Klusgids kelder verven

Bescherm je kelder tegen vocht en schimmel met onze kelder verven klusgids. Graag gedaan!

Muren in de kelder verven – een waardevole klus

Misschien kom jij, net als wij, het liefst zo min mogelijk in de kelder. We zien deze ruimte vaak niet als onderdeel van onze woonruimte, dus de keldermuur verven is vaak niet één van de eerste taken op ons lijstje. Maar of je nu een nieuwe woning met kelder gaat bewonen of een oude kelder renoveren wilt: onderschat de waarde van deze klus niet.

Vaak is de kelder een vochtige ruimte en loont het zeker om de ruimte waterdicht te maken. Er zijn verschillende manieren om hieraan te werken, maar een voor de hand liggende optie is het schilderen van je kelder met een vochtwerende verf. Deze ondergrondse ruimte oogt na de schilderbeurt lichter en frisser, maar is dan ook bestand tegen optrekkend vocht.

Wil jij je vochtige keldermuur verven? Lees verder voor de tips en trucs.


Vochtwerende verf kopen en schimmelbestendige verf kopen

Alabastine-Xtra-Voorstrijk
Alabastine Xtra Voorstrijk
Wijzonol Gevelimpregneer
One-Kalkmatverf
Histor One Kalkmatverf
Alabstine-2in1-Muurverf-Kelder
Alabstine 2in1 Muurverf Kelder
ruwol-waterglas
Ruwol Waterglas

Kelder impregneren

Kelders bestaan vaak uit betonnen muren, die erg vochtig zijn. Een goede oplossing is het impregneren, ook wel hydrofoberen, van de wanden. Er zijn diverse impregneermiddelen verkrijgbaar, waarmee je direct van start kunt. Bekijk hier een geschikt kant-en-klaar impregneermiddel.

Kalkverf kelder

Ook een goede optie voor je keldermuren: kalkverf. Kalkverf heeft diverse voordelen, zoals het duurzame karakter. Daarbij geeft dit middel een verfrissend, authentiek effect aan de muren en werkt het brandvertragend. Maar het grootste voordeel in dit geval is toch wel dat het mos- en schimmelwerend werkt. Ben jij op zoek naar een goede kalkverf voor in de kelder?

Kelder witten

Gaat jouw voorkeur uit naar het witten van de keldermuren? Dit is zeker een optie. Kies altijd voor een kwaliteitsverf. Je wilt te allen tijde afbladderende verf in de kelder voorkomen. De 2-in-1 muurverf voor vochtige muren en kelders, van Alabastine, is uitermate geschikt voor een vochtige kelder. Het voordeel hiervan is dat je niet laag op laag hoeft te werken in je donkere kelder, want deze verf bestrijdt vochtdoorslag en vochtplekken én geeft direct je muren een witte kleur.

Tip: ben jij op zoek naar een goede verf tegen schimmel? Bekijk dit artikel eens en vergelijk diverse producten voor jouw keldermuren.

Direct kelder verf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *