Nanocoating.nl

Muur waterdicht maken doe je zo met alle info

Vochtige muren kunnen nadelige gevolgen hebben voor zowel je woning als voor je gezondheid. Daarom is het waterdicht maken van muren geen overbodige luxe, maar een noodzaak. In dit artikel vind je manieren om muren te beschermen tegen vocht en de bijbehorende kosten. Vochtproblemen in huis kunnen tal van risico’s met zich meebrengen; bij koud weer kunnen er scheurtjes ontstaan in deze natte gevels waardoor extra vocht kan doorsijpelen en ook de binnenmuren kunnen worden aangetast. Als hier niets aan wordt gedaan, kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid van de bewoners en van het huis. Onder andere ademhalingsproblemen, astma en reumatische symptomen kunnen verergeren door de overmatige vochtigheid in huis, terwijl er ook ronduit niet mooi uit ziet. Laat staan nog een de vermindering van de waarde van je woning. Dus daarom wat ons betreft, een muur waterdicht maken heeft altijd prioriteit.

Hierom moet jij je muren waterdicht maken

Vocht in je binnen- en buitenmuren wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. De schade kan flink in de papieren lopen en ook voor je gezondheid is het absoluut niet bevorderlijk. De gevolgen van waterschade in je muren:

 • Het veroorzaakt scheuren, vooral als het vriest;
 • Doorslaand vocht;
 • Ontstaan van schimmels;
 • Verergering van reuma en astma;
 • Allergieklachten;
 • Bruine vlekken op de muren.

Deze gevolgen hebben vaak een duidelijke oorzaak: slecht voegwerk of veroudering van de steenstrips.

Verflaag expert tip

Wil jij ook het maximale en beste resultaat bij het waterdicht maken van je muren? Ons advies is om altijd te impregneren als het 5 graden of warmer is. Ook adviseren wij om altijd te kiezen voor een impregneermiddel op basis van nano technologie. Dit zorgt ervoor dat ook de kleinstje gaatjes gedicht worden. Daarbij adviseren wij ook altijd om beschermingsmiddelen te kopen zoals een bril, handschoenen en mondkapje.

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Je muur waterdicht maken met krachtige nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Muur waterdicht maken

Muur waterdicht maken kan je eenvoudig zelf doen

Zo kies je de beste impregneermiddel van je muur

Het kiezen van de juiste coating om je buitenmuur of binnenmuur waterdicht te maken kan een ontmoedigende klus zijn, vooral als je niet bekend bent met de verschillende soorten coatings die beschikbaar zijn. Bij de keuze van een waterdichte coating is het belangrijk rekening te houden met verschillende factoren, zoals het type ondergrond dat wordt beschermd (beton, baksteen, enz.), de omgevingsomstandigheden die de prestaties van de coating kunnen beïnvloeden en de kosten.

Het type oppervlak dat je waterdicht maakt zal ook een factor zijn bij het kiezen van de juiste coating. Betonnen binnenmuren of buitenmuren kunnen een andere coating nodig zijn dan baksteen of hout. De krachtige alles kunner om een buitenmuur waterdicht te maken of binnenmuur waterdich te maken is wat ons betreft nano coating. Nano coatings zijn ook uitermate geschikt om bakstenen muur waterdicht te maken, maar ook kalkzandsteen waterdicht te maken en zelfs ondergronde muren waterdicht te maken. Zoals muren in kelders bijvoorbeeld.

Kosten zijn een andere belangrijke overweging bij het selecteren van een waterdichte coating. Hoewel het meestal de moeite waard is om te investeren in coatings van hogere kwaliteit voor een betere bescherming, zijn er veel economische opties beschikbaar die aan je behoeften kunnen voldoen en toch binnen het budget blijven. Ook hierin adviseren wij altijd om te gaan voor de beste optie ook al kost deze meer per vierkante meter. Zeker met deze dure tijden in Nederland kan je er soms maar beter voor kiezen om te beschermen en te voorkomen, dan om te vervangen.

Daarom adviseren wij altijd om muren waterdicht te maken met de nano coatings van Nanocoating.nl. De NC Nano coating voor steen in combinatie met de NC Nanoreiniger voor steen geeft, uit onze ervaring, het beste resultaat voor je muren waterdicht te maken.

Je muur waterdicht maken doe je zo (stappenplan)

 1. Stap 1. Bereid de muur voor door hem te reinigen met een nanoreiniger (bijvoorbeeld de NC Nanoreiniger voor steen) en water en vervolgens goed af te spoelen. Laat het oppervlak volledig drogen alvorens over te gaan tot het waterdicht maken.
 2. Stap 2. Breng een waterdichte coating zoals de krachtige op nano gebaseerde NC Nano coating voor steen. Deze coating wordt door middel van een blokkwast, roller of drukspuit aangebracht op de muur. Lees altijd eerst goed de instructies van de fabrikant.
 3. Stap 3. Dicht de randen en hoeken af met een geschikte kit; dit is vooral belangrijk als er regelmatig vocht in contact kan komen met deze gebieden, omdat ze extra bescherming nodig hebben tegen de elementen.
 4. Stap 4. Plaats gootstukken langs vensterbanken, deuropeningen en andere gebieden waar water in de muur kan komen.
 5. Stap 5. Breng ten slotte met een kwast of roller een toplaag waterdichte coating aan om een extra beschermingslaag tegen vocht en andere omgevingselementen te creëren. Een tweede of derde laag NC Nano coating voor steen is wat ons betreft een uitstekende keuze. Laat het geheel drogen voordat je de muur in gebruik neemt.

Met deze eenvoudige stappen kan je jouw buitenmuur en muur oppervlakken eenvoudig beschermen tegen slijtage, vocht en meer, waardoor de muren langer meegaan en beter worden onderhouden.

Koop je muur impregneermiddel online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je buitenmuren waterdicht maken en te beschermen tegen water en vuil bij onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Direct je buitenmuur waterdicht maken?

Bestel dan vandaag nog krachtige nano coatings bij Nanocoating.nl

 

Veelgestelde vragen over (buiten)muur waterdicht maken

Je buitenmuren tegen vocht beschermen doe je door deze te impregneren. Beton, baksteen, kalkzand alles valt te impregneren. Alleen moet je rekening houden met de zuiging waardoor je voor de ene type muur meer impregneermiddel nodig hebt dan de ander. Als je jouw buitenmuren wilt beschermen tegen vocht kijk dan eens naar een impregneermiddel op basis van nano technologie. Nano coatings wordt tegenwoordig succesvol toegepast voor vele type projecten waaronder het krachtig en echt waterdicht behandelen van buitenmuren. Wij adviseren daarom ook altijd de NC Nanoreiniger voor steen in combinatie met de NC Nano coating voor steen van Nanocoating.nl.

Je buitenmuren tegen vocht beschermen doe je door deze te impregneren. Beton, baksteen, kalkzand alles valt te impregneren. Alleen moet je rekening houden met de zuiging waardoor je voor de ene type muur meer impregneermiddel nodig hebt dan de ander. Als je jouw buitenmuren wilt beschermen tegen vocht kijk dan eens naar een impregneermiddel op basis van nano technologie. Nano coatings wordt tegenwoordig succesvol toegepast voor vele type projecten waaronder het krachtig en echt waterdicht behandelen van buitenmuren. Wij adviseren daarom ook altijd de NC Nanoreiniger voor steen in combinatie met de NC Nano coating voor steen van Nanocoating.nl.

Beton kan je eenvoudig waterdicht maken door een impregneermiddel te gebruiken. Wij adviseren altijd om beton te behandelen met nano coatings. Specifiek adviseren wij om te gaan voor de NC Nanoreiniger voor beton in combinatie met de NC Nano coating voor beton van Nanocoating.nl. Eerst het beton goed schoonmaken met de krachtige nanoreiniger en daarna de nano coating volgens de instructies aanbrengen. Zo heb jij waterdicht beton!

Bij de bekende doe-het-zelf zaken zoals Gamma, Praxis, Hubo en Hornbach zijn er producten die je kunnen helpen om je muren waterdich te maken. Deze winkels bieden alleen niet de krachtige nano coatings aan die wij op Verflaag.nl toch adviseren om je muren waterdicht te maken. Ga daarom naar Nanocoating.nl en als je actief opzoekt bent naar een krachtig impregneermiddel voor je buitenmuren of binnenmuren.

Heb je een vraag over muur waterdicht maken? Wij helpen!

De laatste opmerking en 4 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
9 antwoorden
 1. Ed zegt:

  Ik wil twee bakstenen schoorstenen waterdicht maken. Elk voor de helft. Ene helft is van de buren, andere van mij. Wat kan ik het beste gebruiken? Wil er eigenlijk nooit meer naar omkijken.

  Alvast bedank.

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Ed, Dan kan je het beste gebruik maken van NC Nanoreiniger voor steen en de NC Nano coating voor steen van Nanocoating.nl. Eenvoudig zelf aan te brengen waarna je er jarenlang geen omkijken meer naar hebt.

   Beantwoorden
 2. Stephan zegt:

  Hoi, volgens mij wordt er bij alle genoemde oplossingen uitgegaan dat de buitenkant van de muur behandeld wordt. Wat zou een goede oplossing zijn om de binnenkant van de buitenmuur, voordat er issolatie en een binnenmuur worden aangebracht, vochtwerend te maken? We maken dus zelf een spouwmuur, maar willen eerst de buitenmuur aan de binnenkant vochtwerend maken.

  Beantwoorden
 3. Kenneth zegt:

  Hallo!
  Graag zou ik douchewand dat betegeld is met laagjes natuursteen waterafstotend maken. Dit om te zorgen dat het water niet tussen de openingen loopt om schimmels te voorkomen. De natuursteen zijn grijze laagjes boven op elkaar en zou dus een soort van transparante coating of dergelijke moeten zijn.

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Hoi Kenneth,

   Zo te horen ben je op zoek naar een transparante tweecomponenten polyurethaan coating. Met de juiste primer kan deze ook op natuursteen worden aangebracht.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 4. Paul De Wals zegt:

  Geachte, ik zou ons tuinhuis, opgebouwd in grijze, poreuze betonstenen, graag willen waterdicht maken en daarna schilderen (van de buitenmuren). Welke welke verf (UV-bestendig + kleurvast) zou ik hiervoor dan moeten bestellen, en hoeveel lagen moet ik dan schilderen ? De te schilderen oppervlakte bedraagt ca. 60 m².

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Paul,

   Voor een betonstenen buitenmuur kan je de Sikkens Alphatex IQ gebruiken. Deze is goed weervast en dekt uitstekend. Het merk staat bekend om kwaliteitsverf dus over de kleurvastheid hoef jij je geen zorgen te maken. Gebruik wel een fixeermiddel vooraf (zoals de Sikkens Alpha Aquafix uit dezelfde lijn) om de zuigende werking van de poreuze betonstenen op te heffen. Je hebt minimaal 2 lagen nodig.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 5. Ruben zegt:

  Hallo! Goed artikel, zeer leerzaam. Korte vraag. Als ik zoek op waterglas kom ik ook (natron)waterglas producten tegen (1lt van merk Orphi) bij diverse drogisterijen. Is dit hetzelfde als het waterglas/kiesol waar jullie het in dit artikel over hebben? Kan ik deze dus ook gebruiken om de muur mee waterdicht te maken? Bedankt en groeten, Ruben

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Ruben,

   Bedankt voor je compliment!

   Wij zijn helaas niet bekend met natron waterglas van Orphi en kunnen dus helaas niet zeggen of dit dezelfde werking heeft. Als we de informatie lezen zou het goed kunnen, maar we raden je aan het voor de zekerheid even na te vragen bij de betreffende drogisterij.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *