Nanocoating.nl

De beste verfkwast

Radar testte kortgeleden diverse kwasten. Wij hebben de testresultaten voor jou op een rijtje gezet, dus ontdek snel wat de beste verfkwast is voor jouw project!

Welke professionele verfkwast moet je hebben?

Kwasten zijn er in vele soorten en maten. Je hebt brede blokwitters, kleine kwastjes voor priegel hoekjes en degelijke kwasten voor het schilderen van kozijnen. Het is belangrijk dat je van tevoren bedenkt wat je gaat verven, met welke verf en wat de ondergrond is. Deze voorbereiding kan je werk maken of breken. 

Radar kocht voor de test verschillende verfkwast merken in, zodat er een juiste weergave van het aanbod kan worden geboden. Het aanbod loopt breed uiteen, maar voor de prijzen geldt dit ook. Alle kwasten werden gekocht voor een project, dat binnenshuis werd uitgevoerd, namelijk het afwerken van hout. Ze gebruikten een watergedragen verf, waarvoor de kwasten geschikt zijn. De verfkwasten werden gekocht bij bouwmarkten, zoals Praxis, Hornbach, Karwei en Gamma, maar ook bij de Action en een verfspeciaalzaak.

Van klusvrouw tot schilder: deze experts deden de kwast test

Het testpanel bestaat uit drie experts, waaronder Tamara Vrielink ‘De klusvrouw van Amsterdam’ is regiocontactpersoon door de brancheorganisatie van klussenbedrijven.

beste verfkwast

De beste verfkwast verliest geen haren en pakt de verf goed op

Daarnaast testen ook Rutger van Antwerpen mee, die in 2018 werd gekozen tot Nederlands kampioen schilderen. Tenslotte Stefan Bakker, die uit een schildersfamilie komt en is ‘opgegroeid tussen de verfblikken.’ 

Deskundige Hans Hoogwerf is schilderdocent bij de praktijkopleidingen Onderhoud Nederland en overziet de verfkwasten-test.

Voordat er begonnen wordt met schilderen is er al één ding wat je kunt doen met betrekking tot het verfkwast haar: ‘Je voelt eerst of de kwast zacht aanvoelt en of er niet spontaan haren loslaten. Als je een los haartje ziet zitten, snij het eraf voordat je begint met schilderen’, aldus de schilderdocent.

Deze 6 verfkwasten deden mee (van budget tot professioneel)

De geteste kwasten zijn maat 16, maar de merken zijn uiteraard doorgehaald, zodat de experts niet weten welke kwast ze gebruiken. De volgende (huis)merken deden mee aan de test voor beste verfkwasten:

 1. Spectrum van de Action;
 2. Goudmeester, Karwei;
 3. Meesterhand Gold van de speciaalzaak;
 4. Copenhagen Gold, Hornbach;
 5. Professional van de Gamma;
 6. Perfection van de Praxis

8 factoren die de beste verfkwast bepalen

Er werd de experts gevraagd om te letten op diverse factoren, want een goede verfkwast heeft meer dan flexibele, stevige haren en een juist formaat. Dit zijn de bepalende elementen:

 1. Druppelt de verf van de kwast?;
 2. Hoe is de ligging in de hand?;
 3. Streepvorming na het schilderen, want we willen allemaal een streeploos resultaat;
 4. De haren in de kwast, want hoe zijn deze bevestigd en blijven ze goed zitten?;
 5. Strakheid van de gezette lijnen;
 6. Stugheid van de verfkwast;
 7. Hoe is de verf afgifte tijdens het schilderen?;
 8. Kun je de verfkwasten eenvoudig bewaren en schoonmaken?

Direct verfkwasten kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

De beste verfkwast volgens de Radar verfkwasten test

De onbetwiste winnaar van de test is de Meesterhand Gold van de verfspeciaalzaak, maar deze wordt op de voet gevolgd door Goudmeester van Karwei én Spectrum van de Action. Voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding is er in deze uitslag ruimte voor ieders behoeften, want zowel de speciaalzaak, als de bouwmarkt en de discountketen komen voor in top 3 beste verfkwasten.

Meer lezen?

Heb je een vraag over verfkwasten? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *