Nanocoating.nl

Veilig een trapgat schilderen

De muur van het trapgat verven is een van de moeilijkere verfklussen binnenshuis. Deze delen van de muur zijn lastig te bereiken, waardoor je op de trap staat te verven, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Toch wil je het nodige onderhoud, of die leuke trapgat ideeën van Pinterest, wel graag in de praktijk brengen. Hoe krijg je deze klus nu geklaard? Ons advies is om dergelijke klussen nooit alleen uit te voeren. Zorg dat er altijd iemand in de buurt is om te helpen als dit nodig is. Je leest in dit artikel meer over hoe je veilig kan werken boven het trapgat.

Trapgat schilderen vanaf de trap

Vanaf de trap kun je de onderzijde van de muur wel bereiken. Hoe dan ook blijft dit een gevaarlijke klus, omdat je aandacht vooral nodig is voor het netjes verven van de muur en niet voor de omgeving. Een misstap is daardoor zo gemaakt. Om zo veilig mogelijk te kunnen werken is het raadzaam het trapgat te schilderen vanaf een steiger. Er zijn speciale trapsteigers te huur. Deze steigers bieden een stevig horizontaal plateau, zodat je het schilderwerk veilig kunt uitvoeren.

Trapgat verven vanaf een ladder (tip voor een hoge traphal!)

De trapsteiger is doorgaans niet hoog genoeg om de hele muur te bereiken, maar hoe moet je dan een hoge traphal schilderen? Deze hoge delen zijn vaak alleen te bereiken met een ladder. Je kunt de ladder zowel op de grond als op de trapsteiger (of brede trede) plaatsen.

trapgat schilderen

Je trapgat schilderen op een veilige manier doe je bijvoorbeeld met een trapsteiger

Het allerbelangrijkste is dat de ladder niet kan wegglijden, terwijl je erop staat. Vanaf de ladder zijn alle randen en hoekjes goed te bereiken. De grote vlakken zou je kunnen schilderen vanaf de grond, of de trapsteiger, met een telescopische verfroller. Zet daarvoor een normale verfroller met beugel op een telescoopsteel. Zo kan je de tijd, die je op een ladder boven het trapgat staat, wat toch vaak wel wat spannend is, aanzienlijk beperken.

Als een pro jouw trapgat schilderen met deze producten

Of je nu jouw trapgat wit wilt verven of in een trendy kleur, er zijn een aantal mooie producten die je heel eenvoudig aanbrengt in de door jou gewenste afwerking (zijdeglans, mat of ultramat). Om je zoektocht makkelijker te maken hebben we er alvast drie voor je op een rij gezet die je gemakkelijk online kunt bestellen.

Tip: Wil je ook je trap verven? We schreven een artikel over de beste traplak.

Flexa Powerdek

+ Echt doe-het-zelf merk
+ Alle kleuren te mengen
+ Budgetvriendelijk
+ Online & bouwmarkt

Muurverf-Flexa-powerdek-muren-en-plafonds
Sikkens Alpha Projecttex

+ Professioneel verfmerk
+ Ultramat
+ Alle kleuren te mengen
+ Alleen online

Sikkens-Alphatex-SF
Histor Monodek

+ Alle kleuren te mengen
+ Afwasbaar
+ Voordelig
+ Online & bouwmarkt

histor monodek

Verflaag expert tip

Ga jij jouw trapgat verven dan heb je de keuze uit alle kleuren van de regenboog en nog meer! Bij online verfwebwinkels kan je zelfs kiezen uit bijzondere kleurcollecties van andere merken. Ben jij bijvoorbeeld helemaal verliefd op een kleur van Farrow & Ball, dan kan je deze kleur kiezen uit de F&B kleurenwaaier en laten mengen in Flexa muurverf.

2 tips om een trapgat veilig te schilderen

  • Tip 1: de randen en hoeken afplakken met tape vraagt om acrobatiek van de schilder. Boven het trapgat wil je zo weinig mogelijk acrobatische oefeningen uitvoeren. Een alternatief voor afplaktape is het gebruik van een liniaal. Zet deze schuin op de te verven hoek of rand en verf dan langs de liniaal. Poets de liniaal schoon voordat je het volgende stuk gaat verven. Met watergedragen verf gaat dat heel gemakkelijk;
  • Tip 2: Kies voor extra dekkende verf in een kleur naar keuze. Het laatste wat je wilt is een tweede keer het trapgat verven, omdat de verf niet dekt.

Koop je muurverf makkelijk online

Vind meteen wat je zoekt! Koop de verf om je trapgat te schilderen bij één van onderstaande webshops en je hebt het in veel gevallen morgen al in huis. Ook rollers en andere benodigdheden kan je eenvoudig mee bestellen:

 

Kosten voor het (laten) schilderen van een trapgat

Ga je zelf aan de slag met het verven van je trapgat dan heb je de kosten zelf in de hand. Je kunt een duurdere of goedkopere verf uitkiezen en eventueel gebruik maken van bewaarde kwasten en rollers. Ga je het uitbesteden dan zijn de kosten vooral afhankelijk van de tijd die de schilder nodig heeft en hoeveel verf de schilder verbruikt. Deze factoren zorgen voor een hogere prijs:

  • Een hoog trapgat.
  • Een moeilijk bereikbaar trapgat of onderdelen.
  • Gebruik van verschillende kleuren.
  • Een beschadigde of sterk zuigende ondergrond.

Het uurtarief van een schilder ligt tussen de €30,- en €45,- inclusief verf, materiaal en BTW. Let op: steigerhuur zit hierbij vaak niet inbegrepen. Een gemiddeld trapgat schilderen kost tussen de €300,- en €1000,-. Informeer altijd welke werkzaamheden zijn inbegrepen in de prijs.

Je trapgat laten verven door een vakschilder

De klus uitbesteden? Vind professionele vakmannen en vergelijk offertes!

Meer lezen over verf voor op de muur of trap?

Heb je een vraag over het schilderen van je trapgat? Wij helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *