Nanocoating.nl

Houtverf en Houtlak voor buiten

Behandel hout met houtverf voor bescherming en verfraaiing

Houtverf is een verzamelnaam voor alle soorten verf en lak die u gebruikt om hout te beschermen tegen vuil en beschadigingen, en om hout te verfraaien. Een andere noemer is houtlak. Er zijn diverse varianten voor gebruik buiten (Houten muren, kozijnen, houten gevels, vlonders, sauna’s, tuinhuizen, garages, schuren etc.) Welke houtverf u nodig heeft, is afhankelijk van het te behandelen oppervlak (huidige staat, houtsoort, gewenste beschermingsgraad, mate van onderhoud) en wat voor afwerking u wenst! In dit artikel helpen wij u op weg met productadvies voor de meest voorkomende werkzaamheden rondom het behandelen van hout buitenshuis.

Tuinhuis-behandeld-wood-repair-verweerde-kleuren-ophalen

Met Nano houtveredeling (Vistapaint) lijkt het hout weer als nieuw! (links voor, rechts na)

Meestgebruikte typen houtverf voor buiten

 • HOUTOLIE EN BEITSEN – transparant en dekkend: Het grote voordeel van beits en olie boven lak is dat het vocht niet wordt opgesloten achter een laklaag. Een ander voordeel van beits is dat u het meteen op de geschuurde ondergrond kan aanbrengen. Een grondverflaag is vaak niet nodig. Bij transparante beits blijft de nerf en structuur van het hout nog goed zichtbaar. Iedere nieuwe laag zorgt voor een donkerdere kleur. Nadeel van (dekkende) beits is, dat het niet verkrijgbaar is in hoogglans en de glans ook sneller afneemt dan bij lakverf. Een houtolie vergt jaarlijks onderhoud.
  Aanbevolen toepassing: Alle houtsoorten kunt u beitsen of oliën, daarbij zijn zachtere houtsoorten zoals grenen en mahonie makkelijker te oliën. Eiken is harder dus heeft meer tijd nodig om te doordrenken, en heeft dus meer lagen nodig. Teak wordt vaak niet behandeld, maar is zeker ook te oliën, zo vergrijst het minder snel.
 • ALKYDVERF – lak op oliebasis: is over het algemeen duurzamer, maar ook minder milieuvriendelijk. De verf is voor een beginner wat lastiger aan te brengen en zorgt bovendien voor de bekende vervelende verflucht, die bij veelvoudig gebruik niet zo goed voor de gezondheid is. Voor zwangere vrouwen wordt het afgeraden om met deze verf te werken. Alkydverven hebben als oplosmiddel terpentine.
  Aanbevolen toepassing: Alkydverf geeft een mooie dekking en glad eindresultaat op alle soorten hout buiten. Omdat deze verf veel oplosmiddelen bevat mag dit van de ARBO alleen buiten gebruikt worden. Alkydverf is goed toepasbaar bij bloedende houtsoorten.
 • NANO HOUTVEREDELING of beschermingslak – verf op basis van nanotechnologie: heeft indrukwekkende eigenschappen gebaseerd op nano technologie (hydrofoob en oleofoob) plus is vochtregulerend en weersbestendig.
  Aanbevolen toepassing: nano lak of houtveredeling is o.a. toepasbaar op onbehandelde houten gevels, muren, sauna’s, schuttingen en tuinhuizen. Ook perfect toepasbaar op houten balustrades, lambrisering, wanden, plafonds en meubels binnenshuis. Zelfs mogelijk om te combineren met brandwerende coating voor hout.
 • ACRYLAATVERF/ACRYLVERF  – verf op waterbasis: is makkelijker in het gebruik en droogt sneller, waardoor sneller de volgende laag aangebracht kan worden. Kwasten en rollers zijn eenvoudig met water uit te spoelen. Acrylverven hebben als oplosmiddel water.
  Aanbevolen toepassing: Acrylverf is minder tot niet bestand tegen bloedende houtsoorten zoals eikenhout, meranti, merbau, teak, mahonie, afzelia etc.

Houtverf kopen

Bescherm met de beste nano coatings

Met de nano coatings van Nanocoating.nl blijven je spullen en oppervlakken langer schoon en beschermd. Eerst goed reinigen en daarna de coating aanbrengen. Zo heb je er jaren lang geen omkijken meer naar. Onze nano coatings en reinigers bevatten geen PFAS. Alle producten die milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar kunnen zijn, zijn het ook. Zo houden we onze aarde mooi en schoon.

Bij Nanocoating.nl kan je snelle klantenservice verwachten. Zij helpen je graag met al je vragen zodat jij snel weer verder kan. Daarnaast is de levering ook snel met PostNL en ben je niet tevreden? Krijg jij je geld terug!

Check dus snel Nanocoating.nl!

Sikkens Rubbol XD High Gloss
 • Lak
 • Hoogglans
Cetabever-Tuin-Vlonder-en-Terrasbeits-Anti-Slip
Cetabever Tuin Vlonder en Terrasbeits
 • Beits
 • Antislip
Hermadix-Douglas-Olie-Naturel
Hermadix Douglas Olie
 • Olie
 • Op waterbasis
Sigmalife-DS-Acryl-Satin
Sigmalife DS Acryl Satin
 • Beits
 • Waterafstotend
Wijzonol-dekkend-tuinbeits
Wijzonol Dekkend Tuinbeits
 • Beits
 • Zijdeglans

Meer houtverf en houtlak voor buiten kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Vernieuwen, beschermen en verfraaien met nanotechnologie

Vistapaint heeft 10 jaar geleden een uniek concept ontwikkeld waarmee vergrijsd hout weer compleet opgeknapt kan worden. Dit komt door een speciale combinatie van nanotechnologie en houtveredeling. Het Ncoat Wood Concept is een totaalpakket voor het diep en snel reinigen van hout, het herstellen van de kleur, bescherming voor hout, het terug krijgen van de hout structuur, houtveredeling met UV blokker op basis van nanotechnologie en het verkrijgen van hydrofoob en oleofoob (waterafstotend en weerbestendig) eigenschappen. Het systeem gaat tevens twee keer zo lang mee dan gemiddelde transparante oplossingen voor houtbescherming/houtveredeling.

Vistapaint-Wood-Repair-en-Wood-Color

Een project in Leiden waarbij verweerd hout zijn originele kleur weer terug krijgt met Wood Repair en Wood Protect.

Hieronder bespreken we drie gewenste doelen met daarbij aanbevolen producten:

Doel 1: Verweerde kleuren ophalen zonder schuren – Ncoat Wood Repair

Verweerd hout opknappen is vaak een intensieve klus met schuren en meerdere lakken. Met Wood Repair is dit allemaal niet nodig. Het is een ontwerings- en ontgrijzingsmiddel (hout ontgrijzen) voor verontreinigd, verweerd en verkleurd hout. Het verwijdert alle verontreinigingen en herstelt de kleur en structuur van het hout.

Doel 2: Onzichtbare bescherming tegen houtrot – Ncoat Wood Protect met nanozilver

Houtlakken laten vaak geen waterdamp door en “sealen” daarmee het hout af. Nadeel hiervan is dat eventueel bestaand vocht in het hout niet kan ontsnappen. Hierdoor ontstaat houtrot. Woodprotect is ook een sealer, maar wel een waterdampdoorlaatbare. Het nano zilver zorgt voor extra bescherming tegen houtrot. Daarnaast is deze sealer vrijwel onzichtbaar en geeft het extra bescherming tegen tegen aantasting door organismen als schimmels, algen, mossen etc.

Doel 3: Het behouden en verdiepen van onbehandelde houtkleuren – Ncoat Wood Color

Onbehandelde houten gevels, schuttingen, tuinhuisjes en nog veel meer oppervlakken zijn gebaat bij deze watergedragen, kleurloze en transparant gekleurde, houtveredeling met UV blokker op basis van nanotechnologie. Het verdiept de kleuren, zorgt voor een egaler vergrijzing en is weerbestendig.

Houtbescherming professioneel laten aanbrengen

Een getrainde applicateur zorgt voor de voorbehandeling, het schilderen en het afwerken van vastgoed op hoog niveau. Zo weet u zeker dat het hout een duurzame bescherming geniet. Wij fungeren graag vrijblijvend als gesprekspartner voor applicateurs, architecten, vastgoedbeheerders zoals VVE beheerders, woningbouwverenigingen en vastgoedeigenaren bij het zoeken naar de juiste houtbescherming oplossing voor buiten.

Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of plaats uw klus gratis en vrijblijvend middels klik op onderstaande button online:

Houtwerk buiten verven: 5 universele houtverf tips

Indien u geen gebruik maakt van het bovenstaand beschreven transparante houtsysteem dan zijn er verschillende stappenplannen om zelf een lak, houtverf, olie of beits aan te brengen op hout buiten. Bekijk hiervoor het technisch merkblad of advies van de fabrikant of bouwmarkt. Een aantal tips kunt u echter meenemen voor iedere verfklus op hout buiten;

Wood-Repair-Houten-hekwerk

Vergrijsd hout kunt u repareren met Wood Repair of door schuren, voorbehandelen en aflakken.

 1. Kies de juiste houtverf
  Of u juist een transparante of een dekkende lak gaat gebruiken is afhankelijk van of u de structuur/motief van het hout zichtbaar wilt laten of juist een dekkende effen kleur wilt bereiken. Daarnaast speelt ook mee hoeveel onderhoud u wenst te doen. Een houtolie moet namelijk jaarlijks opnieuw worden aangebracht.
 2. Zorg voor een droog en schoon oppervlak
  Maak het oppervlak altijd schoon, vetvrij en verwijder losse verfdelen. Als deze stappen niet worden genomen zorgt dit vaak later voor afbladderen, verkleuren of hechtingsproblemen.
 3. Gebruik een primer, grondverf of schakelverf
  Dit vermindert de zuigende werking van de ondergrond en maskeert eventuele vlekken en kleurverschillen. Daarnaast zorgt het voor optimale hechting.
 4. Investeer in goede kwasten/rollers of een verfspuit
  Iets duurdere kwasten (zoals die bijvoorbeeld met varkensharen) nemen de verf en beits beter op, geven gelijkmatiger af en zorgen voor een strakke afwerking. Gebruikt u een roller voor grotere oppervlakken? Verf op waterbasis brengt u het beste op hout aan met een vachtroller of structuurroller. Kortharige nylon rollers en vilten rollers en lakrollers lenen zich beter voor terpentine verf en lakken. Ook kunt u een verfspuit huren of kopen voor een egale en gelijkmatige verdeling.
 5. Schilder het hout alleen onder de juiste weersomstandigheden
  Schilder bij voldoende buitenlicht, een temperatuur van minimaal 10°C, niet in de volle zon en niet bij harde wind, regen en mist om de gewenste resultaten te behalen.

Bent u op zoek naar professioneel advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *