Nanocoating.nl

Thermo-isolerende verf

Zo regelen keramische bolletjes in isolerende verf de temperatuur

Er vinden steeds meer innovaties plaats op gebied van isolerende verf. En dat is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het klimaat. Een goed voorbeeld hiervan is klimaatverf ofwel isolerende verf met een keramisch filter.

Een keramische filter op wanden en plafonds reflecteert 30-50% van de warmtestraling waarbij temperatuurverschillen geëgaliseerd worden. Hierdoor blijft een groot deel van de warmte in het interieur aanwezig. De gewenste temperatuur wordt hierdoor sneller bereikt in vergelijking met een ruimte waarin de muren en plafonds niet zijn behandeld met deze verf en dat scheelt minimaal 10% op de stookkosten.

Een ander voordeel is dat hierdoor de warmte gelijkmatiger wordt verdeeld. Dit verhoogt het comfort in de ruimte aanzienlijk. Verder onttrekken de keramische bolletjes vocht uit de muren en wanden wat de isolatiewaarde verhoogt (om deze reden heet het ook wel isolerende verf)

Hieronder vertellen wij u meer over de werking van isolerende verf en energiebesparende eigenschappen. Verder leest u waar u de producten kunt aanschaffen, wat het kost en hoe u de verf aanbrengt op muur en wand.

5% KORTINGSCODE: 1907

Gebruik deze unieke Coating.nl kortingscode voor 5% korting op alle Thermoshield producten uit de webwinkel.

Werking en toepassingen van energiebesparende verf in de praktijk

Muren en daken hebben een vitale invloed op de functionaliteit van de gebruikerskwaliteit van een gebouw. Steeds meer producenten zijn daarom op zoek naar innovatieve manieren om hierop in te spelen.

De technologie van het keramische filter is ontwikkeld door NASA voor het hitteschild van een spaceshuttle. Deze technologie werd opgepikt een doorontwikkeld door producent ThermoShield tot een intelligent en milieuvriendelijk verfsysteem voor bouwbedrijven, schilders, architecten, gemeenten, scholen, ziekenhuizen én eindgebruikers. Het product wordt in de praktijk veel toegepast om een beter energielabel te verkrijgen en past goed in een energieneutraal bedrijf of huis.

Door isolerende verf met een keramisch filter op de binnenwand of plafond aan te brengen, ontstaat de volgende werking:

 • ’s zomers: bij een open raam neemt het keramische filter vocht op uit de binnenkomende, warme buitenlucht, welke vervolgens verdampt. Daardoor ontstaat verdampingskoelte welke de temperatuur in het interieur verlaagt.
 • ’s winters: het keramische filter reflecteert warmtestraling, waardoor de warmte in het interieur blijft en niet door de wand verdwijnt. Koude muren voelen na behandeling minder koud aan.

Interesse in de technologie achter deze innovatie? Bekijk dit korte filmpje:


Andere duurzame klimaatverven met een keramisch filter

De keramische filtertechnologie is niet alleen toepasbaar voor klimaatbeheersing. Het heeft ook een grote, positieve invloed op bepalende factoren in het binnenklimaat zoals licht, temperatuur, vocht en akoestiek. Thermoshield heeft het filter daarom ook toegepast in andere producten die bijdragen aan gezondheid, welzijn, (werk)plezier en de productiviteit van mensen in kantoren, scholen, zorgcentra en andere publieke omgevingen. Bijvoorbeeld:

 • Een vochtregulerende coating tegen schimmelvorming (ThermoVital)
 • Een lichtreflecterende coating die helderheid geeft aan het interieur (ThermoShield Lumen)
 • Isolerende coating voor kalkoppervlakken (ThermoShield History)
 • UV- reflecterende dakcoating (ThermoShield Topshield)

Garantie voor opdrachtgevers, schilders en vastgoedonderhoud

Op de isolerende verf voor het exterieur biedt Thermoschield een garantieconcept. De kwaliteit en levensduur van de coatings zijn hiermee 10 jaar gewaarborgd. Deze garantie dekt zowel het materiaal, de applicatie en het steigermaterieel.  Vastgoedonderhoudsbedrijven en (restauratie)schildersbedrijven kunnen zich hiermee extra onderscheiden naar opdrachtgevers in de markt.

Het garantieconcept start met een projectgebonden advies op maat. Het aanbrengen van het keramische filter moet worden uitgevoerd door een door erkend applicatiebedrijf, dat gecertificeerd is voor de producten. Alle partijen conformeren zich aan het projectadvies. Met een voorinspectie en eindinspectie door het onafhankelijke controlebureau Afbouw Gevelsupport BV wordt de kwaliteit van de applicatie beoordeeld en gewaarborgd. Wanneer het werk gereed is, en voldoet aan de gestelde eisen, kan de verzekerde garantie ingaan en wordt het garantiecertificaat afgegeven.

Heeft u interesse in dit garantieconcept? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag.

Prijs energiebesparende verf

Bent u eindgebruiker en wilt u het product liever zelf aanbrengen? Dat kan natuurlijk ook. Onderstaande tabel kunt u aanhouden als richtprijs exclusief aanbrengen. Gebruik onze exclusieve kortingscode 1907 voor 5% korting op onderstaande producten die u kunt bestellen in de webwinkel van Thermoshield.

Comfort verbeteren en stookkosten verlagen met gemiddeld 10%. Energie besparen was nog nooit zo prettig en eenvoudig!

ProductOmschrijvingGeschikt voorPrijs (Indicatie) 5 liter
ThermoShield InterieurIsolerende verf voor het interieurWanden en plafond binnenVanaf €89,54
ThermoShield ExterieurIsolerende verf voor het exterieurBuitenmurenVanaf €116,77
ThermoShield ThermoVitalIsolerende verf voor het interieur met anti schimmel werkingWanden en plafonds in vochtige ruimten Vanaf €93,78
ThermoShield NatureIsolerende verf speciaal voor hout (exterieur)Houten gevels en bouwdelenVanaf €78,65
ThermoShield LumenIsolerende verf voor het interieur met lichtweerkaatsende eigenschappenKantoren, scholen, ziekenhuizen, ruimten met weinig natuurlijk lichtVanaf €110,41
ThermoShield HistoryIsolerende verf voor het interieur met lichtweerkaatsende eigenschappenBuitengevels met een kalkachtige ondergrondVanaf €134,92
ThermoShield TopShieldIsolerende verf voor het dak met zonlicht reflecterende eigenschappenLicht hellende (bitumen) daken, metalen daken en dakpannen. Vanaf €294,94

Kleuren

Isolerende verf is watergedragen en heeft een matte uitstraling. De structuur van het keramische filter is zo fijn dat het eruit ziet als een normale muurverf. De verf is verkrijgbaar in alle gangbare kleuren, zoals RAL, NCS en de meeste Sikkens-kleuren. Heeft u een bepaalde kleur in gedachten? Laat het ons weten en wij gaan het voor u na.

Verfklus aan vakman uitbesteden

Wij adviseren u om erkende applicatiebedrijven te gebruiken voor het laten aanbrengen van energiebesparende verf, niet alleen omdat u zo gebruik kunt maken van het garantieconcept maar ook omdat u zo het meeste rendement uit uw investering haalt. Bij energiebesparende verf is het namelijk erg belangrijk dat het in de juiste laagdikte wordt aangebracht.

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer weten over duurzame verf?

Stel je vraag over energiebesparende verf, wij helpen graag!

De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
8 antwoorden
 1. Paul Reinders zegt:

  Hallo,
  Kan ik met iemand telefonisch overleggen met de vraag of Thermo Vital in ons huis een oplossing kan zijn (jaren 30 huis, geïsoleerde noordmuur, lage temperatuur in huis, geen mechanische ventilatie, schimmelvorming)?

  Beantwoorden
 2. Bob Horjus zegt:

  Goedemorgen,
  Is deze verf ook geschikt voor een interieur van een polyester boot om condens te voorkomen/verminderen?
  Of geeft het matte oppervlak juist meer hecht gelegenheid voor schimmel?
  Met groet,
  Bob Horjus

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   Beste Gerard,

   Voor zo ver wij weten is Thermo Isolerende verf niet transparant te verkrijgen. Je zou eens kunnen informeren bij Thermoshield (fabrikant) of er mogelijkheden zijn.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden
 3. Camiel zegt:

  Ik wil mijn zuid-gevel (72m2) graag met warmtereflecterende verf, maar ik wil wel mijn steen-look behouden. Is er ook een transparante versie?
  Daarnaast wil ik mijn zuid-gevel ook beschermen tegen waterdoorslag. Heeft Thermoshield een goede hydrofobe werking? Ik heb StormDry gevonden waarvan ik goede recensies heb gelezen, maar StormDry is watergedragen en is een eindlaag. Wanneer ik hier een verf oid over heen leg, dan druipt het er gewoon vanaf.

  Beantwoorden
 4. Morshinkhof zegt:

  Heb een spouwmuur met 70 mm spouwisolatie. Gevel is reeds geverfd. Gevel moet nieuw geverfd worden.
  Welke isolatie verbetering bereikt ik met energiebesparende verf .?

  Beantwoorden
  • Marieke - Verflaag.nl zegt:

   De energiebesparende verf producten van ThermoShield voor buiten verlagen over het algemeen de energiekosten met zo’n 10-20% en verbeteren tevens het binnenklimaat. Wij kunnen helaas geen uitspraken doen over individuele gevallen. Wil je meer weten over de energiebesparing in jouw specifieke situatie dan adviseren wij je om contact op te nemen met ThermoShield.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Verflaag.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *