak gekocht kan worden. In bovenstaand tabel ziet u enkele voorbeeld van prijzen en producten maar geen winkels waar u het kan kopen. In de volgende stappen kiest en koopt u heel eenvoudig RAL 9016 muurverf of lak bij de bouwmarkt

Als u naar de website van Gamma, Karwei etc. gaat ziet u het overzicht dat te koop is bij deze bouwmarkt. Aan de linkerkant van uw scherm kunt u sorteren op categorieën. Als u op zoek bent naar RAL 9016 muurverf voor uw interieur zoals binnenmuren drukt u op latex. Hier zult u dan het overzicht krijgen van het merk van uw keuze.

Verbruik, ondergrond, type kleur en meer informatie

Informatie over verbruik, op welke ondergrond de latex of lak te gebruiken is, type kleur en overige informatie kunt u vinden zodra u op een product klikt en de tekst rechts naast de product foto leest. Hieronder kunt u aangeven hoeveel liter u wilt bestellen waarna u op “In winkelmand” drukt om het bestelproces te starten.

Verfklus aan een vakman uitbesteden

Uw zoektocht naar RAL 9016 muurverf is niet succesvol of te lastig om zelf uit te voeren en vervolgens accuraat aan te brengen? Middels klik op onderstaande knop plaatst u eenvoudig en gratis uw verfklus online en biedt hem aan vaklui aan:

Zo ziet RAL 9016 eruit in woonkamer en keuken

RAL 9016 wordt in de volksmond ook wel ral spierwit genoemd. Dit komt doordat het, in tegenstelling tot wat RAL 9010 zuiverwit suggereert, de kleur wit in zijn meest pure zin benaderd. Minieme tinten geel of blauw (die in andere RAL wit kleuren wel voorkomen) zijn hier ook niet aanwezig. Om een vergelijking te trekken: RAL 9001, créme wit, lijkt bijvoorbeeld een beetje op koffiemelk. Lees hier meer over de verschillende tinten witte verf.

Het is echter niet zo dat u er pijn in de ogen van krijgt: in tegenstelling tot fel wit, oogt het een stuk frisser. Het is hiermee perfect voor huizen met weinig daglicht of wanneer u het wilt gebruiken in combinatie met andere kleuren. In de bouw wordt het tegenwoordig dan ook steeds meer gebruikt als standaardkleur wit voor wanden en plafonds. 

Nemen we RAL 9016 vs 9010 in ogenschouw, is eerstgenoemde een perfecte keus voor puur witte muren in uw huis. Verkrijg hieronder een voorbeeld van de kleur in het interieur:

RAL 9016 in de woonkamer

Met verkeerswit creëert u algauw een modern en licht uiterlijk in uw huis! De spierwitte kleur is daarom perfect om te gebruiken met contrasterende, donkere tinten voor een optimaal effect. Pas echter op: teveel wit en alles lijkt erin weg te vallen. Mocht u voor een volledig witte RAL 9016 muren en plafond gaan, kunt u bijvoorbeeld er ook voor kiezen om de kleur te combineren met RAL 9010 of RAL 9001.

RAL 9016 in de keuken

In de keuken komt deze tint goed tot zijn recht. Dit komt door de frisse, pure wit-tint: dit zorgt ervoor dat keukengerei zeer ‘clean’ en strak oogt. Het geeft een warme en vooral lichte uitstraling aan uw keuken, zeker in combinatie met stenen keukenbladen.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *