Nanocoating.nl

De 5 grootste verftrends van 2020

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Met deze verftrends voor 2020 til jij jouw interieur naar een hoger niveau, want dat verf hét verschil maakt weten we natuurlijk allemaal.

Deze 5 verftrends van 2020 zet jij op jouw lijstje

Dit jaar gaan we nog bewuster beleven en dat doen we door natuurlijke kleuren te gebruiken. Enkel kiezen voor aardetinten is echter niet langer voldoende, want daarnaast moeten de tinten ook warmte uitstralen. Het natuurlijke, aardse effect compenseren we dit jaar met opvallende, frisse kleuren. Hieronder de meest prachtige kleuren voor 2020.

Verftrend 1: Bruin brengt geborgenheid

Bruine tinten stralen een soort rust en geborgenheid uit, die precies in het palet van dit nieuwe jaar passen. De warme trendkleur ‘Cheeky Chestnut’ van Flexa geeft een krachtige impuls aan jouw interieur, dankzij de intense uitstraling.

Deze kleur is uitstekend te combineren met lichte, zachte tinten. Tranquil Dawn, de kleur van het jaar, is zo’n frisse tegenhanger om het totaalplaatje te verrijken. Bruintinten voegen sfeer toe aan een ruimte, maar met met een opvallende tegenhanger kun je ook een speels effect creëren. Wat dacht je van het fijne Vintage Mint van Little Dutch?

Ben je op zoek naar een andere intieme bruintint? Bekijk ook eens de andere kleuren van de Flexa 2020 collectie:

 • Quiet clearing Histor
 • 100% grind Flexa
 • 100% Grafiet Flexa
 • Lamp Black – Little Greene
 • Off-Black Farrow & Ball

Verftrend 2: Donkere kleuren voor diepgang

Het lijkt misschien gewaagd, maar heb je eenmaal de muur een donker laagje gegeven, dan wil je niet meer anders. Donkere kleuren zijn absoluut niet overheersend en kunnen juist een hele mooie aanvulling zijn op je interieur. Zeker als je houdt van combinaties met industriële elementen of interieurdecoraties van hout.

Ben je op zoek naar wat inspiratie en weet je niet waar te beginnen? Zoek mooie plaatjes op met één van de volgende, intense verkleuren die vallen onder de verftrends van 2020:

 • Indigo Depths van Flexa
 • 100% Marmer
 • Dazzling Night

Over Dazzling Night zegt één van de gebruikers in een review: “Prachtige diep blauwe kleur, die goed dekt.”

Verftrend 3: De natuur in huis met donkergroen

Wil je buiten naar binnen halen? Dan is groen de kleur uit de verftrends van 2020 voor jou.. Deze veelzijdige kleur zal niet misstaan in de meeste interieurs. Het is namelijk makkelijk te combineren met hout, maar ook metaal en zwart!

Groentinten aan de blauwe kant van het spectrum ademen een rustige, serene sfeer uit. Zit je meer aan de kant van geel, dan kan groen een warme, zomerse noot toevoegen. Denk dus goed na over welke sfeer je wilt bereiken. Een favoriet van ons is de kleur van het jaar van Histor: “quiet clearing” Deze groene kleur heeft een vleugje blauw, zorgt voor een levendig, groots gevoel en heeft tegelijkertijd een aards en kalmerend effect.

Combinatietip: Wil je een accentkleur toevoegen? Denk dan aan aardetinten als terra en oranje of een chique blauwe tint. Ga je voor neutraal? Dan passen net niet witte kleuren erg mooi bij deze kleur. Terecht één van de favoriete woonkamer verfkleuren in 2020!

Direct muurverf in een trendkleur kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Verftrend 4: Net niet wit voor een frisse blik

Wit is een veilige, heldere kleur maar dit jaar kiezen we massaal voor ‘net niet wit.’ Minder ziekenhuisachtig en ook minder besmettelijk, waardoor het juist voor jonge gezinnen of mensen met huisdieren een uitstekende keus is.

Er zijn vele wittinten, die het interieur mooi kunnen opfrissen. Fresh Linen van Flexa is er één van. Een tevreden gebruiker zegt: “Zeer goed dekkende muurverf welke wij op een vergeeld plafond hebben gebruikt. Het dekte in 1 keer.” Andere aantrekkelijke opties zijn:

 • Loft White – Little Greene
 • School house white – Farrow & Ball
 • Morning Snow – Flexa Creations
 • Fresh Linen – Flexa Creations

Verftrend 5: Lichte groentinten

Naast donkergroen blijft licht vergrijsd groen met een vleugje blauw ook een favoriet in 2019. Tranquil Dawn van Flexa zette de trend en die is gebleven. De kleur lichtgroen is uitstekend te combineren in vele interieurstijlen en oogt zowel fris als warm. Deze kleur past overal bij en is ook goed te combineren met wit. De kleur lichtgroen wordt daarom ook wel de new neutral genoemd.

Wil je meedoen met de groen trend maar houd je niet van opvallende kleuren? Ga dan voor deze favoriete kleur van 2019!

Kleurvoorbeelden van saliegroen zijn:

Meer lezen over verfkleuren?

Heb je zelf favoriete verfkleuren in 2020? Laat het ons weten en we zetten ze in onze lijst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *