Nanocoating.nl

Tent en tentdoek impregneren is een fluitje van een cent

Er gaat niets boven kamperen in je eigen tent, of het nu gaat om een reis door het land, een weekendje weg of een langer verblijf in de natuur. Maar dat brengt een belangrijke verantwoordelijkheid met zich mee: je tent water- en weerbestendig houden. Een van de beste manieren om dit te doen is door uw tent te impregneren – en dit artikel laat zien hoe u dat doet. Impregneermiddel is in feite een soort waterafstotende spray. Wist je dat tent en tentdoek impregneren een fluitje van een cent is? Met de juiste producten doe je het heel eenvoudig zelf.

Het impregneren van je tent beschermt niet alleen tegen barre weersomstandigheden, maar zorgt er ook voor dat je tent vrij blijft van schimmel en meeldauw, die na verloop van tijd schade kunnen veroorzaken. Door je tent goed te impregneren, is het klaar voor alles wat moeder natuur hem toewerpt.

Door deze 4 voordelen wil jij vandaag nog tent en tentdoek impregneren

  1. Verbeterde duurzaamheid: Het impregneren van je tent met een impregneermiddel verbetert de duurzaamheid van de stof en de naden, waardoor deze beter bestand is tegen slijtage gedurende lange perioden
  2. Meer comfort: Met een waterdichte tent kan je met een gerust hart genieten van de wetenschap dat er geen vocht binnensijpelt tijdens regenachtige dagen of door condensatie op de binnenwanden. Dit maakt je kampeerervaring veel aangenamer en comfortabeler
  3. Gemakkelijker schoonmaken: Een geïmpregneerde tent is gemakkelijker schoon te maken omdat vuil minder snel blijft plakken en modder zonder problemen kan worden weggeveegd
  4. Hogere doorverkoopwaarde: Regelmatig impregneren van je tent verhoogt de doorverkoopwaarde van je tent, mocht je besluiten deze later te verkopen. Een goed onderhouden tent gaat namelijk langer mee, heeft minder scheuren en kan zo goed als nieuw worden verkocht

Het impregneren van je tent is een belangrijk onderdeel van het behoud van de kwaliteit voor de komende jaren – dus zorg ervoor dat je het goed doet! Lees verder voor de stappen die u moet nemen om uw tent correct te impregneren

Impregneer tent en tentdoek alleen met de beste producten

Wil je net als een professional jouw tent impregneren als een expert? Koop dan kwaliteitsproducten die je hieronder kan vinden. Pas op dat goedkoper impregneermiddel vaak een duurkoop is gezien de kwaliteit van deze impregneer vaak maar een paar weken goed blijft. Je wilt niet iedere 2 weken opnieuw alles moeten impregneren.

NC Nano Coating voor textiel, leder en suede

Bescherm textiel, leder en suède met echte Nano coatings

NC Nano coating voor textiel, leder en suède is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, textiel, leder en suède. De meest ideale en beste oplossing om textiel, leder en suède te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met een spuit (meegeleverd bij Nanocoating.nl) en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor textiel. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Wil jij ook het maximale en beste resultaat bij het impregneren van je tent of tentdoek? Ons advies is om altijd te impregneren als het 5 graden of warmer is. Ook adviseren wij om altijd te kiezen voor een impregneermiddel op basis van nano technologie. Dit zorgt ervoor dat ook de kleinstje gaatjes gedicht worden. Daarbij adviseren wij ook altijd om beschermingsmiddelen te kopen zoals een bril, handschoenen en mondkapje.

Tent en tentdoek impregneren

Tent en tentdoek impregneren kan je eenvoudig zelf doen

Natuursteen impregneren doe je zo (stappenplan)

  1. Bereid je tent voor: Voordat je begint met het impregneerproces, moet je jouw tent grondig schoonmaken en volledig laten drogen aan de lucht.
  2. Breng de oplossing aan: Zodra je tent droog is, breng je de impregneeroplossing aan volgens de instructies van de fabrikant en gebruik je een zachte borstel of doek om het in alle delen van de stof te werken. Let vooral op naden en andere plekken waar water kan binnensijpelen. Textiel impregneren doe je alleen wel met speciale impregneermiddelen. Lees dus eerst goed of het middel wel voor textiel is.
  3. Laten drogen: Laat je tent een paar uur of een nacht zitten zodat de oplossing goed kan intrekken.
  4. Geniet van het buitenleven: Nu je tent volledig geïmpregneerd is, kan je hem met een gerust hart meenemen op al je buitenavonturen! Geniet van de zonder dat je je hoeft zorgen te maken dat water of andere elementen je tent beschadigen.

Het impregneren van je tent is een belangrijk onderdeel van het behoud van de kwaliteit en het verlengen van de levensduur. Met bovenstaande stappen kan je jouw tent gemakkelijk jarenlang in topconditie houden! Succes en veel kampeerplezier!

Koop je tent en tentdoek impregneermiddel online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je tent te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Heb je een vraag over het impregneren van tent, voortent of tentdoek? Wij helpen!

De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *