Nanocoating.nl

Goedkope muurverf

Ben jij op zoek naar goedkope muurverf maar twijfel je aan de kwaliteit? Of ben je benieuwd naar waar de prijsverschillen tussen verschillende merken vandaan komen? Wij vertellen je in dit artikel alles wat jij wilt weten over goedkope muurverf.

Goedkope merken verf

Er zijn vele verfmerken te verkrijgen in de bouwmarkt. Van A-merken tot huismerken en van alles er tussenin. Online is het assortiment muurverf merken nog veel groter. Online vind je alles van niche spelers tot grote verffabrikanten. Om je wegwijs te maken in de wereld van goedkope muurverf hebben we (aanbiedingen niet meegenomen) een overzicht gemaakt van verfmerken die zich positioneren in het budgetvriendelijke segment.

Goedkope verfmerken overzicht

Eigen merkPrijs per liter (vanaf)Middenklasse budgetPrijs per liter (vanaf)Laag budgetPrijs per liter (vanaf)
Hornbach Latex€2,20Decomode€10,80Histor Monodek€2,90
Hornbach muurverf€2,88Jeger Color Paint€11,98Flexa Powerdek Muren€3,04
Spectrum (Action)€3,98StyleColor selection€11,98Koopmans verf€5,20
Karwei (Karwei)€8,80Flexa Strak op de muur€14,40Ruwol€5,72
VT wonen€13,20Little Dutch€14,60Baseline€7,60
Perfection (Praxis)€13,90Wijzonol€14,89StyleColor Basic€7,98
Le Noir & Blanc (Karwei)€16,-Sencys€14,99Histor Perfect Finish€7,99

Muurverf aanbiedingen

Vind meteen de aanbieding die je zoekt! Koop de verf om je muur op te knappen bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook rollers en andere benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

 

Hoe zit het met de kwaliteit van goedkope muurverf?

Wij krijgen vaak de vraag: “Is er een verschil tussen goedkope muurverf en dure muurverf van verschillende merken?”. Het korte antwoord is: Ja, duurdere muurverf is van betere kwaliteit. Het lange antwoord is iets genuanceerder.

Naast de inhoud heeft ontwikkeling en marketing ook te maken met de prijs. Sikkens en Flexa zijn bijvoorbeeld beide merken van AkzoNobel maar worden anders in de markt gezet. Flexa is een merk voor de doe-het-zelver. Het is een muurverf die doet wat ie moet doen en gericht op binnengebruik. Sikkens een merk dat zich richt op een brede groep gebruikers (ook professionele schilders). Bij deze verf wordt meer ingezet op innovatieve eigenschappen. Ook zijn de producten van dit merk breed inzetbaar, zowel binnen- als buiten.

goedkope muurverf

Goedkope muurverf hoeft zeker niet goedkoop te ogen!

Let op: Sikkens en Sigma verf in de schappen van de bouwmarkt verschilt van de professionele verf die van dezelfde merken in verf webwinkels wordt aangeboden.

Naast marketing en assortiment is natuurlijk ook de inhoud van de verf van belang. Verf bestaat uit drie ingrediënten:

 1. Vulstof (vaak kalk)
 2. Bindmiddel (voor de hechting)
 3. Pigment (kleur)

Bindmiddel en pigment zijn de duurste ingrediënten. Hoe meer hiervan in de verf zit, hoe hoger de kwaliteit van de verf is. Professionele verfproducten bevatten minder vulstoffen en zijn hierdoor duurder, maar ook van hogere kwaliteit.

Leuk om te weten: Vulstof weegt meer als bindmiddel en pigment. Dus ook: hoe zwaarder de emmer muurverf, hoe slechter de verhouding tussen de ingrediënten en daarmee de kwaliteit.

In de praktijk merk je het verschil van een duurdere verf door een betere hechting, mooiere vloei en kleurechtheid. Ook zal je minder snel vegen en vlekken zien. Om te bepalen wat de beste verf is voor jouw muur kan je daarom het beste kijken naar je eigen kwaliteitseisen en budget.

Verflaag expert tip

Koop je jouw verf online dan heb je een groot voordeel: je kunt reviews en ervaringen lezen! Zo kom je erachter of de verf van jouw keuze een goede beoordeling krijgt of dat je misschien beter voor een andere verf kunt kiezen.

Verf outlet – hoe kan het zo goedkoop?

Online en in fysieke winkelstraten kom je verf outlets tegen. Deze winkels verkopen verf onder de adviesprijs of met hoge kortingen. Maar hoe kan dit precies en waarom hanteren andere verfwinkels deze prijzen niet? Vaak gaat het in het geval van een verf outlet om de verkoop van:

 • Restpartijen
 • Verf op of na de t.h.t. datum
 • Kleuren/collecties/merken die uit het assortiment zijn gehaald
 • Beschadigde verpakkingen (blikschade, vervaagde labels etc.)
 • Retouren

Het is belangrijk om je te realiseren dat de meeste verfmerken niet instaan voor de kwaliteit van hun verf wanneer deze wordt verkocht via verf outlets. Ook hanteren verf outlets zelf vaak een afwijkend retourbeleid/klachtenafhandeling.

5 tips om te besparen op de verfprijs

Het uitkiezen van goedkope muurverf is maar één manier om te besparen op wat je uitgeeft aan verf. Met deze 5 tips houd je nog meer geld over:

 1. Wacht aanbiedingen af: in zowel bouwmarkten als online zijn bepaalde verfmerken regelmatig in de aanbieding.
 2. Bereken de benodigde verf zorgvuldig: een 2,5 liter verpakking is vaak voordeliger als twee keer 1 liter verpakking.
 3. Ongeopende verfblikken mag je terugbrengen: tenzij deze in een door jou gekozen specifieke kleur zijn gemengd.
 4. Breng een voorstrijk aan: zo heb je veel minder verf nodig!
 5. Kies voor goed dekkende verf: moet je meerdere lagen aanbrengen dan is goedkoop alsnog duurkoop.

Meer lezen over verf?

Heb je een vraag over goedkope muurverf? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *