Nanocoating.nl

Muur verven

Kan jouw muur wel een frisse kleur of juist een likje witte muurverf gebruiken? Of zijn ze gewoon toe aan een make over volgens de laatste trends? In dit artikel vertellen wij je hoe je in een handomdraai mooi een dekkend jouw muur verven kunt met de juiste producten. Lees je mee?

Een muur verven: 6 verschillende producten

Het product dat je kiest om je muur te verven is misschien wel de belangrijkste factor voor de kwaliteit van het eindresultaat.  Zo bestaat er verf waarmee je een structuur op de muur aanbrengt, verf die je eenvoudig af kunt nemen met een doek en meer. Hieronder 5 verschillende producten om je muur mee te verven:

  1. Reguliere muurverf (latex & saus): dit betreft de meest voorkomende verf om je muur mee te verven (ook wel sausen, witten of texen genoemd). Het betreft een recht toe recht aan verfsoort die gewoon doet wat hij moet doen: jouw muur verven in een mooie trendkleur of frisse witte tint.
  2. Afwasbare/afneembare muurverf: heb je kinderen, huisdieren of wil je een muur verven in een vuil gevoelige omgeving (keuken, hal etc.)? Ga dan voor deze verf die je makkelijk schoon kunt maken met een doekje. Het zal je een hoop frustratie schelen!
  3. Twee componenten muurverf: deze extra sterke verf wordt ook wel een muurcoating genoemd en bestaat uit hars en een verharder. Als je deze twee componenten mengt ontstaat er een sterke waterafstotende verf die perfect is voor jouw keuken achterwand.
  4. Structuurverf: in deze verf zitten kleine korreltjes die jouw muur een structuur geven. Je kunt kiezen uit een fijne structuur of een grove structuur. Ideaal wanneer jouw muur kleine oneffenheden heeft of wanneer je het gewoon mooi vindt natuurlijk!
  5. Muurverf met extra eigenschappen: deze verf geeft jouw muren iets extra’s. Wil je de muren in je badkamer verven? Dan zorgt een schimmelwerende muurverf ervoor dat ze stralend wit en vrij van schimmel blijven. Of wat dacht je van handige schoolbordverf of magneetverf?
  6. Krijtverf en kalkverf: aan deze verfsoort is krijt of kalk toegevoegd. Dit zorgt voor een ultramat resultaat. Door het op een speciale manier aan te brengen op de muur maak je een trendy betonlook.

Als een pro jouw muur verven met deze producten

Of het nu gaat om witte verf of verf in een trendy kleur, er zijn een aantal mooie producten die je heel eenvoudig aanbrengt in de door jou gewenste afwerking (zijdeglans, mat of ultramat). Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we er alvast drie voor je op een rij gezet die je gemakkelijk online kunt bestellen:

Flexa Powerdek

+ Echt doe-het-zelf merk
+ Positieve reviews
+ Budgetvriendelijk
+ Online & bouwmarkt

Muurverf-Flexa-powerdek-muren-en-plafonds
Sikkens Alpha Projecttex

+ Professioneel verfmerk
+ Ultramat
+ Dekt in 1 keer
+ Alleen online

Sikkens-Alphatex-SF
Histor Monodek

+ Vernieuwde formule
+ Afwasbaar
+ Voordelig
+ Online & bouwmarkt

histor monodek

Verflaag expert tip

Ga jij jouw muur verven dan heb je de keuze uit alle kleuren van de regenboog en nog meer! Bij online verfwebwinkels kan je zelfs kiezen uit bijzondere kleurcollecties van andere merken. Ben jij bijvoorbeeld helemaal verliefd op een kleur van Farrow & Ball, dan kan je deze kleur kiezen uit de F&B kleurenwaaier en laten mengen in Flexa muurverf.

Een muur verven doe je zo (stappenplan)

  1. Bescherm je vloer: met afdekplastic, vuilniszakken en tape of oude dekens dek je alles af waar je geen verfspetters op wilt. Toch een spatje op de vloer? Geen paniek. Verf op waterbasis kan je gemakkelijk met een natte doek wegpoetsen als de verf nog nat is.
  2. Haal stopcontacten, lichtknoppen en schilderijen van de muur: stopcontacten en lichtknoppen kan je eventueel ook afplakken. Haal ook eventuele spijkers of schroeven uit de muur.
  3. Muur schoonmaken: gebruik een ontvetter en water om de muur goed schoon te maken.
  4. Kitten & klaarmaken: leg je verfroller, verfbak, optionele telescoopstang en kwast klaar. Meng de verf met een roerhoutje en giet een beetje in de verfbak. Dicht gaten en scheuren met muurvuller en kit kieren en plinten.
  5. Afplakken: plak plinten, kozijnen, plafonds en muren die je niet wilt verven af met een goede schilderstape.
  6. Optioneel voorstrijk aanbrengen: betreft het een nieuwe muur of een zuigende muur? Breng dan een laag voorstrijk aan. Dit scheelt een hoop muurverf!
  7. Eerste laag aanbrengen: Verf eerst de randen en hoeken met een blokkwast. Grote stukken muur verven doe je met een verfroller. Zorg voor voldoende verf op de verfroller en werk nat in nat.
  8. Optioneel een tweede laag aanbrengen: is de dekking nog niet zoals je wilt? Breng dan een tweede en eventueel derde laag aan nadat de voorgaande laag droog is (bekijk de droogtijd op de verpakking)
  9. Verwijder tape & plakband: het liefst direct na iedere verflaag. Het verwijderen gaat namelijk makkelijker als de verf nog nat is en zo kan je goed zien waar je de verf nog moet bijwerken.
  10. Kwasten en rollers uitspoelen en bewaren: verf op waterbasis kan je makkelijk uitspoelen onder de kraan wanneer de verf nog nat is. Tussen twee verflagen door kan je de kwasten/rollers bewaren door deze in een luchtdicht plastic zakje te doen.

Of bekijk deze video van Karwei waarin het verven van een muur stap voor stap wordt uitgelegd.

Koop je muurverf makkelijk online

Vind meteen wat je zoekt! Koop de verf om je muur op te knappen bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook rollers en andere benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

 

Met dure of goedkope verf je muur verven?

Wij krijgen vaak de vraag: “Is er een verschil tussen goedkope muurverf en dure muurverf van verschillende merken?”. Het korte antwoord is: Ja, duurdere muurverf is van betere kwaliteit. Het lange antwoord is iets genuanceerder.

Naast de inhoud heeft ontwikkeling en marketing ook te maken met de prijs. Sikkens en Flexa zijn bijvoorbeeld beide merken van AkzoNobel maar worden anders in de markt gezet. Flexa is een merk voor de doe-het-zelver. Het is een muurverf die doet wat ie moet doen en gericht op binnengebruik. Sikkens een merk dat zich richt op een brede groep gebruikers (ook professionele schilders). Bij deze verf wordt meer ingezet op innovatieve eigenschappen. Ook zijn de producten van dit merk breed inzetbaar, zowel binnen- als buiten.

muur verven met verfroller

Jouw muur verven met goedkope of dure verf, hangt af van je kwaliteitseisen en budget

Let op: Sikkens en Sigma verf in de schappen van de bouwmarkt verschilt van de professionele verf die van dezelfde merken in verf webwinkels wordt aangeboden.

Naast marketing en assortiment is natuurlijk ook de inhoud van de verf van belang. Verf bestaat uit drie ingrediënten:

  1. Vulstof (vaak kalk)
  2. Bindmiddel (voor de hechting)
  3. Pigment (kleur)

Bindmiddel en pigment zijn de duurste ingrediënten. Hoe meer hiervan in de verf zit, hoe hoger de kwaliteit van de verf is. Professionele verfproducten bevatten minder vulstoffen en zijn hierdoor duurder, maar ook van hogere kwaliteit.

Leuk om te weten: Vulstof weegt meer als bindmiddel en pigment. Dus ook: hoe zwaarder de emmer muurverf, hoe slechter de verhouding tussen de ingrediënten en daarmee de kwaliteit.

In de praktijk merk je het verschil van een duurdere verf door een betere hechting, mooiere vloei en kleurechtheid. Ook zal je minder snel vegen en vlekken zien. Om te bepalen wat de beste verf is voor jouw muur kan je daarom het beste kijken naar je eigen kwaliteitseisen en budget.

Je muur laten verven door een vakschilder

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over verf voor op de muur?

Heb je een vraag over het verven van je muur? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *