Nanocoating.nl

Afneembare verf voor keuken en muur – Top 5

Lees alles over de best geteste afneembare muurverf producten in deze verfgids!

De beste afneembare verf

Waar we eerder al schreven over schrobvaste en afwasbare verf willen we je vandaag meenemen in de wereld van afneembare verf. Deze unieke verfsoort is heel erg handig, vooral in kwetsbare ruimten, zoals de badkamer en de keuken.

Denk bijvoorbeeld eens aan slagroom kloppen met de kinderen of kleinkinderen. Lekker bezig in de keuken en plots maakt de mixer een onverwachte draai. De totale muur in de keuken is bedekt met klodders slagroom. Je maakt het schoon met een vochtige keukendoek en de voedingsresten zijn weliswaar verdwenen, maar er blijft altijd een rare, glanzende vlek op de muur bestaan. Met afneembare verf voor in de keuken is dit niet langer het geval!

Top 5 reinigbare muurverf voor keuken en wand

Allereerst natuurlijk de beste reinigbare muurverf van Sigma: #1 de SigmaPearl Clean Matt. Het voordeel van deze verf is dat hij in verschillende kleuren leverbaar is. Uiteraard schrobvast klasse 1, waardoor deze muurverf erg goed afneembaar is. In geval van vlekken kun je er lekker op los poetsen en daarbij is de verfsoort ook nog eens desinfecterend. Wat zijn de grootste voordelen van dit verfmerk?

 • Heel makkelijk reinigbaar (zeker in combinatie met de Cleaner Spray);
 • Uitstekende dekking;
 • Gaat niet glanzen na het reinigen;
 • Getest door de Consumentenbond.

Daarnaast raden wij nog verschillende producten aan van andere merken, zoals Sikkens, Histor en Flexa. Bekijk onze favoriete afneembare verven hieronder:

Bekijk hier de koplopers in webwinkels

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Beste verf voor natte zones

Waterafstotende-verf-trae-lyx-naturel-finish
Trae Lyx Naturel
Schrobklasse 1

Best getest (Consumentenbond)

Sigma Pearl Clean
Schrobklasse 1

Beste koop (Radar)

Sikkens-Alpha-Projecttex
Sikkens Projecttex
Schrobklasse 2

Verflaag expert tip

De afneembare verf van Sigma en Sikkens zijn qua prijs per m2 veel voordeliger dan in vergelijking met de Trae Lyx Naturel. Trae Lyx Naturel is echter uitermate waterdicht en dus zeer geschikt voor de zogenoemde splash zones van de keukenachterwand.

Afneembare verf in schrobklasse en dekkingsgraad

Het is niet zo dat een huismerk van de bouwmarkt minder goed functioneert dan een A-merk; zeker niet. Het gaat om de kwaliteit van het verfmiddel en bij afneembare verf moet je dan letten op de dekkingsgraad en de schrobklasse. Er is zelfs een norm opgesteld, waaraan de reinigbare verfsoorten moeten voldoen: de zogenaamde NEN-norm op dit gebied

Afneembare-verf

Afneembare verf noemt men ook wel Reinigbare verf en is ingedeeld in schrobklassen.

Beste reinigbare muurverf bepaal je met de schrobklasse:

 • De eerste klasse bevelen wij aan voor in de keuken, badkamer en de kinderkamers. Een hoge schrobklasse is van belang wanneer ruimten intensief worden gebruikt en dus ook sneller vies worden. Een verf met schrobklasse 1 is erg goed afneembaar.
 • Schrobklasse 2 zijn producten die van goede kwaliteit zijn en je goed kunt reinigen. Je hoeft er geen wonderen van te verwachten, maar voor in de slaapkamers en bijvoorbeeld de entree is het een prima oplossing.
 • De derde schrobvast-klasse is de middenmoot, want er zijn in totaal vijf schrobklassen. Klasse vier en vijf zijn echter niet van dusdanige kwaliteit dat we die in dit artikel willen aanbevelen. De ‘klasse drie’-verfproducten zijn zeker een aanrader voor ruimtes waar niet veel geleefd wordt.
 • Klasse vier en vijf zijn lastig afneembaar, waardoor er of vuiligheid achterblijft óf een nare, glimmende vlek op de muur verschijnt. Dit wil je natuurlijk niet hebben midden in je keuken.

Tip: wil je direct de schrobklasse-tabel inzien? Klik dan direct door naar de details voor de echte kenner!

Dekkingsgraad van reinigbare muurverf in de keuken

Naast de schrobvastheid heb je ook nog te maken met de dekkingsgraad van de muurverf. Hoe hoger de dekking van de verf is, des te beter deze bestand is tegen vuil, olie en overige vloeistoffen. Dit is natuurlijk extra gunstig op de afwasbaarheid. Verfproducten van Sikkens en Sigma hebben een hogere dekkingsgraad, waardoor je ook nog eens minder lagen hoeft aan te brengen. In 2014 werd de reinigbare verf van Sigma zelfs als beste getest door de Consumentenbond!

Direct afneembare verf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Bekijk ook de afneembare verf test van SchildersTV

Afneembare muurverf vergelijken

Op mobiel kan je naar rechts scrollen om de vergelijking te bekijken.

Verf product (Afwasbaar)Ondergrond~M² per literBekijken
Trae Lyx Naturel FinishHout
Steen(achtig)
Stucwerk
> 10 m2
Sigma Pearl Clean MattSteen
Stucwerk
Beton
> 9 m2
Sikkens Alpha ProjecttexSteen
Stucwerk
Plaatmateriaal
Behang
> 10 m2
Histor Clean muurverfSteen
Stucwerk
Beton
Gipsplaat
> 10 m2
Wijzonol Extra ReinigbaarMetselwerk
Beton
Behang
> 8 m2

Meer lezen over verfproducten?

Heb je een vraag over afneembare verf? Wij helpen!

1 antwoord
 1. Chantal zegt:

  Wij hebben ze honden en ze lopen met hun vacht langs een Witte muur. Nu zit ik te denken aan een afneembare muur verf. Maar kan zelfs bij deze verf modder worden afgenomen?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *