Muurverf – Het complete overzicht

Een frisse wind door uw interieur met decoratieve muurverf

Met muurverf, ook wel latex genoemd, is heel veel mogelijk. Toe aan een frisse wind door het interieur? Of juist een geheel nieuwe stijl? Muren verven is de meest eenvoudige manier om het interieur aan te passen aan de laatste trends.

Het wordt veel gebruikt als decoratieve afwerking van muren, zowel binnen als buiten. De verf kan ook gebruikt worden als afwerklaag op plafonds en glasweefselbehang. Afhankelijk van het doel en budget zijn er veel verschillende soorten beschikbaar. Ieder met hun eigen kwaliteit en slimme eigenschappen.

In dit artikel gaan we alles omtrent muurverf bij langs. Zo behandelen we de échte kwaliteitsverf, behandelen we de vele toepassingen (zoals reflecterende verf) en gaan we tot slot dieper in op muurfverf Gamma.

Kwaliteitsverf kopen: dit zijn de meest professionele keuzes

Niets is zo vervelend als meerdere keren een muur moeten sausen omdat de verf gewoonweg niet goed dekt. Lopers (druppels verf), afbladeren, klonten en afwijkende kleuren zijn maar een paar van de te noemen nadelen bij het gebruik van slechte kwaliteit verf.

Ons advies? Voorkom “goedkoop is duurkoop” door te kiezen voor de professionele verfmerken zoals Flexa, Sikkens en Sigma. Herken een kwaliteitsverf aan: sterke dekkracht, verwerkingsgemak, duurzaamheid, kleurechte pigmenten en optimaal rendement (6 tot 8 m2 per liter). Muurverf voor in huis valt onder decoratieve muurcoatings.

Voordelig
muurverf-lauthentique-betonlookverf
Betonlook
muurverf-sikkens-alpha-projecttex
Best getest
Muurverf-Flexa-powerdek-muren-en-plafonds
Droogt snel
muurverf-Histor-Monodek-Muurverf
Vele kleuren

Meer muurverf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Denim, metallic of zelfs glitter: muurverf en zijn veelzijdige toepassingen

Tegenwoordig zijn er duizenden kleuren muurverf beschikbaar. Maar wat is nou een goede variant? Met een kleurstaal vanuit de winkel kan de kleur thuis tegen de muur aangehouden worden. Ook zijn er digitale tools en apps van bijvoorbeeld Flexa en Histor om de kleuren in huis te visualiseren. Pas op bij modieuze kant en klare trendkleuren zoals bijvoorbeeld VT wonen. Vaak zijn deze verpakkingen duur en zijn ze eenvoudig vanaf een kleurwaaier te mengen met een goede kwaliteitsverf.

Naast verschillende kleuren zijn er ook verschillende decoratieve effecten mogelijk. Muurverf is onder andere te krijgen in de volgende decoratieve afwerkingen:

muurverf aanbrengen

Muurverf kan je makkelijk aanbrengen met een roller.

 • Magnetisch
 • Metallic en glitter
 • Schoolbord/krijtverf
 • Whiteboard verf
 • Met korrelstructuur
 • 3D met patroon of structuur
 • Krijtwash of kalk effect
 • Grof beton
 • Fluoriserend
 • Denim
 • Galvano
 • Roest
 • Suede

De verschillende decoratieve afwerking zijn pas mooi met de juiste manier van aanbrengen. Bekende verfmerken hebben vaak “doe-het-zelf” video’s gemaakt en ook in de bouwmarkt kan advies worden ingewonnen. Op de verpakking staat vaak het benodigde materiaal aangegeven. Heeft u witte verf nodig? Wij hebben alle aanbieders, informatie en producten voor je op een rijtje gezet.

Reflecterende verf en andere slimme muurlakken

Naast kleur is ook het doel van de verf belangrijk. Hoeft het alleen een decoratief doel te dienen? Of zijn er bijzondere eisen vanwege de ruimte waar de verf wordt toegepast? Zo bestaat er waterafstotende muurverf, reflecterende verf en lak die eenvoudig schoon te maken is.

Verf met brandvertragende eigenschappen en speciaal voor beschadigde of problematische ondergronden. In het laatste geval zijn deze verfsoorten geschikt voor muren met brandschade, waterschade of nicotineaanslag. Bij normale muurlakken kunnen deze vlekken en sporen opnieuw door de verf “schijnen”. Of zelfs een goede hechting van de verf voorkomen met afbladdering tot gevolg.

Bij onregelmatige ondergronden kunnen kwartscoat of structuurverf mogelijk optisch het verschil maken bij een onregelmatige ondergrond. Naast deze doelen bestaat er ook slimme muurverf. Bijvoorbeeld:

 • Licht reflecterende verf waardoor er minder stroom nodig is voor het verlichten van binnenruimtes
 • Isolerende verf die warmte kan vasthouden en ruimtes langzamer laat afkoelen
 • Lichtgevende en fotoluminescerende glow in the dark verf
 • Geluidswerende muurverf voor geluidsreductie
 • Afwasbare muurverf
 • Geurende muurverf
 • Antistatische muurverf tegen muggen en insecten

6 tips voor het aanbrengen van muurverf

 1. Gebruik goed materiaal. Dat werkt sneller, minder vermoeiend en makkelijker
 2. Sta recht voor de muur en rol voor je uit bij het verven van plafonds
 3. Zorg dat alle gaten en kieren goed zijn geplamuurd en/of afgekit
 4. Plak de randen goed af en verwijder de afplaktape direct na de eerste laag. Als het droogt komt de tape niet goed meer los
 5. Laat de verflaag goed drogen voordat de tweede laag wordt aangebracht
 6. Bewaar de rollers en kwasten in een luchtdichte plastic zak tot het aanbrengen van de tweede laagMuurverf_blauw

Muurverf Gamma kopen: deze kwaliteitsverf zit in hun assortiment

Bouwmarkt Gamma heeft veel verschillende soorten kwaliteitsverf en coatings in het assortiment. Er is Gamma coating (huismerk) maar de winkel heeft ook andere merken in het assortiment. Waaronder Rambo, Flexa, V33, CetaBever, Histor, Alabastine en Aquaplan.

Latex muurverf kan in de Gamma op de gewenste kleur gemaakt worden. Koop liever te ruim in dan te krap. Op de verpakking staat vermeld hoeveel m2 u kunt verven. Materialen in originele verpakking kunt u met de aankoopbon binnen 30 dagen retourneren. Verf die speciaal voor u op kleur is gemaakt kan echter niet geruild worden.

In deze video legt GAMMA u uit hoe u uw gestucte muur voorbereidt en hoe stucwerk verven in zijn werk gaat:

Liever uitbesteden? Vind een professionele vakman en vergelijk offertes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *