Nanocoating.nl

25 veel voorkomende verf begrippen

Er zijn in de verfwereld vele termen, waardoor je eenvoudig het overzicht kwijtraakt. In deze lijst vind je de meest voorkomende verf begrippen, zodat je eenvoudig de juiste producten voor jouw project vindt.

Begrippenlijst verf van A tot Z

Acrylverf

Verf op waterbasis neemt een steeds prominentere plaats in verfland in. Het oplosmiddel bestaat grotendeels uit water, waardoor een perfecte, duurzame verf voor binnenshuis is.

Antifouling

Dit is een coating, die je gebruikt voor het beschermen van je boot. Mosselen, algen en micro-organismen hechten zich eenvoudig aan de romp van een schip, maar met deze coating is dat verleden tijd. 

Afwasbare muurverf

Wil jij een keuken of kinderkamer verven, dan zie je liever geen vlekken op de nieuwe muur verschijnen. Kies voor een kwalitatief goede afwasbare muurverf, die je herkent aan termen als schrobvaste verf of afneembare muurverf. 

Waterafstotende verf

Badkamerverf of vochtwerende verf wordt het ook wel genoemd, maar deze verfsoort is ideaal voor vochtige ruimtes. Natte zones in de keuken of een stralende badkamer is nu binnen handbereik!

Betonlook verf

Een industriële afwerking geven aan je muren is nog steeds een trend. Met de juiste verf is jouw muur met betonlook slechts een verflaag van je vandaan. 

Traplak

Trappen worden vaak intensief gebruikt, waardoor je een stevige beschermlaag op je trap wilt aanbrengen. Het liefst ook nog met een antislip afwerking, zodat ongelukken worden voorkomen. Een gekleurde- of transparante traplak? Glanzen of mat? Lees hier meer over verschillende soorten trapverf

Betonverf

Bescherm betonnen ondergronden, maar geef ze ook een stoere look met betonverf. Betonnen muren, vloeren of garages geef je eenvoudig een upgrade met dit product.

Anti-schimmelverf

Schimmel ontstaat vaak in vochtige ruimtes en kan al snel op plekken binnenshuis voorkomen. Gebruik een goede schimmelbestendige- en schimmelwerende verf voor een optimaal, schoon resultaat. 

Parketlak 

Houten vloeren zijn prachtig om te zien, mits ze de juiste bescherming hebben. Een parketlak kan intensief belopen worden, maar beschermt ook tegen ongelukjes en vergeling van jouw vloer. 

Witte verf

Witte verf wordt vaak gezien als hygiënisch, zoals in een ziekenhuis. Niets is minder waar, als je maar de juiste tint en kwaliteit kiest. Maak je huis clean, gezellig en stijlvol met een goede witte verf.

Steigerhout coating

Steigerhouten tuinmeubels zijn prachtig om te zien, maar wil jij dat ze ook lang mooi blijven? Kies dan voor een coating, beits of verf om de kleur en structuur goed naar voren te brengen.

Verfafbijt

Het schilderen van kozijnen, deuren of meubels vergt enige voorbereiding. Verwijder onderliggende lagen met een effectieve verfafbijt, zodat jouw eindresultaat verbluffend zal zijn.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Vervolg van de begrippenlijst

Structuurverf

Verf met structuur brengt leven aan je wand dankzij grote- of kleine korrels. Wil jij structuurverf verwijderen, aanbrengen of overschilderen? Lees er hier meer over!

Verfreiniger

Ga je verven? Haal dan de juiste middelen in huis, zoals een verfreiniger om de ondergrond schoon en vetvrij te maken. Dit is noodzakelijk voor een mooi eindresultaat. 

Plafondverf

Streeploos en in één verflaag je plafond een frisse uitstraling geven? Dat doe je met een plafondverf. Voor een stappenplan streeploos witten ben je hier op de juiste plaats.

Latex muurverf

Sta jij op het punt om een muurtje te verven, dan ben je vast op zoek naar een superieure kwaliteitsverf. Bekijk ons onderzoek naar de beste latex muurverf!

Thermo-isolerende verf

Isolerende verf bevat keramische bolletjes, die bijdragen aan klimaatneutraliteit. De verf reflecteer warmtestraling, waardoor warmte in het interieur behouden blijft. 

Verven met een verfroller of kwast

Welke materialen gebruik je voor een streeploos en goed gedekt verfresultaat? Ontdek snel de voor- en nadelen van een verfroller en een verfkwast. 

Kalkverf

Kalkverf is een natuurproduct met kalkpoeder als bindmiddel en heeft een oneffen resultaat, zoals bij Mediteraanse huisjes het geval is. Koop kalkverf altijd bij de verfspecialist, want in de bouwmarkt wordt vaak verf verkocht met kunststof als bindmiddel.

Whiteboard verf

In jouw thuiskantoor, keuken of kinderkamer zal een creatieve plek op de muur niet misstaan. Onthoud de boodschappen, brainstorm erop los of geniet van prachtige kindertekeningen met een likje whiteboard verf op de muur.

Krijtverf

Krijtverf is niet hetzelfde als kalkverf, ook al wordt dit vaak gedacht. Krijtverf is extra mat en wordt veel gebruikt voor een dromerig, authentiek effect op meubels. Het is egaal dekkend en breng je eenvoudig aan. 

Houtverf

Maak hout mooier en bescherm het tegen vuil en beschadigingen, zodat het langer meegaat. Geef kozijnen, vlonders of je buitensauna een goede opknapbeurt met een kwalitatief goede houtverf of houtlak. Succes!

Metaalverf

Metaalverf is uiteraard voor metalen ondergronden en is vaak slijtvast, hitte- en roestwerend. Bekijk snel welke metaalverf jij nodig hebt voor jouw project!

Bindmiddel

Verfsoorten bestaan onder andere uit bindmiddel. Het bepaalt de structuur van de verf en bindt pigment en vulmiddel aan elkaar.

Alkydverf 

Verf op terpentinebasis is niet geschikt voor klussen binnenshuis, want het heeft terpentine als bindmiddel. Het is rijk aan oplosmiddel, weerbestendig en geeft een glanzend resultaat.

Direct verf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Meer lezen over verf en coating?

Heb je een vraag over verf? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *