Nanocoating.nl

Lambrisering verven in 4 stappen

Waar tot een aantal jaar geleden de lambrisering vaak uit een huis werd gesloopt is het aanbrengen van lambrisering, weliswaar in een nieuw jasje, tegenwoordig weer helemaal terug. In dit stappenplan leggen we uit hoe je een lambrisering, zowel op gladde- als structuurmuren, kunt verven.

In 4 stappen naar een strakke lambrisering

Een strakke lambrisering verven is niet moeilijk als je de juiste producten gebruikt en ons handige stappenplan. Zorg er eerst voor dat je al het benodigde materiaal in huis hebt. Voor het verven van lambrisering heb je nodig:

Stap 1 de muur ontvetten

Zorg voor een stofvrije- en ontvette ondergrond voordat je begint met verven. Je kan de muur ontvetten door deze af te nemen met een natte doek voorzien van verdunde St. Marc of ammonia. Zorg ervoor dat je de muur niet te nat maakt als hier al behang op zit.

Stap 2 bepaal de hoogte van je lambrisering

De hoogte van de lambrisering is een kwestie van smaak en kun je bijvoorbeeld laten afhangen van de hoogte van je meubels of stopcontacten. Op het oog is het mooier om de lambrisering 10 à 15 cm boven de meubels uit te laten komen op die muur. Je kunt ook een bepaalde verhouding nastreven, zoals die van de gulden snede? De ‘gouden proportie’ bereik je door de verhouding 38,2% : 61,8% na te streven.

Stap 3 teken de hoogte van de lambrisering

Het mooiste resultaat bereik je door een lijn te zetten met een waterpas (of een kruislijnlaser). Plak het te verven deel af met afplaktape. Zorg voor goede afplaktape, zodat de verf niet onder de tape doorloopt, want dit is funest voor een strak resultaat. Het is verstandig om alle randen/ hoeken van de lambrisering af te plakken:

lambrisering verven

Verf je meubels en decoratie mee in de lambrisering volgens de laatste trends! Bron: Histor

Tip voor een extra mooi resultaat, en essentieel bij het lambrisering verven op een structuur muur, is het aanbrengen van een dun laagje acrylaatkit op de overgang van de muur en de tape.  Zorg dan wel dat het overschilderbare kit is!

Stap 4 de lambrisering verven

Verf, nu de kit nog nat is, met een kwast als eerste de randen van de afgeplakte lambrisering en verwijder daarna gelijk de afplaktape. Vervolgens verf je de rest van de muur met een roller tot de lambrisering af is. Voor het mooiste verfresultaat verf je in banen, die elkaar overlappen.

Tip: verf de muur vervolgens gelijk nog een keer na als het geheel niet goed gedekt is. Je hoeft hiermee niet te wachten totdat de verf droog is.

De mooiste lambrisering verven met deze producten

Of het nu gaat om witte verf of verf in een trendy kleur, er zijn een aantal mooie producten die je heel eenvoudig aanbrengt in de door jou gewenste afwerking (zijdeglans, mat of ultramat). Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we er alvast drie voor je op een rij gezet die je gemakkelijk online kunt bestellen:

Flexa Powerdek

+ Echt doe-het-zelf merk
+ In alle kleuren te mengen
+ Budgetvriendelijk
+ Online & bouwmarkt

Muurverf-Flexa-powerdek-muren-en-plafonds
Sikkens Alpha Projecttex

+ Professioneel verfmerk
+ In alle kleuren te mengen
+ Dekt in 1 keer
+ Alleen online

Sikkens-Alphatex-SF
Histor Monodek

+ Vernieuwde formule
+ Afwasbaar
+ In alle kleuren te mengen
+ Online & bouwmarkt

histor monodek

Verflaag expert tip

Ga jij voor een klassieke ton sur ton lambrisering of juist een knalkleur? Je hebt de keuze uit alle kleuren van de regenboog en nog meer! Bij online verfwebwinkels kan je zelfs kiezen uit bijzondere kleurcollecties van andere merken. Ben jij bijvoorbeeld helemaal verliefd op een kleur van Farrow & Ball, dan kan je deze kleur kiezen uit de F&B kleurenwaaier en laten mengen in Flexa muurverf.

Lambrisering verftrends

Op interieurbeurzen en woonblogs zien we steeds meer creatieve varianten op de klassieke lambrisering. Soms worden zelfs meubels of decoratiestukken meegenomen in de verf. Hieronder een paar leuke en opvallende trends.

Slordige lambrisering verven

Ben jij niet zo rechtlijnig? Je kunt ook kiezen voor een meer speelse- en stoere lambrisering. Kijk eens naar het verven van een slordige lambrisering. In plaats van een strakke overgang tussen twee kleuren bepaal je zelf hoe deze overgang loopt, bijvoorbeeld door willekeurig met een blokwitter strepen te trekken. Dit scheelt je niet alleen veel afplakwerk, maar geeft ook een bijzonder effect!

Ondersteboven

In plaats van de klassieke witte kleur boven en gekleurde lambrisering onder, kan je het ook omdraaien! Verf de muur (en als je durft het plafond) in een mooie donkere kleur en ga voor een lichte kleur als lambrisering.

Lambrisering op je meubels

Laat de kleur van de lambrisering doorlopen in je meubelstukken voor een rustig geheel. Of ga nog een stap verder en verf meubelstukken mee in dezelfde kleur. Bijvoorbeeld een kast, schilderij of wandmeubel valt zo creatief weg in de achtergrond.

Houten lambrisering verven

In oudere woningen tref je nog wel eens een houten lambrisering aan. Soms is de kwaliteit dusdanig, dat de lambrisering gesloopt moet worden, maar het kan ook een prachtig authentiek detail van de woning zijn. Een likje verf kan zo’n lambrisering dan nieuw leven inblazen. De stappen die je daarvoor doorloopt zijn gelijk aan stap 3 en 4 van het eerder geschreven stappenplan ‘houten plafond opknappen’.

Lambrisering verven op de kinderkamer

Ook op de kinderkamer kan een lambrisering net dat beetje extra toevoegen om het geheel af te maken. Het is een overweging waard om de lambrisering in hoogglans lak uit te voeren, waardoor je een mooi contrast met matte muurverf en een super goed te reinigen oppervlak creëert. Of denk aan het schilderen van de lambrisering in schoolbordverf. Deze Histor schoolbordverf kun je in alle mogelijke kleuren laten mengen, dus dat is zeker een pré!

Koop alle benodigdheden online

Vind meteen wat je zoekt! Koop de verf om je lambrisering te verven bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook rollers en andere benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

 

Je lambrisering laten verven door een vakschilder

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over verf en verftrends?

Heb je een vraag over het verven van je muur? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *