Nanocoating.nl

Kelder verven klusgids

Wil jij je vochtige keldermuur verven, maar weet je niet hoe? In dit artikel helpen wij je op weg met een handige handleiding en geven we tips over producten die geschikt zijn voor het verven van de keldermuur.

Muren in de kelder verven

Misschien kom jij, net als wij, het liefst zo min mogelijk in de kelder. We zien deze ruimte vaak niet als onderdeel van onze woonruimte, dus de keldermuur verven is vaak niet één van de eerste taken op ons lijstje. Maar of je nu een nieuwe woning met kelder gaat bewonen of een oude kelder schilderen wilt: onderschat de waarde van deze klus niet.

Vaak is de kelder een vochtige ruimte en loont het zeker om de ruimte waterdicht te maken. Doe je dit niet dan zijn vocht- en/of schimmelplekken het gevolg.

Verf voor in de kelder kopen

Hieronder een aantal producten die zeer geschikt zijn voor het schilderen van nieuwe en oude keldermuren:

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Professionele kelderverf
(Schimmelbestendig en mat)

Sigmaresist Fungi

Ondergrond voor iedere verf
(Geen speciale kelderverf nodig)

Alabastine-Xtra-Voorstrijk
Alabastine Xtra Voorstrijk

Voorstrijk en muurverf in 1
(Snel klaar met de klus)

Alabstine-2in1-Muurverf-Kelder
Alabstine 2in1 Muurverf

Vochtige muur schilderen? Zo doe je dat.

Bedenk eerst welk product je wilt gebruiken. Ga je voor een schimmelbestendige verf? Breng dan een voorstrijkmiddel aan. Kies je voor een alles in één verf zoals die van Alabastine? Dan is een voorstrijk niet nodig. Hieronder een stappenplan voor het aanbrengen van de Alabastine muurverf voor vochtige muren en kelders:

 1. Schoonmaken: om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht, is het belangrijk dat de keldermuur schoon en vetvrij is. Ook schimmels, kalk en zoutresten moet je grondig verwijderen.
 2. Drogen: het is belangrijk dat de muur zo droog mogelijk is. Laat dus goed ventileren en droog de keldermuur met een doek. Heb je een erg vochtige muur? Gebruik dan een haarföhn om de ondergrond te drogen.
 3. Zorg voor een egale ondergrond: verwijder losse stukken muur en vul deze op met muurvuller op cementbasis.
 4. Keldermuur schilderen: de verflaag dekt in één keer maar is optimaal vochtwerend in twee lagen. Breng de eerste laag aan met een kwast zodat de poriën van de keldermuur goed gevuld zijn. Breng de tweede laag na minimaal 24 uur aan met een vachtroller.

In vergelijking met je bank impregneren komt hier dan toch weer wat andere zaken bij kijken.

Bekijk hieronder het korte filmpje “Vochtige muur verven” van Alabastine voor meer tips:

Vochtige kelder impregneren in plaats van verven

Is het niet zo belangrijk dat de keldermuur netjes en egaal eruit ziet? Dan kan je er ook voor kiezen om een kelder te impregneren (ook wel hydrofoberen genoemd). Dit is een eenvoudige optie om de keldermuur vochtwerend te maken. Impregneren zijn transparant, dus je blijft de originele muur zien. Er zijn diverse impregneermiddelen verkrijgbaar, waarmee je direct aan de slag kunt.

Bijvoorbeeld dit impregneermiddel van het merk OAF. De impregneer kan op vele ondergronden worden toegepast zoals: kalkzandsteen, minerale-pleisters, niet geglazuurde tegels, minerale-verven, goed beton, kunststeen (cementgebonden) en vele betonsoorten.

Direct kelder verf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Op zoek naar mat en authentiek? Gebruik kalkverf

Sommige oude huizen hebben een kalkverf kelder. Kalkverf, witkalk of witsel werd vroeger namelijk vaak standaard toegepast in de kelder. Het was goedkoop, snel en ook nog eens schimmelwerend. Een nadeel van dit soort kalkverf kelders is dat er moeilijk over de kalk kan worden geverfd. Ook geeft het af bij aanraking en kunnen je spullen een witte waas krijgen.

vochtige kelder verven

Vochtige kelder verven? Gebruik dan liever geen kalkverf maar een verf speciaal voor vochtige muren

Kalkverf heeft door de jaren heen vele innovaties ondergaan. Niet langer is een kalkverf kelder kwetsbaar. Anno nu heeft kalkverf diverse voordelen voor je keldermuur. Het is bijvoorbeeld een milieuvriendelijke verf met een prachtig matte uitstraling. Daarnaast geeft het een verfrissend, authentiek effect aan de keldermuren en werkt het brandvertragend.

Wil jij kalkverf aanbrengen op jouw keldermuur? Gebruik er dan altijd één van goede kwaliteit!

Let op: kalkverf is niet geschikt voor het schilderen van erg vochtige keldermuren.

Kelder witten in één keer

Gaat jouw voorkeur uit naar het witten van de keldermuren? Dit is zeker een optie. Kies altijd voor een kwaliteitsverf. Je wilt te allen tijde afbladderende verf in de kelder voorkomen. De 2-in-1 muurverf voor vochtige muren en kelders, van Alabastine, is uitermate geschikt voor een vochtige kelder. Het voordeel hiervan is dat je niet laag op laag hoeft te werken in je donkere kelder, want deze verf bestrijdt vochtdoorslag en vochtplekken én geeft je muren direct een witte kleur.

Tip: heb je in je kelder veel last van schimmel? Bekijk dan ons artikel over schimmelwerende verf en vergelijk diverse producten voor jouw keldermuren.

Meer lezen over verfproducten?

Heb je vragen over het verven van de kelder? Wij helpen!

2 antwoorden
 1. Marie zegt:

  Bedankt voor het delen van deze tips om vochtige muren te schilderen. Ik heb in het verleden veel vochtproblemen in mijn kelder gehad en wil deze in de toekomst voorkomen door de muren een beschermlaag te geven. Ik ga de stappen meenemen in het proces!

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Graag gedaan Marie!

   We zijn blij om te horen dat je iets hebt aan onze tips over het verven van vochtige muren.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *