Nanocoating.nl

Schoolbordverf kleuren en producten

Een verf waarop je tekeningen kunt maken, thuisles geven of boodschappen op kunt schrijven? Dat is schoolbordverf in een notendop. Maar tegenwoordig is het zoveel meer! Het is een prachtige kalkmatte verf die je in vele kleuren kunt krijgen! In dit artikel vertellen we je alles over schoolbordverf.

Schoolbord verf: blauw, wit, roze en nog veel meer kleuren!

Schoolbordverf is traditioneel gezien zwart of donkergroen. Maar tegenwoordig kan je kiezen uit nog veel meer kleuren! Wat dacht je van blauw voor op een jongenskamer, lichtgroen voor in de keuken of stijlvol oud roze. En ben je toch niet helemaal blij met je kleurkeuze? Dan kan je gemakkelijk de schoolbordverf overschilderen met een andere kleur schoolbordverf. Een paar punten om rekening mee te houden bij het uitkiezen van de kleur:

  • Hoe lichter de kleur, hoe lastiger het is om standaard witte krijt leesbaar te houden. Gebruik in dat geval krijt in andere kleuren.
  • Ga je een contactoppervlak verven met schoolbordverf? Pas dan op met donkere kleuren. Door de kalk zal je namelijk snel huidvet zien en dit is niet fijn op bijvoorbeeld je keukenkastjes of een deur.
  • Kijk naar het kleurenpallet van je kamer. Wil je een vlak juist laten opvallen of zoek je meer een ton sur ton sfeer?

Tip: Kritverf en schoolbordverf worden nog wel eens door elkaar gehaald, maar let op: op krijtverf kan je niet krijten! Het woord krijt in de naam verwijst naar het kalkgehalte van deze verfsoort die zorgt voor een mooi mat uiterlijk.

Budgetvriendelijke schoolbordverf

Niet alleen bouwmarkten zoals Gamma en Hornbach verkopen schoolbordverf, maar ook interieurwinkels zoals Xenos, Action en VT wonen. Maar wist je dat er online ook kwalitatief goede schoolbordverf producten verkocht worden? Er zijn vaak interessante schoolbord aanbiedingen en je kunt vanuit je luie stoel alle benodigdheden mee bestellen. Hieronder een voorselectie van budgetvriendelijke schoolbordverf van een uitstekende kwaliteit:

Histor Schoolbordenverf

+ 1250 kleuren
+ Hecht uitstekend, ook op hout!
+ Dekt in 1 keer

histor schoolbordenverf
STGD Schoolbordverf

+ Trendy kleuren
+ Budgetvriendelijk
+ Kindvriendelijke verf

stapelgoed schoolbordenverf
Schoolbordspray blauw

+ Diverse kleuren
+ Maakt van alles een schoolbord
+ Handige spray

Verflaag expert tip

Leuk idee voor schoolbordverf: gebruik magneetverf onder de verf zodat je ook notities kunt ophangen, foto’s of recepten! Zo kan je alle kanten op met je nieuwe schoolbordmuur.

Schoolbordverf ideeën en inspiratie

De mogelijkheden met schoolbordverf zijn eindeloos. Geef bijvoorbeeld die saaie meterkast deur in je hal functie met een mooie kleur schoolbordverf. Of wat dacht je van de achterwand van je keuken? Kan je meteen boodschappen opschrijven. Misschien heb jij wel een werkplek aan huis of geef je jouw kinderen thuis les, maak dan van de studeerkamer één groot schoolbord!

Krijtsjablonen

Heb jij niet een super mooi handschrift, of wil je gewoon een wow effect creëren? Met een sjabloon geef je jouw muur, deur of kast een mooie afbeelding of inspirerende tekst. Je kunt zelf een sjabloon ontwerpen, maar downloaden is wel zo gemakkelijk. Op de site van Histor vind je een heel assortiment gratis sjablonen. 

Hieronder nog een aantal inspirerende schoolbordverf ideeën:

Schoolbordverf overschilderen

Soms ben je een kleur zat of wil je de schoolbordverf verwijderen. Schoolbordverf overschilderen is prima te doen, als je rekening houdt met een paar zaken. Gaat het om een houten oppervlak dan kan je het beste zoveel mogelijk schoolbordverf verwijderen door flink te schuren. Daarna kan je een grondverf aanbrengen en het oppervlak overschilderen.

Gaat het om een muur? Ook dan is het verstandig om de muur te schuren, een hechtprimer aan te brengen en dan te schilderen. Wil je met een lichte kleur over bijvoorbeeld zwarte krijtverf? Kies dan voor een grijze grondverf.

Koop je schoolbordverf makkelijk online

Online vind je het grootste assortiment schoolbordverf Koop jij je verf bij één van onderstaande webshops dan heb je het in veel gevallen morgen al in huis. Ook rollers en andere benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

 

Hier moet je op letten bij schoolbordverf

Als je aan de slag gaat met schoolbordverf is het van belang dat je de stappen op de verpakking goed volgt. Je begint vaak eerst met schoonmaken en ontvetten. Daarna breng je een grondlaag aan en laat he deze drogen. Het is goed om minimaal 2 lagen aan te brengen. Laat dit vervolgens minimaal 24 uur drogen, en krijten maar!

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over muurverf?

Heb je een vraag over schoolbordverf? Laat het hieronder weten en wij helpen je!

De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *