Nanocoating.nl

Krijtverf voor Muren & Meubels

Krijtverf bij de bouwmarkt en bijzondere merken

De populariteit van krijtverf is de laatste jaren enorm gestegen en is bijna niet meer weg te denken uit een modern interieur. Of het nu gaat om een prachtige extra matte muur of een zacht en natuurlijk meubelstuk, met krijtverf zit je goed.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de schappen van Gamma, Karwei, Praxis en andere bouwmarkten vol liggen met zowel eigen merk als krijtverf van bekende merken als Histor en Flexa. Zelfs budgetwinkels pikken een graantje mee: Action, Kwantum en zelfs Xenos hebben krijtverf in de meest populaire kleuren. Ook moet je de budget webshops met betrekking tot verf goed in de gaten houden. Wat dacht je van de Verfmenger met het huismerk VP Platina. Een krachtige krijtverf tegen een lage prijs.

Er zijn echter ook een aantal bijzondere krijtverf merken die zich specialiseren in authentieke kleuren, hoge kwaliteit ingrediënten ambachtelijke productie. Voorbeelden hiervan zijn: Abbondanza, Autentico, l’Authentique, Cépé Les couleurs de Mimi en Jeanne d’arc living.

Voor specialistische merken betaal je vaak iets extra. De kwaliteit van deze verfmerken is dan ook bijzonder goed. De toevoeging van veel krijt en hoogwaardige pigmenten zorgen voor voor het poedermatte uiterlijk en de intense kleuren en vaak zitten er net kleuren in het assortiment die Histor, Flexa etc. niet hebben.

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de bestverkochte merken in de bouwmarkt en online zodat u de verf kunt kopen die het beste past bij uw muur of meubel:

Krijtverf-CéPé-Mimi-Krachtig-Krijt-Vredehof-Speelkamer
Cépé Mimi
krijtverf
Lauthentique-Muurverf-Krijtverf
l’Authentique krijtverf

Speciale effecten voor krijtverf meubels

Meubels verven met krijtverf is niet moeilijk. Je brengt het aan als iedere andere verf op meubels. Standaard betekent dit; ontvetten, schuren, aanbrengen met kwast of roller, drogen en klaar. Op deze wijze krijg je een egaal dekkend mat resultaat. Wil je echter een bepaald effect creëren zoals een antiek, doorleefd of wash effect dan zijn er bepaalde technieken nodig. Hieronder benoemen we een aantal:

krijtverf-meubels

Op meubels ontstaat een white wash effect wanneer je de krijtverf verdund met water

 • Wash effect
  Door de verf te verdunnen met water krijg je een kleine kleurwaas in plaats van een egale strakke kleur. Test welke verhouding verf/water je het mooist vind op een losse mdf plaat. Let op: hierbij geen grondverf gebruiken.
 • Brocante / doorgeschuurd effect (oud maken)
  Verf het meubel egaal en schuur de laag daarna lichtjes op accentplekken met staalwol. Dit kan eventueel ook met dubbele kleur (dus eerst een basis laag aanbrengen, vervolgens een toplaag en deze dan licht schuren zodat de basislaag weer zichtbaar is).
 • Antieklook (patineren)
  Hierbij breng je met een doek of wax kwast plaatselijk een laagje donkere was aan over de verf. Bewerkingen in het hout komen zo prachtig naar voren.

Tip: Werk krijtverf altijd af! Anders zijn vlekken, vloeistoffen etc. zeer moeilijk te verwijderen. Meubels werk je af met wax als de verf volledig droog is. Breng het aan met een wax kwast of een doek. Je kan de wax het beste in 3 dunne lagen aanbrengen. Laat iedere laag eerst intrekken voor je de volgende laag aanbrengt.

Direct Krijtverf kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Krijtverf overschilderen

Krijtverf kan je makkelijk overschilderen met dezelfde verfsoort. Doe je dit met verschillende kleuren die je daarna opschuurt dan geeft dit een mooi effect. Kijk wel uit met het overschilderen van andere verfsoorten. Zit er bijvoorbeeld boenwas op het meubel dan moet je deze grondig ontvetten en schuren (grondverf is niet nodig). Je kunt ook over de krijt verf een kalkwas of kleurwax aanbrengen voor een mooi gepatineerd effect.

Bekijk ook deze video over krijtverf

Verschil krijtverf, schoolbordverf en kalkverf

Deze drie verschillende verven worden helaas regelmatig door elkaar gehaald. De verschillen tussen krijtverf en:

 1. Schoolbordverf
  – is minder mat en op terpentinebasis
  – op schoolbordverf kan je krijten, op andere verf niet. Dan blijf je vlekken zien na het wissen!
  – Meer lezen over schoolbordverf
 2. Kalkverf
  – bestaat 100% uit kalk en natuurlijke minerale pigmenten
  – moet altijd met een primer worden aangebracht
  – heeft geen kunststof als bindmiddel
  – is niet overschilderbaar
  – is niet zo egaal, juist meerdere kleurnuances
  – Meer lezen over kalkverf

Lang plezier van je krijtverf muur met deze 3 tips

Een goed aangebrachte verf geeft een prachtige poedermatte intense kleur op je muur. Volg onze tips en heb lang plezier van je krijtverf muur. Neem bijvoorbeeld de VP Platina Krijtverf. Gebruik de volgende stappen en tips om tot een fantastisch resultaat te komen.

Tip 1: Breng de juiste hoeveelheid aan

Theoretisch is het gemiddelde verbruik 10-12 m2 per liter per laag. De verf is verkrijgbaar in verpakkingen van 0,5 tot 2,5 liter. Wil je voorkomen dat je veel verbruikt? Breng dan op poreuze muren en zuigende ondergronden als onbewerkt beton, gestuucte muren,  gips en baksteen eerst een voorstrijklaag aan.

Tip 2: Voorkom een sinaasappel effect

Bij grote oppervlakken wordt vaak gekozen om de verf aan te brengen met een roller, hoewel een blokkwast een heel levendig effect geeft! Wil je toch gaan voor strak en neutraal kies dan voor een velours roller of roller geschikt voor watergedragen verf. Gebruik geen schuimrollers! Deze zorgen voor een sinaasappel-achtig reliëf.

Tip 3: Werk de muur af als deze veel te maken krijgt met vlekken

Het is aan te raden om een ultramatte coating aan te brengen over de verf wanneer je deze gebruikt op bijvoorbeeld de keuken achterwand, de toiletruimte of een andere ruimte waar de verf veel te voortduren kan krijgen. Deze coating vormt een beschermende laag waardoor je vlekken en vloeistoffen eenvoudig kunt reinigen met een doek.

Bijzondere krijtverf kleuren collecties – van zwart tot antiek

Veel krijtverf merken brengen bijzondere kleuren collecties op de markt. Bijvoorbeeld Les couleurs de Mimi met kleurencollecties van bijzondere Nederlandse monumentale panden en kastelen als Belvédère, Hofwijck, Lommerlust, Rozenhoeve, Vredehof en Welgelegen. De kleuren uit deze collectie komen overeen met verschillende ruimtes in deze woningen. Zo kunt u de kleur uit de bijkeuken, meisjeskamer, salon, de entree en het trappenhuis van Vredehof in je eigen interieur implementeren! Andere krijtverf merken kiezen er juist voor om kleurnamen te geven aan de kleuren die tot je verbeelding spreken. Abbondanza gebruikt bijvoorbeeld namen als Old lace, Café au Lait, Lime white en Biscuit voor verschillende wittinten.

100 % zwart zie je bijna nooit terug in kleurencollecties. Dit is omdat de krijtpigmenten in de kleur altijd een klein beetje verzachten. Het is daarom vaak meer steenkool zwart. Door een zwarte wax erover toe te passen wordt het zwart intenser.

Vragen over krijtverf?

Stel je vragen over krijtverf gerust hieronder.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *