Nanocoating.nl

Afplaktape – Welke soort heb je nodig voor jouw klus?

Als je gaat schilderen, is een strak eindresultaat natuurlijk heel belangrijk. Dit doe je door lijnen strak af te kaderen, maar ook door wanden en plafonds te beschermen. Voor iedere verfklus is er een passende rol afplaktape te vinden. Welke soort heb jij nodig? 

Waarom tape gebruiken + gouden tip voor strakke lijnen

Een rol tape zorgt voor een strakke verflaag op raamkozijnen, muren en plafonds, als je voor uitstekende kwaliteit kiest. Een goede afplaktape:

  1. heeft een goede kleefkracht;
  2. is eenvoudig te bevestigen in rechte lijnen;
  3. is goed verwijderbaar.

Je wilt natuurlijk niet dat je pas geverfde object op de verwijderde tape achterblijft. Het is daarom essentieel dat je de tape direct na het afronden van je klus weghaalt. Het verwijderen kan lastiger worden door meerdere verflagen en opgedroogde verf, waardoor ook de lijnen minder strak worden. Dit kun je dus voorkomen door voor de juiste afplaktape te kiezen.

7 verschillende soorten afplaktape

Er zijn veel verschillende soorten afplaktape te vinden, met allemaal hun eigen specificaties. Om je een idee te geven van welke soorten dit zijn en waar ze voor gebruikt worden, hebben wij hieronder alvast 7 soorten voor je op een rij gezet:

reguliere schilderstape
Reguliere afplaktape

1 Reguliere schilderstape

De meest universele soort is de reguliere schilderstape. Een rol tape van beschrijfbaar papier met de herkenbare lichtgele kleur. Je gebruikt deze variant voor de huis-, tuin- en keuken klussen, die geen kwetsbare ondergronden hebben. Het materiaal is eenvoudig scheurbaar en geeft het beste resultaat wanneer je het direct na de klus verwijdert.

Volgens gebruikers is de huismerk tape van de Karwei een echte aanrader. De tape is van goede kwaliteit en wordt tegen een lage prijs verkocht. Daarnaast blijft de tape goed zitten en is het makkelijk te verwijderen.

ScotchBlue schilderstape
ScotchBlue schilderstape

2 Tape voor ruwe ondergronden

Tape voor ruwe ondergronden is erg handig, want deze heeft een extra krachtige lijm. Hierdoor kun je zelfs grove materialen, zoals pleisterwerk, beton of ruig stucwerk zonder problemen afplakken.

De ScotschBlue tape is duurder dan de gemiddelde schilderstape, maar door de sterke kleefkracht ideaal voor grove oppervlakten. Let op: Door de sterke kleefkracht kan deze tape niet gebruikt worden op slecht verlijmde of andere kwetsbare oppervlakken.

frogtape afplaktape
Frogtape

3 Frogtape

Met de afplaktape van Frogtape voorkom je onregelmatige verfranden, doordat de acryl muurverf of lak niet onder de tape kruipt. Die vervelende verfvlekken zijn hiermee dus verleden tijd! De tape is geschikt op gladde en licht ruwe oppervlakten, geschilderde en gedroogde ondergronden en op ruw hout. Daarbij is het eenvoudig te verwijderen en voor binnen en buiten te gebruiken.

De Frogtape is iets prijziger dan reguliere schilderstape, maar krijgt van gebruikers wel hele goede reviews. Zo is de tape steviger waardoor het makkelijker te gebruiken en te verwijderen is. En loopt bij deze tape de verf er niet onder wat zorgt voor een erg strak eindresultaat.

Fine Line Tape Colad
Fineline hoeken

4 Fine Line tape

De Fine Line tape van Colad is extreem dun en flexibel, waardoor het makkelijk ronde vormen aanneemt zonder dat de tape scheurt of knikt. Daarnaast kun je met deze tape de ondergronden strak afpakken en hecht de verf niet aan de tape of kruipt het er niet onder. Als je precies moet werken bij lakken en verven is deze tape dus zeker aan te raden!

Volgens gebruikers zorgt de fine line tape van Colad voor een prachtig resultaat. De tape is van goede kwaliteit tegen een strakke prijs.

Direct schilderstape kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 
Tape Gold
Maskeertape Gold

5 Tape Gold

Ga je voor een perfect eindresultaat, dan heb je ook ultieme gebruiksvoorwerpen nodig. Tape Gold heeft een opvallende gouden kleur en is gemaakt van rijstpapier. Door het kwaliteitspapier krijg je harde lijnen en afscheidingen, waardoor het lijkt alsof de vakschilder op bezoek is geweest. Deze tapesoort is geschikt voor binnen- en buitengebruik dankzij de UV-bestendige beschermlaag. Na verwijdering blijven er geen lijmresten achter, dus kan je direct aan de slag!

De tape van Deltec is duurder dan reguliere afplaktape maar wordt door gebruikers omschreven als de ultieme schilderstape. De lijnen zijn strak en de tape is makkelijk te verwijderen.

Maskeertape Purple

6 Sensitive afplaktape

Wil je gaan afplakken op kwetsbare ondergronden, zoals sierlijsten, gelakte ondergronden of behang? Dan is de paarse sensitive afplaktape een goede optie, want deze tape is eveneens van rijstpapier gemaakt. De tape is eenvoudig te verwijderen, maar wel doeltreffend in gebruik.

Tape van Deltec is van goede kwaliteit en wordt vaak gebruikt door professionele schilders. De Deltec Maskeertape Purple zit in de gemiddelde prijsklasse.

Scotch afplaktape

7 UV-bestendige afplaktape

Wanneer je een klus hebt in de buitenlucht, zoals bijvoorbeeld het verven van kozijnen, is het verstandig om een ander soort tape te kiezen. Namelijk voor een UV-bestendige rol, die ook vochtbestendig is. De tape kan tot een maand blijven zitten, maar als het erg zonnig is wordt wel geadviseerd het eerder weg te halen.

De Scotsch afplaktape zit in de gemiddelde prijsklasse. Volgens gebruikers is deze tape fijn om mee te werken, komt er geen verf onder en is het makkelijk te verwijderen.

Verfklus uitbesteden

Naast deze 7 verschillende soorten, zijn er natuurlijk nog meer afplaktapes te vinden. Met dit rijtje helpen we je al een heel eind op weg bij het maken van een keuze in schilderstape. Heb je vragen over deze of andere soorten? Laat het ons dan weten, wij helpen je graag verder!

Laat je de verfklus liever door een professional uitvoeren? Via de onderstaande link plaats je jouw klus gemakkelijk online.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over verfproducten?

Heb jij vragen over afplaktape? Stel ze gerust!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *