Nanocoating.nl

Marmer impregneren met alleen het beste marmer impregneermiddel

Het impregneren van marmeren oppervlakken kan een geweldige manier zijn om de schoonheid te behouden, de levensduur te verlengen en op lange termijn geld te besparen. Marmer is een mooie, duurzame steen die veel gebruikt wordt waaronder in de keuken als aanrechtblad, maar zonder het juiste onderhoud kan het na verloop van tijd groezelig worden of vlekken krijgen. Dit geldt ook voor een mooie marmer tafel buiten bijvoorbeeld. Marmer impregneren met een beschermende coating of marmer impregneermiddel is een effectieve manier om de levensduur te garanderen en ervoor te zorgen dat het er jarenlang mooi blijft uitzien. In deze gids leggen we uit waarom het impregneren van marmer met een speciale marmer coating zo belangrijk is, hoe je een oppervlak voorbereidt op het impregneren en geven we een stap-voor-stap handleiding om je te helpen de beste resultaten te krijgen. Als je op zoek bent naar een kosteneffectieve manier om je marmeren oppervlakken mooi te houden en te beschermen, dan is impregneren een must.

De 4 grote voordelen van het impregneren van marmer

Het impregneren van marmer biedt vier grote voordelen.

 • Ten eerste voorkomt het vlekken en verkleuring door vuil, olie en andere verontreinigingen. Door het oppervlak van marmer te beschermen met impregneer, kan je de natuurlijke schoonheid ervan langer intact houden.
 • Ten tweede helpt impregneren tegen het doorsijpelen van vocht, dat na verloop van tijd kan leiden tot scheuren en afbrokkelen van het oppervlak.
 • Ten derde biedt het extra bescherming tegen slijtage, waardoor de levensduur van je marmeren oppervlakken aanzienlijk wordt verlengd.
 • Tot slot kan het impregneren van je marmer je op de lange termijn geld besparen, omdat je niet vaak reparaties of vervangingen hoeft uit te voeren als gevolg van schade. Met deze voordelen in gedachten is het gemakkelijk om te zien waarom marmer impregneren een verstandige keuze is en je het vandaag nog moet doen.

Als je overtuigd bent van de voordelen, marmer impregneren met de beste producten

Net als de professionals wil je geen troep op je marmer. Daarom koop je niet de goedkope varianten, want geloof ons dat is duurkoop. Duurdere impregneermiddelen zijn over het algemeen ook beter. Ons advies is om een impregneermiddel te gebruik op basis van nano technologie. Pas dus op als je kiest voor een goedkope alternatief van bijvoorbeeld HG of bij winkels als Praxis, Gamma, Hornbach of Action.

Voor het gemak hebben wij het beste marmer impregneermiddel, op basis van ervaringen, voor je gevonden: NC Nano coating voor steen, beton en tegels

NC Nano Coating voor beton, steen en tegels

Bescherm beton, steen en tegels met echte Nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Tip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Verflaag expert tip

Wil je ook het maximale rendement bij het impregneren van je marmer? Gebruik dan impregneermiddel op basis van nano technologie. Deze is meestal wat duurder maar wel de beste keuze. Anders moet je iedere paar maanden opnieuw je marmeren oppervlak opnieuw impregneren. Daarnaast adviseren wij ook altijd om veiligheidsgereedschap te kopen. Denk aan handschoentjes, mondkap en veiligheidsbril.

Marmer impregneren doe je in deze 5 eenvoudige stappen

Impregneren marmer zelf doen is een eenvoudig klusje. Het is qua stappen hetzelfde als bij steen of hout bijvoorbeeld. Bij impregneren van marmer moet je wel altijd eerst even goed de verpakking lezen van het product en test altijd eerst even op een onopvallende plek.

Marmer impregneren

Marmer impregneren kan je eenvoudig zelf doen

 1. Het marmeren oppervlak reinigen: De eerste stap in elk impregneerproces is het grondig reinigen van het marmeren oppervlak. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en water om vuil, stof, olie en andere verontreinigingen van de steen te verwijderen.
 2. Spoelen met schoon water: Zodra je jouw marmer hebt gereinigd, is het belangrijk om spoelen met schoon water om alle resterende resten te verwijderen.
 3. Breng een primer aan: Afhankelijk van het type marmer waarmee je werkt, kan het nodig zijn een primer aan te brengen vóór het impregneren. Dit zorgt ervoor dat de beschermlaag goed hecht en maximale bescherming biedt. Lees daarom goed verpakking.
 4. Breng het impregneermiddel aan: Gebruik een kwast of roller om de impregnerende verzegeling in dunne, gelijkmatige lagen aan te brengen. Marmer impregneer je alleen wel met een speciale impregneer voor natuursteen. Laat elke laag volledig drogen voordat je de volgende aanbrengt. Ook voor je aan deze stap begint, eerst goed de verpakking lezen.
 5. Verwijder het overschot: Als je alle lagen hebt aangebracht, wrijf je het overschot weg met een schone doek. Dit helpt eventuele resten te verwijderen en zorgt voor een gladde, professionele afwerking.

Conclusie: Het impregneren van marmer is een effectieve manier om de levensduur van je stenen oppervlakken te verlengen en ze mooi te houden. Door deze stappen te volgen, kan je ervoor zorgen dat je marmer jarenlang beschermd blijft. Met de juiste reiniging, verzorging en onderhoud, kan impregneren helpen de waarde van je marmer te behouden en je geld besparen in op lange termijn.

Koop het beste marmer impregneermiddel makkelijk online

Vind meteen wat je zoekt! Koop nu impregneermiddelen om je marmer te beschermen tegen water en vuil bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook de benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

Heb je een vraag over het impregneren van je marmer? Wij helpen!

2 antwoorden
 1. Tineke van O. zegt:

  Marmer impregneermiddel op basis van nanotechnologie lees ik hier. Welk product moet ik dan hebben want het is erg lastig te vinden.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *